upgrade Decathlon kola, řazení (absolutní hloupost ?)

7 nepřečtených
  • Paolo1975

    ahoj, mám kolo Decathlon Rockrider 520 s řazením Sram 3*8. 80% života využívám jen střední talíř, velký opravdu jen vyjímečně (snad do 1%), malý ano. Napadla mě myšlenka (teď neber v potaz peníze) kolo upgradovat na SramGX 1*12. Jde to vůbec? Je zadní stavba dost široká? A co náboj, vleze se to tam? A co střed, je tam jakýsi šroubový.

    Co všechno musím vyměnit? Pokud to je vůbec možné.

    Sorry za blbý dotazy, nevyznám se v tom tolik.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Vazne je treba na kazdy komponent tveho kola Decathlon Rockrider 520 zakladat nove vlakno?

      0 0
    • jonti  

      Jde to, asi by jsi musel vymenit zadni naboj, navic to proste bude porad jen razeni, kde budes znovu na tom 1*12 jezdit jen dva nebo tri pastorky a ostatni budes mit na vyjimecne situace, stejne jako ted dalsi prevodniky.

      0 0
    • klobrch  

      Snad by to šlo, ovšem konečná cena za takový upgrade by pravděpodobně přesáhla celkovou cenu kola. Takže za mě – blbost.

      0 0
    • novas752  

      Ano absolutní hloupost. Něco jako cpát do rezavý Felicie převodovku z formule 1. Kromě řazení, přehazky a kazety bys musel nechat přeplést zadní kolo na náboj s xd ořechem (minimálně 1500, spíš okolo 2–4000) nebo nechat vyměnit celý zadní kolo (5000 minimálně), takže bys do toho nasypal zhruba dvojnásobek ceny kola…

      0 0
    • Paolo1975  

      tak jsem šel včera projet kolo sám, bez ženy, poprvé letos :) a řadil jsem úplně všechny převody, celou škálu, a opět přišel ten pocit při přehazování talíře jak mě to „sere“ :))

      Poznámku o Felicii a Formuli1 beru a dává smysl, na druhou stranu z původního kola už tam beztak mnoho nezbylo :D nová vydle, nový brzdy, nový kotouče, nový pneu, sedlo, řidítka, gripy… jak jsem psal v úvodu, neřeš cenu, kolo už má trojnásobnou cenu než na začátku :))

      Dotaz zněl zdali je to technicky možné. Středové složení je šroubované s čtyřhranem (BB-UN ale nevím číslo), to by snad šlo prohodit za GXP. Zadní ořech a možná i přepletení z toho mám respekt, to neumím. Musím dnes proměřit vůbec šířku rámu.

      0 0
      • Nutribird  

        Nebo tam dej kazetu Sunrance, ta je na Shimano ořech. Hazka, řazení EAGLE GX. Středové složení co potřebuješ mám asi na bazaru. Jinak koukni na cyklobazar, jsou tam celé sady. Koupíš vše najednou.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce