Vaše zkušenosti Polygon Collosus SX3.0 a AX3.0 2010/11

73 nepřečtených
  • unavix

    Jaký máte zkušenosti s těmahle kolama?Na co si dát pozor,co Vám na kole vadí a co je naopak super.

    Anketa: Jaký tyhle kola sou?

    3x
    11%
    3x
    11%
    13x
    46%
    0 0
    • vsn  

      Datum reg.: 20.04.2011 10:24

      0 0
    • Breakpain  

      SX 3.0 2010 – to je ten ve slevě viď … natěšenej jsem tam dorazil, ale to kolo na mě vzhledově neudělalo moc dobrý dojem, to samé jízdní projev (ale projel jsem se na tom jen kolem prodejny). Prostě byl jsem z toho rozpačitý a nevzal ho. Nakonec mi nejvíce sedlo kolo, kde jsou zdvihy 150 mm, ale nemyslím si, že to je jen o tom. To kolo na mě působilo docela lacině – ProPedal mi přišlo, že není vůbec poznat …

      Doporučuji projet před koupí. Není to asi špatné kolo, ale mně se nakonec nelíbilo, bylo tam příliš mnoho proti …

      0 0
      • unavix  

        Taky sem už byl na prodejně.Zkusil sem si tu sx3.0 2010 taky před kramem.Přišlo mi takový vláčný.Ale jelikož sem nikdy celopero neměl tak nevím jestli je to dobře nebo špatně takový projev.Trek ex6 se mi oproti tomu zdál tvrdej a nepodajnej.Což ale taky nevím jestli je dobře nebo špatně.Spíš než o sx3 uvažuji o ax3 ale nevím jestli je to vhodné na xc ježdění.Těžký terén a sjezdy jezdit nebudu.

        0 0
      • MlokCZ  

        Propedal je daný interním nastavením tlumiče. A vždy je to buď a nebo. Tedy buď bude tlumič při zapnutém propedalu výrazně omezovat, ovšem ovlivní to i režim s vypnutým propedalem (který bude pak méně citlivý a tlumič bude chodit pomaleji do zdvihu). A nebo naopak, propedal bude omezovat jen decentně, ale zase pak může být tlumič s vypnutým propedalem hodně citlivý.

        A jestli je to Polygon nebo něco jiného je úplně jedno.

        Každému jezdci sedne něco jiného. Třeba u Cubu teď nechávají tlumič s maximální kompresí (Velocity tune F), což je právě ten případ, kdy propedal omezuje výrazně, ale tlumič je i při vypnutém propedalu necitlivý a pomalejší (hůře pak stíhá rychle jdoucí velké překážky).

        Já třeba tohle interní nastavení nesnáším, protože to fulla pak hodně zabíjí. A odpružení je od toho aby pružilo.

        Jinak Polygon nehodnotím vůbec, protože jsem na něm nejel. Ten propedal platí ale obecně a je to vlastnosti nastavení Fox tlumičů.

        0 0
        • unavix  

          Takže pokud správně chápu to co si říkal,tak když je kolo takový vláčný a mě příde že „žehlí“ tak je to lepší než když má tendenci odskakovat a je „tvrdý“, je to tak?

          Mam jen porovnání polygon SX3.0 2010 a Trek Fuel EX6 2011 jak sem psal vejš. A ten polygon mi přišel že líp kopíruje terén, trek zase že se líp „ohne do vinglu“.

          Z tohodle bádání,šťourání a rozhodování už 14dní pořádně nespím a pořád se nemužu dobrat konce :O(

          0 0
          • MlokCZ  

            Nic neplatí obecně. Jeden raději větší žehličku, druhý raději výraznou kompresí omezí tlumič, sice mu to pak nežehlí dobře, ale zase mu to lépe jede.

            A pak jedna věc je vliv tlumiče, ten tam vždy je a druhá věc je vliv samotné zadní stavby. Některá i s citlivým tlumičem jde velmi dobře za pedálem, jiná vůbec…

            Vůbec se neboj vybrat dle toho co ti prostě více sedlo. Ideálně stejně první full těžko vybereš, ale aspoň se tomu trochu přiblížíš.

            0 0
            • unavix  

              Je mi jasný že ideál má každej jinej.Dneska ještě kouknu a snad i zkusím něco v cykloadam,zejtra ještě zkusím polygon ax3.0 2010 a pak…už snad konečně bude vybráno a bude se jezdit.Pokud mi sedne tak vezmu i těch 150 zdvihu.Je to tank ale mě to neva.Aspoň mě to uveze.

              „zlatý“ komouši s favoritem a eskou :o) hned bylo po starostech s výběrem :o))

              0 0
              • Jorge 50  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
    • Bartmighty  

      zdravím, na fórech nediskutuju, ale jelikož jsem si nedávno pořídil collosuse ax 2.0 2010, tak se vyjádřím. Kolo za ty peníze super, je to tank, určitě má tak 15 kg (z malé části i moje vina páč jsem tam narval masivní pedály). Věřím, že volbou vychytanejch komponentů (řidítka, představec, sedlovka, sedlo, pedály, pláště) se dá v pohodě na 14 kg dostat, ale otázka je, jestli ti to kvůli tomu kilu stojí za to. Měřím 181 cm, vybral jsem velikost 18,5. Zpřímenej posed, přední vidle je víc položená, ve sjezdech je to krásně stabilní, na druhou stranu je to línější v zatáčkách, ale spíš je to věc zvyku. Geometrii teda hodnotím jako podařenou (na enduro). Tlumení budu chválit páč je to můj první full, do zdvihu chodí pěkně, střední a velký nerovnosti to žehlí suprově, u těch menších to tak slavný není, ale ty mě netrápěj. Propedal skoro není znát, ale nepotřebuješ ho, jezdím s otevřeným tlumičem a při šlapání v sedě se to houpe neznatelně, já to na betoně nepoznám. Teď nedávno jsem na tom jel s mojí slečnou na vejlet na karlštejn podél berounky a v pohodě. Když k tomu přičtu 5 let záruku na rám (kterej je sám o sobě dost masivní) i na vidlici, tak je spokojenost velká. Na druhou stranu musím upozornit, že kolo vlastním pouhej měsíc a vzhledem k rehabilitacím, který postupuju po operaci kolene, si ho ještě nemůžu užít naplno. Na co bych si dal pozor je samotná koupě u prodejce, mám zkušenost, že kolo nebylo 100% seřízený (konkrétně mám na mysli odvzdušnění brzd), čekal bych, že se s tím pánové víc pomazlej. Ale co, vždyť až na reklamaci (v nejhorším případě) se za pány nemusím vracet, že? Závěrem bych ti teda rozhodně AX na xc nedoporučil, ale polygonu jako značky bych se nebál.

      0 0
      • unavix  

        Zejtra si pro něj jedu.Objednal sem AX3.0 2010.(to je panečku skok od Haibike Q FS RC kterej sem původně chtěl) Risknu to a pujdu do AX. SX mi na mejch 110 příde takový papírový.Ale třeba se nechám ještě na krámě zlomit a vezmu SX.

        Na rám je 5 let? Máš to psaný v záručáku?Na jejich webu sem našel jen 2 roky.

        Značky se nebojím.Pokud bude sloužit jako modrák(Jiner) co jezdím teď tak se mnou pujde do penálu. :o)

        0 0
        • Bartmighty  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • unavix  

      Dneska sem zažil docela šok.Jel sem si do polygonu pro AX3.0 2010 a…domu přijel bez kola.Přesto že byl tlumič nafoukanej na 280psi, šel sem na doraz jen sem na něj sednul.Což mi příde divný.Neváhal sem,sednul na SX3.0 2010 s tl­umičem nafoukaným na 200psi a v pohodě.Zanořil se tak cca 30–40% a i když sem se zhoupnul tak sem na doraz nešel.

      Proto tenhle dotaz – je to takový rozdíl v tlumičích nebo byl u toho AX tlumič vadný?

      AX má zdvih cca 160,SX120.

      Dokáže někdo poradit?

      0 0
      • Flegmatik  

        Já vím co s tím bylo – bylo to rozbitý. Co ti k tomu řekli na prodejně?

        0 0
        • unavix  

          Na prodejně mi řekli že jedině nechat tlumič potunit :o(

          Tak sem se předběžně dohod že radši vezmu SX3.0.

          Jenže za cca 37600,– nevím.

          Kubicašport má haibike Q FS RC 2011 za 35000,–.Ten by se mi líbil,ale bylo by potřeba ho pro jistotu vyzkoušet po dnešním šokové terapii.

          Poradíte někdo kde by se v praze dalo na haibike aspoň sednout?Nejlépe praha 6,8 nebo prostě něco směrem na sever.

          0 0
          • Flegmatik  

            Snad tady? http://www.bikelab.cz/kontakty/t-295/

            0 0
            • unavix  

              Na tenhle obchod už sem koukal,i sem jim psal ohledně nějakýho modelu a odpověděli že není.Ale to snad byl 2011.

              Ale zkusím se tam optat,díky za info.

              0 0
          • unavix  

            Dneska sem dostal mail z polygonu že když sem z prodejny odjel tak se jim prej nezdálo to že tlumič na AX3 šel hned na doraz, tak to kontrolovali a zjistili že prej měli vadnou pumpu kterou ho předtím foukali,tudíž v něm nebyl tlak. Tak ho prej foukli jinou na 180psi a prej v pohodě.

            Přitom tou samou pumpou mi včera přifukoval SX a tam bylo vidět že pumpa dofukovala ze 150 na 200psi v pohodě.

            Tak nevim co si mam o tomhle myslet. :o/

            Sou v polygonu tak mimo že je nenapadne zkusit jinou pumpu,nebo byl vadný tlumič a oni daji na kolo jinej.

            Nějak moc důvěry to ve mě teda nevzbudilo a nevím jestli se raději neporozhlédnout po kole jiné značky.

            0 0
            • Bartmighty  

              Víš, já mám podezření, že tam maj neschopnýho mechanika. Nedávno tam kupoval kolo můj kamarád, očividně nebyly odvzdušněný brzdy. Tak zaplatil předem a kolo tam nechal přes víkend, že se na to podívaj. Po víkendu si kolo vyzvednul a když dojel domů, tak mu ty brzdy nefungovali vůbec. Druhej den mu pak volali z obchodu, že mu tam zapomněli namontovat nějakou součástku, že si pro kolo přijedou, kolo odvezou, součástku namontujou a vrátěj zpět. No není to švanda? :) Jelikož se to nestalo mě osobně, tak mi to vtipný přijde, ale jinak je to spíš smutný. Každopádně kolo, na rozdíl od prodejce, zatím mojí důvěru nezklamalo.

              0 0
              • unavix  

                Právě že po takové šou s prodejem mám docela vítr z toho jak by vypadala případná reklamace. Zatím se tam v pátek hodlám vrátit a kolo koupit a to ať už AX nebo SX.

                Ale zejtra ještě jedu omrknout nějaký Felt a Giant.I když to spíš jen pro to abych se ujistil že všechny současný kola vypadaj jak vyrobený z papíru. Nějak mi na nich chybí ten masivní dojem.Všechno se mi zdá šíleně subtilní.

                0 0
                • Petr L.  

                  Znamy reklamoval praskle vahadlo, trvalo to mesic.

                  0 0
              • korki  

                Ahoj, chci se jen zeptat, moc se mi nelíbí to uchycení bovdenů zespodu rámové trubky. Nestává se ti, že by jsi měl bovdeny poškozené od kamení?

                0 0
                • kubad  

                  lepší poškozený bovden než rám ne?

                  0 0
                  • korki  

                    Já jen, že by nebylo moc milé mít proražený bovden od zadní brzdy.

                    0 0
                    • Soreno  

                      spíš hadičku ne má to hydry kotouče – jinak mám bovdeny a lanka taky spodem a za 5 sezon nic

                      0 0
                      • korki  

                        jo to jsem blbě napsal, tak to je pak dobrý

                        0 0
              • Kubiczech  

                Na druhou stranu je dost servisů, kde by tu součástku s klidem nechali ležet na ponku a doufali, že už se nikdy nevrátíš.

                0 0
            • ememem1  

              to by si bez akejkolvek ironie evidentne urobil velmi mudro.

              0 0
              • unavix  

                Pozdě…sednul sem na lep a kolo je doma.

                0 0
                • Zlatka  

                  :(( To musí být hrozné kolo.

                  0 0
      • MlokCZ  

        Rozdíl bude nejspíš v přepákovaních těch rámů. I tlumič mohl být vadný, ale spíš ne, to je přesně ten problém, který se tu celou dobu řešil (že má AX hodně vysoký přepákovací poměr a pro těžšího jezdce bude problém).

