• Kysky

    Hoj, kolo mi při jízdě začalo od klik přenášet takovou tupou ránu v pravidelných intervalech, když vezmu za kliku (pravou i levou) a lehce na ní zatlačím směrem k rámu, tak se pohne. Zkoušel jsem kliky dotáhnout a jsou dotaženy dost. Takže z toho vyplývá vůle ve středové složení. Avšak kolo má najeto jen 4700km to mi příde dost málo, nebo osa víc nedá?

    0 0
    • tonik666  

      A co mas za stred? Loziska klidne muzou byt mrtva i driv. Nemas povolenou osu v ramu?

      0 0
    • Kysky  

      Tak ráno moudřejší večera… kecám, musel jsem jít na noční :D Ještě jsem si očistil převodníky (hodně to potřebovaly). Dal jsem to teď všechno dohromady, vše utáhl svojí muší silou a vůle anywhere!!!! Juchůůů :-) Děkuju všem za ochotu a rady. Paradoxně jsem přesně nezjistil kde vůle byla, ale asi ty kliky. S miskama jsem ani nepohnul, před sundáním mi nešly ani kliky vůbec dotáhnout, takže nevím. Důležitý je, že vše je v cajku a já zvládl zase další (pro vás primitivní) servisní operaci :-) je důležitý se radovat z maličkostí. Tak ať vám to jezdí

      0 0
      • tigermoth  

        Nowhere, vůle je nowhere:-)

        Na vůli v klikách bacha, takhle si od sestry frajer půjčil můj knajpebike a vrátil mi ho s klikou komplet ožvýkanou, zralou na výměnu. Jak se to povolilo je pro mě záhada.

        0 0
    • elbeNJ  

      Chlapi mám jedno středové ložisko v horším stavu a je trochu volné což způsobuje menší vůli v klikách, když s nimi hýbu směrem k rámu. Již jsem objednal celý nový střed, ale rád bych se zeptal jestli je velký problém na kole jezdit pár dní dál bez větších problémů? Díky za postřehy.

      0 0
      • Singlespeed  

        Není to až takový problém. Někteří lidé viklání klik neřeší a jezdí s vymletým středem i několik let :-).

        0 0
        • elbeNJ  

          Dík za reakci.

          Měl jsem to rozebrané a osa kliky je v pohodě, tak snad to těch pár stovek km ještě vydrží. Během týdne by stred měl dojít.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.