• mountaineer

    Vozite ji nekdo,jaky z ni mate pocity,zkusenos­ti…vazne o ni pro novy kolo uvazuju,tak se ptam,v historii sem toho moc nenasel.

    0 0
    • PePu  

      Nevím jak moc je Float podobný F100, ale po zkušenostech s druhou jmenovanou (viz historie a recenze, případně MTBR) bych Foxe na postu vidlice na svém kole hodně rozmýšlel. Pro mne bez úpravy (zvětšení komory, výměna negativky) nevhodná vidlice. Proto jsem ji po asi dvou měsících sundal a je na prodej.

      0 0
      • pepek  

        Proč zvětšení komory? Mě se teda její charakteristika rozhodně nezdá být příliš strmá (mám ale starší model)

        0 0
        • PePu  

          Na moji váhovou kategorii (68–70kg) se nedá nafoukat dle mých požadavků na chod. Buď je necitlivá nebo se příliš ponoří, čímž znatelně zhorší geometrii kola a také se celkem snadno přiblíží k dorazu (příliš tvrdé poslední 1,5–2cm z cca 9 cm chodu při natlakování „na větší citlivost“). Proto v současnosti jezdím postarší pružinovou MXR, která je dostatečně citlivá při menším sagu (přitom do nějakých 70 mm zdvihu mají obě vidlice tuhost pružiny velmi podobnou). Nicméně bych na Epica chtěl dát ještě o něco vyšší vidlici, poněvadž jeho nestabilita s kopce je příšerná. Z toho důvodu asi budu muset jít do vidlice s poněkud vyšším zdvihem (např. RS Revelation).

          0 0
          • mountaineer  

            No ale float r je vzduchovka,takze srovnani s pruzinou je trochu mimo ne?

            0 0
            • PePu  

              Proto jsem nabízel nejprve srovnání s F100 RL, která by mohla být floatu hodně podobná. Nicméně nevidím důvod, proč nesrovnávat pružinu se vzduchem (ať už subjektivně nebo pomocí grafu). Důležité je, aby chod (a případně další vlastnosti) vyhovoval požadavkům jezdce. Ještě dodám, že jsem chvíli jezdil z Foxů ještě Talase RL 06 – opět chování velmi podobné F100.

              0 0
              • mountaineer  

                No snad se ozve nekdo kdo jezdi tuhle konkretni.Pripadne kdo poradi jakou jinou kolem 130 zdvihu,nejlip vzduchovku,co nejlehci,zamykani nepotrebuju.Pujde na Meridu Trans Missiona,cimz asi tady dost lidi znechutim,Fox a Merida:o)))

                0 0
                • PePu  

                  To máš úplně jedno, že budeš mít Foxe na Meridě. Beztak ty vidlice hází přes plot nějaký tajvanec druhému na dvůr Meridy. :-) Dle mého názoru se budou všechny vzduchové XC Foxky (snad vyjma XTT) chovat podobně. Pak už je jen na tobě, zda ti vyhovuje chod. Osobně bych klidně slevil z požadavků na hmotnost ve prospěch chodu a výdrže. Z lehkých 130 mm vzduchovek (kolik gramů je ještě lehká – do tabulkových 1700g?) a přitom snadno dostupných (včetně náhradních dílů či servisu, tedy alespoň v teoretické rovině) na našem trhu moc není. Krom Revelation a Floatu mě napadá z klasické teleskopické konstrukce na krk 1–1/8" snad jen Pace RC41-xcfr – otázkou je ale výše zmíněná servisovatelnost. Rozhodně bych si také hlídal vliv na geometrii (ne každá 130 mm vidlice má stejnou výšku, viz např. forum.velover­t.com/index.php?show­topic=31530).

                  0 0
                  • PePu  

                    Možná ještě nějaká vidlice od Magury 07 – Laurin či Menja.

                    0 0
                    • mountaineer  

                      No chci pohodlnou vidli s minimem ovladacich „hajzliku“(prvku:o)) ktera je citliva,pokud mozno vyuzije maximum zdvihu,je lehka a spolehliva.O ge­ometrii je postarano-mam zadni stavbu od trans missiona a necham si svarit predek – rozmery podle svych predstav a prani.Mimochodem uplne mimo tema-nevite nekdo o tlumici dozadu?Vsichni si stezovali ze jim meridy praskaj,nevali se u nekoho doma?:o)Jinak na ty magury taky kouknu,Menju sem mel v ruce a je taky lehoucka,za jizdy sem ji ale netestoval.

                      0 0
          • pepek  

            No já mám tu váh. kategorii někde jinde (83 kg) a tak mě sedí akorát. Taky jezdím vzadu se sagem asi 25 mm. Já naopak mám radši kratší stopu, kolo je tak manévrovatelnější a stabilnější v malé až nulové rychlosti (nepadám nabok) a při výjezdu se nezvedne předek při přechodu z rejdu do rejdu. Rozhodně jsem nestabilitu s kopce nikdy nepozoroval, vím, že se to vždy tvrdí o kratčí stopě, ale fakt nee.

            0 0
            • PePu  

              Toto je asi o zkušenostech a preferencích každého jedince. Můj bývalý HT měl rozhodně menší hlavový úhel než Epic, přesto se v kopci nestavěl na zadní. Epic je při jízdě do kopce poněkud lepší, avšak je to vykoupeno přílišnou živostí směrem dolů (a to i v malé rychlosti). S MXR a vyšším předním pláštěm se stabilita zlepšila, ale pořád to není ono. Nehledě na nízký střed – že bych zavadil pedály o překážky se mi na HT nestávalo. Z těchto důvodů přemýšlím o vidlici se stavitelným zdvihem (např. onen Revelation, ještě však nevím zda vzduch či pružinu).

              0 0
    • MartinXC  

      Od Foxe jsem jezdil Float100RLC F100RLT Float130R a Talas36. Mezi tím Judy, Rebu, Sida. Float je jednoduchý a chodí skvěle. Nejvíc mi sedl Float100RLC vzhledem k možnostem nastavení, ale u zdvihu 130mm mi jednoduchost obsluhy docela vyhovovala. Doporučuju, kdo si zvykne na jejich chod, těžko odvyká. (jednu Float130R mám v krabici sundanou novou z Endura)

      0 0
    • Lister  

      Nechci zakládat nový thread, tak se zeptám tady.

      Neví někdo jestli se dá Float 2007 z původních 120mm předělat na pro tuto vidlici standartních 140mm??

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.