Vlozky sidas bike + - zdaji se mi obrovsky

23 nepřečtených
  • borda

    Ahoj, je tady par lidi co tomu rozumi, poprosim o radu:

    Kopil jsem si vlozky sidas bike +, vel 44/45 a kdyz je porovna s vlozkou sidi 45 tak to vypada viz obrazek. Ty vlozky opravdu nejsou levny, tak se ptam – muzu to strihnout, nebo mam poridit mensi?

    Diky!

    0 0
    • Pan Jan  

      Ty vložky jsou z řady Flashfit, tady jde vidět, co se ještě s vložkama z této řady dělá: http://www.youtube.com/watch…

      Jak je na konci videa vidět, můžeš je v pohodě střihnout. Oni je dělají větší, aby se s nimi v tom tvarovači lépe pracovalo.

      Pokud jsi to koupil v krámě, tak bych tam došel i s tretrama, ať ti to dotvarují. Jestli jsi to koupil někde na netu (což předpokládám), tak bych to vrátil a pořídil si něco z řady Universal. Já je používám do normálních bot, do lyžáků a měl jsem je i v tretrách a v poho. Ale i tam by chtělo zjistit alespoň to, jakou máš klenbu (pokud to nevíš).

      0 0
      • borda  

        Dik za info. Cumim na to jako blazen :-). To ty moje jsou teda pomalu jeste maly :-). Pokud to teda spravne chapu, kdybych koupil mensi, byly by maly, pac jsou nachystany na to, ze se s nima bude delat. Tak pravda je, ze vyztuzeni pod tapkou mam presne pod tapkou a klenba taky sedi. Jasne, ze jsem je koupil na netu. Vracet to asi nebudu, proste to fiknu. Ale moc se mi do toho nechce :-)

        0 0
        • Pan Jan  

          Nejlepší je to uříznout tak, že na to přiložíš vložku z té boty, do které to budeš dávat. Bude to jen na jeden pár bot, protože každé boty mají jiné tvarování (to je asi jasné, ale jen pro jistotu).

          Jde to vidět na tom videu, jak na to. Tak se to dělá i v těch speciálkách… Neboj se toho!

          Je škoda, že nevyužiješ to, co ty vložky umí (dotvarování)…

          0 0
          • borda  

            Me to staci do tech sidi. I kdyz treter mam povicero, tak s jedinyma sidi mam takovy problemy, ze jsem se to rozhodl resit temahle vlozkama. Jinak klenbu mam vyssi a hlavne nart vysokej jak prase, tak jsem si diagnostikoval lukovitou nohu. Asi jen mirne, ale vysokej nart i deformace prstu (kladivkovy) tomu odpovida.

            Jeste jsem teda trosku rozpacitej z sirky ty vlozky, jsem zvedavej jak to tech bot narvu. Ale asi je fakt pitomost kupovat vlozku 42/43 do bot 45 i kdyz jsou to sidi.

            0 0
      • borda  

        Clovece, jeste jsem teda trosku rozpacitej z velikosti sidi. Protoze jsou to hovada vsech hovad , kreteni a mameluci. Kazdymu, kso chce uspesne vyhodit penize a pul jara se srat s botama je doporucuju.

        Dle teto velikostni tabulky: http://www.sidi.cz/…formace.html velikost (45) odpovida velikosti sisads vlozek 44/45 us 11/12, uk 10/11, 28,5/29,5 cm.

        Kdyz se ovsem podivam na krabici u svych bot tak tam je 45/us 10,5/27,5 cm. Ty kreteni ze sidi si ani neumi ujasnit velikosti bot ktere vyrabi! Nebude ta vlozka preci jen velka? Nohu mam proste 44/45, velikostni oznaceni sidi na krabici je divny.

        Omlouvam se za naduzivani vyrazu kreteni, ale v souvislosti s firmou sidi je to nejjemnejsi vyraz, ktery me napada.

        0 0
        • Danikklotz  

          Mě jen přijde, že tyto vložky ti stejně musí natvarovat servis, která má na to vybavení.

          Nevím, kolik jsi za ně dal…ale vložky včetně natvarování jsem měl za 2tis. Bez natvarování jsou podle mě k hov…

          Nebudou ti respektovat tvůj tvar chodidla…

          A tím chci říct, že by ti v obchodě měli dát správnou velikost…

          Jo a jsou to frantící, tak se nelze divit, že…

          0 0
          • borda  

            Vsude pisou, ze se daji pouzit i bez tvarovani tepelnou upravou. Kdyz si na ne stoupnu na „sucho“, tak mi sedi paradne, akorat jsou humpolacky. Presne, jak v tom videu vyse.. Stali me sedm set s postou.

            U sidas se moc nedivim, jen me prekvapilo, jak jsou obrovsky. Proti nim nic. Zato u treter sidi nevychazim z udivu. Mekka podrazka, vlozka na hovno, „lepsi“ dokupovana vlozka taky na hovno, navic mirne mensi do bot, do kterych je urcena, jiny cislovani na krabici a jiny cislovani na ofic webu dovozce. Sidi jsou proste zmrdi na kvadrat. To nejde jinak rict. Vyzkousel jsem opravdu hodne treter, ale tohle nema obdoby.

            0 0
        • Pan Jan  

          To je bohužel to, žes to nebral v obchodě, kde tomu alespoň trochu rozumí. Nechci tě urazit, ale brát vložku podle něčeho jiného, než je Mondopoint je blbost. I když musím uznat, že ta převodová tabulka u Sidi je hóóódně peklo, např. aby měla 42ka jen 267 mm je hodně nezvyklé.

          Sedmset za ty vložky je sic super cena, ale bez vytvarování je to jen obyč. vložka. Za ty prachy bych si v kameňáku koupil ty univerzální, kde by i vybrali správnou velikost a zastřihli. Ne vždy vše z eshopu je nej…

          0 0
          • borda  

            No tak samozrejme. Jenze me vubec nenapadlo, ze ty kreteni budou mit na webu jiny velikosti, nez v realu na krabici. No a ja mrkl na web, ne na krabici. Clovek by predpokladal, ze kdyz chtej za slupky s shitovou podrazkou 4 tis, ze ty prachy muzou dat alespon do toho, aby nepsali hovadiny na webu. Tak jsem predpokladal spatne. Protoze kdyz se podivam na krabici a porovnam to s webem, tak mam boty velikosti 40,5. Coz je samozrejme blbost.

            Jestli mam lepsi vlozky, co se budou chovat jako obycejny za 700, nebo obycejny za 600 je mi fuk. Velikost jsem teda strihnul a uvidim. Pocit z toho nemam kdovijakej, treba to v realu (na kole) bude lepsi.

            0 0
            • Pan Jan  

              Třeba to půjde, uvidíš. Teď koukám na tu tabulku od Sidi a to je vážně peklo, oni mají i své Eur (francouzké), které je posunuté…

              Teď mě ale napadá, že pokud ta bota je mondo 275, tak normálně nosíš tak vel. 42,5 – 43, ne? Tak ti mohlo být divné, že to jsou 45ky. Nemyslím to jako výčitku, jen mě to zajímá.

              0 0
              • borda  

                Ale ona je to hovadina na te krabici. Ta bota je mondo 287 podle ty tabulky na netu. Jsem se spatne vymackl, v tom spravedlivem rozhorceni :-). Takze ty vlozky budou OK, akorat jsou proste sirsi, ale to asi do vsech bot (minimalne do diador, speslu a shiman jo, ro jsem zkousel :-)

                Normalne (polobotky) mam 44, sportovni obuv (asics, mizuno, vic mi vyhovuji asicsy, ponevadz jsou vetsinou uzsi) 45. Tretry mivam 44,5 – 45, podle vyrobce. Ty sidi mi pri zkouseni krasne sedely, uplny backurky, ale proste tlacej zespoda jako prase. Ty boty maj ******** mekkou podrazku a nikdo mi to nevymluvi.

                0 0
                • Pan Jan  

                  Tak to jo, chápu tvoje rozhořčení. Ty vložky se normálně řežou i z boku, do všech bot jsem je řezal. Aspoň vím, do kterých treter nejít, i když je pravda, že o Sidi jsem nikdy neuvažoval, páč mi přišlo, že se tu platí dost za značku…

                  0 0
                  • borda  

                    Aha, toz to ja je fiknu taky :-)

                    0 0
                  • borda  

                    Dulezita informace, ted z toho mam teda pocit vyrazne lepsi a to stacilo par milimetru. Diky! Ty vlozky se opravdu delaji o dost vetsi, protoze clovek, s nojhou velko jak ta vlozka, by mel ten evamaterial, co ma byt pos tapkou nekde v pulce klenby, predpokladam.

                    0 0
                    • Pan Jan  

                      Případně ještě zabruš smirkem ty okraje, občas je to nepříjemné, když tam dosedá noha přímo na tu hranu uříznutého…

                      0 0
                      • borda  

                        Clovece, ja to strihal a je to uplne v pohode. Diky za rady!

                        0 0
    • borda  

      Jinak, kdyby chtel nekdo mirne (cca 400 km) jete sidi eagle 5 pro bile (s paragonem, v zaruce), cislo 45, s vlozkama sidas bike + nejetyma:-), lepsima vlozkama sidi a original puvodnima vlozkama sidi za nejakou rozumnou cenu, at mi pisne maila. Prave me ty mrdky prestaly bavit. Coz asi neni nejlepsi refernce k prodeji, ale treba se najde nekdo, komu vyhovuji.

      0 0
      • jIrI___  

        Odkud jsi?

        0 0
        • borda  

          Clovece, od tebe daleko – ceska trebova :-(. Leda bys tu jezdil vlakem :-)

          0 0
          • 666biker  

            ja mam tretry SIDI Spider, pred nedavnom som si tiez kupil vlozky SIDAS Bike+ ako mas aj ty, tretry mam velkost 44 a pol. SIDAS vlozky som kupil vo velkosti L 43/44, a este som par mm zo spicky odstrihol (obkreslil som spicku podla povodnej vlozky a zastrihol..ale len spicku co je pod prstami), aby sa lepsie vosla do tretry..a je to v pohode. ked som kupoval vlozky, tak som si odmeral najprv pravitkom, kolko cm ma povodna sidi vlozka a podla toho som kupil vlozky SIDAS, kde je tiez uvadzana velkost aj v cm, takze som sa neriadil podla cislovania klasickeho, ale podla cm ktore uvadzaju pri vlozkach sidas a skutocnej dlzky povodnej vlozky v tretre.

            0 0
            • borda  

              Jo, tak to je v pohode, pac ve 45 ma vlozka cca 28,5 cm, coz je presne na ty 44/45 sidas vlozky. Akorat se museli vzit malicko vic, protoze jsoum na ty „mensi strane velikosti vlozky“. Ty mensi by asi byly maly. Pokud ty jsi strihal jen kousek spicky, tak ja bych uz nestrihal nic, spis by byly maly, pac maji 27 – 28 cm

              0 0
            • borda  

              Heh, tak jsem to premeril a jsou to fakt zmrdi vsech zmrdi. Na krabici maji 27,5 cm, na netu 287 mm (dobra to je noha) a realna delka vlozky je nejakych 282 mm. Tech lepsich dokonce 280 mm, ale ty jsou (a nekolikrat jsem to tu i v jinych vlaknech zminoval) do ty boty malinko kratsi. Tak ze sidi 45 jsou na sidas nekde mezi. Dulezity je, ze klenba i opora pod tapkou sedi, kde ma, takze OK.

              Jeste jesnou diky panu janovi za rady s upravou vlozky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.