        0 0
    • unavix  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • unavix  

      Dneska sem si je oba víc pojezdil.AX 3.0 je docela houpačka a na XC ježdění to fakt asi není.Ale pro někoho do těžšího terénu asi super.Při správném nafoukání krásně žehlí.Tedy alespoň mě to jako začátečníkovi na celopéru přijde. Brzdy sou dostatečný,ale takový vláčný.

      SX 3.0 je hezky tuhé a nehoupe. Překvapilo mě že i když mají kola rozdílné tlumiče co se týče velikosti tak sem je oba foukal na 250 a u obou byl sag stejný.Brzdy XT sou u SX ostřejší a kousavější a přišlo mi že i s kotouči 160 brzdili líp než ty na AX s kotouči 180.

      0 0
    • unavix  

      Koupil sem Polygon SX3.0 2010.Doufám že to bude držák a že nebudu muset nikdy řešit žádnou reklamaci v záruce.Z přístupu prodejce nemám dobrej pocit.Záruční list žádný,prej stačí prodejní doklad jako zaručák.Nevím teda kam potvrdí garanční prohlídku.Na tu tam bohužel budu muset kvůli záruce.No a ta faktura…Celý mi to příde jako když s prodejem kol nemají zkušenosti a nebo jako když se chtějí zákazníka co nejdřív zbavit když odevzdá prachy.Návody na obsluhu v angličtině,ty sou z fabriky,jinak by asi nebyli žádný.Ještě že se dají stáhnout od jinud aspoň manuály k vidlici,tlumiči a brzdám v češtině.

      Celkový resume je zatím takový, že kolo dobrý ale lépe asi koupit na kupkolo nebo jinde.Uvidím po delší době používání jestli sem šlápnul vedle nebo ne.

      0 0
      • Palo TT  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Tomcat  

        Upřímně nevím jestli mám brečet nebo se smát.

        • Doufám že to bude držák a že nebudu muset nikdy řešit žádnoureklamaci v záruce… …tak držák je dnes kolo na kterým se nejezdí.I Cannon za 170papouchů je spotřebák. A pak pozáruce to řešitbude lepší?
        • Záruční list žádný,prej stačí prodejní doklad jako záručák…..ano takhle to v našem právním systému je. Záruční list nemá nazákladní práva a povinnosti vznikající z uzavření kupní smlouvyžádný vliv. Stačí účtenka. V extrémním případě i jen svědek, žejste to tam koupil.
        • Nevím teda kam potvrdí garanční prohlídku… …opět garančníprohlídka nemá v zákoně žádnou oporu. Nesmí být brána jako podmínkapro drženínebo ztrátu zákonné záruka.
        • manuály k vidlici,tlumiči a brzdám v češtině… …Pokud řešíteproblém manuálu a angličtiny tak na nic raději nesahejte.

        Tohle se týká skoro každého zboží dnes na trhu.

        0 0
        • unavix  

          Prosím Tě mužeš hodit nějaký odkaz na zákoník nebo tak něco kde bych si přečetl to co píšeš s tou garanční prohlídkou a zárukou, že se tím nedá podmiňovat záruka.

          0 0
          • kubad  

            zaruka se tím sice podminit nedá, ale dá se tím uhrát dost vecí, takže doporučuji tu prohlídku absolvovat

            0 0
            • unavix  

              Z toho moc velkou radost nemam.

              0 0
              • kubad  

                tak sis to kua měl rozmyslet před nákupem nechápu co tu furt brečíš

                0 0
                • unavix  

                  Jak si na tohle přišel?

                  0 0
                  • kubad  

                    čtu ty tvoje vlákna:

                    vrže to pomoc reklamace, vrácení kola jde to? co s tím? – jejda se to dotáhlo a je to OK

                    prasklo to asi co s tím? – jejda ono to prasklé není při focení detailů to nebylo vidět najednou je to vidět mezitím defektoskopie

                    a teď je ti zatěžko dát to někam na garančku? tak se domluv s prodejcem určitě bude akceptovat že tu prohlídku udělají jinde, a ty si ji zaplatíš, pár stovek tě nepoloží.

                    0 0
                    • unavix  

                      Není mi za těžko,není důvěra.Ale to neřeš.

