• Qulck

    Ahoj,zdravím místní znalce. Z cc mi vysly hodnoty viz obrázek. Geo kola viz obrázek. Můj dotaz je,zda se poskládám na velikost 54? Merim 183,inseam 87. Délka bude asi ok,ale bojím se nizke hlavy,nechci komin pod představcem. Kolo neni moznost vyzkoušet,je to Jamis,prodava ho jen evans. Diky moc.

    0 0
    • Vilém  

      Tak to musis vedet ty sam, jestli jsi schopen se takto zohnout.

      Osobne mam prakticky stejne parametry, moc ohebnej nejsem a hlavova trubka ma 170mm, plus mam 2cm podlozek.

      0 0
    • Qulck  

      Ted mi došlo,ze mi to BB-saddle vypocetlo 79–81 cm. Mam inseam 87,nemelo by to byt zhruba inseam minus délka klik?

      0 0
      • Qulck  

        Tak i dle Lemondova pravidla to vychází méně,asi 76 cm…

        0 0
        • Qulck  

          Nikomu se nestalo, že by to cc vyhazoval nesmysly?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Zatím se vždycky, když byl výstup cc nesmyslný, ukázalo, že chyba byla v měření částí těla jezdce.

            0 0
            • Vilém  

              Abych pravdu rekl, tak jsem na tento rozmer nikdy nekoukal, ale kdyz se podivam na sve vysledky, tak mi vychazi cca totez jako jemu.

              Inseam mam 89 cm, BB – Saddle vychazi 80–83 cm.

              0 0
    • Qulck  

      .

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Tak pro toto konkrétní zadání bych velmi váhal nad vel. 54, protože s uvedenými výsledky CC a osou představce např. jen 4 cm nad hlavovou trubkou (tedy nejspíš úplně bez podložek nebo s nějakou jednou 5 mm, protože je nutno uvažovat nejspíš nějakou výšku krytky hlavového složení) vychází drop sice jen nějakých 107 mm, ale při představci (teoreticky) 126 mm/0°. [Kresleno S_BB=800mm, S_SB=67mm, S_H=550mm.] Pokud by snad měla být řídítka ještě výš, tak by byl potřeba představec ještě delší.

      Na velikosti 56 bys měl s představcem 116/-6° při stejné výšce představce nad hlavou a stejném posedu drop 91 mm, takže bys mohl reálně volit třeba mezi představci 120/0° pro drop 78 mm a S_H=548mm nebo 120/-6° pro posed S_H=553 mm a drop 90 mm. Nedá se ale počítat, že by se na tomto rámu pro Tebe dal vytvořit posed s větším dropem za použití běžných prostředků, dlouhé hodně negativní představce vypadají na silničkách divně a nenašel jsem odvahu zatím zkoušet takový setup (mohu si ho na jednom kole vytvořit) při pilotáži v serpentinách.

      Oproti mé maličkosti máš o kousek kratší nohy a zhruba stejně dlouhý zbytek těla, dívej se tedy spíš po delších rámech a v případě nerozhodnosti se spíš přikláněj k větší velikosti – a to i s ohledem na požadavek menšího dropu.

      Takže odpověď na otázku z prvního postu: ano, poskládáš se na Jamis vel. 54, ale je otázka, zda to bude účelné a jestli je na to tento konkrétní rám vhodný a zvědavý. Jako závodní kolo by to bylo možné, jako cestovní bicykl trochu nezvyklé.

      Za mimořádně konkrétní a komplexní odpověď u Tebe mám vřelé díky a čokoládu :-).

      0 0
      • Qulck  

        Za tvoje rady tady na BF bys nejedl nic jiného :D Ale moc diky za ně,nakonec jsem koupil 56 a sedí mi dobře. Nejspíš nebydlíme tak daleko od sebe,takže kdy ti ji dovezu? :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.