• gazman

    Koupil jsem kliky TRUVATIV STYLO namontoval je a zjistil jsem že mají snad větší vůli než ty moje staré mrchy,tak jsem je zdemontoval a zkoušel jsem ty ložiska navlíknout na osu mimo rám.Zjistil jsem že ložisko na straně u převodníku jde na hřídel pěkně natěsno,tak jak to má být,ale to druhé jde nasadit i sundat lehoučce dvěma prsty a ještě se na hřídeli kýve.Napište své zkušenosti prosím ať vím jestli je to aušus nebo co.

    0 0
    • silnicar  

      nooooo tak se zeptej, jak se to má správně namontovat, kde jsi je koupil.....a nejsou to žádný šmejd kliky!!!…je to napsané v manuálu jak se má postupovat! Největším nepřítelem těchto klik je bajker, co je začne montovat stejně jako Shimano LX nebo XT :)

      0 0
    • pačes  

      To je nějaká blbost, mě ta osa šla do ložisek dost nafest, přeci jen je to kov na kov ne jako Shimano co má pouzdra pod ložisky v plastu. Ani jsem to takhle mimo rám nezkoušel, páč sem se bál, že ty ložiska už nesundám. Jestli někde neudělali soudruzi z Číny chybu!

      0 0
    • Dave.6  

      Zdarvim, mam STYLA a zadnou vuli nepozoruji. Loziska teda sla oboje ztezka ale sam jsem je nemontoval na kolo. Dal jsem to do servisu a kdyz jsem to pak zkousel tak jdou uplne krasne a zadnou vuli nepozoruji. Uvidime po delsi dobe a vice km… Spis se obavam zdejsiho deklarovaneho lupani ve stredu :)

      Jinak ty vymezovaci krouzky tam mas ze? Ja mam jeden na kazde strane a je to ok :)

      0 0
    • tchi  

      moje STYLA delaji to same – i kdyz kliky namontuji presne podle navodu, tak ma stredova osa vuli a mirne se vikla.. uz jsem vyzkousel ledacos, krome vymeny osy..

      0 0
      • chodec  

        Když si představíš systém GXP na pterém jsou styla postavená, tak pochopíš, že pokud jsou DOBŘE namontována, tak nemohou vaklat – jejich princip to neumožňuje, leda bys měl už řádsky vybehaná samotná ložiska. Žádná vůle se u nich nevymezuje – prostě utahuješ ten hlavní imbus tak dlouho, než vůle zmizí (levé ložisko se zmáčkne nadoraz zleva a z prava mezi osazenou osu na pravé klice a levou kliku – tím, že se takto přitáhne osa na ložisko tak vyloučí vůli mezi osou a ložiskem – je to celkem blbuvzdorný, jen vědět, jak fungují a že jim utažením nijak neubližuješ). Tedy a-contrario když ti vaklaj, tak jednoduše ještě nejsou dobře namontovaný.

        P.S. GXP osa se nemění, jen domečky s ložiskama – pokud ale nemají moc nalítáno (tak do 2000) nemívají většinou problém, tak není potřeba nic řešit. I pak ti ale začnou spíš drhnout, než že by chytaly vůli.

        P.S.2 jak píše silnicar – tohle vše je v návodu

        0 0
        • tchi  

          ja myslim, ze ta vule bude v loziscich – mam ny nich najeto cca 4 tis. km a je pravda, ze uz trochu drhnou – zajimave je, ze to viklani klik tam bylo jiz od zacatku – casem se zvetsovalo a ted se jiz bojim, abych nejak neznicil primo samotnou osu, tak asi vymenim domecky s loziskama a uvidim, jestli to pomuze.. sroub samozrejme dotahuji na fest – dokonce mi uz bohuzel i jeden prasknul.. co se tyka montaze, tak si nedokazi predstvit, co by to slo namontovat spatne – snad jen zapomenout dat podlozky.. zkratka si myslim, ze ty loziska meli vyrobni vadu.. uvidim po vymene lozisek

          0 0
    • XC-biker1  

      Zdravim,mám problem,včera jsem si koupil tyto kliky.Mám 68mm osu tudiž davam na každou stranu jeden kroužek,nasadím pravou kliku s osou uplne na fest,poklepu gumovym kladivkem aby si sedla na doraz,vezmu levou kliku nasadim,dotáhnu co to jde.Na pravé straně jde videt zhruba 2–3mm osy a na levé tak 2,tudíž se kliky můžou pohybovat z leva do prava a mají menší vakl.nevím co stím :(

      0 0
      • XC-biker1  

        teda mě něco napadlo,myslíte že kdybych nějak pošteloval tou matkou na imbus 16mm,tak že by se to mohlo zpravit? Protože kdybych tu velkou matku povolil klika by podle mě více zajela na osu,tudiž by přirazila ložiska a vůle by zmizela.

