• lucka88

    zdravím odborníci :)

    ráda bych si koupila nové horské kolo, a potřebovala bych poradit, vůbec se v tom nevyznám.

    Jezdím převážně nezpevněné cesty.

    můj výběr:

    http://www.bike-life.cz/…9–2014/d1685

    http://www.bike-life.cz/…e-2919/d1777

    http://www.cyklonemcik.cz/…0-deore-2015

    http://www.cyklonemcik.cz/…-raidon-2015

    http://www.cyklonemcik.cz/…nna-slx-2015

    díky za pomoc

    0 0
    • pocestny  

      Tvé téma trochu zapadlo bez povšimnutí. Doplň prosím tě také své míry (např. výška + délka nohou, hmotnost do 100kg netřeba moc řešit)

      Ty kola nemají zásadní nedostatky, ale jsou tam 4 levná kola + jedno dražší. Tak pochopitelně ti každý okamžitě doporučí to dražší. Navíc je to 29"tka, takže si musíš ujasnit, co vlastně chceš (třeba na základě své výšky).

      Z těch levných bych vzal asi „Focus Whistler 27R Donna Deore 30 Raidon 2015“.

      U kola „Focus Whistler 27R 4.0 Donna SLX 2015“ neodpovídá foto popisu (na fotce je úplně shit kolo, podle popisu je ale to fajn bike), takže nevím, co si o něm myslet. Rozdíl oproti tomu dražšímu poznáš hlavně v vyšší hmosnosti, a že to nejsou 29tky…

      Nebral bych „Whistler 27R 4.0“, ani „GHOST SE 2919“, kvůli pružinovým vidlicím.

      Stručně: Uvědom si, co chceš a srovnávej srovnatelné.

      1. Rozhodnutí zda 27,5" nebo 29"?
      2. jsi-li ochotná investovat 27.000 kč, začni hledat biky za 27.000 a

      porovnávej je s tím „Cube ACCESS WLS SL 29 2014“.

      1. jsi-li ochotná investovat 20.000, hledej něco jako „Focus Whistler 27R

      Donna Deore 30 Raidon 2015“.

      0 0
    • Auditor  

      Anebo si v této cenové hladině zkus nechat kolo postavit (témat o stavbě je tu více, záleží odkud jsi).

      0 0
      • lucka88  

        jsem z Hradce Králové, už jsem psala jednou co staví kola, ale nejak nereaguje, ale mam jeste ve hre jednoho co stavi, tak uvidime :)

        0 0
        • Erknold  

          pokud to byl maajkee, tak se za ním stav v prodejně. S takovýhlema mírama to půjde :)

          0 0
          • Erknold  

            No a abych to doplnil, pokud ukecáš Maajkeeho, tak máš vlastně vyřešen i profesionální servis přímo v Hradci u něj.

            0 0
    • sharkeeCZ  

      to první bude kolo bez kompromisů i na sportovní pojetí jízdy

      0 0
      • lucka88  

        to prvni se mi nejvic libi, ale je uz docela drahy, radsi bych nejaky levnejsi.

        0 0
        • Dunde.e1  

          trochu bacha na ta dámské rámy. Ony jsou určeny pro ženy, proto bývají většinou trochu kratší a mají výš posazeny řidítka (i když to není pouze kvůli rámu), takže na něm budeš sedět více vzpřímeně, což ti může vyhovovat, ale taky nemusí.

          Pro vyhlídkovou jízdu by to mělo být asi v pohodě, kolo bude posezem blíže k trekovému, ale ty jsi poměrně vysoká a navíc jsi uváděla, že chceš jezdit hlavně terén, takže předpokládám, že máš trochu závodní ambice, proto by ti možná více vyhovoval i nějaký „pánský“ resp uni rám.

          Zkus si projít tohle vlákno. Pro dívčinu je ten rám spíš velký (vysoký) ale krátký…ne zrovna vhoně zvolený typ.

          http://www.bike-forum.cz/…am-foto.html#…

          Nechci aby jsi to pochopila, že dámský rozhodně ne, spíš aby ses zbytečně neomezovala jen na dámské rámy. Nejlépe vyzkoušet a nechat si poradit od někoho zkušeného, kdo tě na tom kole shlídne (ne prodejce z prodejny, ten ti vychválí cokoliv a doporučí nevhodný typ nebo velikost)

          Abych uvedl i pozitivum dámských rámů, tak má žena je malá, měří jen 160cm a má nyní dámský rám 15" na 26"kolech a nemůže si jej vynachválit (předtím měla velký pánský rám, ze kterého měla právem respekt), takže třeba zrovna ji to vyhovuje, díky prohlé štangli má rezervu nad štanglí i v terénu. Jezdíme hodně terén, ale spíš jako cykloturistiku po hřebenech atd, závodů se neúčastníme.

          Jinak 29 jsou nyní populární, ale počítej s tím, že štangle v přední části bude výš jak u 27,5. Zvol si co se ti bude více líbit, zásadní rozdíl mezi koly asi nebude. Ale u té 29" si vyzkoušej, zda budeš mít dost prostoru nad štanglí, chceš jezdit terén, tak ať ti nepřekáží a nenarazíš se.

          Jo a Majkeeho tu chválí, za 20tKč určitě vymyslí super kolo a věřím, že ti pomůže doladit i správný posed, pozici řídítek.

          Kdyžtak si pročti ostatní témata, ale vesměs se dočteš, že v běžných obchodech koupíš za stejné peníze podstatně horší kolo jak od stavitele, nebo šikovného stavitele co má i obchod.

          A ještě poslední rada. Značka kola (nápis na rámu) není v této cenové relaci podstatná, záleží jaké komponenty tam máš (vidlici, řazení, brzdy, náboje atd…).

          0 0
          • Dunde.e1  

            ještě doplním. Velikost rámů nelze paušalizovat. Stejně velký rám (třeba 19" = sedlová trubka rámu je dlouhá 19 palců) bude od různých výrobců různou geometrii, budou se mezi sebou lišit zejména v délce…navíc ani výška člověka není vše vypovídající. Dva stejně vysocí lidé budou mít jinou délku rukou, noh, trupu.

            Nicméně tobě bych doporučil cca 18"(19") rám v případě 29" kol. U 27,5 by to byl asi 19". Sedlovky bývají u MTB hodně vysunuté, ty jsi lehká, takže ji můžeš mít klidně u risky max.

            Aby ses ale toho výběru nezalekla tak, že raději nevybereš, tak tě zase uklidním, že délka kola, se dá do jisté míry upravit představcem řídítek (kdybys kupovala jiný tak je to otázka cca 300Kč).

            Jo a to co ti píšu neber jako dogma, ale jako další názor od člověka. Příspěvek je dlouhý, proto může mylně vytvářet představu, že se mu dá věřit :-)

            0 0
            • lucka88  

              Díky za rady, já určitě nezavrhuji dámský ani pánský rám, uvidím co mi víc sedne. A pro velikost kola sem spíš asi pro 27,5.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.