• dejvidd

    Ahoj, mám 26" Cube LTD Race 2012, jezdím amatérsky tak 5–6 závodů ročně a chtěl kolo trochu vylepšit. Je tady někdo, kdo mi poradí, co se vůbec vyplatí a co nemá cenu kupovat? Určitě bych chtěl vyměnit ráfky Alex ZX za něco lehčího, pak bych rád investoval do brzd (asi výměna za XT) a možná jiný kliky. Vím, že většina (možná všichni) budou radit, že 26 nemá cenu nějak vylepšovat, ale mně se prostě na tom kole jezdí celkem dobře a hlavně nemám 30kkč na nový kolo:). Předem díky za jakoukoli radu.

    0 0
    • Jozev*  

      Proc chces na kole neco vylepsovat, kdyz se ti na nem jezdi celkem dobre?

      Zalezi kolik penez do vylepseni chces vlozit?

      0 0
    • Singlespeed  

      Cube LTD Race 2012 je docela dobrá mašina. Jestli má nebo nemá cenu vylepšovat si musíš rozhodnout sám. Co si na kole vyměníš je taky jen a jen tvoje věc. Pokud stávající komponenty fungují spolehlivě, nebude mít výměna na funkci kola nějaký zásadní vliv, ale nové neotlučené věci alespoň udělají radost. Jinak, brzdy stačí bohatě SLX BR-M675. Kliky taky můžou být třeba SLX FC-M670 42/32/24 z. U ráfků není od věci zjistit, kolik ty stávající váží, tedy zda by hmotnostní úspora při koupi nových ráfků měla nějaký systémový přínos.

      0 0
      • dejvidd  

        Já chtěl původně vyměnit jen můj asi 10× centrovanej zadní ráfek, kterej se už asi 100% vycentrovat nedá. Tak jsem myslel, že bych trochu zainvestoval a koupil XT zapletený komplet (WH-M785 Disc, 15mm/rychloupínák). Cena cca 6500Kč, což není úplně málo. Takže se ptám: Vyplatí se výměna těch Alex ZX24 za tuto XT sadu? Nejde ani o hmotnost ale o kvalitu a výdrž.

        Zbytek asi nechám po sezóně.

        0 0
        • Pán z Dubu  

          „Určitě bych chtěl vyměnit ráfky Alex ZX za něco lehčího“ x „Nejde ani o hmotnost ale o kvalitu a výdrž“ Si protiřečíš. To si nejdřív ujasni, co vlastně chceš.

          0 0
        • sibicz  

          hele ty kola si nech spis nekde zaplest, priplat si, at je tam ta vahova uspora znat. Brzdy kup, jaky chces, klidne stacej Deorky M615. Ja je mam a spokojenost. Na kliky se vykasli, ty vem, az koplet s prevodnikama, az budou vopravdu potreba

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.