• drunkqueen

    Zdravim bikeri, mel bych dotaz. Poridil jsem ram Cube, ktery se seriove osazuje sadou di2. Ja vsak zustanu u klasiky, ram ma za hlavovou trubkou diru na bowden jen z leve strany, dole vyvod pro presmyk a vzadu pro hazku. Protoze nejsem zadny expert, ciste teoreticky se ptam, jestli nebude delat neplechu, kdyz lanka z leve i prave packy povedu skrz onu jednu diru. Popripade nejake tipy, ceho se vyvarovat. Pokud se vam dotaz zda hloupy, prosim ignorujte jej. Prikladam foto.

    0 0
    • newrider  

      jediné co, tak ti max. budou klepat bowdeny uvnitř rámu. To se dá utěsnit. Jinak to tam klidně děj.

      0 0
      • MatS  

        Někdo to klepání bowdenů v rámu řeší tak, že dovnitř narve molitanový míček :-)

        0 0
      • drunkqueen  

        Problem vidim v tom, ze oba bowdeny se do diry za hlavovou trubkou nevejdou(ma priblizne 4–5mm), takze ramem pujdou jen lanka, ktere zas pod presmykem a na zadni stavbe strcim do bowdenu. Existuje nejake resenii, do ktereho bych strcil oba bowdeny a fungovalo by to zaroven jako utesneni diry do ramu? Nebo by bylo lepsi vest bowden ke smyku uplne mimo ram? Koukal jsem, ze se daji koupit „holdery“ bowdenu, ktere se prilepi k ramu..

        0 0
        • jardalee  

          no pokud tam neni vnitrni vedeni a je to jenom dira do ramu tak zvetsit :) samotny lanko tam stejne asi nepujde bys musel dat nekam doraz

          0 0
          • drunkqueen  

            Jak jsi psal, podle me to je jen dira do ramu.. Ale nejsem si 2× jisty, jestli je vrtani do karbonoveho ramu dobrej napad;D A ikdybych pouzil pilnik, neprijdu nahodou o zaruku?

            0 0
            • jardalee  

              nj to netusim ale tim pilnikem udelat ovalek no :) pak este stahovaci pasky a venkem no :D a nebo samozrejme 1× cokoliv

              0 0
            • novas752  

              pokud si toho v pripade reklamace vsimnou tak prijdes.

              0 0
            • jardalee  

              no este me napadlo ze stejne budes mit asi problem s presmykem ,budes tam muset vymyslet ten doraz ,protoze vetsinou na presmykac jde jenom lanko edit: a tak kolega me poradil ze prej uz to existuje aji s dorazem prave na tohle vedeni v ramu (nevim teda jestli je to ram MTB)

              0 0
              • drunkqueen  

                Je to reaction gtc di2 ht, ptal jsem se primo vyrobce, jestli lze pouzit s klasikou xt m785 a lze. Jen ma oproti ostatnim reactionum diru pouze na jedne strane. Nejsem si jistej, jestli je vnitrkem vedenej i bowden, nebo jen lanko, kazdopadne po vyvedeni lanka pred presmykem je na nem bowden(presne jak ve tvem odkazu). Mam doma pohon xt 2×10 a nejsem si jistej, jestli bych jednoplacku uslapal..:)

                0 0
                • jardalee  

                  nj zkusit se podivat po nejuzsim bovdenu ,prece jenom je tam tensi lanko nez na brzdy a proste to tam narvat :) nebo potom zkusit jeden z nich kousek oholit u te diry a druhej bude mit vic mista ,moc moznosti nemas :) jo vlastne pilnik :D

                  0 0
                • bradek  

                  Otázka taky je, jak bude chodit to lanko v bovdenu zatočené z přesmyku do levé díry v rámu a jak se to bude chovat pří zatáčení apod. Já bych to vedl klasicky zprava okolo hlavové trubky a pak pod rámem, ty bovdeny jsou poměrně tuhé a moc ostré zatáčky hladkému chodu nesvědčí.

                  0 0
                  • drunkqueen  

                    Presne to me taky napadlo, navic pri prudkem zatoceni do prava by to byl asi problem. Jak pises, vest bowden zprava venkem by bylo asi nejrozumnejsi..

                    0 0
    • André Vebr  

      Tady jde primárně o to, že ten rám není pro vedení bovdenů stavěný. Pokud je to tak, jako na fotkách, tak se jedná jen o díry pro kabely.

      0 0
      • drunkqueen  

        Asi mas pravdu, ale cerpal jsem z informaci od vyrobce, navic to na fotkach nebylo patrne. Dira je max na jeden bowden. K prehazce.

        0 0
        • André Vebr  

          Ano, díra je max. na jeden bovden a to ještě jestli vůbec. V tom případě ale bovden v kuse, páka-přehazovačka. Pokud výrobce deklaroval něco jiného, obrátil bych se na něj. Jinak je to umbau a riziko ztráty záruky. Dělat další díru do rámu by asi nebyl takový problém, ale opět bych od výrobce požadoval garanci záruky. Popř. výměnu rámu za mech.verzi.

          0 0
          • stan.zak  

            Tady je rám s vnitřně vedenýmí bowdeny. Tedy potřebuješ ujištění výrobce, že otvory můžeš vést bowdeny (pokud už ho nemáš) namísto el. dr., pořídit správné průchodky, a bowdeny protáhnout. Možná že otvor na druhé straně rámu je „předpřipraven“ a dal by se dodělat, třeba v servise CUBE, pokud nechceš přijít o záruku. Dá se to možná zjistit pouhým podíváním se do rámu.

            0 0
            • stan.zak  

              …třeba u mého rámu to vypadá takhle.

              Nezkrácených bowd. a hadic si nevšímat, foto je před úpravou.

              0 0
            • drunkqueen  

              Vyrobci jsem dnes psal jeste jeden dotaz, odpoved by mela v nasledujicich dnes dorazit. Nicmene v telefonu me ujistil, ze ram jde pouzit bez di2, tudiz s bowdeny. Jeste prikladam foto, co bylo v krabici spilecne s ramem, nejsem si jist, ale nejedna se o pruchodku(bowden-lanko)? Pokud ano, nejsem si jistej, jak by se vubec dala do ramu protahnout, je to tvrdej plast. Ale mozna se mylim.

              Edit: zadna predpripravena dira v ramu není..

              0 0
              • stan.zak  

                To vypadá jako průchodky, ale pro el. vedení. Podle mě potřebuješ průchodky pro bowdeny, tedy s větším průměrem. Anebo rámem vede jen lanko, a to co máš, jsou to průchodky/dorazy zároveň.

                Koukal´s na ten odkaz? Tam je to poměrně jasně vidět.

                0 0
              • André Vebr  

                Většina výrobců dělá „obojetný“ rámy, tudíž na jeden a tentýž rám lze aplikovat Di2 i mechaniku, to se řeší těmito plastovými dorazy(průchod­kami), popř. záslepkami nepotřebných otvorů. V tvém případě ale máš rám pouze pro Di2, z fotek co jsi posílal v úvodu, je to jasně patrné. Do něj tyhle průchodky co jsi dostal k rámu nedostaneš.

                0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce