• ClAyD

    Čaute lidi,

    dneska se odvažuju poprvý rozebrat, vyčistit a seřídit hazku a mám pár otázek.

    Zaprvé: Čím jí vyčistit? Já bych jí normálně propláchl vodou a pak dovnitř, na kladky a na čepy stříknul trochu High grade

    Zadruhé: Můžete mi někdo vysvětlit tohle?

    Přeřaďte na druhé nejmenší kolečko a zkuste protočit kliky. Pokud řetěz přeskočí rovnou na třetí kolečko, točte nastavovacím šroubem lanka proti směru hodinových ručiček, dokud řetěz nespadne zpět na druhé nejmenší kolečko. Jestli není slyšet žádný hluk, otáčejte nastavovacím šroubem, dokud se lehká hluk neozve. Přeřaďte zpět na nejmenší kolečko a zkuste jí znovu na druhé kolečko. Přehazovačka vy měla vydávat zvuk, ale nemělo vy dojít k přeřazení řetězu až na třetí kolečko. Stejným způsobem zkontrolujte všechna ostatní kolečka.

    Vždyť je to blbost! Ještě před tím píšou, že přehazovačka má jít bezhlučně a teď takovej blábol. Pls poraďte, jsem z toho nějak zmatenej.

    0 0
    • skvedo  

      Čistím technickým benzínem a mažu vazelínou co je po ruce (většinou nějaké ložisková). Voda bude mastnou špínu špatně odstraňovat a ještě se špatně vytírá. Technický benzín otřeš a zbývající trocha sama rychle oschne.

      Seřizuj prostě aby pěkně chodila a nebyla hlučná. Trochou zkušeností do toho dojdeš.

      0 0
    • vasado  

      udržování přehazovačky je moje nejmilejší činnost :-D :-D

      0 0
    • Hawkins  

      Zatím nijak, ještě mám dost vlasů..

      0 0
    • PedroChuanez  

      Bezhlučně znamená, že při točení klikama nikde nic neškrtá, řetěz nenabíhá nikam kam nemá. Jen při řazení ti to muže cvaknout, čím je pružina v šatru tvrdší tím to dá ten ráz hlasitěji.

      0 0
      • ClAyD  

        No to vím, cvakat to bude vždycky, oni ale píšou ať otáčím, dokud to nedělá hluk.

        0 0
        • Mr.Duck  

          No hluk to má dělat, když máš zařazenou 2, ale je to na 3. pastorku. Což je pochopitelně špatně, čili to buď při otáčení samo skočí na 2, nebo to bude dělat hluk, ale až to zkusíš podžadit na 1 a zpátky na 2, mělo by to zařadit správně. Tak sem ten popis teda pochopil. Ale myslim, že když si s tim budeš chvíli hrát, je to dost intuitivní :-)

          0 0
    • DeeDee71  

      já se do toho nese…, to dělají kucí v cyklowordldu :-)

      0 0
    • notobi  

      vodu ne. já to čistim převážně nasucho hadrem pokud je už víc zas.. tak to vystříkám čističem brzd od Würth ve spreji a pak mažu mazadlem ve spreji od stejnýho výrobce nebo použiju WDčko . ono je to stejný jako s autama, čim míň se do toho člověk sere, tim líp.

      0 0
      • ClAyD  

        Takže to prosříknu high grade, vyčistím a pak namažu high grade? (nic jinýho doma nemám)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce