• bk2601

    Dobrý den,

    Máte někdo zkušenosti s multi vitaminovými tablety?

    Jako prevence, například něco takového?

    https://www.musclenutrition.cz/…-a-z-150tbl/

    Díky za názory.

    0 1
    • doubleingram  

      Mutli pry neni idealni, spis jednotlive.

      Hlavne D, toho ma vetsina deficit, muzes obcas dat i E, pozor, oboje se da predavkovat.

      plus B komplex

      Ale tak jako tak jdes naslepo a neni prdel exaktne zjisti, ceho mas deficit.

      0 1
    • krabak  

      Sracka, jenom oxidy tj. skoro nevyužitelny. Kup si Nexgen Pro od firmy Reflex

      0 0
      • Pain  

        Presne tak, jediny vitaminy ktery zobu. Je to kvalitní produkt i když trochu drahší. Používal jsem je v dobách kdy jsem posiloval a od ty doby je kupuji pravidelne. Za mě TOP.

        0 1
      • trpaslik72  

        Aktuálně jsem je zkusil nasadit, tedy tu o trochu levnější verzi, po dvou anginach. Ze dvou ATB mám teď imunitu rozesr*nou až hrůza.

        Nicméně podle recenzí asi jedno z nej multivitaminu. Tak uvidíme.

        0 0
        • losiik  

          pokud mas po atb špatnou imunitu, doporucuju nejake hodně dobre probiotikum..

          0 0
        • nomecz  

          Angina v srpnu ? nesmíš to tak hrotit s tou klimatizací

          0 0
          • -b-n-x-  

            Čoveče, to má ještě dobré. U nás prvních 6 prázdninových týdnů kašlala manželka, a teď já kašlu 4. týden. Oběma pomohly až atb. Doktorka mi řekla, že asi nějaký zánět na plicích.

            0 0
            • nomecz  

              No ja se prave desim toho az zas decka zacnou chodit do ustavu co dotahnou … vetsinou to vzdycky chytne jenom zena ale stejne …

              0 0
              • -b-n-x-  

                U nas to je normalne asi tak, ze ja nekde prochladnu, ale onemocni zena. Takze ja byvam vetsinou zdravy, a ona vetsinou nemocna.

                No a dcera, dokud nechodila do skolky, tak byla skoro celou dobu zdrava. Nemocna byla asi dvakrat (za cca 2,5 roku). Co je ve skolce, tak je to minimalne jednou za dva mesice.

                0 0
          • trpaslik72  

            Bohužel. V práci klimu nemám, doma taky ne, takže jedině auto (což teda bohatě stačí). V první vlně to sundalo celou rodinu. Pak se to vrátilo ženě a mě ted po měsíci. Takže letos se prázdniny opravdu podařily......

            Momentálně jsem vysadil chlast, snažím se o trochu pestrou stravu bez sraček a pokouším se pravidelně přinutit k nejakemu acidu, či kefiru. No je to boj :D

            0 0
            • -b-n-x-  

              Kefiru, nebo acidofilnimu mleku? To by me samotneho zajimalo jestli to je v te situaci ok. Ja vzdycky, kdyz mam nejaky problem, tak automaticky vyrazuji mlecne vyrobky, protoze docela podporuji vselijake zanety – aspon tak si to myslim. Ale mozna kefir a acidofilni mliko muze fungovat o neco jinak.

              0 0
              • trpaslik72  

                Kefir je vpodstate probiotikum. Narovnava střevní mikroflóru a tím prospívá k tvorbě imunity. Je asi kontraproduktivní zapijet kefirem ATB, protože ty podle mě všechny prospěšný bakterie hned zničí. Proto třeba laktobacily je nutné brát s odstupem od ATB. Jsem laik, tak omluva za příliš odborné vysvětlení :)

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Jasne, tohle zvlaste v kombinaci s pusobenim ATB chapu. Ale me spise zajima pusobeni mlecnych latek na pritomnost zanetu. Treba pri ryme pomerne dobre poznam, ze i kdyz si dam jenom nejaky jogurt, tak mam pak vice hlenu.

                  0 0
                • Tencovozikmin  

                  Kefir si vyrabim vlasni,tibetskou houbou a je vynikajici.

                  0 0
                  • JerryRed  

                    souhlasím je vynikající, dělám si ho s malýma přestávkama už pár let a mám pocit že sem na něm závislej :)

                    0 0
        • onuce  

          Kdybyste hned poprvé nebral antibiotika, druhou angínu byste vůbec nedostal, a imunitu měl jako hrom.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Myslíš že měl brát acylpirin a zapíjet to vínem?

            0 0
            • Smazaný účet  

              jako vážně = dovolená, čas, čaj, zábaly, žádná chemie…uděláš to párkrát a chřipka u tebe prostě navěky skončila

              (máti ve zdravotnictví, absolvoval jsem toto několikrát v dětství)…je to nepříjemné, trvá to déle atd…ovšem výsledek je, že cca 25 let (spíš asi víc) jsem prostě nebyl nemocný

              0 0
              • -b-n-x-  

                Tak u chřipky a podobných věcí je většinou ideální nechat správně pracovat imunitní systém.

                Ale pak jsou věci, na které může být z různých důvodů krátký. A zrovna my teď doma řešíme pravděpodobně návrat nějakého posraneho pneumokoka, na kterého prostě funguje asi nejlíp atb.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Postavit zeď ze schwarzer Holunder a žádná nemoc nemá šanci ;-) Dlouhodobě ověřeno :-D

                  0 0
              • trpaslik72  

                Upřímně, rád bych se ATB vyhnul, ale z mého pohledu angína není nachlazení. U léčby angíny bez ATB hrozí při nedodržení správného režimu ještě větší průšvih, než když člověk doléčí problém s prášky. Ano, imunita to ods*re.

                Věc druhá, mám doma dítě, o které se potřebuji starat a z mého pohledu je lepší, když je člověk doma infekční 3 dny, než 14 dní. O tom, že se člověku uleví do dvou dnů ani nemluvím :D

                Je to těžký. Každý jsme vyrůstali v jiném prostředí, každý máme nebo nemáme zažitou nějakou životosprávu, každého tělo je jiný.

                Rozhodně nikomu jeho zažitou léčbu nevyvracím…

                1 0
            • onuce  

              Ano, myslím. Vše je lepší, než antibiotika. Ostatně mám osobní zkušenost. V mých třech letech, v době nadšení z nových a nových ATB, jsem byl léčen Chloramfenikolem. Vyvolalo to však u mne okamžitě leukopenii a následně psoriázu. Obojím trpím celoživotně. Tedy nízkou hladinou bílých krvinek a slabou imunitou, plus ta strašná estetická nemoc… Marodil jsem jako dítě zhruba šestkrát za rok. Co jsem dospěl, a předepsaná antibiotika ani nevyzvedl, nemarodím prakticky vůbec. Samozřejmě preventivně žiji ve špíně a nepořádku, povlečení neperu nikdy, na polštáři jej mám takto již téměř deset let, což vše mi imunitu vybudilo téměř na úroveň cikánského dítěte.

              0 0
    • Boby83  

      Jak již bylo napsáno – ideální je použít samostatně pouze deficitní vit/min.

      A když už komplex, tak aspoň kvalitní. Např. Nexgen(reflex), Vita Solution (prom-in)…

      0 0
    • black.horse  

      Řeším to kompromisní metodou, po snídani/obědě jako komplex Nexgen od Reflexu a večer samostatně hořčík+zinek jen s vodou…

      0 0
      • doubleingram  

        Zinek by se idealne mel brat nalacno/prazdny zaludek, a sam.

        0 0
        • black.horse  

          Beru ho aktuální léto ve formě ZMA mixu, tak to dávám večer s asi 2–3h odstupem po jídle. Bohužel lepší verzi už ze sebe asi nevyždímu, resp. krátkodobě asi ano, ale ne dlouhodobě udržitelnou.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Ja mam tablet s W10

      0 0
    • budíček  

      jsi na nějaké dietě nebo jsi nemocný? že potřebuješ vitamíny v prášku

      0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, a jsou ty zminovane kvalitni vitaminove komplexy kvalitnejsi nez treba Jabko, Pomeranc, atd… ?

      0 0
      • black.horse  

        Jistěže, řemeslné zpracování na vyšší úrovni, lepší design a ergonomie, rovnoměrnější rozložení těžiště, menší odpor vzduchu, skladnost a mobilita také výborná… horší je kompostovatelnost a místy i dohledatelnost v tmavé místnosti. Na blbej dotaz blbá odpověď;-) nebylo lepší napsat, že vhodnější řešení je pestrá, zdravá strava s rozumným obsahem ovoce a zeleniny?

        No, ale když se podívám co za věci se ve velkým žerou v kantýnách a fastfoodech, tak mi přijde taková strava skoro vzácnost:-)

        0 0
        • -b-n-x-  

          Možná špatně pochopeno. Já několikrát slyšel/četl, že třeba takové jabko má tak vymakaně sladěný poměr vitamínu, minerálů a nevím čeho všeho, že když na to vědci přišli, tak docela žasli.

          Tak mě to právě zajímá, jestli je už třeba taková vyspělost těch vitaminovych komplexů, že to třeba převyšuje ty přírodní.

