• Šlapátor

    Hola hola, potřebuju poradit, moc se v tom nevyznám, tak sorry za bláboly. Koupil jsem mangelce Superiora XQ 770w www.superior.cz/…an/bike.html?… Všechno v pohodě, ale ta vidla…Je tvrdá jak a při váze mé mangelky, která činí 58 kg se ani nehne, jenom na opravdu velkých dírách při sjezdech. A musím říct, že samotnýmu mě ta vidla připadá tvrdá, i když mám jateční váhu a to ji mám nastavenou na nejmenší odpor. :-) Je to vidla s označením ZOOM CH580SAMS. Je mě jasný, že ta vidla stojí za bačkoru, takže potřebuju tip na nějakou vidlu, která bude dobře chodit pod 58 kg bajkerkou. Dík moc.

    0 0
    • Tomcat_1  

      :-) Ta vidle by se treba nehla ani pod Tebou. Jinak zalezi kolik do vidle pro mangelku chces vrazit. Za rozumnou koupi bych povazoval dejme tomu Axela od Manitoua. Je to sice lowend, ale praci odvede. Cena by mela byt tak 3500,–.

      0 0
      • McBlacky  

        jak kterej axel, vidlě jsem i kusy se kterejma nezacvičil 80kg biker.

        0 0
        • Tomcat_1  

          To je mozny, ale to je obecne zalezitost lowend komponentu. V tomhle pripade by asi pomohla reklamace? Podle me je to proste kus od kusu. Zkus navrhnout neco jinyho, resim podobnej problem jako Šlapátor a Axel byl prvni co mě napad.

          0 0
          • McBlacky  

            problém je že levně to koupíš jen na netu a tam to nevyzkoušíš. takže bud v kameným zkusit Manitou Trace, nebo třeba RS J4 což je teda lowend ale pokud padnete na kus co bude šlapat proč ne. Předpokládám že manželku nechceš zabít tak ji nebudeš nutit jezdit DH :)

            nebo risknout net a o něco vyšší modely značek jako třeba ten Axel.

            My to pořešili bazarovým scarebem a myslím že to byla za ty prachy nejlepší možnost. Ale to zase musíš vidět osobně a mít kromě zkušeností s vidlema i trochu štěstí protože dovnitř nevidíš, ikdyž teda v případě vidle nad 4tkč už bych si ji klidně rozdělal před koupí z druhý ruky :)

            scareb je ideální tím že je levnej, lehkej a vzduchovej, z nejhoršího bys koupil ride kit na lehčí váhu za 600kč od progresu aby ta vidle měla ne těch 58 kg fakt 100% výkon. Ikdyž myslím že min váha je up to 65kg kit – ale to nevím na jisto

            0 0
            • Tomcat_1  

              Ja manzelku nemam, chtel jsem odpruzit maminku :-) Ale jinak souhlas… Z bazarovek bych se mozna jeste poohlidl po nejaky Tore. Je sice tezka ale jde pekne poladit.

              0 0
              • McBlacky  

                já taky nemám manželku :) Tora je taky dobrá, ale už dražší. Poladit = pružiny vyměnit

                0 0
      • Hanato  

        Jo manzelka ma tu lonskou a je spokojena, pruzi pod ni pekne.

        0 0
    • jonys  

      Moje kočka váží stejně,má tuhle: www.x-bikes.cz/?… a po změkčení (jen se upustí vzduch) jí prý maximálně vyhovuje.Ale nevím,jak moc chceš investovat.

      0 0
      • McBlacky  

        130 pro babu snad ne proboha na HT :)

        0 0
        • jonys  

          A proč jako ne?!Však když to jeho paní nevyužije v celým rozsahu,svět se nezboří.A ještě si bude pochvalovat,že ten vyšší zdvih vlastně supluje tu tzv. „dámskou“ geometrii.I když moje si ihned otočila představec do negativního :-).A funkčně je vcelku dobrá…i vidlice :-)))

          0 0
    • yoggi  

      ak by si kupoval axela tak ja mam na bajku axel elite a vazim 63kg. ta vidlica bude chodit uplne v pohode lebo uz v navode je ze od vyroby su tam pruziny na vahu cca 60–70kg. takze sa nemusis bat ze bude tuha. osobna skusenost.

      0 0
    • Luk02  

      Ten Axel chodí. Ale asi bude potřebovat častější servis oproti víším modelům. Jinak mám na prodej jednoho Axela kdyby si měl zájem. Psal jsem na email.

      0 0
    • hannawald  

      pokud to jeste resis, muzu Ti Axela prodat – Manitou Axel Elite 100mm, nejety ani km, sundany z kola. Dam ho za 2300,–

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.