• Mareklogi

    Zdar chlapi, chtěl bych poradit s výběrem kola.

    vybírám už delší dobu nějaké enduro a řekl jsem si že počkám až na letošní rok 2019 a tak se rozhoduji. Jezdím 60% lesy, polní cesty, cyklo. 40% bikepark

    Můj tip:

    Giant REIGN 1,5 GE 2019 https://www.giant-bicycles.com/…dot5-ge-2019

    Canyon spectral cf 7,0 https://www.canyon.com/…-cf-7-0.html

    Mondraker dune R https://www.mondrakercz.cz/…er-enduro-2/

    popřípadně jiné tipy? rozpočet 70–80k Díky

    0 0
    • kycis  

      Ten Spectral je tam nejak mimo, to je trailbike, Reign je uplne jiny kladivo. Jinak kdyz tam mas Mondraker – svezl jsem se na Foxy na 29 kolech y byl jsem nadsenej, zvaz jeste velikost kol :-)

      0 0
    • coltcha  

      Pár dnů zpátky https://enduro-mtb.com/…you-can-buy/ , pakliže 27,5 není dogma. O objektivnosti nechci spekulovat, ale máš se od čeho odrazit. Třeba že, do tvé kategorie zapadá víc vítěz testu Strive než Spectral.

      0 0
      • MichalBr  

        Popis Reignu mi přijde hodně zavádějící, že by se na něm až tak blbě stoupalo …

        0 0
    • MichalBr  

      už se to tady několikrát řešilo :-))

      koukni třeba i na direct sale kola Propain Spindrift, YT Capra …

      ale tím co jezdíš tak bych se podíval spíš na all mountain Giant Trance, YT Jeffsy, tvůj již psaný Canyon spectral cf 7,0 atp… (pokud nemáš potřebu se víc posouvat k bikeparkům a pořádnému blbnutí po lesích tam už je lepší enduro)

      0 0
      • Mareklogi  

        Díky za tip spíše se přikláním k tomu enduru když už jsem v tech parcích a lesích tak tomu dávám co proto nicméně YT Capra al comp vypadá taky hodně dobře v porovnání s Giant reign 1,5…?

        0 0
        • MichalBr  

          Reign 1.5 rozhodně není špatná volba (sám ho mám) :-))

          Musíš si nad ty 2 kola případně sednou a promysle si tyto věci:

          • servis pokud budeš kupovat Reign v ČR, tak máš bezproblémový servis (prodejce je většinou ochotný ti při reklamaci půjčit jiné kolo, případně zapůjčit komponentu), to u YT není až tak možné a taky není stanovena 30 denní lhůta.
          • chce to si ty kola osedlat Reign je delší, takže má jiný posed než Capra (Reign seš víc předkloněnej, Capra sedíš jak pantáta)
          • cena Capra je líp osazená, ale cena je taky vyšší (Capra je složitější na správné nastavení hlavně zadního tlumiče) … při dobrém nastavení jsou, ale obě kola dostačující a ten rozdíl není až tak znatelný (osobní názor … myšleno velkým rozdílem tlumení a žehlení dolekopcom)

          .. osobně ti doporučuju osedlat si obě kola (u Capry o číslo větší než Reign) a vyzkoušet si, které ti bude sedět líp .. Reign půjčíš v prodejně a Capru ti tady na vyzkoušení posedu posedu snad taky někdo po domluvě půjčí :-)

          0 0
    • vojtik333  

      Mondraker Dune je spíš enduro/freeride (přímo Mondraker to má označeno jako „Superenduro“) do kopce to prý moc nechce. To tam zařaď spíš ten Mondraker Foxy.

      0 0
    • Atilla  

      Mě by se líbil Dune R. Za ty prachy podle mě není o čem.

      0 0
    • Mareklogi  

      Nutno asi ještě říct Mondraker je okay ale r.2018 a výbava stejná jako Giant krom vidlice (nemá GRIP2)

      nicméně Gianta můžu mít za 75k

      Spíše mě vrtá hlavou Giant REIGN 1,5 GE nebo YT Capra AL COMP

      0 0
      • 2ndrate  

        Prostě chceš koupit toho Reigna co?

        Nebojíš se u YT reklamací?

        0 0
        • Mareklogi  

          Ne že chci… jen ho můžu mít za nejlevnější peníz ale taky zvažuji plusy a mínusy. Každopadně u YT vubec nevím co kdyby se s kolem něco stalo… poslat zpět…? poštovné apd… u Gianta vím že 20km a jsem v kamenném obchodě

          Každopádně jestli to má smysl vubec řešit takové detaily že je osazeno tak nebo onak?

          0 0
      • my_dudesty  

        U toho GRIP2 u Giantu bych byl opatrný – podle mě to mají blbě napsané, protože pak uvádí pouze nastavení LSC. Takže to je imho klasická GRIP patrona, tj. stejná vidla jako na Mondrakeru..

        A při přiblížení téhle fotky z giantstore brno je to i vidět.

        0 0
        • MichalBr  

          Teď jsi mi dal trochu brouka do hlavy koukám na to a Grip2 to klidně může být to už byla i vidle u reign 1.5 2018, ale to LSC taky nikde nevidím, ale díval jsem se i na EN stránky a tam je taky Grip 2 LSC .. tak a teď babo raď :-)) ať mi nikdo neříká, že v Giantu jsou takové paka a nevšimnou si takové chyby, to štelování tam někde musí být

          0 0
          • Baba-Ji  

            nebo mají nějakou custom oem vidlu s grip2 se štelovánim jen pomalé komprese

            0 0
            • MichalBr  

              Custom OEM vidle to je určitě, ale nikde tam nejde vidět ta páčka na LSC :-))

              0 0
              • TheJD  

                Ridil bych se podle fotky z Giantu z Brna + te na jejich strankach. Na obou je vidle s GRIP patronou, ktera se dava do Performance vidlic. Dole na noze vidlice je nalepka FIT GRIP, coz taky odpovida. GRIP2 se dava do Performance Elite a Factory.

                0 0
                • MichalBr  

                  Potom je to klamavý text a otázka co by se s tím dalo dělat v případě reklamace „rozporu“ … kdo napíše na prosgresscycle a rozsekne to :-D

                  0 0
                  • TheJD  

                    Nekde tam urcite maji napsane, ze specifikace se muze bez predchoziho upozorneni zmenit. Jinak myslim, ze kolo na prodejne s GRIP vidli je dostatecny dukaz toho, ze tam nedavaji GRIP2.

                    0 0
          • my_dudesty  

            Ale ta páčka na LSC tam je, jde to vidět i lépe na téhle fotce. Asi holt budou v Giantu opravdu taková paka a prostě tam tu patronu maj blbě napsanou a všecky obchody to jen zkopírovaly (což je samozřejmě logické). Grip2 by tam musel mít nahoře štělovátka 2.

            A ani na vteřinu něvěřím tomu, že by přišli do Foxu a řekli „udělejte nám vidlu s Grip2 ale bez štelování HSC a jen s jedním reboundem..“ :)

            0 0
    • Bukwaya  

      Ahoj,

      mohl bych poprosit jak jsi nakonec vybral? Jsem teď ve stejné pozici… stejný rozpočet, stejný výběr…

      Dnes jsem měl na den půjčeného Reign 2018 zakladni model a celkem v pohodě až na to že jsem občas bral pedalem zem… ten 1.5 Reign by měl být dle geo vyšší…

      Děkuju za odpověď Ada

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.