Vidlica FOX 100X-skutočný zdvih

11 nepřečtených
  • Vlado Jekyll

    Nazdar chlapi, mám vidlu FOX 100X, mod. 2006, ale zatiaľ sa mi nepodarilo ju zasunúť počas jazdenia viac ako 85mm, keď ju vyfúknem, tak ide zasunúť 100 mm, ale v teréne sa mi to ešte nepodarilo. Mám ju nafúkanú na 70 PSI a vážim 78 kg, je to podľa tab. Aké sú Vaše skúsenosti?

    0 0
    • MlokCZ  

      To je jednoduché, příliš velká progresivita vidlice na tvůj styl ježdění. V první řadě se vykašli na tabulky a foukej dle sagu a využití zdvihu, tzn. ufoukni. Pokud při využití celého zdvihu už budeš mít příliš velký sag, tak je příliš progresivní, pokud ne, tak si měl jen špatně nafoukáno.

      0 0
    • honza.biker  

      Ja mam F80X foukam ji o neco vic nez je napsany v tabulce a chodi mi i 85mm… To ze ti chodi tak malo muze byt tim ze mas ve vzduchovy komore moc oleje – musi tam byt presne 5ml

      0 0
      • Vlado Jekyll  

        zospodu vzduchovej komory som dal 20 ml trieda 7, podľa serv. manuálu a nad piest takú modrú sračku, tiež podľa serv. manuálu.

        0 0
        • honza.biker  

          progresivitu ovlivnis tim modrym – melo by toho byt 5ml, kdyz das o trochu min tak se asi taky nic nestane…

          0 0
          • Vlado Jekyll  

            dal som tam asi polovicu, lebo viac som nemal. Skúsim to podfúknuť, uvidím ako to pôjde.

            0 0
    • pepek  

      Já jsem foukal :65 psi a to vážím: 83 kg, tak ufókni

      0 0
    • honzicek  

      nedávno jsem tu řešil podobný problém s mojí F100 RL, model 2006 asi to bude progresivitou vidlice, po nějakých 6.5 až 7 cm chodí bezvadně, pak začne zostra přitvrzovat já jsem nakonec skončil na tlaku 65 psi na mých 75 kg, ale hlavovka je dost položená a výrazně víc váhy mám na zadním kole (geometrie Kony), teďka jsem ji párkrát dostal na 87 mm, víc ani ťuk holt je to závodní vzduchová vidlice, pokud chceš aby vidle víc šla do max. zdvihu, jdi do nějaký pružinovky, třeba Fox Vanilla… zajímalo by mě, jak se chovají podobné vzduchové vidle, speciálně RS Reba, Recon – podělte se…

      0 0
      • vlk  

        do max. zdvihu, jdi do nějaký pružinovk-to ybch až tak netvrdil. Ta pružinovka může mít konec grafu ve stejném místě a k tomu bude díky linearitě využívat mnohem méně i první polovinu zdvihu. je to vždy o individuální vidlici.Proto jsou dobré ty grafy.

        0 0
      • Karaya  

        Třeba Maruna není tak progresivní, mám SAG přbližně 2cm, foukam cca 40psi a při špatným dopadu při skoku ji dostanu i na 110mm ze 105 :-) Vážím 70kg..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.