Tretry Specialized - Body Geometry

62 nepřečtených
  • race bike

    Jste s botama se systemem Body Geometry spokojeny? Pokud nejste, tak proc?

    Chtěl bych je zkusit, ale tady na foru někdo psal, že má nohy do „O“ a tak v nich nemůže jezdit. Teď mám boty Scott, ale co bych pro své kolena neudělal :-)

    Díky za každou zkušenost!!

    Omlouvam se, ze jsem zalozil tento thread, ale nemohu si pomoci :-(

    Anketa: Jste s botama se systemem Body Geometry spokojeny?

    ANO
    42x
    81%
    NE
    7x
    13%
    0 0
    • Oakey  

      sou to dobrý boty a ta body geometry tam de znát – nestalo se mi jako u starejch treter, že bych občas při šlapání promáchnul kolem horní nebezpečně blízko kolenem. Mám s nima zkušenost, že ani po 5 hodinách jízdy člověka z nich nebolej nohy a i přesto, že mám jeden ze základních modelů, Sport MTB, tak maj příjemně tuhou podrážku a solidně obepínaj nohu, ale boty sou hodně individuální záležitost, mě třeba seděli líp oproti Scottům, ale každej pes, jiná ves.

      0 0
    • Gorgov  

      mel sem dlouhobejsi problem s uponem v koleni, jakoby ze zadu z vnejsi strany. Pouzival sem delsi dobu BG tretry, problemy se projevily az tak rok pote. Presnou pricinu neznam. Pote mi ale jeden byvaly profesionalni cyklista vypravel pribeh o nekom, kdo mel v podstate ty same problemy, pritom mel vyborny pedaly, top model treter…ale prave taky od speslu -BG. Ze pry jen tak ze zoufalstvi si zkusili tretry prohodit a najdnou bylo po problemech jak mavnotim kouzelnym proutkem. Takze asi nekomu to proste vyhovovat nemusi, bude to podobny jako se sedlem, holt kazdy sme jinej…Ja ted ty tretry nevozim, valy se mi a problemy ustaly. Tuk Tuk:) je fakt ze sem ale taky chodil na rehabilitace. Ja uz bych si tedy tretry spesl nekoupil, ikdyz nemam dukaz, ze by ty problemy vznikly prave jen kvuli tretram, zkouset to nehodlam:)

      0 0
      • Lister  

        nestraš…stejný tretry, kolena taky bolí :-(

        ale u mě to bude spíš přechodem na nové kolo a tím pádem změna posedu…snad

        0 0
      • MlokCZ  

        Tohle je dost dobře možný. Každý potřebuje mít noho v trošku jiné poloze.

        Já jsem přesně opačný případ. Než jsem začal jezdit Spešly s BG, tak mě občas v obdobích, kdy jsem jezdil trošku více trochu kolena zlobila.

        Od té doby, co jezdím Spešly s BG mě koleno nebolelo už nikdy a to jsem třeba loni najezdil nejvíc km za rok (oproti předchozím rokům).

        Myslím, že u tebe to dost pravděpodobně BG bylo a také bych už Spešly na tvém místě nezkoušel.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Jezdil jsem Looky, Sidy, Shimana, Biemme a teď vozím Specialized a i když jsme každý jiný, tak je většině lidí mohu doporučit, dobrá, pevná bota s dobrým úhlem nohy k pedálu. Ani po celodeních výjezdech se mi v nich nestalo, abych cítil pálení, nebo mravenčení v chodidlech, což u ostatních bot bylo poměrně časté.

          0 0
      • Frankie  

        Tretry jako takovy jsou super drzaky, mam je (Comp 04) od jara 2004, budou mit tak ± 15tis a fungujou dal. Kdo ma sirokou nohu, tak urcite oceni dost mista.

        Ale jinak bych se lehce pridal ke Gorgovi. Sam je taky trochu podezrivam z problemu s jednim kolenem, i kdyz spis nez vina samotnych treter je to spis problem kombinace me stavby nohou x BG. Loni me koleno dohnalo ke specialistovi, kterej me prohlidl ve vsech botech, co nosim, vcetne tehle treter a levou nohu mi „vypodlozil“ specialni vlozkou a problemy se zmensili… Laicky bych rekl, ze kdo ma nohy do O, tak by se na to naklopeni chodildla mel dat pozor, aby to nebylo uz moc…

        FV

        0 0
    • prvniodkonce  

      BG byla super věc. Seděly mi. Tretry Specialized ale vydrží 1–2 měsíce, u jednců co jezdí méně tak 3–4 měsíce. To není vhodná doba pro opětovné nakupování treter.

