TRIBAN RC120 - vetší kazeta (groupset)

12 nepřečtených
  • marsl

Ahoj,

vlastním triban rc120 jako mé první silniční kolo a v podstatě jsem dost spokojen. Poladil jsem brzdy, dal lepší omotávky atd a na kole se mi jezdí fajn.

Nicméně docela bojuji s 2×8 microshift groupsetem. Stále se mi rozlaďuje, špatně řadí a nejsem spokojený ani s rozsahem. Říkal jsem si teda, že bych tam nahodil nějaký 2×10 groupset (Pravděpodobně Tiagra nebo L-twoo z aliexpressu).

Má někdo zkušenosti s nasazením 10 kazety na tohle kolo? Vejde se tam?

Pokud to chápu správně, tak by se vejít měla (myslím že to kolo prodávají i ve verzi s 10 kazetou jako triban rc520 – každopádně je tam možná lehce změněný rám, takže si tím nejsem jistý).

Zkoušel to někdo? Viděl to někdo? Má tu někdo zkušenost? :D

Díky moc za rady!

0 0
    • Vilém  

Pokud je tam klasicka kazeta na HG orechu, tak se 10 sp vejde.

0 0
    • Tomcat  

Klidně si tam dejte 2×12 jsou to vaše peníze rozhodně se tím celkově na vyšší modely kol nedostanete.

Taky si rozmyslete jestli myslíte opravdu rozsah = rozdíl mezi nejmenším a největším pastorkem. Nebo jestli vám tam chybí nějaký převodový poměr. Ono to není to samé.

0 3
      • marsl  

Já se nechci dostávat na vyšší modely kol.. Jak jsem psal, s kolem jsem spokojený, poladil jsem brzdy, teď to brzdí fakt suprově, mám lepší pláště, upravil jsem si řidítka a jezdí se mi fajn. Takže mi přijde že upgrade za 2200 kč (2×10 groupset, nový řetěz a nová kazeta) není zas tak velká investice na to, aby to už finančně přestalo dávat smysl.

Kolo jsem koupil jeté za 9 tis, když připočtu investice, včetně této, jsem na 13 tis za kolo s 2×10 groupsetem a kotoučovými brzdy s vahou okolo 11 kg. Najděte mi podobné kolo za takovou cenu :D

EDIT:

Ano, s tím rozsahem jsem se blbě vyjádřil, chápu tě. Já mám spíš problém právě s počtem převodových poměrů ( rozsah je v pohodě).

0 0
        • Tomcat  

Tak si spočítejte na nečisto převody jaké máte a jaké by jste koupil. Naklikejte tam porovnání uvidíte poměry i rozsah

https://www.gear-calculator.com/?…

…Aha takže group set nemyslíte SET ale jen přehazovačka +přesmykač páky. To pak se můžete o 2000,– dostat, jinak set\sada je spíše za cca 5000,– a stále máte lankové brzdy, byť kotoučové. Tedy máte pravdu, nové kolo za 13000,– stejně osazené neseženete , ale vy taky nemáte nové kolo. A nové na Tiagře a hydroulikách jde za už cca 23000,– ve výprodeji sehnat. V bazaru i lepší pod 20, ale to je jen vaše volba…

0 0
          • gersa  

Ukradeno z vlakna slev

https://sportano.cz/…do-2-0-modre

0 0
          • marsl  

Začínám s kolem, tak se omlouvám když něco pojmenuju špatně, ještě se v tom pořádně nevyznám..

Každopádně, jak jsem psal, brzdy jsou lankové ale naprosto dostačující, ubrzdím vše.. Nové není, ale kupováno s nájezdem cca 500km, ještě voňavé :)

0 0
    • LM  

Nicméně docela bojuji s 2×8 microshift groupsetem. Stále se mi rozlaďuje, špatně řadí a nejsem spokojený ani s rozsahem.

On byl nejspíš úplně rozštelovaný už z Decathlonu. Já jsem musel přenastavit dorazy, dát přesmyk trochu níž a doladit napnutí obou lanek. Od té doby to řadí pěkně a nemusel jsem na to dva roky sáhnout.

Rozsah jsem malinko vylepšil výměnou kazety 11–34 za 11–36, ale kombinace velká-velká (50–36) už se přehazovačce vůbec nelíbí, tak jí neřadím.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.