          0 0
          • black.horse  

            No, ono mě přijde že se toho imho moc jisto jistě neví, hodně se předpokládá… ale co se obecně předpokládá: přirozené zdroje mají nějaké poměry mikronutrientů, na které je náše tělo nastavené z hlediska příjmu a hlavně mají doprovodné látky, což zlepšuje jejcih využitelnost a vstřebatelnost (viz katalyzátory v chemii – už jen ten fakt, že jablko sníš kousáním = enzymy ze slin zlepšuje trávení, viz boje smoothie vs kousání tuhé stravy). Do lepších mulťáků se právě proto dává určitá kombinace vitamínů a minerálů, aby došlo k synergii a zlepšila se využitelnost, která stejně není nikdy ideální. Další je rozpustnost v tucích vs ve vodě. Dále multivitamínů je boj, že řada látek vzájemně neguje vstřebatelnost, proto se u lepších výrobků dává něco stranou např. typicky magnésium se zinkem (které se nemusí s vápníkem pokud se nepletu). Takže ano, multivitamín má svoje negativa a dá se výrobě dost ****** (kromě kombinací tak třeba i vazby kde to je vázané jestli oxidy vs aminokyselinou vázané cheláty) a i nevhodným užíváním minimalizovat jeho využitelnost, ale zároveň pokud člověk nemá čisté svědomí v konzumaci přirozených zdrojů nebo v rámci intenzivních tréninků nebo diet je deficitní, lze tím doplnit svojí běžnou stravu. Překonat kvalitativně z hlediska využitelnosti přirozené zdroje asi ne, nebo jen lokálně některé zdroje v koncentracích některých prvků, protože každý přirozený zdroj bude mít jinou sestavu obsahu, ale umělej je takovej jak si ho namícháš.

            0 0
            • Romancero  

              jo synergie je fajn. Jenže každý jsme jinak nastavený a asi je lepší se naučit naslouchat svému tělu (metabolismu). Je to věda…

              0 0
            • -b-n-x-  

              Diky. Tohle zni rozumne.

              0 0
    • THORX  

      Mám Vita Solution + zinek a magnesium prom in

      0 0
      • Pain  

        Zrovna tuhle kombinaci zvažuju. Vypada to na kvalitu.

        0 0
        • Pikaču  

          Mas to v tom mem odkazu jako levnejsi alternativa nexgenu pro a i recenze:

          Existuje nějaká alternativa?

          Jelikož považuji tento produkt za opravdovou špičku ve své kategorii, máloco mu dokáže konkurovat. Pokud ale přemýšlíte nad levnější alternativou, mohu vám s klidným svědomím doporučit produkt Vita Solution od firmy Prom-IN, se kterým jsem byl také velmi spokojen.

          Oproti Nexgenu je sice levnější, ale složení rozhodně není tak našlapané. Pokud vás tato alternativa zaujala, rozhodně doporučuji přečíst si celou recenzi zveřejněnou u nás na webu.

          0 1
          • Pain  

            Tu recenzi jsem četl, proto zvažuju. Jako zmenu misto Nexgenu Pro. Na kulturistice maji k tomu i balicek zinek plus magnesium taky od stejny firmy. Diky za odkaz.

            0 1
          • Fazzy  

            „… se kterým jsem byl také velmi spokojen“ .. mohu se zeptat v čem ta spokojenost spočívá? Na sobě člověk pozoruje nějaký výjimečný stavy nebo ho roky nezklátí žádná nemoc nebo si pravidelně analyzuje nějaký krevní testy? Nechci si z toho dělat prdel, ale fakt by mě zajímalo jak člověk objektivně zjistí, že mu nějakej podobnej doplněk nezanedbatelným způsobem podpírá zdraví.

            0 0
            • Pikaču  

              Se ho zeptej. Ja sel ke svemu dealeru a zeptal se na vitaminy a dal mi reflex nexgen pro. Chtel jsem dobre, rikal ze jsou nejlepsi. Vic se uz nechci v tom babrat.

              0 0
              • Janes  

                A cítíš, že Ti pomáhají ?

                0 0
                • Pikaču  

                  Ted budu kupovat druhou krabicku. Vecer si davam od stejne firmy magnesko. Davkuji dle zátěže. Někdy stačí 1 denně, někdy 2 a zřídka 3. Musim rict ze pomaha ( regenerace, žádné onemocneni) ale největší test bude v zimě az budu jezdit zwift workouty 4–5× týdne, az mi bude chybět slunce.

                  Minulou zimu jsem 2× marodil z velke zátěže.

                  Takze za me zatim spokojenost.

                  Samozřejmě zaklad je nežrat sracky a myslet hlavou.

                  0 0
                  • Janes  

                    Díky.

                    0 0
                  • Fazzy  

                    Tak jestli si vzpomeneš, zkus sem po zimě napsat nějaký poznatky nebo srovnání s loňskou zimou. To už by bylo zajímavější.

                    0 0
                    • Pikaču  

                      Udělám. Ale bude tu spousta jiných co to bere delsi dobu a ma zkušenosti.

                      0 0
                    • black.horse  

                      Ze srovnání různých zim, mohu říct, že jednoznačně největší podpora zdraví a omezení rýmiček nastala ve chvíli, kdy jsem pravidelně denně jezdil do práce autem místo MHD. Od tohoto zjištění v chladných měsících do MHD prostě nelezu, ekologové polibte mi prdel… stačí že hromada lidí chodí nemocná do práce a ve vlastní firmě se tomu nevyhnu, tak nevidím sebemenší důvod to riskovat přejezdy „bacilovou truhlou“ :-(

                      0 0
          • Boby83  

            Konkurence nexgenu pro? Dedicated pack od Dedicated Nutrition – složením za mě absolutní bomba, možná ještě o třídu lepší než nexgen, ale jeho cena je přímo vybouchlá Hirošima :)

            0 0
    • wego1991  

      Yerba maté.

      0 0
    • THORX  

      Mě přijde Vita solution ve všem lepší než Nextgen Pro. Už jen v dávkování 2 vs 3 tablety.

      0 0
    • Georrge  

      Taky jsem bral multivitamíny a nepoznal jsem rozdíl. Pak jsem četl názory, že spousta vitamínů nefunguje když se bere s jinými vitamíny/minerály, takže mulťák je zbytečnost. A něco na tom asi bude.

      A taky je asi dost zbytečnost do sebe házet umělé vitamíny aniž bys věděl, jaký máš balanc v těle. Takže si nech udělat u doktora rozbor z krve a pak ber jen složky, které ti chybí nebo které by pro tebe mohly být stěžejní. To ti dá mnohem víc, než slepé polykání tablet.

      Ono taky můžeš mít nízkou hladinu určitého vitamínu/minerálu a braním nevhodných vitamínů/minerálů si to můžeš ještě zhoršit, takže to ve výsledku bude kontraproduktivní.

      0 0
      • RapMan  

        a proč radši opravdu nezařadit do stravy takový jídlo, který by ty chybějící složky obsahovalo?

        0 0
        • doubleingram  

          Protoze dnesni jidlo je na tyto veci dosti chude, vse je co se tyka mineralu a vitaminu pomerne vymlacene proti driv.

          0 0
          • RapMan  

            nějaké konkrétní příklady?

            0 0
            • doubleingram  

              Tak se podivej, kde se to perstuje. Pres zimu vse Spanelsko apod, kde to pestujou „na vate“ ve skleniku.

              Pole jsou dlouhodobe so se tyka mikronutrientu „mrtva“.

              0 0
              • RapMan  

                nevím, snažím se brát z lokálních stánků s ovocem a zeleninou, případně https://www.svetbedynek.cz/

                0 0
              • -b-n-x-  

                Podobnou myslenku jsem slysel uz pred pomerne dlouhou dobou. Jakoze v ovoci a zelenine uz zdaleka neni tolik vitaminua vubec zivin jako treba pred sto lety. Ale pak jsem slysel vyjadreni nejakeho doktora co to nejak zkoumal a ten rikal, ze mozna trosku rozdil byt muze, ale porad je v techto prirozenych potravinach mnohem vice zivin nez v nejakem „prumyslove“ zpracovavanem ji­dle.

                0 0
        • Georrge  

          To je samozřejmě ideál, ale co si budeme namlouvat, tabletky jsou jednodušší. Takže pokud ti chybí vyloženě jeden nebo dva minerály/vitamíny, tak myslím že není problém pomoct si tabletkama.

          Navíc všichni jsme jistým způsobem degenerovaní a tak můžeme mít problém z běžné stravy získat dostatek.

          A jídlo se dnes dělá dost špatně, takže tam těch vitamínů a minerálů moc není. Mouka z loupaného zrna, rýže taky loupaná, zvířata krmené pro objem, takže taky otázka, kolik vitamínů a minerálů je v dnešním mase… dá se to samozřejmě nahradit lepšími zdroji, tomu ale člověk musí věnovat čas a prachy.

          0 0
      • Boby83  

        Viz příspěvek od black.horse v čase 22:38.

        Ten problém spočívá především v minerálech využívající stejné receptory (hlavně zinek, hořčík vs. vápník). Třeba prom-in to má pořešeno separovaným dávkovaním zinku s hořčíkem, nexgen vápník nemá ve složení vůbec. Nejedná se samozřejmě pouze o zmíněné tři minerály – u mulťáků vždy k nějaké kolizi dojde, ale dnešní top produkty jsou koncipovány tak, že kolize bývá relativně malá a pozitiva výrazně převyšují negativa. Hodně záleží na individuální schopnosti těla, genetice, zdravotním stavu a stravovacím plánu jednotlivce..

        0 0
      • Boby83  

        .

        0 0
      • doubleingram  

        Z krve toho ale zas tolik nepoznas, resp. to chce delat opakovane, pac to celkem kolisa. Lepsi nez nic. Mineraly pry rel. prukazne z vlasove analyzy.

        0 0
    • mattew1  

      Cim dal vic vsichni zjistujou, ze zaklad pevneho zdravi je ve zdravem streve. Ze svy vlastni zkusenosti vim, ze pokud se nekdy vozeru+kombinace junk food, k tomu fyzicka namaha, tak je na nejakou nemoc vetsinou zadelano. Zkus pecovat vic o streva, nejist sracky, nepit alkohol, jist zdrave. Ja si planuju vyrabet svuj kefir a combuchu. Imho utracet za vitaminy je vyhazovani penez, dal bych to do kvalitnejsi stravy a koupil max kvalitni magnesium :) jinak bych ti taky doporucil znacku vitaminu jak vsichni vyse, ja je ale chvilu bral a rozdil jsem nepoznal. Radeji se pekne nadlabnu a snim neco zdravyho :)

      0 0
    • Motyll  

      Co říkáte na tohle? https://www.myprotein.cz/…0530076.html

      0 0
    • THORX  

      Tak dnes došla zásilka zásoby + kreatin.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Kolik už vážíš?

        0 0
        • THORX  

          79.7kg už jedu pomalu týdne po půl kilu na dovolené jsem nabral 2kg :D chci 75kg

          0 0
          • -b-n-x-  

            Mě se ten proces zatím zastavil na 78kg. Kvůli už měsíc trvajícímu kašli teď nemůžu sportovat. Ale protože před cca 3 měsíci jsem měl tak 86kg, tak spokojenost. Ale chci 70kg.

            0 0
          • Boby83  

            Pokud už nejsi nějak extra obézní, tak 0,5kg/týden mi přijde jako takřka ideální progress ;)

            A ty 2kg bych vůbec neřešil – to bude spíš jen voda.

            0 0
            • THORX  

              No zajímavé stravu jsem si nehlídal na kcal bo to ani nejde ale snažil jsem se jist normálně vše založeno na bilkovinách. Pohybu bylo hodně túry v Nízkých Tatrách dali zabrat :) v penzionu vařili na hovno.

              Jinak teď jím 2400kcal 2,5g/kg bilkovin, tuky 0.8g/kg a 3g/kg sacharidy.

              Poslední inbody výsledky o hovně. Měl jsem v sobě málo vody proto mi to házelo úbytek svalů o 2kg a tuky se tuky + 0.1kg.

              Pořád se mi to drží na tom spodním břiše

              Asi stáhnu sacharidy na 2–2.5g/kg a přidám tuky a bílkoviny. Nemůžu najít tu správnou cestu abych poznal změny

              0 0
              • -b-n-x-  

                A co nejake cviceni (posilovani) pro tu oblast spodniho bricha?

                0 0
                • nomecz  

                  vzhledem k mužské fyziologii je tahle část břicha u více jak 90% mužské populací místo kde se jako první ukládá tuk, tzn pokud chceš mít vysekané spodní břicho tak musíš snížit % tuku, posilování pouze zlepší tvar a estetiku

                  0 0
                  • THORX  

                    Jako snížit tělesný tuk nebo denní příjem tuku. O to první se snažím už od ledna :) břicho cvičím

                    0 0
                    • RapMan  

                      zhubnout pouze v určitých partiích je nesmysl, musí se cvičit komplexně.

                      0 0
              • Boby83  

                Sice je in-body jedna z nejpřesnějších metod měření, ale také dokáže být i generátorem náhodných čísel. Hodně záleží na okolnostech – výsledek často ovlivní čas měření, momentální fyzický stav organismu, únava, stres, strava před, pitný režim, schopnost obsluhy… Nejen mě se párkrát stalo, že v době, kdy jsem měl na sobě reálně kolem 13–15% tuku, tak mi in-body ukázalo procenta 4! Takže nesmysl – tohle často nemá ani physique v soutěžní formě! Zejména in-body ve fitness Olgy Šípkové v Praze na Zličíně bývá taková loterie :)

                Sice neznám dataily (věk, váha, výška, aktivity, zaměstnání, zdravotní stav, atd..), ale tebou nastavená makra s celkovým příjmem, vypadají na první pohled celkem rozumně. Pokud ti to funguje, tak bych s tím osobně moc nehýbal, spíš bych se pokusil tělo šokovat a hubnutí nakopnout nějakou změnou pohybu. Tělo je jistě zvyklé na kolo, tak bych zkusil např. raketové sporty, nebo plavání, běh, fitko, případně nějaké trx, apod…

                Jak už zde bylo napsáno – každý máme geneticky předurčené místo, kde se nejvíce ukládá tuk a zároveň tam mizí jako poslední – chce to vydržet a tělo spíš přečůrat :)

                Jo a cvičením břicha vážně břicho nezhubneš!

                Držím pěsti ✊

                0 0
                • THORX  

                  Z práce domů běhám od pondělka. Kola se bojím abych dlouhou vyjížďku 3–4h+ nespaloval svaly i když beru před a po BCAA.

                  0 1
                  • black.horse  

                    Pokud nějaké svaly máš, tak se tolik neboj, zas tak snadno nehoří:-)

                    0 1
                    • THORX  

                      https://youtu.be/M11K6y6sjSc bod 4

                      0 0
                      • black.horse  

                        Všechno je o míře a situaci, to že to za nějakých podmínek v nějaké míře ovlivní svalovinu je pravdu, závodníci na etapácích nebo dlopuhých trasách na kaši si na tu svalovinu sáhnou jako palivo, ambiciózní závodníci v kulturistice zase nebudou kvůli tomu běhat nebo jezdit na dlouhé vyjížďky a pomalu ani chodit pěšky do schodů a modlit se za každej gram svalů, ale pokud nejsi ani jedno z toho, tak není důvod se nadměrně stresovat a nevyzkoušet si rozumnou pro Tebe prospěšnou míru obou sportů s ohledem na Tvoji stravu a požadované cíle a chutě. Skoro více škodí mít z toho přebytečný stres a strach a neužívat si sportovního života dokud zdraví slouží ;-)

                        0 1
      • Smazaný účet  

        taky jsem si dovezl zásoby…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • JerryRed  

      Sem je na zkoušku vzal taky když jsou tak dobrý :) :)

      0 0
    • THORX  
      • protein a BCAA

      Omega 3 jsou stále v ledničce.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska přišel TORQ tak jsem zvědav :-)

      0 0
    • Neft13  

      Vyzkoušel bych tento BCAA produkt. Jmenuje se Probands BCAA a je za mě opravdu skvělý. https://fitnessmix.cz/…-bcaa-drink/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kvůli týhle reklamě jsi se zaregistroval? :-D

        0 0
      • Mig_all  

        píčo!

        0 0
      • Delkim  

        Nízký obsah BCAA, vysoká cena.

        Čokoládové mléko bude mít násobně pozitivní efekt po tréninku než tenhle nesmysl.

        0 0
        • cyklista86  

          BCAA obecne jsou nesmysl. Nejsem fanousek ani EAA produktu. Telo potrebuje cele spektrum aminokyselin. Na co jsou telu pouze tri aminokyseliny, kdyz je treba defictini v ostatnich. I ty neesencialni nebo semi esencialni aminokyseliny jsou hodne dulezite jako treba glycin, taurin a pod.. Vetsina lidi co se precpava BCAAckama, glutaminem a mysli si jak nedelaji dobre vubec netusi jakou nerovnovahu tim zpusobujou.. Za me jednoznacne syrovatkovy izolat a hydrolyzovany kolagen. V pomeru treba 2:1 tam ma telo vsechny aminokyseliny v hodne dobrem pomeru. Telo si z toho veme na vsechny procesy od regenerace/budovani svalu po obnovu pojivove tkane, tvorbu enzymu a pod..

          0 0
      • Jano86  

        toto som jednou mal…dva dni som sa hadal s mojiim nadradenym ..neveril my ze mam sracku..v zivote to do ust nedam..to radsej zacnem chastat

        0 0
    • Jano86  

      Ja som dostal na svatek tak dúfam ze ma stoho neurve

      0 0
    • THORX  

      Bez tohoto žena na kolo nevyjede

      0 0
      • cyklista86  

        Ja nevyjedu bez vody s trtinovym cukrem, maltodextrinem a spetkou soli. :D

        0 0
    • Lolololololo  

      Zdravím pani…nwm ci tu mate link ak ano please…jazdi tu niekto s epilepsiou ?? Dik

      0 0
    • Stefentomasek  

      Za mě tohle https://www.kloubin.cz/…y-na-klouby/ ideálně aby ve výživě byly skoro všechmny nebo většina látek z toho článku. Samozřejmě zálěží na jaké konkrétní problémy to máá pomáhat, ale tohle je obecně na klouby.

      0 5
    • Smazaný účet  

      Já denně sypu vitamíny A,B,C,D,E a k tomu hořčík, zinek a selen. Beru víc tabletek než můj děda.

      Tyhle věci kupuju normálně v lékárně, žádné shopy s fitness nebo cyklistikou. Jen se člověk musí vyznat, v lékárnách je totiž víc než polovina jenom aušus s minimálním účinkem. Ale dá se vybrat kvalitní přírodní produkt.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Jake jsou ty kvalitni? Je se v tom neorientuju,obcas dam horcik,decko,b komplex,ale spis co kde doma najdu.

        0 0
        • cyklista86  

          Horcik treba glycinat. kdyz vitamin D, tak urcite D3 a ne D2, vitaminy B idealne v aktivni forme, takze treba B12 a folat aby byl methylcobalamin a methylfolat. V nasich lekarnach se bohuzel stale prodavaji hlavne ty nejhure vstrebatelne formy vitaminu a mineralu. Ja nakupuju uz nejakej patek treba tady. https://www.biohackplanet.cz/ mam u nich 10% slevu bo jsem tam uz nechal prachy za ktery jsem mohl met slusny kolo.. :D

          0 0
          • cyklista86  

            Ale jak rikam bez testu bych rozhodne vit D nebral. Test si muzes nechat udelat treba v synlabu. Stoji to 500kc tusim. Driv to stavalo 1500…

            0 0
      • cyklista86  

        Klasika prd tomu rozumis jako kazdy druhy. Brat treba jen tak na slepo vit A ve forme retinolu muze byt dost problematicke pri dlouhodobem uzivani. To same treba prat do sebe moc zinku muze zpusobit deficit měďi a pod.. Jinak synteticky vit E ktery se prave prodava v ceskych lekarnach zvysuje vyskyt rakoviny prostaty. Ty stidue si muzes vygooglit.. Ja Ecko obcas beru, ale ve forme spektra, kde je vic tech forem a ne jen synteticky alfa tokoferol.. Radim ti dobre. Jestli se v tom nevyznas, tak se na to vyser a za usetrene penize si kup vic kvalitniho jidla..

