• Nazdar, mam velmi začátečnický dotaz, jako novopečený majitel sem se v manuálu, českym manuálu a ani moc tady v historii nedočetl jak že to je s tim mazánim. Takže: Po každý vyjížďce setřit nohy hadříkem, to je vše co se píše, někdo praktikuje šplíchnout olejem (jestli se nepletu tak silikonovej, kdyžtak napište kerý ne, nejlíp obchodní názvy, aby to nerozežralo gufera) pak propružita setřít „oka“ co zbydou, mě se to zdá jako rozumný. Chtěl bych vědět zda pouze hadřík a nebo olej + výše uvedený postup. Díky moc za odpovědi

0 0
    • Pekáček  

Přijedu, setřu, vyleštím, postříkám jemně silikoňákem Silkal 93, propružím, vyleštím (dosucha).

0 0
    • slou  

Po každý jízdě setřu nohy a zkouknu jestli sou bez škrábanců. Nesříkám olejem, nachávám to tak na sucho.Nikdy sem to nedělal takže nemohu porovnat jestli je to lepší nebo horší. Tož tak.

0 0
      • Pekáček  

Mám pocit, že neolejovaná je poněkud pomalejší a míň ochotná, zkus to a uvidíš!

0 0
    • K2  

S mazáním nohou silikonovým olejem souhlasím. Marz. zároveň doporučuje po záběhu vyměnit olej aby se odstranily „výrobní nečistoty“ (Provedl jsem po sezoně) a po té pravidelně měnit olej. Dělám to jednou ročně v zimě (ani nesundávám z kola – odšroubuju zátky, otočím vidli vzhůru nohama, po vytečení oleje naleju nový, zapumpuju, zkontroluju hladinu zašroubuju zátky, nafoukám – hotovo) Olej používám tlumičový Denicol 7,5W, můžeš použít i jiný tlumičový (viskozitu by jsi měl doržet, pokud nechceš ladit útlum vidle), zeptej se v motorkářské prodejně.

0 0
    • Máca  

Valovoline Silicone spray, zkusil jsem i TF2 ten taky byl v pohodě, ale ten silicon bude chytat o něco nálo míň.

0 0
    • Ondrej  

Mohl byste mi nekdo prosim poradit s vymenou oleje? Mam Marzocchi MX PRO ETA 2003 85mm. Nasel sem navod pro maratonkuS a nevim, jak hodne je to odlisny.

Diky. Ondra

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.