Jedna helma na sjezdovku i skialpy?

14 nepřečtených
  • Sipal

    Čau, poradíte mi někdo s výběrem helmy? Zatím lyžuju jen na sjezdovce a bez helmy, ale plánuju na tuhle sezónu i skialpy a úplně se mi nechce kupovat dvě různý helmy na sjezdovku a do terénu. Tak přemýšlím, jestli se to dá ošidit jednou helmou, protože reálně lyžuju pár dní do roka. Zatím jsem zkoušel pár skialpových, čistě pocitově mi přijde že moc nezahřejou a mají zpravidla i odkrytý uši, takže je pod ně potřeba čepice když je zima. Při chůzi nahoru se člověk asi zahřeje, ale nevím jak se pak s nima jezdí na sjezdovce, kde to asi bude chtít spíš teplejší helmu. Máte někdo zkušenosti s nějakýma univerzálníma helmama, jestli to dává smysl? Pokud nejsou vysloveně univerzální, tak bych pocitově bral spíš skialpovou jako prioritu, a na sjezdovce se přizpůsobil. Když budete mít tip na konkrétní model, budu vděčný, ale budu rád i za obecný postřehy a zkušenosti. Díky

    0 0
    • Derwen  

      Ja mám tuhle https://www.lyzarna-bruslarna.cz/…d-red-20-21/ na obojí. Na skialpech je cestou nahoru v batohu, proto měkké uši. Merino výstelka se má dát vyndat a vyprat, zatím to za 2 sezóny nebylo potřeba. Na sjezdovce je v klidu, bez jakékoli čepice. Brýle jsem vzal origo Atomic fotochromatické, ať to má štýl…

      1 0
    • krabica  

      Nahoru chodím bez helmy a dolů vozím obojetnou helmu Atomic Count XTD.

      0 0
    • skaj  

      Nahoru mam helmu vetsinou pripnutou na batohu – jdu bez helmy. Takze prioritne bych vybiral podle sjezdu a sjezdovek a jen zohlednil vahu. Sam mam Salomon Hacker, ale s helmou na lyze je to stejne jako s helmou na kolo – kazdemu sedi neco jineho. A jak sedi je stejen nejdulezitejsi. Na velke skialp akce, kde je soucasti i zimni lezeni beru zase horolezeckou. Sand jen postreh k vyberu, pokud uz mas dobre sjezdove bryle, zkousej s nimi – ne vsechny kombinace si dohromady sednou.

      0 0
    • Floydie  

      Staci jedna helma, mam tuhle a je skvela

      https://www.urban-sport.cz/…white-21-22/?…

      Proti klasicke sjezdarske je o malicko lehci, ma uchyty na celovku a muzes vyprat vnitrek. Jinak je to stejny, takze at koupis cokoliv, poslouzi to stejne.

      0 0
    • ratel  

      Už to tu padlo – jaký je důvod chodit do kopce v helmě, pokud tedy nejsi závodník? Pokud nechodíš prostředkem sjezdovky nebo nelezes svahem pod stěnou kde padají šutry, tak je to fakt zbytečný diskomfort.

      Navíc tepla helma bez větrání nebo možnosti vyndat ucpávky je peklo na jaře.

      0 0
    • ratel  

      A jestli lyzujes teď bez helmy, proč ji chceš na skialpy?

      Já osobně mám větší strach na sjezdovce než ve volném terénu. Jasně že pokud se chystáš na nějaké žlaby v Tatrách či Alpách tak ano, ale bezny skitouring je bez helmy celkem bez velkého rizika. Ale to je každého věc, samozřejmě.

      0 1
      • Sipal  

        Právě už je mi blbý jezdit bez helmy na sjezdovce, ale zároveň nevidím smysl v tom mít dvě a každou využít třeba týden v roce, tak se ptám, jak to vyřešit líp. Zkušenosti nemám žádný, netuším jestli chci chodit do kopce v helmě. Zatím mi to přišlo jako dobrej nápad, na kole ji taky beru i když jezdím kolem komína. Beru to jako samozřejmost a vůbec o tom nepřemýšlím, že bych ji někdy nevzal. A stejnej pattern bych aplikoval i na lyžích.

        Jinak dík všem za tipy, už se začínám chytat, teď ještě najít kde mají co skladem na vyzkoušení.

        0 0
        • heerer  

          Kdyz si zmeris rychlost na lyzich, zjistis ze to neni o tom zda je to blby, ale o zdravi:-), nejezdis li pluhem…neber to jako prudu pls.

          0 0
      • mr.antik  

        mně teda přijde že blízkost stromů a větví je větší mimo sjezdovky

        0 0
        • ratel  

          Jak kde, jak říkám, je to každého věc. Občas do lesa přilbu neberu, smrkové lesy jsou v pohodě, to je měkké dřevo :-).

          0 0
        • Singlespeed  

          Je to tak. Já mívám hlavu dobitou od větví skoro pokaždé, když vyrazím na lyžích do terénu. Občas mi čepice zůstane viset na stromě a musím se vrátit :-). Ale helmu nevozím ani na kole, takže to nějak zvlášť neřeším.

          1 0
    • iceduck  

      Vozim Scott Couloir, vystelku dle potreby.

      Tim ze mam splitboard a obcas plynule menim plany jestli si zajezdit na mansestru, nebo dupat nekde lesem tak jedna helma reso vse.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.