• Osmanecek

    Vím, že člověk by měl jít vyzkoušet kus od kusu a jak se na tom cítí. Na svém kole jsem se cítil relativně dobře, ale přišlo mě, že na něm sedím hodně vzpřímeně, ve srovnání s lidmy, se kterými jezdím do lesa a při závodech. A tak jsem začal bádat.

    Měřím 179 a v shopu mě před tím bylo doporučeno kolo 19, ale sedlovku mám hodně zapuštěnou a z toho vyplinul jasný fakt. Nohy mám dlouhé 79 cm, tj. torso 100 cm. Koupil jsem hodně negativně klopený představec, a tak částečně napravil opticky posed – k mému překvapení mě dodal jak více komfortu, tak lepší šlapání a hlavně daleko lepší ovladatelnost kola při vyšších rychlostech v lese, kde jsem po technické stránce začal zvládat úseky, při kterých jsem dříve zesedával z kola.

    Nyní chystám nákup nového kola, které je závodnějšího střihu a úhlů (Cube Reaction Race 2014) a váhám, zda nezvolit 17 rám, abych ušetřil na předsavci a konečně vytáhnul tu sedlovku kam patří. Rád bych se tedy zeptal na názor někoho, kdo má podobné parametry a hlavně zkušenosti a volí rám dle délky nohou a né celkové výšky člověka.

    Anketa: Výška postavy 179, 79 cm vnitřní délka nohy. 17 nebo 19?

    17
    0x
    0%
    19
    8x
    100%
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.