vidlice Niner Carb a velikost kotouče

7 nepřečtených
  • velociped

    Zdravím vespolek,

    tady píšou, že max 160mm

    http://x-bikes.cz/…

    tady 185mm

    http://beastiebikes.pl/…_product.php?…

    je to už jiná gen.? vypadaj stejně

    jak to vidíte? díky moc

    0 0
    • kubad  

      Prvni verze meli omezeni na160mm jak je ale rozeznat nevim.

      0 0
    • MlokCZ  

      Taky nevím jak poznat starší verzi od novější. Pokud ale chceš více ostřeji brzdit s větším kotoučem, tak bych asi raději přihodil na váze vidlice a vzal něco robusnějšího.

      Ty superlehké karbonky moc velkou tuhostí zrovna neoplívají. Koukal jsem na tohle téma na některá zahraniční fóra a někdo tam srovnával Ninerku (a to už tu novější) oproti o hodně těžší OnOne (tu já teď jezdím).

      A rozdíl v tuhosti těch vidlic je prý obrovský. Já Ninerku nikdy nejel, takže to nemůžu ani potvrdit ani vyvrátit.

      0 0
      • roud  

        ruku na srdce ale je to žádoucí pevně věřím že ta ninerka bude mít naprosto dostatečnou tuhost a věřím že její výhodou bude naopak o něco větší pohodlí…

        0 0
        • MlokCZ  

          Pohodlí o moc větší podle mě nebude. Pellska také mnohem více předozadně cvičila než OnOne a pohodlnější nebyla. Větší předozadní pohyb nic neřeší.

          A o té dostatečné tuhosti. Ninerku jsem nejezdil, tak nemohu posuzovat. Co jsem pročítal ta zahraniční fóra, tak někdo byl s Ninerkou s tuhostí spokojený, někdo vůbec. Takže je to hlavně o tom jaké kdo má nároky, co a jakým stylem jezdí, kolik váží, atd.

          0 0
    • pardalis  

      Psal jsem do nineru jak to s tím je a dostal jsem odpověď přímo od Chrise Sugaie, že není žádná novější a starší, pouze ze začátku měli omezení na váhu a velikost kotouče, než to pořádně otestují. Takže konstrukčně je to pořád stejná vidlice. Vozím ji se 180 kotoučem, vážím cca 100 kg a naprosto bez problému. Reba se mi často nepříjemně při brždění rozvibrovala, tato vidle to nedělá.

      0 0
    • velociped  

      Díky všem !!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.