TRIBAN RC500 - brzdy AVID BB7 (BB5)

6 nepřečtených
  • tomaslambo

Dobrý den,

cca před týdnem se mi podařilo na mém Tribanu RC500 odpravit brzdový třmen, a tak jsem si říkal, že bych v rámci opravy provedl také drobný upgrade. Mělo by se jednat o změnu z originálních brzd PROMAX na AVID BB7 (nouzově BB5). Chtěl bych se tedy zeptat, co přesně musím udělat a jaké komponenty musím nakoupit, aby se úprava povedla. Jaký je rozdíl mezi verzemi road a mtb, kterou z nich mám koupit, jaký adaptér použít, chci-li ponechat průměr kotouče 160mm. Bude mi k této úpravě stačit nakoupit sada třmen, destičky, kotouč Avid G2 a adaptéry F160P/S + R160PS?

Je mi jasné, že se tady tento problém nejspíše již v minulosti řešil, bohužel se mi toto vlákno nepodařilo nalézt.

Předem moc děkuji za Vaše odpovědi

0 0
    • tompca  
      1. musíš koupit verzi road kompatibilní se silničními pákami
      2. přední třmen je typu flatmount, třmeny BB7 jsem flatmount ještě neviděl, takže tě čeká „hnusný“ adaptér flatmount to postmount
      3. zadní třmen je typu postmount a podle mě, žádný adaptér potřeba nebude, kotouč G2 je ocelový a oproti tomu osazenému Promaxu si moc nepomůžeš (vyhozené peníze)
      0 0
      • t29  
        1. ano, je potřeba road verze třmenu
        2. ne, vidlice vypadá postmount = adaptér flatmount-postmount potřeba nebude
        3. ano, rám vypadá postmount = bez adaptéru

EDIT: adaptéry F160 P/S a R160 P/S jsou pro uchycení IS, ty určitě potřeba nebudou. BB5 a BB7 třmeny mají postmount díry, stejně tak jako rám a vidle tohohle Tribanu.

https://www.kupkolo.cz/…9/7779_0.jpg?…

0 0
        • tompca  

Přední vidlice má flatmount uchycení.

0 0
          • t29  

Přední vidlice na fotce má postmount uchycení a mezi PM na vidlici a FM na brzdě je adaptér.

0 0
            • t29  

Jsem slepejš. Vidlice je taky FM. Takže bod 2. platí jak říkal tompca.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.