upgrade komponent pells razzer 229 ?

21 nepřečtených
  • nomecz

    Potřeboval bych poradit,

    po dlouhé době sem zas začal jezdit na kole a doceal mě to chytlo, do začátku jsem si v červenci koupil tohle

    http://www.pells.cz/…29/rok-2014/

    už teď je je jasné že budu měnit pláště protože kolo moc mimo silnici nedrží a sedlo mě taky moc nevyhovuje a po cca 40 km mě už docela bolí pr**l a spodek zad

    ale co by jste upgradovali nebo doporučili vyměnit pro nějaké doladění vy ? nebo se to nevyplatí do toho cokoliv cpát nad rámec běžné spotřebky typu gumy/řetěz/ka­zeta/brzdové desky ?

    díky za rady

    0 0
    • Fidži_CZ  

      Vidlici ;)

      0 0
    • nitraq  

      K tomu dotazu, že pláště nedrží – jaké vozíš tlaky v pneu?

      0 0
    • blackboy007  

      pokud tě bolí zadek tak kup nějaké dobré sedlo třeba http://sedla.heureka.cz/…sity-bsd-12/ nebo http://sedla.heureka.cz/…ide-channel/ a pláště wtb nano race kevlar nebo continental race king kevlar x-king kevlar a brzdy bych dal deore br 615 nebo slx br 675

      0 0
    • Rubi  

      nevyplati se do toho cokoliv cpat, radsi kup jine plaste a sedlo pokud ti nevyhovuji, sedla se daji v plno obchodech testovat a to je asi nejlepsi cesta ke spravnemu sedlu, na vyjizdky okolo 40+km uz to chce nejake vic sportovnejsi sedlo, ktere jsou o neco tvrdi nez bezne turisticke „kresla“, take je dobre si zmerit sirku sedacich kosti treba ve speslu, nebo jsem to videl i u fyziku myslim

      0 0
    • Jarry5  

      Prošel jsem nedávno podobnou úvahou (a upgradem), vyměnil jsem pláště: Maxxis Sphinx (1,95" / 2,1") → Racing Ralph / Nobby Nic (oboje 2,25") a vidlici XCM → Epicon. Kolo se změnilo k nepoznání. U sedla by mohl být problém i s nastavením posedu, zbytek komponent bych měnil asi až jak budou odcházet.

      0 0
    • nomecz  

      no o peníze zase až tak moc nejde ale kolo asi půjde do max 2 let z domu a plánuji nějaký xc full

      pláště budou dopředu Nobby Nic a vzadu Racing ralph 2,25 (pokud se vlezou ? ale asi jo) což jsem vyčetl jako ideální kombinaci tlaky bohužel nevím foukám ma stisk ale zjistím na benzince

      jinak jezdím 50:50 les a silnice

      co se týká sedla tak sem pokukoval po tomhle

      http://www.kupkolo.cz/…k-ium_z4096/

      jinak výška 180 váha do 75 kg

      0 0
      • nitraq  

        A že Rapid Rob je starší verze Racing Ralpha víš?

        0 0
        • nomecz  

          to vím, ale na kole sou Smart Samy obrázek v tomhle neodpovídá mrkni do popisu pod kolem

          0 0
          • nitraq  

            To vysvětluje mnohé. Oba mnou jmenovaný jsou na běžný ježdění ok. Sama jsem taky nějakou dobu jezdil a žádná hitparáda to není.

            0 0
        • scalar  

          Směs bude horší než u Ralha, ale rozhodně to není plášť, který by měl při běžném ježdění dělat problémy. Také to vidím na nevhodný tlak.

          0 0
          • scalar  

            Teď koukám, že na fotce je Rapid Rob s v popisu Smart Sam.

            0 0
      • scalar  

        Dopředu Rocket Ron, dozadu Racing Ralh, oboje v 2,1" takto jezdím i bahnité závody. Nobbby Nic 2,28 po silnici moc nepojede :-)

        Upgradoval bych jenom spotřebovaný materiál, snažil se do ježdění proniknout, sám zjistíš, co tě trápí nejvíc a nové kolo už bude perfektní. Tady jde každý komponent vyměnit za lepší, ale stejně Tě budou brzdit ty zbylé komponenty.

        0 0
        • nomecz  

          ok díky moc, šlo mi o to jestli tam něco není vyloženě horší než zbytek sestavy aby to bylo vyvážené.

          Tak jsem rád že jsem nekoupil úplnou sra*ku :-)

          0 0
          • scalar  

            Máš takové základní funkční kolo, díly jako sedlo a pláště Ti nemusí vyhovovat, samozřejmě, že je trochu těžší a línější, ale to je u kol v cenové relaci 15 tis. normální.

            0 0
    • Erknold  

      Až tak tragické to není. Pokud se ti zdá, že plášť nedrží, tak ho vyměň rovnou a nečekej jako kolega, až se rozbiješ na mokru v zatáčce :) Můžeš zkusit nějaké lehčí kevlarové.

      Předpokládám, že jezdíš s polstrovanejma gatěma. To beru jako samozřejmost. Sedlo je otázka, já jezdím na obyč Force s dírou a vyhovuje mi. Každý je jiný, někdo vyžaduje bukové prkno potažené tenčenou kůží.

      Pokud Ti vidlice relativně funguje a nechceš se trápit s prodejem přes bazar, tak jí ještě hoň, než koupíš lepší. Je těžší, ale jen ty víš, co ti dělá v terenu. Ideál by bylo u někoho vyzkoušet lepší a porovnat, zda ti to za ty peníze stojí.

      Mohl bys mít lehčí kliky s dutou osou.

      Jinak brzdy bych neměnil. Tuty dokážou docela v pohodě fungovat. Není to Deore, ale aby to bylo jen tak za nákup deore, to zas ne. Podle mě jsou docela v pohodě.

      Kola si také pořešíš, až se tuty přestanou točit.

      0 0
    • Singlespeed  

      Pláště ti nedrží zřejmě proto, že je máš přefoukané, takže upustit na cca 2 bary. Sedlo si musíš vybrat stylem pokus-omyl, na to jiná metoda není, neboť každý má zadek jinačí. Další komponenty jsou solidní, na sportovní nezávodní jízdu plně dostačující.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.