        0 0
        • gazman  

          Ne ne tou velkou matkou nic nevyřešíš ta je jen na to aby šla ta klika zase stáhnout zpět(rozebrat)tvůj problém je ten že jsi to málo dorval tím menším imbusem tuším že je to 10tka.Musíš dotahovat tak dlouho až se klika opře o ten těsnící kroužek který dosedá na ložisko.Píšeš že tam máš 2mm,nasmí tam být nic.Tím imbusem tam tu kliku prakticky nalisuješ takže přitlač a bude to dobré.Řešil jsem to taky.

          0 0
          • XC-biker1  

            ale to už nejde,rvu jako blázen,se bojím že praskne ten šroub :(

            0 0
            • Alfonz  

              haha včera jsem vyměnil osu, a nasazoval kliky, stejný problém, až jsem ten šroup urval…

              0 0
    • Zerocool  

      měl jsem ten samý problém, zapomněl jsem tam dát podložku, od té doby klid, jen utáhnout pořádně na krev, Styla to vyžadují…

      0 0
      • XC-biker1  

        jojo už to mám,fakt to chce hodne rvát a nebát se toho :)

        0 0
        • Zerocool  

          když nepomůže síla, tak pomůže ještě větší síla, toho je třeba u STYL se držet. Tož asi tak.

          0 0
        • easyrider  

          Mně bylo ještě doporučeno po každý vyjížďce dotáhnout – to jsem dělal a asi po 100 až 200 km už nebylo co dotahovat – vše drží.

          0 0
        • ota  

          jsem z toho byl taky trochu nervozní.zvykl jsem si

          0 0
        • TinkTink  

          Az taky urves ten dotahovaci sroub, tak dej vedet ;)

          0 0
          • chodec  

            Ono naštěstí urvat šroub co má průměr závitu odhadem tak 15–16 mm nejde ani velkým imbusem a rukou nijak snadno a nejde ani strhnout uchycení imbusu – 8mm – neboť ten jde zastrčit tak hluboko, jak je libo (prochází skrz).

            0 0
            • TinkTink  

              8mm dural sroub? Proc by to neslo? Mam ho doma urvany :)

              0 0
              • Zerocool  

                ***** ty musíš mít sílu

                0 0
              • chodec  

                Počkej, bavíme se o tom samém ? – ty píšeš 8 mm dural šroub, ale u GXP je je to cca 16 mm šroub skrz kterej prochází středem skrz naskrz ďoura 8 mm imbusu.

                8 mm šroub z duralu pochopitelně urvat lze, 16 mm sice možná také, ale to už vyžaduje odhodlání, sílu a fištrón býka ;-)

                Já mám 100 kg, několikrát jsem jej rozebíral a zase utahoval tak, že jsem se na imbusu houpal celou silou, co jsem dokázal vygenerovat a přesto šroub při posledním setkání ještě stále nejevil ani známky opotřebení.

                0 0
                • chodec  

                  Teď jsem koukal na ten střed – nemám to sice možnost rozebrat, ale dost možná bude ještě tlustší než těch odhadovaných 16 mm – vypadá to tak na 18mm průměr závitu.

                  0 0
                • TinkTink  

                  Sorry, myslel jsem samozrjeme todle (i kdyz z hlavy fakt nevim jestli to je 16 nebo jiny…) na 8mm imbus…

                  A urvat ho, je strasne jednoduchy…zlata ocel.

                  0 0
                  • chodec  

                    No pokud se ti stýská po oceli, tak by asi nebyl problém nechat si ho udělat u nějakého nástrojáře. tvar celkem jednoduchej, závit se zdál jemnější, ale nikoliv atypickej ;-). Každopádně pokud se ti urval takhle tlustej šroub a říkáš že snadno, tak v tom IMHO musela bejt nějaká ta vada materiálu. Ani relativně dural v takovéhle mase nepraská nijak ochotně.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      V pohode, par jsem jich ziskal a od te doby jsem nikdy dural na todle nepouzil. Nicmene – zlaty Shimano, nikdy zadnej problem.

                      0 0
    • Jenda  

      jeste bych doplnil ze treba na mym GT je to tak debilne ze nemam ani jednu podlozku a jeste se musi vyhodit prachovka na strane prevodniku jinak se osa porad povoluje – jsem se nejdriv divil proc tam original ta prachovka nebyla takze po vymene stredu jsem pochopil:-)

      0 0
      • roud  

        Hmm a nechtělo by to jiný kliky takhle se ti to musí hned rozesrat když tam nemáš prachovku ne ???

        0 0
    • delfyn  

      když to slyším zlatý shimano:), maj to fakt podchycený i s tím že jde nastavit zlehka aby nebyla stranová vůle a nemuset to rvat na krev, když to přetahnu tak bych se bál že zlikviduju brzo ložiska

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chlopi, servisní dotaz, dostaly se ke mě kliky Truvativ Stylo na 3 převodník. Kliky a převodníky vypadají jak nový, ale ložiska v miskách i vnější prachovky jsou už po smrti. Osa na levé straně má průměr 22mm a pod ložisko se montuje mezikroužek, který to na těch 24mm dorovnává. 24mm má tuším i osa od Shimana, Je možný použít Shimano misky? Zkuste mi někdo hodit link na nějakou osu, co na ty Styla bude jistě pasovat, dík

      0 0
      • Metalcane  

        Tady máš redukci ze Shimano na SRAM GXP ložiska

        https://www.maxbike.cz/…ken-sram-mtb

        0 0
      • kubad  

        kup novou osu a nevymýšlej blbosti

        https://www.kupkolo.cz/…team_z90096/?…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tahle osa má podle obrázku jinou levou prachovku ložiska, je tam krytka ve tvaru hvězdice, podle průřezu té osy. Ty moje kliky mají prachovku normálně kulatou…aby tam nebyl problém s kompatibilitou…

          0 0
          • kubad  

            ty kliky jsou GXP

            určitě je to na nich i naspané a tohle je originál osa k nim

            0 0
          • Smazaný účet  

            Kdo hledá najde. Vypadá to, že tam jsou 24mm ložiska a redukcí.

            https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
            • orm  

              To je stary model lozisek. Novy typ ti pujde take. Sam ho na starych truvativ klikach mam. Kazdopadne sram loziska jsou naprd, podle me zkusenosti, zvlast ty plastove vlozky, takze bych sel spise cestou redukce a shimano lozisek, ktera jsou podle me kvalitnejsi (a levnejsi).

              0 0
              • Smazaný účet  

                Asi vezmu to Shimano a nechám tam tu redukci. Misky jsou užší, takže přidám vpravo jednu podložku a fertig. Až to bude někdo příště rozebírat, tak bude jasný, co tam je. To, co tam bylo dofčil, se nedalo identifikovat… Za 5kilo tu mají misky Shimano XT, to by snad mohlo stačit :-)

                0 0
                • orm  

                  U novych shimano lozisek z vyssich rad nezapomen, ze maji jiny rozmer misek a potrebujes na to jiny klic.

                  0 0
              • kubad  

                Osa Sram GXP Team sem dal odkaz za 490kč

                o kvalitě ložisek ve srovnání se Shimane je to nastejno, a nevidím jediný důvod to bastlit, ale každého věc

                0 0
                • orm  

                  Spatne jsem napsal loziska, myslel jsem samotnou konstrukci stredoveho slozeni. Kdy ma miska na strane prevodniku plastovou vlozku, ktera ma tendenci se drolit a kdyz se znici, tak cely system prestane fungovat, je tam vule. Nova se koupit neda. Mam doma dvoje funkcni krasne se tocici stredove slozeni, kde schazi prave a jen ta plastova vlozka. Ano, je to par korun, ale mne osobne prijde jako plytvani vyhazovat funkcni stredove slozeni jen kvuli plastove vlozce za par haliru, protoze se nova neda sehnat. U shimano stredoveho slozeni se mne to nikdy nestalo. Tam odesel stred, kdyz odesla loziska.

                  0 0
                  • kubad  

                    pokud se nepletu u té nové verze už je na obou stranách jen krytka, ne vložka do ložiska jak dřív

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.