• vizinet

    Dobrý den, z osobních důvodu znovu začnu jezdit na kole do práce (5× v týdnu 49 km denně. Moje trasa se skládá z 55% asfaltu, 26% nezpevněného povrchu, 11% zpevněného povrchu. a taky bych chtěl časem jezdit i na delší výlety které by byly přes 200 km. Moje momentální je kolo je horské kolo Olpran laser 26 xx series. Které jsem dostal když jsem byl menší asi v 13 a tak není úplně ideální už z několika důvody. Nevím staří kola a taky ani výšku rámu, ale jak se říká „Darovanému koni na zuby nekoukej.“ a tak to řešit nebudu a budu ho požívat do té doby než si koupím nové. A teď k mé otázce.

    Jaké kolo by jste mi doporučili?

    Moje

    Výška: 169 cm

    Váha: 77.7 kg

    Moje představa je gravel, ale chci slyšet i vaše nabídky.

    0 0
    • cyklista86  

      Takze ty nejezdis na kole a myslis si, ze budes schopen s fleku jezdit 5× v tydnu za kazdeho pocasi 49km? Na elektrokole mozna…

      0 0
    • Šaffy  

      GravelBike

      0 0
    • DonE  

      Znamená to nájezd 12000+ km za rok. To fakt není málo. Jestli gravel nebo HT 29" si musíš rozmyslet sám. Pod pojmem nezpevněná cesta si lze představit cokoli.

      0 0
      • cyklista86  

        Staci jedna cesta za deste kdyz bude chladno(v jeho pripade hodinu spis delsi) a na druhy den uz bude rymecka a zacne se to nabalovat.. Jo parkrat si to dat v peknem pocasi to si clovek mysli, ze by to bez problemu zvladal, ale prijde horsi pocasi a zacne se oddelovat zrno od plev. :))

        0 0
        • MatyW7U  

          Naprosto souhlasím! do práce jezdím také 20–25km (dle trasy) tam a to samé zpět. Zaprvé záleží na typu práce jestliže se jedná o kancelář a ještě lépe se sprchou tak se to v pohode zregeneruje ,ale já pracuji venku fyzicky tzn vychází mi to obden s jedním delším švihem a pak víkend ideál 200–250km týdně více už nejsem schopen regenerovat a to se bavím o hezkém počasí. Jakmile prší nejedu jakmile je méně jak –10 nejedu apod.

          0 0
        • DonE  

          Je to tak na 3h denně, pokud opravdu nejezdl a není to lautr rovina. Já to mám jen 2×10km (ráno do kopce, večer z kopce) a za každého počasí se mi tedy nechce. Takže občas jedu autem.

          0 0
    • MatyW7U  

      do 30K nezesezenes ani nahodou nic lepšího než toto a dle stránek výrobce jde i tvou velikost.

      https://www.tsbohemia.cz/…d378618.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kolo je to pěkný, účelu by mělo vyhovovat. Do špatnýho počasí by mi to ale přišlo škoda, na to by se hodil nějaký zimák. Dojíždím celoročně (mimo náledí) 2×20km a bez zímáka do nečasu si to neumím představit,

        0 0
    • vizinet  

      Díky vše za reakce, na poslané odkazy jsem se mrknul a do záložky si přidám teda toto https://www.tsbohemia.cz/…d378618.html. Přiznávám mám nasazení růžové brýle, ale během dovolené chci dát pár okruhu relativně stejné vzdálenosti a terénu a trochu se dát do formy než budu jezdit do práce. I tak neříkám že pak nebudu u toho mrtvý, budu mít stejně problémy s tím, ale nebude to tak hrozné jak kdybych se nepřipravil vůbec.

      0 0
      • DonE  

        Jen pro informaci, jestli to kolo budeš kupovat až po dovolené, tak pravděpodobně již nebude k dispozici. Sice je to S-ko, ale gravelech jsem v poslední době viděl dost holek.

        0 0
      • adam1  

        Největší nepřítel těch jízd do a z práce bude počasí ,to mmr je za ty peníze dobrý kup a je skladem !/zatím?

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce