Ukradené Author Solution v Brně

15 nepřečtených
  • Ziriath

    Ahoj,

    dne 27.7 mně bylo před obchodním domem Interspar ukradeno ze stojanu zamčené kolo Author Solution, model 2007, rám velikosti 17, barva vojenská zelená. Jedná se sice o poněkud low-endové kolo a už jsem ho měla pět let, ale fungovalo dobře a tak.

    Zvláštní znaky: Nahoře na rámu před nápisem ‚solution‘ je vysprejovaný znak radioaktivity (viz foto), několik nalepených proužků černé pásky, a na přední vidlici nálepka geocaching.com. Kolečko po brněnských zastavárnách již jsem udělala, někde jsem byla i víckrát, a vše je nahlášeno na policii. Budu ráda, když se někde objeví.

    0 0
    • Marcele  

      jestli to byl spar na cejlu, tak si udelej vylet po zastavarnach, je jich tam dost a jsou moc fajne

      0 0
    • JEf  

      Ahoj,

      poradím ti se zajít podívat do zastavárny na ulici Vranovská, asi 30 metrů od zastávky Mostecká. Ona „zastavárna“ je hned vedle velkého nově opraveného zeleného domu s hodinami.

      Bydlím v bytě, ze kterého mám nádherný výhled na zastavárnu. Můžu ti říct, že ti zmrdi se ani nesnaží nic kamuflovat a vrcholem je, když tam nesou kolo, na kterém ještě visí přecvaklý zámek a oni ani nejsou schopni ten zámek hodit do koše !!!!!

      Ale pozor, ani jednou tam s kolem nešel někdo ze spoluobčanu menšiny… ti ty kola jen ukradnou, ti kdo je tam nosí, je vyloží z LandRoveru v tryčku lacoste a patří rozhodně k majoritě. Mohl bych ty hajzly i identifikovat, jak často tam jezdí. Jestli si to tu přečte nějaký policajt, tak jen dobře :)

      I když vidím cizí kolo, tak je mi z toho smutno. Tak goodluck

      0 0
      • jeffino  

        rozhodně bych, ale neřekl, že kola ukradený v brně putujou do „zastavárny“ v brně, na tohle jsou tihle „lakostáci“ dost chytří.

        bych se smířil s tím, že kolo je v prdeli, stalo se mi to taky, takže vím o čem mluvím.

        0 0
      • skvedo  

        Kdybys to nahlásil policii, tak by si na ně mohli počkat, natočit důkazy a majitele kol i dohledat spoluprací v rámci republiky. Vzhledem k tomu že zastavárník s nimi evidentně spolupracuje, tak si taky zaslouží krouhnout.

        Bohužel kdybys něco natočil sám, tak při dnešních zákonech by tě ještě mohli popotahovat :(.

        0 0
      • Docent  

        Máš dobrý výhled-přehled..Prav­děpodobnost,že si to tady nějakej policajt přečte,je dost malá a spíš bych je z toho vynechal..Nafo­tit,natočit,zve­řejnit.Akorát před zveřejněním,bych jim rozkostičkoval obličeje(ochrana osobnosti)a reg.značku auta.A třeba někdo pozná svoje kolo.Potom bych s radostí dal původní fotku-video majiteli,ať těm drbanům rozkostičkuje obličeje osobně.

        0 0
      • Ziriath  

        Díky- do zastavárny na Vranovské jsem se byla už několikráte podívat, kol je tam vždy dost, bohužel ne to moje. Naposled jsem tam viděla mimo jiné nějakého černého Cannondalea.

        0 0
        • Marcele  

          na dnesni dobe je nejkrasnejsi to, ze uz ani ty drahy kola neputujou jinam, pokud to neni primo na objednavku. bezna praxe spociva v tom, ze zastavarnik kryje dodavatele- coz je logicke… nicmene ja sem se zhruba 3 mesice zpatky potkal s 5 let ukradenym kolem, co sem stavel bejvalce. nasel sem ho v marianvalu s novymi majiteli (resp. lidmi kteri ho neukradli). tim, ze sem ho po haluzi nasel, tak sem v podstate udelal praci policie, ktera pak kolo zabavila novemu majiteli, ten jej koupil v zastavarne a predala z5 puvodnimu majiteli, coz byla ex. do kolonky si zaskrtli vyreseni kradeze kola- kladna statistika, ale dal neresili onu zastavarnu. ta mimochodem jiz neexistuje, ackoli jeji majitel ma dle obchodniho rejstriku asi daslich 10 ruzne plovoucich zastavaren. z vyssich mist pcr mi bylo nejak sdeleno, ze neni treba tlacit na majitele zastavaren jen kviuli pitomym kolum, protoze na oplatku za benevolenci se policie dostava k cennym informacim o mnohem zavaznejsi trestne cinnosti. cili shrnuto: protoze fizl prehlidne tvy kolo, zjisti kdo koho kde zmlatil za predrazenej fet- ferovej obchod ne?

          0 0
          • karliner  

            Jak můžou policajti zabavit někomu kolu, které koupil v dobré víře v zastavárně a má na to doklad?

            0 0
            • Alibaba  

              Stejně jako když ti zabavěj kradený auto, koupený v dobrý víře z bazaru…s dokladem ;) Když je kradený – není co řešit.

              0 0
            • felix.org  

              Jestli nenarážíš na vydržení, tak v režimu aktuálně účinného občanského zákoníku nelze nabýt vlastnické právo od nevlastníka, a to ani v dobré víře. Nějaký doklad o koupi v zastavárně je už úplně k ničemu.

              Je to vyjádření staré římskoprávní zásady, že nikdo nemůže na jiného převést víc práv, než sám má.

              0 0
              • karliner  

                Aha, to jsem nevěděl, že to už funguje.

                0 0
                • felix.org  

                  Ne už, ještě pořád. Až v novým občanským zákoníku, účinným podle plánu od 2014, by mělo jít nabýt vlastnický právo od nevlastníka.

                  Dneska můžeš nabýt vlastnické právo ke kradené věci při koupi dle obchodního zákoníku a dobré víře.

                  0 0
                  • metelesku  

                    Takze od 2014 to kolo budou dva cizi lide spoluvlastnit?

                    Prima tak to si tu ceskou zemi celou rozkradem a vsem bude patrit vsechno. Soudruzi budou mit jiste radost s podtitulkem ucime se kapitlistaicky znarodnovat. Asi si pujdu kopit v dobre vire parlament a senat, abych ten barak mohl zbourat.

                    0 0
    • dipous  

      Takovýho solutiona jsem také měl, akorát 21". Dělal mi radost. Přeju ať se Ti podaří ho najít, pravděpodobnost sice malá, ale co když. My kola máme zabezpečená, ale do auta mi lezou téměř každej rok, už to ani nehlásím na PČR, nemaj co ukrást :-) ( naposledy z nouze alespoň starej držák na mobil v hodnotě asi 20kaček. Naštěstí se na youtube naučily i fetky otevírat auta tak, že nepoškodí moc zámek. Ale až u toho jednou někohop chytím…budu mít problém se zákonem :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.