        0 0
        • RapMan  

          jaký je tvůj názor na olej z tresčích jater? (Cod liver oil)

          0 0
          • cyklista86  

            Hodne negativni. Driv jsem tu nejdrazsi znacku ve „fermentovane“ podobe kupoval.. Dneska to vypada, ze vsechny ty pripady nadoru mozku a umrti lidi kteri prave promovali styl stravovani Westona Priceho a prali do sebe ve velkem tresci oleje to meli prave z toho. Proste neni mozny, aby nestabilni omega 3 mastne kyseliny nezoxidovaly svetlem, teplem, vzduchem nez se to z vyroby dostane do ust zakaznika.. Tech omega 3 neni potreba tolik, aby se musely pozirat v koncentrovane podobe. Staci to co je v kvalitnim mase, zloutkach, pripadne rybach, ale ty uz se dneska proste nedoporucujou. Driv se rikalo ryby nejmene 2× tydne, dnes kvuli kontaminaci vsim moznym se doporucuje maximalne 2× tydne… Jinak obecne je to spis o tom konzumovat min prozanetlivych omega 6 a pak neni potreba se snazit to vyrovnavat omega 3kama..

            0 0
            • Radez  

              Hodím sem dotaz na ty omegy a specificky na slunečnicový semínka.

              Je dobrý nebo špatný hrknout každej den slunečnicový semínka? – nevím kolik to můžu mít gramů – ale většinou tak naběračku 150ml za den. Mám je hrozně rád a dávám si je ráno do rejže a večer do lívanců.

              (slunečnicovej ojel nepoužívám vůbec). Vlastně teď už žádnej. Dřív jsem dosti valil olivák, ale to jsem nějak přestal. Vypadalo to, že mi nedělal dobře.

              Specificky se teda ptám na ty slunečnicový semínka, protože jsem četl x krát jak slunečnicovej olej má hodně těch zlejch omega, ale u semínek to sice není optimal, ale není to tak zlý.

              Cosi jsem četl, že hodný omegy sou ve lněných semínkách, ale to si nedovedu představit, jak to někdo jí a pak to v celku nevysere.

              Kdysy na střední jsem kdoví co testoval, ale myslím, že jsem ty lněný taky zkoušel asi dva dny jíst a pak to ze mě vylítlo a myslím, že byly semínka pořád v celku. Dost pochybuju, že takový čtenáři blogů – co tomu rozumijou – si to rozbíjijou v hmoťdířu.

              0 0
              • RapMan  

                slunečnicový olej s těma semínkama nemá skoro nic společného, zkus si dohledat, jak se vyrábí.

                O poměru omega v různých semínkách se můžeš dozvědět např. tu

                https://youtu.be/pWd6iBYbJTQ

                Slunečnicový má na škále někde uprostřed, poměr omega 6 a omega 3 není optimální, radši ty lněný nebo dýňový semínka.

                Lněný semínka vychází nejlépe, ale jak jsme s cyklistou několikrát zmiňovali, musíš je před použitím rozsekat, rozdrtit.

                Já ty lněný dávám do koktejlu, v mixeru se pěkně nasekají.

                0 1
              • cyklista86  

                Slunecnicova seminka jsou vyrazne lepsi nez rafinovanej slunecnicovej olej, protoze jednak ten olej v nich tak nepodleha oxidaci jako olej z nich separovanej a taky obsahuji vit E, kterej te oxidaci zabranuje, alej jak rikas jsou narvane omega 6 mastnyma kyselinama a ty proste jsou pro zanetlive.. Jako kdyz si das hrst coz muze byt ja nevim 30g tak to neni problem, ale denne jist vic treba 50–100g asi uplne idealni neni.. Vubec asi nejlepsi profil mastnych kyselin maji makadamove orechy a ty jsou i opravdu dobre chutove. Jen cena je trochu jinde nez ty saminka.. Takze pokud cena nevadi, tak bych daval makadamove a nebo aspon si koupil mix orechu kde jsou kesu, mandle, brazilske… Lnena seminka urcite rozdrtit. Idealne pomlit v mlynku na kafe, ALE tesne pred konzumaci. Protoze omaga 3 oxiduje fakt rychle.. Proto bych vzivote nedal do huby lneny olej. To je uplny nesmysl..

                0 0
                • Radez  

                  díky za reakce, právě do toho zase nechcu rvát velký prachy, ale prostě mi to chutná, tak akorát asi omezím množství neměl bych problém ty lněný do sebe cpát, ale vlastně ste mi potvrdili, že bych to musel mlít (jinak bych je v celku zase poslal ven), což se mi fakt nechce. Vzhledem k tomu, že si poslední dobou 100% jídla dělám, tak nestíhám lautr nic jinýho, tak se ***** ještě s mletím a pak umejváním mlýnku. To bych nedal.

                  0 0
                  • RapMan  

                    příjem je v podstatě možná i důležitější než výdej, v podstatě se mi vyplatilo zkrátit dobu/četnost výdeje (cvičení, trénink, vyjižďky, atd.) a mít čas na přípravu kvalitnějšího příjmu.

                    Jestli si děláš nějaký smoothie, tak prostě lněný semínko přihodíš ke zbytku, chuťová změna je pouze decentní…

                    Vlašský ořechy mi přijde, že jsou chuťově slunečnicovým semínkům nejpodobnější.

                    0 0
                    • Melvin  

                      příjem je v podstatě možná i důležitější než výdej, v podstatě se mi vyplatilo zkrátit dobu/četnost výdeje (cvičení, trénink, vyjižďky, atd.) Tohle ovšem záleží na tom o co ti jde. Pokud je cílem zhubnout, či si udržet postavu, tak je to určitě dobrá cesta. Ale pokud máš z důvodu tréninku, nebo prostě jen z dobrého pocitu větší objem pohybu, tak tomu naopak musíš přizpůsobit příjem, aby ti to pokryl. Ono v podstatě je hubnutí (či udržení postavy) jednoduché, jen to chce mít výdej a příjem v určité rovnováze. Je jen na tobě, jestli raději snížiš příjem nebo zvýšiš výdej.

                      0 0
                  • cyklista86  

                    Idealni je jeste ty seminka pres noc namocit, aby se snizil obsah antinutrientu. Proste jsou to „deti“ rostlin a ty za tech par let evoluce vymyslely jak to udelat, aby je to zvire vysralo v neporusenem stavu do travy a mohlo vyklicit.. :)

                    0 0
                    • Radez  

                      Ještě dotaz k tomu, když bych je jebnul do rejže kterou si vařím? Čili to tak deset min vařil.

                      1.bez mletí bude to vstřebatelný?

                      2.pozabíjím tím nějaký ty hodný omegy?

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Jako varit ty seminka? :) No tak budou ty omega 6 kyseliny oxidovat teplem. To opravdu neni dobrej napad. Proste ty seminka snez tak jak jsou, kdyz je nemas chut namacet.. :)

                        0 1
                        • Radez  

                          Jo jo myslel sem vařit s rejžou. Namočit přes noc to můžu, ale mlet to fakt nemám sílu. Zkusím jestli to pude nějak rozumně rozkousat pak ????

                          0 0
                          • virtualcop  

                            Tak namočit, uvařit rejži a pak to do ní přimýchat – není to win – win řešení? :D)

                            0 0
                          • cyklista86  

                            Vsak slunecnicova seminka staci namocit. Pak je rozkouses ne.. Jestli myslis lnene seminak, tak ty bych nejedl kvuli omega 3..

                            0 0
                            • Radez  

                              Počket, teď sem zmatenej.

                              Ptal jsem se primárně na slunečnicový – že si nejsem jisté > to mi bylo odpovězeno, že sou taky zlý a že sou lepší lněný.

                              Pak říkám, že lněný, když bych jedl, tak by musely být nějak zpracovaný > doporučení je namlet > říkám nestíhám :-), tak namočit – s tím sem v pohodě a teď píšeš o slunečnicích za­se.

                              Takže lněný sou horší, jak slunečnicový? sem zmatenej.

                              Jo ještě teda přidám jeden dotaz, co kokos? (nemyslím kokosovej tuk – z toho mi bylo blbě), ale stouhané kokos – ten je zlej nebo dobrej?

                              0 0
                              • cyklista86  

                                Ja jsem taky zmatenej. :) Tak jis slunecnicove protoze ti chutnaji a ne kvuli tomu co obsahuji a ted bys je vzmenil ya lnena seminka, ktere snad nikdo neji kvuli chuti? :) Jak uz jsem psal jestli neco jis protoze ti to chutna ok, ale kvuli omega 3 bych lnena seminka jist urcite nezacal. Kokos naprosto v pohode. Obsahuje stabilni saturovane tuky, ktery telo dobre vyuziva jako energii, ale v podobe celeho kokosu je to spis zdroj vlakniny.. Hlavne nezapomente nekteri zacit psat, ze prave saturovany tuk je nezdravej a naopak poly nenasycene jsou zdrave. Tak jak to tvrdi treba v reklame na ramu/perlu a podobne sracky. Je to presne naopak.. :)

                                0 1
                                • Radez  

                                  OK, tak na len seru a když namočím slunečnice, tak v pohodě? :-)

                                  0 0
                                  • cyklista86  

                                    Tak furt tam jsou ty omega 6ky.. Proste cim min jich snis tim lepe. :) Ja bych ten hlad nebo chute zahnal necim jinym, ale kdyz je musis met, tak si je dej.. :D

                                    0 0
                                    • Radez  

                                      Ještě tedy doplním dotaz. V jiným vlákně bojuj stím, že mám nějaký ty podělaný benefity, že si můžu koupit něco z předraženýho na dr.max. Doporučil bys nějaký ty hodný omegy/ rybí olej, kterej by mělo smysl vzít? Nebo to je uplně jedno? Nebo nemá smysl vůbec? Nepotřebuju něco ultra super, někde z ciziny – chci to jen vyzkoušet, jestli to bude mít nějaký pozitivní vliv. Čili spíš co z tohoto nebrat?

