Větrání v konkrétních helmách Uvex a Smith

19 nepřečtených
  • Tudlik

    Ahoj,

    po letech vybírám novou helmu. V současné době mám nějakou uvex. Která je lehká a výborně odvětrána. Po vyzkoušení různých značek a typů jsem se rozhodl pro typ, který mi bude více krýt zátylek. Nejezdím žádné šílenosti. Většinou sotolina. Občas něco v lese, žádné skoky. Jde mi o to jestli má někdo zkušenosti s větráním těchto přileb :

    Uvex Finale 2.0

    Uvex Quatro cc Mips

    Případně ještě Smith Session Mips

    Děkuji

    0 0
    • theedge  

      Jedna z mych helem je Quatro. Vozim ji spis na XC turistiku a lehky trail a jsem s ni hodne spokojenej. Ani po letech mi nevrze, dobre mi sedi, vyborne vetra a ma sitky proti hmyzu.

      Je lehka. Ty dalsi jsem nezkousel ale Quatro muzu dopirucit pokud ti sedne na hlavu.

      0 0
    • mr.antik  

      klasický Quatro větrá suprově, s mipsem to bude vždycky horší

      0 0
    • kocers  

      Taky léta Quatro bez mipsu a naprostá spokojenost. Pád na helmu jsem s ní naštěstí ještě nezkoušel, ale jinak větrá parádně, sedí parádně (u mě Uvex kopyto asi nejlépe sedící).

      0 0
    • Tudlik  

      Paráda. Díky moc za info.

      Taky jsem léta jezdil v uvex, které mi sedí tvarem.

      Mips právě zvažuji z hlediska bezpečnosti. Nejezdím žádné poradné trail, ale pad může přijít kdykoliv.

      A zrovna do toho zatylku jsem kdysi dostal ránu od rámu – letěl jsem a za mnou kolo a rám mne trefil přímo do zátylku – hezký otřes mozku.

      Takže mips spíše ano nebo ne?

      Jen hlavu mám těsně pod 58cm a snažil jsem se vybírat co nejmenší helmu, současnou mám 55–58. Ale i ta uvex 56–61 sedí velice dobře..

      0 0
      • kocers  

        Osobně s mips nemám zkušenosti, ale co sem tady tak četl, tak umí občas vrzat a pokud máš hustou kštici, tak ta ti v podstatě mips nahradí. Takže pokud máš holé koleno, tak mips ano, pokud hustou kštici, tak asi zbytečný :-)

        0 0
      • theedge  

        Asi bych nebral tu nejmensi co das na hlavu. Pokud ti sedi i ta 56 – 61 tak bych vzal spis tu. Vetsi helma vic chrani a kdyz je kosa tak se ti pod ni vleze i cepice.

        Ale musi ti samozrejme dobre sedet – nejezdit po hlave, neklepat do brýlí a netlacit do usi …

        1 0
        • xtonda  

          Jo měl sem první Uvex Ultra SNC 55–58, sama o sobě seděla dobře, ale čepice pod ní už byl problém, takže pak jsem bral velikosti 56–60(61)

          0 0
    • Eastwood  

      Finale 2.0 vozim. Sice je to subjektivni, ale pro me je opravdu vzdusna. Celni otvory maji sitku proti hmyzu, ale na proudeni vzduchu to nema vliv.

      Navic mi perfektne sedi a neni to jen takovej skopek na vrsku hlavy.

      0 0
      • goofy  

        Mám Finale první verzi, a jako na to, jaká je to helma, tak větrá překvapivě dost, ale věřím, že taková Quatro bude větrat lépe. Vozil jsem kdysi Bellky, protože mi seděly na mém šišatém kokose, a pak to vyhrála Uvexka. Teď mě čeká rozhodování o nové přilbě, tak jsem sám zvědavý u čeho skončím. Klidně bych šel zase do Finale, ale trochu mě mrzí nenastavitelný štítek…

        0 0
    • xtonda  

      Mám už třetí Quatro a celkově 5× Uvex a spokojenost, sedí mi dobře, větrání mi přijde taky dobré, i když jsem nikdy nic jiného neměl.

      0 0
    • Jenda  

      Nové jsem koupil Fox speedframe jakože budu vypadat hustší ale Quatro na mé kebuli sedí trochu líp a odvětrání bych řekl že bylo možná taky mírně lepší nebo srovnatelný. Zas ta Fox je robustnější.

      Každopádně Quatro na to jak je to vlastně starej model tak je podle mě fakt super.

      0 0
      • Tudlik  

        Jj. tuhle Fox jsem si taky zkoušel, na doporučení kamaráda. Ale ta uvex se mi zdá o trošku lepší na hlavě. Paradoxně se mi zdála ta Fox na hlavě i o dost těžší, ale papírově by to měl být zanedbatelný rozdíl.

        Perfektně mi kolem hlavy sedla Giro Radox nebo tak nějak, ale zdála se mi málo hluboká.

        0 0
        • Jenda  

          mě ta foxka lehoulince tlačí v přední části hlavy shora, bohužel je to přesně to, co člověk němá šanci zjistit v obchodě ale až po pár hodinách jízdy

          0 0
        • Jenda  

          Jo, ještě ses ptal na Smith Session – myslím že odvětraná je cca stejně jako ta Quatro – má ji žena a celkem si libuje.

          Za mě je to podařená helma s dobrým poměrem cena výkon

          0 0
    • HadVoe  

      Ahoj,

      mám starší uvex quatro finale a na moje plešaté hlavě drží fajn a větrá dobře. měl jsem na hlavě helmu z lidlu se zátylkem a kupodivu seděla o chlup lépe. ale má vedené řemínky za ušima, což nedávám dlouhodobě, ale jako sekundární helma je fajna. mips mě do plešaté hlavy nepříjemě řezal v některých částech..

      0 0
    • Tudlik  

      No nastesti pleasaty uces nemam a nevypada, ze bych ho v dohlednych letech mel… :) Takze MIPS nebude problem. Dnes objednam asi tu Quatro, zustanu veny Uvexu, i kdyz recenze na Smith pela chvalu na prodysnost teto helmy a cenove jsou na tom podobne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.