• ClAyD

    Dobrý den,

    Koupil jsem si nové kolo s touto vidlicí, mám 188 centimetrů a vážím 65 kg. Spousta mých kámošů má XCMka, a ty pruží Vostošest, jen ta moje je taková nemastná neslaná, tím reload či co je to na té levé korunce jsem točil do sedření prstů, ale pořád téměř nic. Poraďte jak změkčit, jsem laik, takže nepoužívejte nějaké extra termíny.

    Děkuji

    0 0
    • tommyD  

      ty máš ve 14 letech 188cm?

      výměna pružiny nebo vidle

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • vrrr  

      Pruzinova tora ma standardne vetsinou modrou pruzinu (myslim – uz si to moc nepamatuju, co jsem za co menil). Ja mam o dvacet kilo vic a ve standardu jsem ji nedostal nad 50% zdvihu. Dal jsem tam cervenou, mam 30% sag a dostanu ji na max tak do 80% zdvihu. Bejt kure jako ty s 65kg, tak se zamyslim nad nejmeksi zlutou, nebo radeji vymenit vidli. Tora je holt hoooodne progresivni.

      Jinak zalezi od koho jsi to kolo koupil. Me treba prodejce nabidl moznost vymeny pruziny gratis s tim, ze mu tu starou samozrejme odevzdam.

      0 0
      • vrrr  

        Jo a jeste jsem zapomel. Ona tora je na tom fakt bidne s mazanim. Chce to napustit molitany pod stiraky olejem, jinak se stiraky posunuji ve stylu hola prdel po suchym toboganu…drcdrcdrc…

        0 0
      • Lišák  

        Tora je holt hoooodne progresivni.

        Pružinovka (s jednoduchým tlumením-což asi Tora /vzhledem k ceně/ má) by měla být lineární, ne? Když máš 30% sag a jdeš na max 80% zdvihu, tak je něco špatně.

        Kamoš má taky T302, a, jak píšeš, mazáním bylo velmi šetřeno. Po promazání chodí lépe, ale pružinu má taky tvrdou. Sag tak 10%. Chodí ± na 50% zdvihu.

        0 0
        • MlokCZ  

          Když máš 30% sag a jdeš na max 80% zdvihu, tak je něco špatně.

          Pokud není něco ve vidlici špatně (třeba obvyklý problém a to těsnění v pravé noze a proteklý olej a tím doraz na těch 80% zdvihu), tak jediná kombinace jak by mohl mít tak velký sag a tak malé využití zdvihu u pružinovky mi napadá posed s extrémně hodně vahou na řídítkách + super opatrná jízda.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • StuntJ  

        Standardně je tam červená, já vozím žlutou + molitany pod gufery + 5W olej a chodí jak víno :o)Končím někde 1 cm ode dna

        0 0
        • atak10  

          ja tu vidlici mam ale zase vazim 73 kilo… no jinak vymena pruziny a na to se zeptej ve svojem servisu tam ti 100% poradi.

          0 0
    • cukerko  

      toru 302 som mal (75kg) a bol som relativne spokojny. co mal brat nejaku suntour na lacnejsej meride, to bola hruza a des. spokojny

      0 0
      • Marty9  

        Já mám taky 14 let a 185 cm :) Holt jiná doba :) Mě vidle dobře pruží mam trochu jinou ale… :)

        0 0
    • ClAyD  

      Lock mám opravdu úplně odemčený, preload je na minimum, ale vůůůůbec žádný sag. Když je odemčená a šlapu, ani se nehne, dostanu ji stěží na 40 procent zdvihu (jen když zabrzdím přední brzdu a celou vahou se do ní opřu). Ano s tím suchým tobogánem to souhlasí – přesně drncdrncdrnc po kouscích. Kolo jsem si koupil u Štěrby, tak až ho povezu na garančku, zeptám se na tu pružinu. (ale i přes to všechno je lepší než ta Zoomka, kterou jsem měl na svém starém Leaderu)

      Jinak moc dík za vaše názory

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce