Výběr 27,5 MTB, hardtail do 25000,- (Giant Talon vs. Ghost Kato)

18 nepřečtených
  • revy

    Ahoj,

    chtěl bych poprosit o pomoc s výběrem hardtail MTB o rozměru 27,5" tak, aby vyšla cena ideálně okolo 23000,–, maximálně do 25000,–, více se mi moc (vzhledem k mému využití) investovat nechce. Případně bych velmi ocenil nějaké zkušenosti s koly níže, pokud už někdo má či viděl/zkoušel :).

    Svůj výběr jsem zatím zúžil na tato dvě kola s upravenou základní výbavou uvedenou na webu:

    http://www.cyklonemcik.cz/…5–1-ltd-2015

    http://www.cyklonemcik.cz/…-kato-5–2015

    U toho Giantu bych asi akorát změnil náby na nějaký lepší Shimana, ale těžko říct, jakou maj kvalitu a jestli se to vlastně vyplatí. Dál se taky moc nevyznám v těch vidlích, co jsou na obou kolech osazené, nicméně jsou to předpokládám nějaké startovací modely, u toho Giantu se pak dá za nějaký příplatek vyměnit … doteď jsem jezdil s RST Gila T8 TnL, doufám, že tohle bude lepší :).

    Celkem bych mě taky zajímalo, jak velký bude rozdíl mezi velikostí rámu u Ghosta (středová trubka 52 cm) a Giantu (středová trubka 48 cm) v následné jízdě. Do teď jsem měl na starém kole 19" rám s odpovídající středovou trubkou okolo 48 cm a zdálo se mi to na mých 178 cm akorát tak na hraně, níž bych určitě nešel a sedlovku jsem měl vždycky dost vytaženou. U toho Ghosta bych měl asi spíše brát velikost L, ale nějak si v tom moc jistej nejsem.

    Jinak mám rád rychlou jízdu přes polňačky a prašné a neznačené cesty v lese. Často se pak setkávám s náročnějším terénem (spousta kořenů, kamenité srázy) a bohužel i s asfaltkama, přes které se k terénu musím dostat. Rád bych v budoucnu i na nějaké méně terénově náročné závody, takže sháním kolo, které toto využívání pár roků vydrží, aniž bych tam musel všechno po sezóně měnit :).

    Pokud by byly nějaké návrhy na jiná kola, taky ocením, jenom bych rád dostupnost u nějakého prodejce v Praze.

    Předem díky!

    0 0
    • Erknold  

      můžeš se zkusit stavit za zdejším uživatelem Hnojem v Holešovicích. Třeba by něco vymyslel. Minimálně v kolech by to bylo znatelně lepší a pokud bys tam dal Epicon, bylo by to skoro o kilo lehčí.

      0 0
      • koko0925  

        Zrovna jsem to řeil . Dressinger od Hnoje, komplet Deore, Epicon, 12.1 kg. Necelých 25 000,–.

        0 0
    • Mosquito USMC  

      Giant Talon mi nabízeli v http://www.progresscycle.cz/ jako lonske modely za pekne ceny. Zkus jim napsat

      0 0
    • revy  

      Tak dnes jsem si projel Ghosta výše uvedeného ve velikosti M a je na mě hrozně krátký do délky. Vyzkoušel jsem také onen Giant a tam už byla geometrie na délku o mnoho lepší (velikost M), velikost L se mi zdála už moc neobratná.

      Nicméně po cestě jsem narazil ještě na toto kolo:

      http://www.cyklonemcik.cz/…-809-xt-2015

      Také jsem ho vyzkoušel a zdálo se mi ze všech ohledně geometrie rámu nejlepší, takže zkusím asi něco od této značky nakombinovat.

      0 0
    • revy  

      Tak finální výběr definitivně padá na tato dvě kola:

      http://www.cyklonemcik.cz/…p-27-se-2015

      http://www.cyklonemcik.cz/…-raidon-2015

      Co myslíte, vyplatí se poměrově přidat cca 3000,– a jít do o něco závodnější verze XP 27? Zas tak často závody jezdit neplánuju, ale aby to vydrželo i drsnější zacházení.

      Taky by mě zajímalo, jestli nebude ona „závodní“ geometrie (kratší zadní stavba a delší rám) při delších výletech spíše na škodu (kvůli bolesti zad, více nataženému posedu apod.).

      Jinak rámy velikosti M jsou doporučené až do výšky 185 cm, to už mi přijde docela hardcore :D.

      Díky :)

      0 0
      • ALLforBIKE  

        Z těchto 2 rozhodně ten XP 27, ta druhá varianta za ty peníze dle mého názoru nestojí, neni To vyloženě špatné kolo, ale, ale… U stavby za 25tis by mohla být určo minimálně lepší vidle.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na tomhle chceš jezdit závody?

        0 0
        • revy  

          Nějaké lehčí bych chtěl :D, pokud bych to začal brát víc vážně, počítám, že bych to v budoucnu osadil něčím lepším (hlavně nejspíš tu vidlici).

          0 0
      • revy  

        Přijde mi, že už řeším ptákoviny, ale když je možnost výběru… U toho XP 27 SE je nabízenej dvoj i troj převodník a teď si úplně nejsem jistej, co zvolit. Do teďka jsem měl trojpřevodník a nejmenší tác jsem využíval prakticky minimálně. Co mě u toho dvojpřevodníku zajímá je, jestli se tam nějak extra změní rychlost při zařazení 11/38 oproti mému starému trojpřevodníku, kde jsem často ocenil, že mám 11/44 či 12/44. Mé staré kolo bylo 26", tohle je 27.5"/650b, to by mělo taky mít malý vliv.

        Díky za postřehy

        0 0
        • šlapatko  

          Ahoj, 27,5 není o moc více než 26. S převodníkem 38z budeš často brousit malé pastorky na kazetě. Výsledkem je rychleji opotřebovaná kazeta. Jezdil jsem dvojplacku, různé kombinace a pořád je nejlepší 3×10. Jezdím jak delší přesuny po asfaltu a taky v Beskydech.

          0 0
    • revy  

      Díky za zkušenost, tak nějak si myslím, že budu později vyžadovat trojtác kvůli těžším převodům, nicméně nakonec u mě momentálně zvítězila zvědavost a touha zkusit si něco nového – zvolil jsem tedy dvojtác 38/24. Uvidím, jak to ne/bude stačit a kdyžtak později vyměním :).

      0 0
    • revy  

      Tak nakonec jsem zvolil XP 27 SE. Doufám, že na mých 177/178 cm bude velikost M (sedlová trubka 43 cm, ef. délka 60,5 cm) dostačovat a nebudu lítat přes řídítka :). Lko se bohužel ve verzi 27.5 nedělá. 29" velikost L byla celkem fajn, ale nezdála se mi tak ovladatelná, jako M (a navíc tam už byla 29" kola). Jak to sedí ale poznám nejspíš až po 50 km jízdy.

      Jen tak pro zajímavost – jezdí tu vůbec někdo s výškou okolo 178 cm na hardtailu velikosti M? Hlavně to označení velikostí mnoho řekne… :)

      0 0
      • Mr.Dan  

        Jezdím se 177cm na Lku (ETT 615mm) 650b HT a kdybych si mohl (znovu) vybrat, tak všema deseti beru Mko. Rám s ETT 605mm a nižší horní trubkou by mi nejspíš sednul dokonale, takže gratuluju k dobrýmu výběru velikosti! ;)

        0 0
      • Webonaut  

        Měřím 178 cm a jezdím HT od Pell's v L. Měnil jsem představec za kratší a s jiným úhlem, protože mě při delší jízdě vždy bolela ramena a kolo se mi celkově hůře ovládalo. To výrazně pomohlo, nyní je vše OK.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.