                                      0 0
                                      • cyklista86  

                                        By me zajimalo co od toho ocekavas, kdyz „to chces vyzkouset“. Zadny znatelny efekt cekat nemuzes. Spis muzes jen doufat, ze ti to uskodi minimalne. Ja bych si to uz vzivote nekoupil. VIdim ze v tom Dr.Max maji slusny vyber ruznych tycinek, gelu a pod.. Kdybych tam musel utratit nejakou castku, tak urcite za to. Pak pripadne vidim ze tam maji v praskove podobe cisty vit C, tak ten bych vzal treba taky. K tomu by se dal vybrat nejaky ten zinek, selen, jod pripadne ten horcik. Tyhle prvky v rozumne davce nicemu neuskodi, ale nic jinyho bych nebral..

                                        0 0
                                        • cyklista86  

                                          A jestli tam maji zivocisne uhli carbofit. Tzn. ciste jen aktivni uhli butto v praskove nebo kapslove podobe a nic jineho zadne tuzidla, plnidla a pod.. Aktivni uhli je topka na vycisteni strev pri jakemkoliv problemu. Krome teda zacpy. Nikdy nebrat uhli pri zacpe. To by se ta zacpa jeste zhorsila, ale na prujmy, nejake otravy jidlem nebo kdyz clovek citi, ze mu proste neco nesedlo, je nafouklej, ma zaludek „na vode“ a pod.. Nebo se da brat tu a tam preventivne k detoxikaci. Kdy to uhli na sebe proste navaze naprosto veskerej bordel co v tech strevech byt nema a vyseres to..

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Kdejakej doktor ti řekně ohledně toho co Radez chce, úplně něco jinýho :-D

                                          0 0
                                          • cyklista86  

                                            Myslis doktor kterej mel za dob studii jen par hodin vyuky ohledne stravy? Kazdej kdo si udela za tyden trenersky kurz ma v tehle oblasti znalosti uplne jinde nez nejakej doktor. Cest vyjimkam, kteri se pak samovzdelavaji. Vetsina uz se pak jen vzdelava v tom jake nove prasky jsou na trhu a co maji predepisovat.. Smutna realita moderniho zdravotniho systemu..

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Tohle stejný samozřejmě řekne doktor o tobě a tobě podobných ;-) Nám normálním lidem potom nezbývá nic jinýho, než se v těch dvou polohách nějak vyznat :-( Tím samozřejmě nechci říct, že hlásáš nějaký kraviny ;-) Jen si to zkrátka normální smrtelník musí stejně nějak přebrat :-)

                                              1 0
                                              • cyklista86  

                                                Co rekne doktor o me a me podobnym? Ja kdyz o nicem nevim tak to reknu a nebudu o tom rozumovat. Jenze dokturek vyuziva toho, ze vetsina lidi absolutne nema tuseni, ze ti doktori nemaji v oblasti stravy natoz doplnku stravy absolutne zadne vzdelani. Ale co rekne doktor to je svate. Teda aspon tak to bere ta starsi generace, ktera si po vecerech necte na internetu clanky a studie… Clovek co se v tom vyzna bude met stejnej nazor jako ja tzn. omega 3 lehce oxiduji a tim padem je lepsi je jist v prirozene podobe a ne v podobe oleje, ktery nikdo netusi cemu byl vystaven behem vyroby, prepravy az po moment, kdy to clovek spolkne..

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  „..ktery nikdo netusi cemu byl vystaven behem vyroby, prepravy..“

                                                  To samozřejmě netušíš u žádný potraviny ;-)

                                                  0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    U cerstvych potravin ktere obsahuji ty omega 3 snad poznas jestli je to maso nebo mlecny produkt nebo vejce skazene. jak to chces poznat u zakapslovaneho oleje? To poznas za 10 let uzivani az dostanes treba rakovinu.. V tom je ten problem.. Chapes to?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Reagoval jsem na tu tvojí „výrobu“ ;-)

                                                    0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    Takze srovnavas vyrobu doplnku stravy s jakoukoliv potravinou. Ja doporucuju prijimat zdroje omega 3 jen z prirozenych zdroju za cerstva. Takze o jake vyrobe treba u ryb, masa, vajec tu pises? Netusim cemu bylo vystaveno domaci vejce z vedlejsi vesnice? To chces srovnavat s doplnkem z ameriky ktery ma suroviny zase z druheho konce sveta? Opravdu? Proste plno lidi v honbe za lepsim zdravi si to zdravi znici uplne. Omega 3 doplnky jsou toho perfektni priklad..

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jasně :-D Škoda času :-)

                                                    0 0
                                                • jmaselnik  

                                                  Ty jsi už někdy napsal, že o něčem něco nevíš? To ani omylem, zato kravin a taky pomluv lidí, na rozdíl od Tebe vzdělaných, tuny.

                                                  0 0
                                        • Radez  

                                          Oukej, díky za reakci a třeba ten Zinek jak zmiňuješ tak je jedno kterej?

                                          0 0
                                          • cyklista86  

                                            No je tam fakt strasnej vyber. Asi bych vzal tohle https://www.drmax.cz/…25mg-tbl-100

                                            0 0
                                            • Radez  

                                              Dobrá, přihodím to.

                                              Hele, fakt díky za to, co si tu psal.

                                              Rybí tuk teda neobjednávám :-)

                                              0 0
                                              • jmaselnik  

                                                Jestli chceš zinek, loupej dýňová semínka. Prohraješ si a ještě jsou dobrá ;)

                                                0 0
                                                • cyklista86  

                                                  Kdyby jsi vedel aspon neco malo, tak bys doporucil treba hovezi maso. protoze bys vedel, ze biodostupnost mineralu ze seminek je opravdu mala.. Narozdil od zivocisnych surovin..

                                                  0 0
                                                  • jmaselnik  

                                                    Tak já očekávám, že člověk řešící suplementy, je řeší kvůli vysoké zátěži, kdy není schopen pokrýt svoji potřebu skladbou stravy.

                                                    0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    Tak proc tady meles o seminkach?

                                                    0 0
                                                  • jmaselnik  

                                                    Protože zrovna ta můžou ve stravě chybět. Ale chápu, že Ty se raději láduješ suplementama.

                                                    0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    lol precti si znovu po sobe predchozi koment. Kterej vubec nedava smysl.. Znovu opakuju, ze doporucovat nekomu kvuli zinku seminka je uplny nesmysl. Jelikoz mineraly v seminakch jsou vaane na antinutrienty ktere blokuji jejich vstrebavani. Rostlinka ma ty mineraly v semenech pro budouci rostlinku a ne pro nejakeho nenazrance.. Zatimco zvire tyhle mechanismy nema. Proto kdyz ho zabijes, tak to co v nem je to defakto vsechno vstrebas.. Jestli to nechapes, tak se podivej jak vypada vetsina veganu, ktera ma stravu zalozenou na raw strave seminek, orechu a pod.. To jsou od pohledu rozkladajici se chodici mrtvoly. Protoze z toho co ji dokazou vyuzit naproste minimum..

                                                    0 0
                                                  • jmaselnik  

                                                    V pohodě, co jsi za pako už je jasný dlouho. Zjevně Ti ten gram céčka na lačno likviduje i ty malé zbytky mozkové tkáně, které jsi možná někdy měl.

                                                    0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    Dej si seminka at ti moc neklesne hladina estrogenu.. :D

                                                    0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • dr nick riviera  

                Ahoj, úplně bych se toho nebál. Omega 6 – aspoň podle toho, co vím já – dramaticky prozánětlivé nejsou. Málokdy je to o jedné složce stravy – závisí taky, co jíš jiného, co piješ, jak se hýbeš a tak. Ale samozřejmě nevím všechno a rád se nechám u argumentovat.

                0 0
        • Smazaný účet  

          S tebou to jsou akorát debaty úplně o nesmyslu. Nikde neuvádím v jaké formě a množství beru toho nebo onoho a ty už tady zase jedeš jak zaseknutá deska svůj monolog.

          Bizár. 15 let se zabývám životním stylem a doplňky výživy, výkonnostně jsem dělal více sportů a zkusil fakt hodně výživových směrů a ty mi chceš „dobře radit“. Človíček na B-F, co má jen načtený internet. To si zkoušej tady na ty 95kg pupíky nebo na toho low carb fanatika. Těm můžeš dobře poradit.

          Vlastní zkušenosti … já už nepotřebuju číst co mám jíst …

          Rakovina? Tu dnes může způsobit asi tak 20 vnějších vlivů, se kterými přicházíme denně do styku. Stejně tak jídel. Mám snad kvůli tomu přestat jíst červené maso?

          0 0
          • cyklista86  

            Hehe no o to je to smutnejsi, ze se v tom motas skoro tak dlouho jako ja a stale o tom vis uplne prd. Ono bohuzel zrovna u tech vitaminu a mineralu je potreba znat je trochu vic do hloubky jake jsou formy a proc a ktere brat nebo nebrat a pod. Jinak to dopada jak ve tvem pripade, ze chodis stale do ceske lekarny, ktere prodavaji to nejhorsi na trhu.. Schvalne sem hod linky na konkretni produkty co si kupujes. Pomuzu ti vybrat kvalitnejsi alternativy..

            0 4
            • Smazaný účet  

              Ja nevim, v jakem Svete zijes … Vesmiru … a co se ti odehrava v hlave. Ale zapomen na predstavu, ze napriklad prijdu do lekarny a reknu „Dejte mi vitamin C“.

              Ty nejvetsi lekarny s eshopem nabizi produkty desitek vyrobcu a sezenes tam kvalitni mineraly v chelatove forme a vitaminy z prirodnich zdroju.

              Cenim si tve snahy pomoci, ale pri vsi skromnosti rikam, ze ji nepotrebuji.

              1 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1
    • blackboy007  

      Piju při jízdě Isostar a beru Mg a kvůli nemoci ještě beru Fe

      0 1
    • Jirra  

      Phantasma a cyklista86 nemohli by jste prosím pro nás, kteří se touto problematikou nezabýváme nějak moc, spíše o tom víme prd, hodit odkazy na ty kvalitní vitamíny a minerály. Aspoň ty základní, které by jsme my, kteří pestrou stravu trochu zanedbavaji, mohli využít.

      Nemyslím, nic pro vrcholového sportovce, ale pro nás obyčejné lidi a to spíš se zaměřením na posílení imunity, než na nějaké extra výkony.

      Jak jsem tu pochopil, ani ten zde zmiňovány nejlepší multivitamin není lepší, než kvalitní samostatné vitamíny.

      0 0
      • Georrge  

        Také budu rád když se ti dva k tomu vyjádří a předají své zkušenosti (a ne aby po sobě jen štěkali a my z toho nic nemáme).

        Co vím, tak v našich končinách máme přirozený nedostatek vitaminu D, jodu, hořčíku a omega 3. S těmi omega 3 to prý není až tak špatné (resp. není jich potřeba tolik) a pokud člověk používá sůl s jodem, tak ani jod nemusí doplňovat. Ale je dobrá otázka, jestli sůl s jodem používají i výrobci jídla (šunka, sýry, jídlo v jídelnách a restauracích atd.), tedy jestli má člověk dost jodu i když používá sůl s jodem ale vaří si třeba jen 1–2× denně. Bezhlavě brát jod ale není dobré…

        K déčku tu už nějaké info je, hořčík určitě brát v chelátové formě.

        Já třeba beru ZMA (zinek a hořčík v chelátové formě, k tomu vitamin B6), protože bez extra zinku mám bílé fleky na nehtech, sklony k akné a méně mi se zinkem vypadávají vlasy.

        Ale abych to s tím zinkem nepřeháněl, tak si teď chci nechat udělat vlasovou analýzu, abych měl představu co mi reálně chybí a co naopak přebývá. Rozbor krve prý není přesný a nevím, jestli existuje ještě něco lepšího, než je ta vlasová analýza.

        0 0
        • cyklista86  

          „Ale abych to s tím zinkem nepřeháněl, tak si teď chci nechat udělat vlasovou analýzu, abych měl představu co mi reálně chybí a co naopak přebývá. Rozbor krve prý není přesný a nevím, jestli existuje ještě něco lepšího, než je ta vlasová analýza.“

          Ono to je trochu jinak. Zaprve jeden test je k nicemu. Chce to delat pravidelne a az porovnavani vysledku a pozorovani trendu kam se co hybe je clovek schopen poznat co se asi deje. To same plati pro krevni testy. Jeden krevni test je uplne na nic. Naopak muze cloveka oblbnout a zavest na spatnou cestu.. Doporucuju i pro Jirra si obcas dat to co za den bezne snite treba do cronometer.com a to vam zhruba ukaze jestli nemate neceho velky nedostatek nebo naopak prebytek. Na brani vit D oralne jsou docela rozpoluplne nazory. Protoze muze pomoct treba s imunitou, ale muze taky dost uskodit. Za predpokladu, ze treba nemas dostatecny prijem horciku, vit K2 a pod.. Idealni je, kdyz se snazis pres leto nacerpat co nejvic Dcka ze slunce a to by ti melo vydrzet celou zimu. Pripadne neni uplne marne si zajit jednou/dvakrat tydne treba od noveho roku na par minut do solarka. Ne aby ses opalil, aby aby jsi kuz vystavil UVBcku a telo si tak mohlo to Dcko syntetizovat.. To solarko v zime kdy skoro nevidime slunce dela az zazraky a to i s depresema a pod.. Oralne bych ho nebral..

          Co se tech mineralu tyce tak je dost problem brat treba samotny jod. K tomu je potreba brat selen. Jinak B6 bych nebral. Je to jeden z mala B vitaminu ktery muze v tele zpusobovat toxicitu.. Se zinkem muze byt problem, ze muze vycerpat z tela měď, ale davky kolem 15–20mg by nemely byt problem. Omega 3 bych vubec neresil. Brat omega 3 z doplnku nebo kvuli nim jist ryby, ktere jsou dneska narvane tezkyma kovama a jinyma toxinama vic uskodi nez pomuze. Telu staci to co je v zivocisnych produktech jako mlecny vyrobky, vejce, cervene maso.. Cim prirozenejsi zivot to zvire melo tim vic bude met lepsi pomer omega 3 k omega 6.. Jinak tady beru doplnky ja https://www.biohackplanet.cz/ nakupoval jsem tam uz kdyz zacinali a dost produktu tam je kvuli me, ze jsem je otravoval at je zaradi do nabidky, protoze nejsou u nas moc k dostani. Treba takovej molybden u nas defakto nebyl k dostani. Vsechno se muselo objednavat pres iherb nebo amazon..

          1 0
          • Georrge  

            Díky, hodně užitečné informace. S tou vlasovou analýzou, to beru že jeden test nestačí, že je lepší dělat je pravidelně, upravit jídelníček po testu a sledovat trend. Ale jak často si to nechat dělat? Jedenkrát ročně stačí, nebo je to málo? Přeci jen není to zadarmo tak aby člověk zbytečně nevyhazoval peníze 4× ročně :)

            0 0
            • cyklista86  

              No a kde si to chces nechat delat? Protoze neni laborator jako laborator. Ja si to nechaval delat tady https://arltma.com/hairanalysis/ a nebo se jeste doporucuje https://www.traceelements.com/ ale problem je ze jako jednotlivec to je docela problem.. Vetsinou se to dela pres practitionera co ma licenci.. Ja si to nechal delat ciste abych zjistil jak jsem na tom s tezkyma kovama a abych se podival na ty mikroprvky jako je treba ten selen, molybden, chrom a pod.. Na to krevni test nesezenes.. Ale aby jsi vedel jak s tema vysledkama nalozit, tak to chce aby se na to podival nekdo kdo se v tom vyzna. To nefunguje tak, ze mas treba nizky vapnik v te analyze, tak zacnes brat vapnik. Tam jde o ty pomery mezi jednotlivyma prvkama. Jinak vetsinou si udelas test, zacnes teda neco brat a pak za nejaky 4 mesice udelas retest, aby jsi videl jestli jsi treba zacal vylucovat tezke kovy, kdyz si zacal brat mineraly, ktere jsou jejich antagonisti a pod.. Tohle cele urcite dava smysl a ma to za ucel dodat telu to co potrebuje a eliminovat ceho ma prebytek, aby se telo samo o sebe postaralo a udrzovalo se v rovnovaze a zdrave. Problem je v tom, ze je to stale takova dost „underground“ zalezitost a mainstream to nezajima, protoze to nikomu nevydela penize rikat lidem jez vic toho a ber ten a ten mineral.. Takze kazdej na to ma jinej nazor a dodrzuje jine postupy. Nakonec si clovek musi sam zjistit co mu sedi a delat to podle sebe.. Neni to o tom, ze to prinasi rychle vysledky ba naopak to je proces na roky a roky, ale lidi chcou dneska vysledky hned a pokud mozno bez nejake snahy, namahy.. Proste dej me nejake prasky at se citim lepe ted hned, ja nebudu menit stravu a brat nejake doplnky, abych byl mozna za 10 let zdravejsi..

              0 0
              • Georrge  

                V ČR je těch laboratoří několik, je s nimi nějaký problém? Posílat to do USA mi přijde jako přepal :)

                Že jde o poměry, to vím, no a právě proto bych si ten test chtěl nechat udělat. Ještě jsem si takový test nepodstoupil, takže nevím co vše se z toho o sobě dozvím, ale +/- vím co od toho čekat.

                Já jsem docela zdravý jedinec, nepotřebuju tedy zázračnou pilulku. Ale třeba s tím zinkem – bílé fleky na nehtech a lehké akné na čele, to se se mnou táhne už od puberty. Nikdy jsem to neřešil, ani jsem nevěděl že to může něco znamenat, krevní testy vždy OK. Minulý rok jsem narazil na video o nedostatku vitamínů / minerálů a jak to na sobě poznat, no a samozřejmě jsem se tam „našel“. Tak jsem ze srandy zkusil ten zinek a fakt jsem poznal rozdíl. Ale právě kvůli rovnováze minerálů (v tomto případě zmíněná měď) a případným negativním účinkům z dlouhodobého užívání jsem se o to začal více zajímat (i o to, proč mi krevní test vždy vyšel OK, když mám zinku evidentně málo, no a to mě přivedlo k té vlasové analýze).

                Ale je to složitá problematika a nezabývám se jí zas tak dlouho, takže samozřejmě každé info se hodí (často jsou sice informace z různých zdrojů protichůdné, ale aspoň to člověka přinutí nastudovat to trochu více do hloubky).

                0 0
                • cyklista86  

                  No jsou velke rozdily mezi tema laborkama. Hlavne pak v tom naslednem reportu a doporuceni co ti daji.. Nektere laborky tlaci treba low carb stravu a z toho uz je jasne, ze to nemuze fungovat. Nemuzes kazde osobe ktera k tobe prijde naordinovat stejnou stravu to je uplny neesmysl.. Jinak proc by to mel byt prepal posilat to do USA? Posles vzurek vlasu v obalce jako dopis a do 2–3 tydnu mas v emailu report.. V tom neni vubec zadnej problem. Takhle to delaji vsichni z celeho sveta.. Jinak je dobre vedet jak se ten vzorek striha(jestli mas dlouhe vlasy tak chces tu cast ktera je u korinku, ktera vyrostla v poslednich x mesicich) a ze nesmi byt ty vlasy kontaminovane. Treba jestli pouzivas sampon s mineralama, tak budou vysledky zkreslene.. Idealne aspon tyden pred ustrizenim jen voda nic jineho a samozrejme nesmi byt vlasy nabarvene nebo neco podobnyho..

