velikost kola Canyon a měření rozměrů

8 nepřečtených
  • kubiik

    Zdravím všechny, pročet jsem si diskuzi ke Canyonu Nerve XC4. Chci si koupit to same kolo. Mám ale problém s výběrem velikosti. Ideální by bylo pokud by ho někdo z Prahy vlastnil a mohl jsem si velikost vyzkoušet. Měřím 174cm, ale mám problém změřit ostatní rozměry – jak se měří? Měřil jsem takto:

    Inseam lenght: 81cm (od paty do rozkroku)

    Arm lenght: 67cm (od stredu dlane po nejvyšší část ramene)

    Torso lenght: 59cm (od klíční kosti k rozkroku)

    Podle těchto rozměrů mi vychází Mko, hodně se ohledně velikosti Canyonu diskutovalo, proto bych se s vámi poradil i já. Měřil jsem správně a pokud ano, myslíte, že mi Mko bude akorát? Teď mám authora egoista 17" a myslím, že bych mohl mít klidně vetší kolo.

    Díky za názory

    0 0
    • Pijer  

      Nevím jak je to u letošního modelu, ale pro mně byla u loňského rozhodující výška horní rámové trubky. Délkou bych klidně mohl mít Lko, ale u toho jsem měl rozkrok akorát na trubce (v délce byl rozdíl mezi L a M necelé 2cm)

      0 0
      • kubiik  

        jak to muzu zjistit, kde ho budu mit ja? :-)

        0 0
        • Pijer  

          buď se s někým domluvit a vyzkoušet, nebo si od někoho nechat změřit výšku rámu :-)

          0 0
    • Almond  

      Pri 174cm bych to videl na jasnou volbu – Mko.. Merim 180cm, mam lonskej model (Nerve XC4), velikost M… je to trosku na hrane, na chrceni dlouhejch rovin to moc neni (tam by mi asi vyhovovalo vic L), ale ve sjezdech jsem za kratsi kolo fakt vdecnej… Myslim ze pro tebe je to jasna volba… Pokud by sis ho chtel vyzkouset, napis na icq, taky Praha

      0 0
    • Dvain  

      Měří 180 cm, mám Mko a jsem rád, že jsem nevzal Lko. Myslím, že záleží na tom, jak chceš jezdit. Pro pohodové ježdění a hraní v terénu je asi lepší Mko, pro chrtění bude lepší Lko…

      0 0
      • Pijer  

        To ale oba mluvíte o loňským případně předloňským modelem, pro letošek je ten rám trochu jiný

        0 0
        • kubiik  

          je o moc jiny? ja doufam ze neni, co jsem koukal tak XC by melo mit horni trubku o neco nize (je tam takova plachticka mezi ramovou a sedlovou trubkou, ktera to snizuje)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.