• RedDevil2016

    Čau bikeři,

    chci si koupit nové kolo, ale mám na to omezený rozpočet, tj. 20tis. (plus mínus 2tis.) chtěl bych kolo, se kterým se dá normálně jezdit, ne žádný downhill atd. spíš něco mezi XC a freeride. Prostě abych s tím mohl jet v pohodě po silnici, ale abych sem tam mohl sjet nějaký ten kopec lesem, nějakou trail trať a nebát se u toho, že se kolo za chvíli rozsype :) Vím, že by to chtělo větší částku, ale tohle je moje maximum, kdybych měl, rád bych si koupil dražší. Proto vás prosím o radu a tipy, jaké kolo by se dalo za tu cenu koupit.Moje výška je 185 cm a váha 87 kg. Líbí se mi třeba tohle kolo http://www.dookie.cz/…5343-c-1327/ tak jestli je dobré, či ne. Pokud se najde dobré i za menší částku, budu samozřejmě rád. Díky za vaše názory! :)

    0 0
    • sneedy  

      http://www.decathlon.cz/…der-580.html

      Ale pročti si i fórum, zadej do vyhledávače 20 a pročti vlákna, je tu toho spoustu, proto ti tu na to nejspíš ani moc lidí nezareaguje..

      0 0
    • Piňďa11  

      Dovolím si využít toho vlákna také :-)

      Vybírám též MTB 29" (190cm/85kg) 20–22.000,–, pročítám to tady již pár dní a hlava se mi z toho točí.

      Co jsem zatím pochopil, tak bych měl chtít něco s vidlicí ST Raidon a osazení Deore a lepší (SLC/XT).

      Zatím jsem zaparkoval u http://www.cyklonemcik.cz/…-hawk-a1-slx + cca 1000,– za jiné pláště celkové sladění do bílé barvy.

      Další varianta je http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon kde už je cena nižší, takže jsem si naplánoval doplatek za převodník Deore M590, pláště, gripy, brzdy Deore M615, řidítka 680mm a ještě nevím jestli jiné ráfky s výpletem (doporučíte?).

      Závody nejezdím, mám to jen na courání s rodinou a kamarády (40–60km, většinou lesní cesty), tak nevím jestli jít do kola s SLX/LX bez větších úprav, nebo levnější s „jen“ Deore ale celkově vyváženější)

      Jestli máte nějaký tip co všechno by to mělo mít, tak se s ním :-)

      Díky

      0 0
    • Rogosek  

      To kolo z Decathlonu, na který je nahoře odkaz, je za ty peníze rozhodně prima. Už jsem ho viděl i naživo a působí moc dobře…Kdybych vybíral v této relaci, jdu do něj

      0 0
    • pierogross  

      Ahoj, zatím ti nikdo nic nenapsal ke kolu ve tvém odkazu. Je dost specifické – je od kultovní polské firmy, která je dobrá hlavně v kolech pro trialy a bajkparky. Tohle je 26", což je celkem nemoderní rozměr (pro někoho výhoda), ale na tvou výšku ti to moc nepojede, navíc je na dnešní dobu v ceně přes dvacet tisíc už dost těžké. Výbava je taky nic moc. Raději se pohlédni po něčem jiném, to ti tady navrhnou i ostatní, spíše trochu větší kola a celkově lehčí kolo. Držím palce.

      0 0
      • RedDevil2016  

        Ahoj, díky za super vysvětlení :) koukal sem se i po nějakým 4ever, taky nevypadají špatně a je to česká firma :) Uvidím no, to NS bikes už sem opustil, máš pravdu.. Každopádně díky za názor :)

        0 0
        • pierogross  

          Není zač. V jiném vlákně tady borci znovuobjevili Kellys Thorx 10. Je to 27,5 – moderní rozměr, speciální edice, model 2016 stojí cca 23 000 – 24 000,– , model 2015 cca 20 000. Kdybys sehnal loňský model ve tvé velikosti (min. L), byl by to dobrý kauf – slušná vzduchová vidlice, kliky & přehazovačka Deore XT, zbytek taky ujde. Jestli ještě nemáš vybráno, zkus si to pohledat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.