Ultegra 6510, problém s řadící páčkou

3 nepřečtené
  • arny71

Zdravím. Nedávno jsem si pořídil svoji první silničku, starší kousek Fort Ro.Zona osazený původníi komponenty Ultegra. Na včerejší vyjížďce se mi po jízdě na kostkách nějak uvolnila páčka b na pravém dualu (6510 9sp, 3×) a samozřejmě jde blbě řadit na kazetě. Můžemi někdo poradit, zda jde páčka nějak snadno vrátit do původní polohy a co se vlastně stalo? Nebo je nutné s tím jít do servisu? Viz fotky. Díky za všechny rady.

0 0
    • arny71  

Dualy jsou ST6501, nikoli 6510, pokud je to důležité (jsem se nějak přepsal).

0 0
      • tromboonen  

Tezko rict na dalku, ale zkusil bych vyndat lanko razeni, zkontrolovat, ze neni poskozene (nebo jej rovnou preventivne vymenit)… pokud se neco neposralo v pace, melo by to pomoct..

Vubec idealni je vymenit vsechny lanka a bowdeny a ty paky (mechanismus uvnitr) namazat, blbe se tam dostava, pokud je puvodni vazelina pryc, je jednodussi to otocit na zada, zmacknout, prolit „suchym“ mazivem na retez jako je Finish Wet lube, procvakat vsechny polohy.. a opakovat to pravidelne, hlavne kdyz dostanou zabrat v mokru.. pak je to skoro nesmrtelne, ale kdyz se to necha zareznout, roztrepene lanko a pak se za to vezme silou, posrani je na svete..

Na netu najdes navody jak s tim pracovat jestli nevis, rozhodne stoji za to se to naucit serizovat a starat se o to, neni to nic tezkeho..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.