• charlierunkle

    Zdravím,

    chtěl bych Vás požádat o radu. Potřebuju nové pláště na kolo + duše. Mám horské kolo scott na ráfku je napsáno 26" x 1,75 a pláště mají 26" x 2,0. Moje téměř každodenní cesta do práce je 80 km lehkým terénem a 20 km cyklostezka.

    Mohu na tento ráfek dát cyklo plášť menší/hubenější např 26" x 1,9.

    Libí se mi například MAXXIS Wormdrive 26'' ale rád bych podpořil českou firmu např. Rubenu ale tam jsem nenašel nic takového poloteréního. Prosím o Vaše doporučení a rady..

    ps: kolo parkuji často venku, tudíž né nic drahého.

    Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      CO se rubeny tyce, tak tady mas shrnuti rubena plastu:

      http://www.bike-forum.cz/…aste-32.html

      jinak forum ma i vyhledavani, takze zadanim hesla „rychle plaste“, „maxxis wormdrive“, nebo podobneho jiste neco vyhledas.

      Neber to prosim neuctive, ale pomalu neni den, kdy by nepribylo nove vlakno „jake plaste“ pricemz se vsechno toci kolem toho sameho.

      0 0
    • krab007  

      No jestli jezdíš denně do práce těch 100 km a z toho ještě něco terénem, tak ty pláště stejně za 2 měsíce sjedeš do mrtě. Jestli ti jde o cenu a o značku Rubena tak mrkni na Rubena Trilobit http://www.rubenatyres.eu/…ck/d-152166/

      0 0
      • charlierunkle  

        nn, jezdím jen 15 tam a 15 zpět. Jde mi spíše o to, zda jde nasadit menší rozměr na ráfek než je originál plášť.

        Díky

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Užší pláště nahodíš snadno, ale moc si od toho neslibuj. Když dobře vybereš širší plášť, pojede to pocitově lépe, než se špatným úzkým, o pohodlí nemluvě. Záleží jak moc terénem a na potřebě slušného chování na mokru.

          0 0
          • charlierunkle  

            takže by jsi spíš volil 2,0 ? Já myslel že se s tím zbytečně dřu…

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Osobně bych dal přednost klidně ještě širším, s nízkým a hustším vzorkem (pokud nejezdíš bahnem), hlídal bych si pečlivě hmotnost pláště.

              Nedřeš se se šířkou, ale s gramy, vzorkem a směsí. Biku neholduji, ale z přímého osobního porovnání je třeba úzká lowendová Kenda Quick 1,7" oproti Racing Ralphu (ale i Scylle) 2+něco" líná mrcha.

              0 0
    • Fidži_CZ  

      100km každý den do práce? Asi slušný oddíl :-D

      0 0
      • charlierunkle  

        sorry, blbej preklep. To bych chodil jednou týdně max :)

        0 0
        • Angel 1804  

          asi 3 měsíce vozím maxxis wormdrive 26 1,9 a moc si je teda nevychvaluji, také jezdím do práce na kole, 20 km tam a 20 zpět, po cca 1300 km (80% asfalt, 20% teren) je zadní plášť na odpis, nepodrží ani na suchém štěrku, raději do zatáček fakt brzdím klidně i na 10–15Km/h přední kolo totiž špatně vede stopu, jinak jsou podle mě tyto pláště docela dost náchylné na defekt 2× už jsem píchl+ je na plášti asi 10 řezných ran od kamínku, po skle opravdu nejezdím :) …jinak také jsem si myslel, že čim víc širší pláště tím horší to bude a na dřu se, ale po přečtení BF jsem se přiklonil na racing ralf 2,1 EVO (do zadu) a rocket ron 2,1 EVO, (do předu)

          0 0
          • Fidži_CZ  

            Jenže on chce levné gumy. Což RR evo není a ani nenajede tolik co Wormdrive.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              A co takhle něco od zatracovaného Authoru? Třeba Knobby je sice relativně těžký (jako všechny levné pláště), ale docela jede a i drží. Nebo něco ve stylu jejich Rolling Stonu. Pláště za pár šupů, jako spotřebka by se mohly hodit.

              0 0
            • Angel 1804  

              Nemusí brát EVO, woemdrive podle mě taky nemá moc dobrou výdrž a že by EVO nenajelo aspon těch 1300 se mi moc nezdá, jen se muže mrknou na BF kde toho je mraky a přečíst si něco o Nobby Nic apd na kupkolo májí si myslím pěkné ceny ted, drát do 500,– a dát 100,– víc za větší jistotu a pohodlí se mi nezdá moc , jen jsem mu předal mou zkušenost, já spokojen nejsem a chci se jich zbavit :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.