• Swamiji

    Tak jsem si po svých prvních cca 250km na svém prvním kole po dvaceti letech koupil svou první přilbu (ve Sportissimu sleva z 700kč na 300kč) a zjistil jsem že a) be přilby jezdit nechci b) s touhle jezdit nechci. Potila se mi hlava a svrbělo mě čelo.

    Chci teda něco lepšího, co bude hlavně dobře větrat, nicméně to bude mít síťku proti hmyzu.

    Má někdo UVEX Xenovu? (mohu mít letošní model za cca 1200Kč, zkoušel jsem a sedí mi dobře) – jaké máte zkušenosti s větráním??

    (Nebo jít raději do UVEX Supersonicu?Nebo Cratoni Zethos či Xenon?)

    0 0
    • 11AA  

      Mám Uvex Supersonic RS (1300,– v kamenném cykloshopu) a úplná spokojenost (je fakt že srovnání mám jen s jakýmsi Authorem). Za jízdy pot necítím, ale jinak je vše mokré (i pásky pod bradou). Zapínání geniální.

      0 0
      • Asocial  

        stejne tak u me (akorat model je Supersonic CC – netusim v cem je rozdil). Oproti stary helme mi nejde pot do oci ani v horku, prilba dobre vetra a sedí na hlave. S mojim harem sem to cekal podobne strasny jako u stary, ale byl sme prijemne prekvapen – investovanejch penez rozhodne nelituju.

        0 0
        • 11AA  

          RS

          Myslím, že CC je hodně podobná, jen nemá zepředu zespod pod kšiltem větrací otvory – jestli si dobře vzpomínám, tak to byl argument pro moje rozhodnutí.

          0 0
        • michalmSK  

          suhlsim s chlapcami, mam xenovu GT. Po predoslych skusenostiach sa mi konecne prilba dobre nosi.Dobre vetra a netecie:)

          0 0
          • Swamiji  

            No mě ta Xenova taky dobře seděla na hlavě..ale stejně tak i ten Kellys Rocket, nebo X dalších helem – vzhledem k tomu, že to nemám zažité, je možné, že po pár kilometrech zjistím, že to zas tak nepasuje..nevím, v obchodě se mi to vždy zdá v pohodě (s výjimkou malých či úzkých helem)

            Bohužel tu Xenovu tady mají jen v barvě, která mě moc nebere /bílá se zelenkavým dekorem/, takže se přeci jen asi ještě poohlédnu po něčem jiném..myslím že ten Supersonic by mohl být OK.

            0 0
          • Swamiji  

            No nakonec to asi bude ta Xenova… jen se k ní teď nemůžu dostat fyzicky a fotky na webu jsou jen z jednoho úhlu, takže to nejde poznat: je ta přední síťka mezi skořepinou a polystyrenem, nebo je až na tom polystyrenu (tzn. v podstatě se dotýká hlavy)?

            0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Swamiji  

      Zapomněl jsem dodat cenovou hladinu – rád bych se vlezl tak do 2K, ale 2,5K bych asi též uměl oželet.

      0 0
    • mravc  

      Já jsem letos pořídil Cratoni Rocket-lehká,sedí,výs­telka se

      síťkou nebo bez,zatím nejlepší co jsem vozil,a to už jich pár bylo.

      0 0
    • Swamiji  

      Zítra se půjdu mrknout do nějakého většího obchodu (Intersport) a uvidím, co tam najdu, nicméně mezitím bych se chtěl ještě zeptat, jestli třeba někdo nemá zkušenosti s „no name“ helmami jako Kellys? třeba Kellys Rocket mi nepřijde úplně zlá…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.