• bone

    Ahoj všem,

    minulý rok jsem se vrátil po nějakých 10letech zpátky ke kolu. Pořídil sem bazarového Scrolla a začal zase jezdit, zjistil sem, že hlava dovolí a asi to zase půjde. A rád bych další bikeparkovou sezónu začal na novém kole.

    Moje prosba je tedy následující:

    1) Je reálné sehnat Enduro do cca 80 000,– ? (27,5"?29"?)

    – cenovka není strop, ale počítám s průběžným upgradem komponentů.

    – většinu času 40% bikepark, 40% lokální trialy v Praze a okolí (Krč/Točná) a 20% nějaké výlety, spíš kratší ( zatím není fýza ), takže něco zábavnějšího ideálně s většími zdvihy abych to nedostával na limit u skoků/dropů a celkově v tužším terénu.

    2) Měřím 189cm a vážím 85kg

    – stávající kolo je CTM Scroll Pro 2016 27,5" vel. L a kolo mi pocitově přijde menší než by muselo.

    – u většiny výrobců jsem někde na hranici mezi L a XL, takže bych ocenil nějaké poznatky místních ohledně výrobce/výšky/ve­likosti

    kolem té cenovky co sem uváděl mi padl do oka Swoop https://www.bike-discount.de/…-swoop-9.0-2 ale nevím, jak důvěryhodný je to výrobce a jak kvalitní/nekvalitní komponenty jsou na něm osazeny. Za ty roky se hodně změnilo :D

    Ale jsem otevřený všem radám, tipům a poznatkům

    Pokud jsem na něco důležitého zapomněl, doplním.

    Díky!

    0 0
    • AussigBiker  

      Radon je znacka bike-discountu a snad jim to vyrabi Cube. Radona bych se nebal. Jinak bych pokukoval po Radonu, Canyonu, YT Industries

      Pokud se s cenou zadari, tak i ostatni normalni znacky, treba u Giantu a Meridy mi prijde pomer/cena taky OK. Bohuzel ceny sly za poslednich par let nepekne nahoru.

      0 0
    • novas752  

      Než budeš vybírat, někde si půjč 29" enduro a svez se na tom – pro mě je zadní kolo 29" na vyšším zdvihu nepřijatelné, nebo bych musel mít na pr.deli šusplech. :-)

      No a třeba na tý Točný, na většinu trailů je tam 29" 170mm úplně zbytečný kolo, i na 160/160 27,5" se tam moje ježdění omezilo na v podstatě 5–6 těch nejtěžších/nejvíc z kopce co tam jsou.

      A delší výlety na tomhle typu kol stejně nejsou moc reálné, nikam extra na tom nedojedeš, pokud to nedrtíš v terénu je to líné a nudné, víc než 45km na tom jedu tak jednou do roka (mimo BP).

      0 0
      • bone  

        Já měl tu možnost sjet si na Klínovci Rubín na Pivot Trailu 429 a byla to o poznání zábavnější jízda. To kolo dost překvapilo, ale to už jsme s cenovkou skoro 3× tolik než bych chtěl dát . Ale je fakt, že tam to asi extra objektivní „testování“ nebylo. A na Plešivci sem zkoušel toho Blizzard TRL 90–297 RZ co mají na půjčovně. A taky to nebylo nic „špatného“… to je tuším mullet. Ale byl sem tam s přítelkyní, takže to bylo volnější. Naskákat se na tom daly ty první „největší“ lavice a zle sem se na něm necítil.

        Ty výlety asi ani delší neplánuju. Ale rád bych tu možnost občas využil s jedním kolem :D

        Napadá tě tedy něco jezdivějšího, když těch 170/170 v případě Radonu je na"kompromis" moc?

        0 0
        • AussigBiker  

          Jestli ti nevadi takhle obcas vyrazit neco vyzkouset, tak koukni co je v kterejch trail centrech k mani. Co jsem se pred lety svez na Remedym od Treku v SpS, tak je ze me Trekar (a proto mam RB :D).

          0 0
        • novas752  

          No z těch výše zmíněných značek Canyon Spectral, YT Jeffsy, Propain Tyee 27.

          0 0
    • mirorek2  

      Ten Radon je za ty prachy super, 29" taky, vzal bych XL

      Je to takové kolo za cenu lepšího rámu :-)

      0 0
    • theedge  

      Za ty peníze co mne ta napadá – buď ten Radon Swoop, nebo Cube One77, Whyte T-160 S, Propain Tyee v AL, možná by stačil i Canyon Spectral v AL …

      0 0
      • bone  

        Tohle jsou tak nějak značky, který jsem asi očekával… nejvíc se mi zamlouvá ten Swoop, One77 a Tyee (Tady bude asi s dostupností extra problém)

        Říkám si ale, jestli by se něco zásadně měnilo kdybych se dejme tomu ze 3000e posunul na 4000e? :)

        0 0
    • cft  

      Intense primer?

      0 0
    • AleZ80  

      Za ty 3–4 tisíce € se teď dá koupit hliníkové Ripmo případně.

      https://www.pepebike.cz/…-slx--metal/

      https://www.pepebike.cz/…eore--metal/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.