• Šopy

    V čepu zadní stavby u mojí Kony Dawg se objevil vakl.Jedná se o zadní čep na straně u kazety.Uvnitř je kluzné ložisko a jeho pouzdro je špatné.Bohužel prý nejde objednat pouze toto jedno ložisko,ale jen celá sada všech ložisek na rámu za cca 3000kč.Nemáte někdo nějakou zkušenost/nápad jak to vyřešit jinak?Nebo aspoň provizorně než ta sada dorazí?Nepoškodí se pouzdra ostatních ložisek,když budu jezdit zatím s vaklem??

    díky moc za radu 

    0 0
    • kubad  

      šikovný soustružník a trocha bronzu nebo teflonu – nevím z čeho je to vyrobeno a máš po starostech.

      Pokud budeš jezdit s tím vakle samozřejmě to škodí ostatním ložiskům, ale pokud ti dojde celá sada tak je vyměníš ne?

      0 0
    • hawrda  

      Tak se mi Kona objevila v hledáčku možných mnou vybíraných odpružeňáků,ale už jí škrtám.Nemůžu si pomoct,ale tyhle problémy které tu občas čtu mě stále více směrují k jednočepu a to RB či Cannonu.

      0 0
      • Šopy  

        je to výborný kolo a stejný problém může nastat u jakýkoliv jiný značky.Zklamu tě,ale jediná možnost jak se tomu vyhnout je směřovat zpátky k HT:))Jen mimochodem Kona je jednočep..

        0 0
        • hawrda  

          Vím že je to výborný kolo(moje drahá polovička Konu má,i když HT).Že je to jednočep vím,ale přepákovaný ne?Proto mi vadí množství těch ložisek,ale hlavně to že kupuješ celou sadu a ještě na ní půl roku čekáš.Loni tady o tom taky někdo psal si matně vzpomínám.Proto to RB či Cannon.

          Těď třeba čekám na vyreklamování Fishera od září.Fakt bonba.Reklamace uznaná,rámy nejsou.Sada ložisek od Kony a zase čekáš nebo vyrábíš či jinak sháníš.

          Předepokládám ,že u RB zajedu do jejich krámu a za dva dni frčím.A vo tom to kua je ný..?

            
          0 0
          • Šopy  

            Ta sada by měla být naštěstí do 14dnů,to by nebylo tak hrozný,snad to tak opravdu bude.No čekat na reklamaci od září,to je fakt síla!S RB zkušenost nemám,třeba to mají líp ošéfovaný..

            0 0
          • pepek  

            A proč si hned kazit dojem jednočepem quli ložisku?  Za 6 let jsem investoval do ložisek zadní stavby FSR:  4×90Kč + 2×34 Kč. Termín: ihned, max za dva dny. Kdybych nebyl bordelář a zavčas to namazal, tak tam asi byly eště ty původní.

            0 0
    • mastihuba  

      Ahoj viď. Zkus ho vylisovat a skočit s ním do nějaké prodejny s ložiskama a podle něj koupit nový. Udělal jsem to taky tak.

      0 0
      • Šopy  

        ahoj viď:),to by bylo řešení kdyby tam bylo průmyslový ložisko,ale ono tam neni.Je tam kluzný (váleček,pouzdro)a dost pochybuju, že by někde měli tohle stejný.

        0 0
        • kubad  

          nebude je to atyp jedině soustruh a udělat

          0 0
        • Vilém  

          Kluzny pouzdra v loziskarnach maji.Za pokus nic nedas.Na netu jsem takovy veci hledal a objednaval na http://www.exvalos.cz/e-shop/

          0 0
          • Šopy  

            Díky, to vypadá zajímavě.škoda,že se do Lanškrouna hnedtak nedostanu a moc nevěřím,že bych to dokázal naměřit tak,že bych ho objednal na tom e-shopu:(možná jim ho tam zkusit poslat ať pošlou to stejný zpět pokud ho mají.

            0 0
            • Vilém  

              Bezproblemove funguji jako eshop. Treba bude nejaky podobny. Do jedne starsi vidle jsem pouzil z jejich nabidky kluzna pouzdra na kterych se upravil vnejsi prumer

              0 0
    • panaczek  

      teda ahoj vid, na tyhle veci musis pamatovat uz pri koupi – priste lip vybirej znacku:

      http://turnerbikes.com/…uct_info.php?…

      ;-)))

      byl midweek? a bylo to zase dobry? ;-)

      0 0
      • Šopy  

        ahoj viď,neříkej mi,že sis tu sadu přivezl už preventivně sebou a jestli ne, tak jak dlouho by trvalo,než by ti jí poslali soudruzi z usa??Ta cena je,ale solidní,i když je otázka kolik ta sadička od kony stojí ve státech.Asi se moc nepletu když si myslím, že to bude hodně podobný..midweek byl,ale jen pro žiletky:)jel Vočko s Evou… 

        0 0
        • panaczek  

          Jasne, ze jsem si ji privez sebou – teda jen tu malou! pokud objednavas tak do tejdne by to melo byt. to vis, do­brej oddil…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.