                  Co se toho zinku tyce, tak muzes zajit do toho synlabu a nechat si udelat z krve zinek, měď a ceruloplasmin. K tomu muzes prihodit treba i to Dcko. Pripadne treba feritin jestli nemas prebytek zeleza.. Nebo i CRP jestli nemas v tele moc zanetu a pod.. Ale rikam jestli beres min jak 30mg toho zinku tak to neni problem.. Br ho pred spanim. Kdyz ho vemes rano, tak na celej den zablokujes vstrebavani měďi ze stravy…

                  0 0
                  • Georrge  

                    Tak jestli se to liší hlavně v tom reportu (resp. doporučení) tak to není tak hrozné. Je mi jasné, že to většinou generuje nějaký algoritmus na základě diety, kterou daná laboratoř preferuje (což jak píšeš, není univerzálně pro všechny). Mi jde hlavně o ty poměry minerálů, v druhé řadě pak o vyhodnocení funkcí orgánů, ale to nevím do jaké míry se tomu dá věřit, to si pak pro jistotu ještě všechno dostuduju (což udělám ať mi přijdou výsledky z jakékoli laboratoře). Pak to musím srovnat se svým jídelníčkem a najít případné chyby. Jejich doporučení budu brát spíš pro info, než abych se tím slepě řídil.

                    Zinku teď beru 22,5mg. Ze začátku jsem bral jen 10–15mg, ale nemělo to moc účinek. Tak jsem to zvedl na 30mg (doporučení na obalu, ale přišlo mi to moc) a v ten moment to začalo viditelně fungovat. Po nějaké době jsem to stáhl na těch 22,5mg a zdá se, že to stačí a pořád funguje. To info s blokováním mědi pokud se zinek bere ráno je zajímavé. Už jsem několikrát viděl doporučení brát zinek na noc, ale ještě nikde nepsali proč vlastně…

                    0 0
                  • Jirra  

                    Přiznávám, že jsem trochu čekal tu odpověď typu „Tady ten B-komplex a tady to C…“ ale chápu, že se to asi tak jednoduše nedá.

                    Každopádně děkuju za obsáhlou odpověď a mrknu na ten web co jsi dával.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Jak rikas ja nemuzu vedet ceho mas nedostatek nebo naopak prebytek.. Je to fakt hodne clovek od cloveka. Tak napis jak vypada tvoje strava aspon.. Pripadne jestli mas nejake zdravotni problemy. Klidne do SZ jestli chces.. Jinak Ccko v rozumne davce 500–1000mg muzes urcite brat. Ja kupuju na 4fitness.cz po 1kg baleni. Davam rano na lacno aspon 20 minut pred snidani ve forme askorbatu. Delam presne jako tady ve videu https://www.youtube.com/watch?… . Proste se tam prida jedla soda(tu kupuju jedine na fichema.cz, kde je mnohem lepsi cena nez kupovat male sacky v obcohde a hlavne neobsahuje hlinik proti hrudkovateni..) aby to zreagovalo a vytvoril se askorbat sodny. Lepe vstrebatelne, neutralni pH.. B komplexy jsou docela nestastna vec. Casto nevyvazene mnozstvi jednotlivych vitaminu a pokud si clovek zvykne brat jeden produkt dlouhodobe, tak to muze byt problem.. Ja si tu a tam vemu slabsi B complex, pak jednou za cas silnejsi. Pak beru zvlast B1 ve vetsich davkach. Coz je idealni pro lidi co maji ve strave vic sacharidu/cukru a kteri maji vic stresu v jakekoliv podobe..

                      0 0
                      • Melvin  

                        S tím vit. C a jedlou sodou jsi mi připomněl Mistra :-) Jinak teda dotaz, proč bereš vit. C v prášku a nesnažíš se ho získat třeba z ovoce?

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Jakoze se mam snazit denne ziskat 1000mg cecka z ovoce? Pro me z mnoha duvodu neprakticke. Dalsi duvod je ten, ze cukry a Ccko souperi o vstrebavani. Proto je nejlepsi brat Ccko rano na lacno a ne behem dne, kdyz uz clovek zere.. Ano Mistr Onuce klasicky delal blbosti a extremy. Bral toho moc a mixoval to spatne. CHce to dat minimalne 2:1 nebo ja klidne davam 1:1 Ccko/soda aby to melo spis vyssi nez neutralni nebo nizsi pH.. Ono telo to stejne musi zneutrailozvat, aby to vstrebalo a tim ze to clovek zreaguje tou sodou, tak telu ulehcuje.. Ccko je idealni brat dlouhodobe max kolem toho 1g. Rozhodne ne vic s tim ze kdyz citi ze na nej neco leze, tak ho muze brat kratkodobe den, dva co 2 hodiny klidne i v davkach pres 50g.. Dulezity je nebrat to naraz. To se z toho clovek jen posere.. Takhle to maji btw zvirata cosi dokazou vit C syntetizovat.. Ze v pripade nutnosti si ty zvirata dokazou vytvorit treba 100g denne.. Skoda ze lidi z nejakyho duvodu o tuhle dovednost behem evoluce prisli..

                          0 0
                          • Melvin  

                            Ještě mě napadá jedna otázka v souvislosti jak řešíš doplňky stravy. Používáš i něco na klouby, chrupavky či celkově na pohybový aparát? Bo někdo říká, že to pomáhá, jiný, že přínos je minimální.

                            0 0
                            • cyklista86  

                              Momentalne beru jen glycin. Coz je zakladni aminokyselina(ko­lagen obsahuje 30% glycin) bez ktere telo nemuze obnovovat pojivove tkane.. Telo si sice muze syntetizovat glycin, ale jen v omezenem mnozstvi, ktere nestaci. Kdo nedava doplnky s kolagenem/ze­latinou nebo nedela vyvary a pod, tak doporucuju brat glycin.. Ja davam 5–8g denne.

                              0 0
                              • Melvin  

                                Po přečtení nějakých článků jsem vzal půl kg na vyzkoušení. Jsem zvědav jestli to třeba poznám na regeneraci.

                                0 0
                                • cyklista86  

                                  Vylozene na regeneraci svalu je spis treba glutamin.. Jinak bacha vetsi davky muzou dost snizovat krevni cukr, takze idealne brat se sacharidama. Ja davam 2–3g do kasi. Trochu je to i osladi.. Nekdo dava zase jen pred spanim ze je to hodne utlumuje.. To chce vyzkouset no kdy a kolik, ale aspon tech 5–8g denne(ne naraz) to chce, aby melo telo dostatek na obnovu a syntezu pojivovych tkani..

                                  0 0
                                  • Melvin  

                                    Glutamin jsem kdysi zkoušel a přínos jsem nepoznal, navíc mi vůbec nechutnal. Ten glycin je fajn sladký. Jinak zatím budu dávat čajovou lžičku 1–2× denně.

                                    0 0
                                    • cyklista86  

                                      Ono je tezky pozorovat u jednotlivych aminokyselin nejake zasadni ucinky.. Zejmena teda pokud dotycny nema nejaky vyrazny deficit v dusledku velke zateze/stresu a pod.. :)

                                      0 0
                                      • Melvin  

                                        Mívám obvykle 500 h sportovních aktivit ročně, takže nějaká zátěž tam je.

                                        0 0
                                        • cyklista86  

                                          No tak si asi prijimal dostatek glutaminu z normalni potravy. Jinak ja v diete vzdycky glutamin citil v davkach kolem 20g denne..

                                          0 0
                      • Jirra  

                        Já jsem se chtěl ještě zeptat k tomu B koplexu, co je na jeho braní špatné. Myslel jsem, že pokud by by nějakého vitamínu B bylo moc, tak tělo stejně vyloučí, stějně jako Cčka

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Mezi tema ruznyma produktama jsou obrovske rozdily jak ve formach, tak v davkach. Jestli beres B komplex kde ja na kazdy vitamin 100% denni davky tak ti to nic neudela, ale jsou B komplexy v aktivnich formach, kde je treba 1000% denni davky a to uz muze byt problem.. Jinak bohuzel to neni tak jednoduche, ze kdyz to je rozpustne ve vode, ze muzes brat kolik chces a prebytek se proste bez problemu vymoci a nema to zadne negativa..

                          0 0
    • Radez  

      Zkusím se zeptat zde – sice to není o vitamínech, ale o jídle a zdraví.

      – řeším dilema s domácíma vajíčkama a psaní (datumu snešení) na tyto vajíčka fixou.

      Kdysi dávno (v Anglii) jsem viděl, že někdo doma psal na vajíčka lihovkou datum snešení – toto by řešilo můj problém.

      Narazil jsem na pár vajíček z domácího chovu, který byly zkažený – asi byly dlouho – ale nevím, jak snešený – několikrát se plato přemisťovalo a doplňovalo atd.. a pojem o čase se ztratil.

      Mám vlastně dva dotazy na popis vajíčka lihovkou (nebo jinou fixou?)

      1. Může popis skořápky lihovkou ohrozit zdravotně vajíčko vevnitř, že by se to přes skořápku nějak dostalo dovnitř a pak bych tím pádem jedl nějaký šit z té fixy?
      2. Druhý totaz je podobný – ale trochu rozvětvený – skořápky se nevyhazujou, ale po následným pomletí se přidávají slípkám zpět do jídla – mohl by takový popis na skořápce – viz předchozí text – ohrozit zdraví slípek?

      Jinak samozřejmě vím, že na vajcách z obchodu je nějaký text – ale tam to asi nebude fixou ale něčím, co je dokázaný, že není zdravotně závadný.

      A taky vím, že na velikonoce se občas na vajíčka fixou něco maluje, to jsem taky vykoledoval – ale to byly prostě jednotky vajec, který jsem takto reálně nějak jedl apod..

      0 0
    • Jano86  

      priatelia nějaké vitaminy na podzim?prisla podzim a ja furt chory..:

      0 0
      • cyklista86  

        No otazka je proc si furt chory? Protoze mas deficitni nejake prvky a nebo protoze jsi ve stresu/pretezujes to telo? Jinak obecne u dospeleho mensi davky vit C(do 1000mg),selen(do 200mcg),zinek(do 30mg),horcik(do 400mg) se da rict, ze ma plno lidi nedostatek a neuskodi. Ale nejakej multivitamin typu nexgen pro a pod., kde je vsechno od A po Z narvane ve velkych davkach muze udelat vic skody nez uzitku..

        0 0
    • Radez  

      Odbroníci dotaz.

      Je k něčemu dobrý brát vitamín B?

      Pozorovali ste na sobě, že se něco zlepšilo/zhoršilo, když jste to brali/nebrali?

      Případně jakej užíváte? Myslím samozřejmě něco koupenýho, ne že si jdete někam ulovit tuleně a pak to z něho extrahujete.

      (Jen teda dodám že marketingový text v lékárně si taky dokážu přečíst. Jde mi o reálný zkušenosti.)

      0 0
      • cyklista86  

        A kterej pak B vitamin mas na mysli. Mame jich celou radu. Kterej bys mel doplnovat zalezi od toho jak vypada tvoje strava a tim padem ktereho by jsi mohl met nedostatek. Treba vegani musi doplnovat B12. Jinak urcite nedoporucuju koupit levny B komplex z lekarny. Ty jsou v neaktivni forme a muzou nadelat vic skod nez uzitku.. Obecne pokud mas bohatou stravu na zivocisne vyrobky(maso, vejce, mlecne vyrobky) a pokud jis i lusteniny a pod.. Tak mas vseho dostatek. Jedine v cem vidim docela smysl je doplnovat B1(thiamin) pro lidi kteri konzumuji vic rafinovanych cukru a pro lidi kteri maji vic stresu. Coz vetsina vytrvalsotnich sportovcu spada do tehle kategorie. V tom pripade muzes tu a tam dat Bé jedničku ve forme Benfotiaminu coz je lepe vstrebatelna forma nez klasicky thiamin HCL ktery je ve vetsine B komplexu. Prodava ho treba swanson 160mg v jedne kapsli. Muzes ho davkovat treba v 3× tydne nebo v kazdy den kdy mas vic stresu, psychicke/fyzicke zateze..

        0 0
      • dědek mohy  

        Odborník teda v žádném případě nejsem, ale zkušenosti mám takové, že když jsem v minulosti občas zkoušel nějaké vitamíny v očekávání nějakého čitelného pocitového zlepšení, tak bez úspěchu. Nic jsem nepozoroval. Laboratorně jsem ovšem nic neměřil. Tak jsem se na vitamíny vykašlal. Akorát teď se doma nahromadily nějaké butylky s vitamíny, které zkoušela žena a nevyhovovaly ji. Jelikož jsem zjistil, že se blíží doba expirace a jsem šetřivý typ =), tak jsem řekl, že se to přece nevyhodí a že to zkonzumuju, když je to „zdravé“. Konkrétně šlo o vitamín D, nějaký B komplex a C. Značku nevím, ale jakési ne moc drahé butylky z lékárny. A po cca 3 týdnech užívání velké překvapení…zase nic. Pořád se cítím stejně. Opět ale žádné laboratorní testy, zda mi něco předtím chybělo a teď už ne, či naopak.

        0 0
        • cyklista86  

          A ty kdyz jis ovoce, zeleninu, vajicka, mlecne produkty, lusteniny a pod.. Aby jsi do sebe dostal vsechno co telo potrebujes tak od toho taky ocekavas, ze z tebe bude cakat energie jako kdyz si das lajnu kokainu? Ne ocekavas od zdrave stravy, ze budes i nadale zdravej a ze budes i nadale moct normalne fungovat. Doplnek stravy ma delat presne to co rika ten nazev. Ma doplnit nejakou mikrozivinu kterou neprijimam ve strave. Vegan treba nema B12, tak ji musi doplnovat. Nekdo zase treba neji mlecne vyrobky a ma ve strave hrozne malo vapniku, tak ho doplnuje doplnkama a pod.. Tyhle hlasky od zdraveho cloveka „jo ja to zkousel a nic sem nepoznal, tak jsem se na to vy*ral..“ jsou fakt uplne mimo.. Jinak pokud o tom clovek nevi nic, tak by rozhodne nemel zacit neco brat jen tak hala bala. Dobry priklad je treba zinek, ale i to Ccko ve vetsi davce a pod.. Clovek si tim muze rozhazet ostatni prvky v tele..

          0 0
          • dědek mohy  

            Boha jeho, neber se pořád tak vážně. Však to bylo i mé poselství, ať se na doplňky vysere, pokud to nepotřebuje ;)

            P.S. Díky za vyšetření na dálku, jsem rád, že teď od tebe vím, že jsem zdravý =)

            1 0
            • cyklista86  

              Ja se neberu vazne. Jen uvadim veci na pravou miru. Jinak vitaminy/mineraly v kvalitni vstrebatelne/vy­uzitelne forme samozrejme funguji. Telo opravdu nerozezna jestli ta sama chemicka struktura je z kapsle nebo z potravy. Problem je, ze stale vetsina doplnku se prodava v defakto nevyuzitelne podobe. Takze z toho telo nci nema. Ba naopak to jen zbytecne zatezuje jatra/ledviny. Ktere vsechno co clovek da do huby musi nejak metabolizovat.. Ostatne proto je pust o vodetak silna lecebna metoda. Vnitrni organy maji klid + vetsina lidi neni schopna behem pustu delat blbosti jako se pretezovat u sportu a pod.. tak jen polehavaji, neco si ctou, poslouchaji. Takze telo ani nemusi pracovat z nadmernym odpadem metabolickych procesu a muze se plne soustredit na generalni uklid.. Neni nic lepsiho nez odjet k mori a tam se jen valet jak tulen ve vode, na plazi a behem toho pustovat..

              0 1
              • dědek mohy  

                Tak to jsi dobrý, smekám. Pro mě je válení se u moře natolik nezáživná činnost, že když mě k tomu drahá polovička dokope, musím tu nudu nějak kompenzovat. A to s půstem nemá vůbec nic společného =)

                2 0
                • cyklista86  

                  Ano to bude tim, ze mas dostatek energie, protoze nedrzis pust. :)) Ja taky nerikam, ze by jsi to mel delat. Pro mlade a zdrave je to ztrata casu. Ale u lidi co resi urcite problemy to muze pomoct. Problem je, ze ikdyz nekdo jede k mori kvuli zdravi, tak vetsina lidi se tam spis prezira nez aby pustovali.. :)

                  0 0
          • Radez  

            Klid! Nehadejte se zas kuli kokotině.

            Jak píšeš s příkladem zinek a C, tak já to myslíš?

            Že když to člověk začne jen tak brát, aniž by mu to doporučil doktor kvůli něčemu, tak že mu to něco (případně co?) může rozhodit?

            0 0
            • dědek mohy  

              Tož logicky, když je něčeho moc, je třeba se přebytku zbavit. U vitamínu C to jde, ale u něčeho to tak v pohodě není.

              Např.: https://www.priznaky-projevy.cz/…evy-symptomy

              0 0
              • dědek mohy  

                Ber to jen jako příklad. Když si vezmeš tabletu zinku, tak se do stavu otravy nedostaneš, ale proč mít něčeho zbytečně moc, když z toho není užitek, že?

                Udělej si rozbor krve, tam zjistíš, zdali ti něco nechybí. Pokud budeš mít vše v pořádku, tak ti podobné doplňky stravy budou k ničemu.

                0 0
            • cyklista86  

              Tak zrovna kombinace vit C a zinek snizuje vstrebavani a odstarnuje z tela měď. Coz je docela zasadni prvek. Tady plati cim vyssi davky a dlouhodobe tim vetsi deficit medi to muze zpusobovat. V tomhle je kazdej jinej. Nekdo ma prebytek medi a muze brat 100mg zinku dlouhodobe a udela mu to je dobre. Nekdo ma medi malo a tomu muze ze zacit delat problemy i 30mg zinku.. Vit C jsou studie, ze nad 500mg dlouhodobe to muze snizovat v tele med. Proste na slepo neco jen tak zacit brat muze byt problem a nejhorsi je, kdyz si nekdo proste zvykne neco brat a bere to roky jen tak ze zvyku.. Ale obecne narazove treba tyden, dva brat vic Ccka a brat treba 30mg zinku nic neudela to je ok.

              0 1
      • Lachtis  

        Tohle asi nema cenu vubec resit. Doplnky stravy jsou od toho, ze maji doplnit nejakou deficitni latku. Tj., pokud Ti chybi napr zelezo, je fajn uzivat zelezo, pokud vitamin D3, je fajn jej doplnovat. Nikdy se neptej obecne, co komu pomohlo a jak fungovalo!!! Kazdy clovek je individual a kazdy ma hlavne jine potreby, vydej atd… chapej to tak, ze nekdo Ti namele, ze tohle mu strasne pomohlo a klidne mohlo, jenze to nebylo tim, ze ten doplnek je zazracnej, ale tim, ze ten clovek tu latku opravdu potreboval a proto mohl poznat zmenu! Kdezto ty te latky mas dostatek a proto ti bude dany doplnek k prdu. Sorry za laicke vyrazy, ale takto to asi pochopi kazdy.

        1 0
    • Radez  

      Měl bych dotaz na saunu a co – jestli má smysl vůbec něco doplňovat po saunování.

      Něco jako – sežrat posolený jabko nebo tak něco :-). Ne, myslím to vážně většinou (možná vlastně pouze) saunu absolvuju k večeru a po sauně už se nemůžu moc najest.

      Nějaký doporučení co sněst, nebo co zobat po sauně. (vynechme teď vodu)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.