Vidlice Rock shox Sektor se propadá

11 nepřečtených
  • v POHODÌ klokan

    Ahoj,

    mám problém s vidlicí Rock shox sektor RL 29" 150mm (ročník asi 2018). Je nafoukaná na moji váhu a když s ní jedu klasicky v terénu, tak funguje v pohodě. Když ji ale třeba v klidu pomalu zatížím, tak se pomalu zasune téměř na doraz. A to na ni působím poměrně malou silou. Když ji zase odlehčím, tak vyjede a na rychlejší podněty zase reaguje standardně.

    Tušíte, co není v pořádku? Jenom nějaké těsnění nebo ventil?

    Dík za každou radu.

    0 0
    • novas752  

      Zralé na repasi

      1 0
    • va-bo  

      První rada na samodomo servis. Zkus vyšroubovat ventilek a do vidlice vpravit trochu libovolného oleje, třeba injekční stříkačkou. Pomůže i stlačení vidlice a následné roztažení, aby olej „nacucla“. Oleje nemusí být moc. Pak napumpovat vzduch. Možná to pomůže, možná ne.

      0 0
      • novas752  

        No libovolného úplně ne, že. :-)

        0 0
        • va-bo  

          No, nějakej, kterej by promaznul těsnění na aiarschaftu. Slunečnicovej jsem asi úplně nemyslel. :-) Taky nedávám záruku, že to pomůže.

          0 0
    • Ondrejst  

      Tak presne takto sa chová kamošova Sektorka ale aj po komplet výmene všetkých tesnení, všetko premazané, olej nový aj tlmiacej časti aj 2ml v pozitivke. Proste jemne zatlačíš a klesá zdvih ale pri rychých kompresiách ide normálne. Vidím to na tesnenie medzi pozitiv a negativ komorami. Ale kedže je vymenené a problém pretrváva ma napadá źe či sa nemohla pokašlať vnútro nohy kde to tesnenie stiera? Servis pár rokov myslím že nevidela…

      Čo myslíte?

      Diiik Ondrej.

      0 0
      • Concorde  

        Může být poškozeny samotny pist. Kdyz se vidlice pomalu zatlaci, jde az k dorazu nebo to nekde zastaví?

        Taky uz jsem videl vydřenou vnitřní nohu, kde drážky udělaly vlastně prepousteci kanalky a zpusobily zanoreni cca o 2cm v delce vydreni.

        0 0
    • Ondrejst  

      Ide s jemne narastajúcim tlakom skoro až na doraz alebo 2cm k dorazu. Dakde som našiel že pri tom hlavnom tesnení pozitiv negativ je schovaná ešte w-podložka ktorá mal dotyčný polámanú. Ževraj ona rieši vyrovnávanie tlakov. Skúsim to rozobrať len neviem ak by to aj bolo ono kde takú podložku zohnať. V 200h kite taká nieje.

      Diiik za pomoc.

      0 0
      • Concorde  

        Tak to je nefunkční soloair ventil. Nejlepší řešení je sehnat nový shaft, pokud ještě pujde. Jinak pružinovou/perovou podložku v železářství (co nejtenčí), vyměnit okroužek na sedle ventilu a vyřešit jak vrátit ten odvrtaný nýt..

        0 0
    • Ondrejst  

      Nový shaft je vcelku málo zohnateľná vecička :) kamoš to nejak nehrotí tak to necháme zatiaľ tak. Že po sezóne to buď opravíme alebo pri neúspechu kúpi novú vidlu. Teraz to ešte nechce riskovať :)

      Ja som rád že sme aspoň myslím že našli príčinu. Concorde diik.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.