                      0 0
                      • kubad  

                        sorry, ale budu protože to sem cpeš pořád dokola,

                        0 0
                        • unavix  

                          Vadí Ti že nejsem dokonalý jako Ty a prkotiny neřeším levou zadní,nebo že sem se zeptal na názor tady?Tak sorry,nevěděl sem že bez Tvého souhlasu nesmím.

                          0 0
                          • kubad  

                            klidně tu ze sebe dělej vola dál, když ti nestačí rady lidí co tomu trochu rozumí, je to tvůj boj

                            0 0
          • dipous  

            Tak shodou okolností jsem právník. To co píše Tomcat je pravda. Záruka je řešena v § 620 a násl. z.č. 40/1964 Sb Občanském zákoníku. Garanční prohlídka samozřejmě nikde. Pak již záleží na argumentaci jak je záruční prohlídka brána etc. Abych pravdu řekl, argumentace by se dala najít pro obě strany. Pokud je to ovšem ústní smlouva, což v tomhle případě je, garanční prohlídka by se podmiňovala hůře. Pokud by smlouva byla písemná a v podmínkách by se garanční prohlídku podepsal, situace by pro Tebe byla horší. Nelze vše vysvětlit takto stručně, neboť je tuto problematiku nutno chápat jako celek a ne jen vytrhávat jednotlivé paragrafy…to je ta krása práva :-D

            0 0
            • kubad  

              celé kouzlo je v tom že prodejce v případě problému se odkáže na neabsolvovanou prohlídku, která mohla chybu zjistit, odstranit a k zavadě by nemuselo dojít, ale záleží co člověk reklamuje, prasklý rám na to asi neuhrajou.

              0 0
              • dipous  

                Jak jsem psal výše, povinnost té prohlídky je sporná…Osobně bych byl schopen dát dohromady argumentaci pro obě strany :-D

                0 0
                • kubad  

                  jak píšu níže, v případě problému a odmitnutí reklamace se bude soudit?

                  jinak každému kolu ta garančka jen prospěje když vidím v jakém stavu jsou nové kola :D

                  0 0
                  • dipous  

                    …ano, nebo se obrátí na sdružení pro ochranu spotřebitele…Zase nic tak složitého to není. A nejedná se o deset tisíc, když Tě někdo podvede a okrade Tě o 50K, tak se s ním také budeš soudit ne ;-)

                    0 0
                    • kubad  

                      a to všechno riskovat pro pár stovek?

                      ono to zase tak jednoduché není, v podmínkách při prodeji byl s povinností garančky obeznámen,

                      0 0
                      • unavix  

                        Vysvětli mi jednu věc – jak teda řeší garančku lidé co si koupili kolo přes net od prodejce z druhého konce republiky?

                        0 0
                        • kubad  

                          jednoduše, domluví se s prodejce ten jim doporučí servis v okolí a tam si garančku zaplatí, složíté co?

                          0 0
                          • unavix  

                            Tak ono jestli si mam garanci platit u prodejce nebo jinde je mi šumák.Nechám si ji ale udělat tam kde uznám já za vhodné a tam kde mám důvěru a ne tam kde mi řekne prodejce.

                            Asi tak.

                            A už to dál neřeš.Až budu potřebovat poradit tak se nejdřív optám Tebe jestli mi to odsouhlasíš,spo­kojen.

                            0 0
            • unavix  

              Díky za odpověď.Jdu pročíst.

              0 0
              • kubad  

                aneb proč to dělat složitě, můžeš si to číst kolikrát chceš pravdu má prodejce, jinak přeju příjemnou zábavu u soudu asi bys ho po pár letech vyhrál, otázka je jestli ta firma pak ještě bude existovat aby ti nahradila škodu a vynaložené peníze a že by to nestálo málo :)

                0 0
                • dipous  

                  Takovýhle spor je otázkou jednoho, max dvou stání ( věř mi, živím se tím)…Zaráží mne jak se necháváte manipulovat publicistickýma pořadama.

                  0 0
                  • kubad  

                    spor ohledně čeho? ono bude podstatné co se stalo, zase tak černobílé to není

                    0 0
                  • felix.org  

                    To je pravda, ale třeba u OS v Mostě v jednom mém sporu jen rok trvalo, než přišla výzva k zaplacení soudního poplatku :-D

                    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce