únik oleje z vidlice Manitou R7

13 nepřečtených
  • Karlos14

    Ahoj, na podzim jsem nechával vyměnit olej a těsnění na vidlici Manitou R7 elite. Bike jsem v listopadu odstavil a dnes jsem při kontrole našel malou loužičku pod pravou nohou vidlice. Tipuju, že to bude asi jen kapka denně. V čem by mohl být problém, když mi měnili i všechno těsnění? Případně stačilo by jen nějak utěsnit tu spodní matici, přes kterou zřejmě uniká olej? Díky za rady

    0 0
    • Cemik  

      Reklamace

      0 0
    • kubad  

      Těsnění na spodním šroubu.

      Asi spatne nasazené, nebo šroub je volný :)

      0 0
    • satch  

      Taky jsem s tím měl problém… Přišlo mi, jako by se třeba použila sada pro jinej model s trochu jiným rozměrem spodních těsnění (muj nazor…) Vidle byla R7 tpc superlockout, tak nevim jak se ty sady snadno shání nebo to bastlili z něčeho jinyho.

      Nicméně reklamace dokud to nebylo ok…

      Jo a nestačilo, musi se ty nohy zase sundat.

      0 0
    • foosi  

      Ahoj, těsnění je na vnitřní straně, takže pokud teče, musí nohy dolů. Stejně potřebuješ do vnitřních nohou dolít chybějící olej pro mazání pouzder.

      0 0
      • scret  

        pokud je to semtam kapka, tak ani netreba dolivat… Olej casto vypada, ze ho je spousta, ale pritom je to par kapek…

        0 0
    • scret  

      jak pisou ostatni, budto chcije mazaci olej, tzn. blbe to tesni na sroubu anebo ti uz zacala chcat patrona… Tzn. tlumici olej.. Na pravy noze je stelovani odskoku a uz jsem zazil manitucka, ktery chcaly pres patronu a s tim zrejme nicmoc neudelas…

      0 0
    • Karlos14  

      Bohužel jsem ztratil lístek od opravy a už to jsou 3 měsíce, takže reklamaci mi už asi stejně neuznají. Říkal jsem si, že by jen stačil ze spodu dolít olej a přetěsnit ten šroub, ale jelikož píšete ,že se to bude muset rozdělat, tak to odnesu do servisu. Jak moc je to akutní? Dá se s tím nějakou dobu jezdit? Vidlice funguje i tak bez problémů.

      0 0
      • Jenda  

        sundat spodní nohy je práce na 5 min i s hledáním imbusů ;-)

        Možná zkus ten šroub jenom lehce dotáhnout, akorát bacha, na manitoučkách je součástí patrony, tedy když to chceš dotáhnout, tak ten šroub vlastně jakoby vyšroubováváš. No a je to fakt sračka matroš, takže s citem, ta 8 imbus je dost velká na to abys to dokázal přetrhnout :-)

        0 0
        • novas752  

          Jenže otázkou je jestli mu teče mazací ze spodních nohou nebo tlumičový skrz nastavení odskoku.

          0 0
          • Jenda  

            jasně, na druhou stranu při stáří a kvalitě R7 bych se na nějaký zásadní bádání vyprd, prostě dotáhnut a buď to bude cajk (třeba to fakt jen nedotahli) nebo už začala protejkat a pak ji konečně může s klidným srdcem vyhodit a koupit si něco funkčního ;-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.