      0 0
      • Lister  

        hmmm – čtvrtý rok a drží, ale je pravda že nemají určitě víc než cca 10–12 tis km........

        0 0
        • Luka  

          presne… sporty 4.sezony a maji jen ohoblovanou podrazku, compy 3.sezonu a naprosto jako novy

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Compy 2005, najeto 20 tisíc: na jedné botě je u paty narušená síťka, to se mně stalo, když jsem je měla třetí týden. Hodně nešikovně jsem si vystoupila z kola na hranu šutru a sklouzla po něm až po lýtko. Síťovinu jsem nezastřihovala, nezalepovala, drží, díra se nerozšiřuje dál. Na stejné botě jsem si loni udělala díru na špičce, přes tu zpevněnou část a kus přes kůži, až na nohu včetně ponožky – nohou jsem podebrala špatně viditelnou zarostlou kolej u kraje přejezdu, o něco ostrýho se zahákla a bojíce e příjezd vlaku jsem sebou trhla a škubla, abych se vyprostila (až jsem i namožila nohu). Na prostřední části vzorku obou bot je znát, že často tlačím. :-) Až na tato mechanická poškození daná jistou nešikovností :-) jsou boty jak nové. Taky nesouhlasím, že jsou to boty na pár měsíců.

            0 0
            • Lister  

              hmmm boty z roku 2005 a naježděno 20 tis…ty budeš takový malý králíček Duracel :-)

              0 0
          • JSt  

            bylo to tu x-krat. u compu do roku 2006(?) se trhala sitovina na spicce. reklamoval jsem a s vyrizenim nebyl zadny problem. bez reci mi daly nove boty. jinak spokojenost naprosta.

            0 0
      • MlokCZ  

        Mám tu jedny Sporty, které mají 10tis. km a jsou naprosto v pořádku, ale přešel jsem na comp carbony, které jsou ještě výrazně lepší (hlavně výrazně tužší). Na těch mám tak 6tis. km najeto a také zatím žádný náznak jakéhokoliv problému. V obou modelech přitom i něco nachozeno, přeci jen někdy trasy, co jezdím nejsou sjízdné celé.

        0 0
      • destr  

        Tak já je mám sice jenom tak 3/4 roku, něco k 5 tisicum naježděny a sou skoro jak novy…! Jinak jiny sem neměl, takže soudit nemůžu, jestli to BG k něčemu je.

        0 0
      • Gorgov  

        cheche, dobrý no:)

        0 0
      • cubas  

        no nevim, jestli je nepouzivas spis jako pohorky. Ja je mam patym rokem, je fakt ze sou trosku odreny, ale nikde se neparaj, netrhaj a nejsou prosoupany.

        0 0
      • prvniodkonce  

        www.bike-forum.cz/…m/704297.jpg

        To jest jen detail upínání (řekněme, že jsem prase, i když jsem to nikdy moc nerval). Zbytek bot je děravý a nabývá různorodých tvarů. Pak se taky děsně prošláply, když jedu trochu delší štreku, mám pak blosti chodidel, neboť je celá bota zhuntovaná včetně vložky a podrážky.

        Tak tohle je stav po cca 11tkm. Po dvou to začalo. Jinak první dva tisíce jsem si je moc chválil.

        Závěr je ten, že spešly jsou dobré boty pro ty, kteří si chtějí často kupovat něco nového. Já jsem student a za peníze chci kvalitu, takže tímto jsem se spešlem skončil.

        Vy, co vozíte spešly bez problémů, máte asi jinou výrobu než já. Netušim, kde to šijou. A riskovat další šlendrián nákupem čehokoliv od značky Specialized nehodlám a nikomu to nedoporučuju.

        0 0
        • pegas  

          nahore pises ze boty vydrzi 1–2 mesice…to je trocha blbost ne?

          0 0
      • Garyk  

        Model Pro 2003, přes 30 tis. km, akorát jsem měnil jednu přezku za 240,– Povrch je pořád v pohodě, začíná odcházet vzorek na podrážce.

        0 0
    • jožin2  

      Mám je dva roky, vloni jsem při vstupu do hospody urval tu ráčničku a od té doby tam mám takovou samodělo přezku.Začínají se malinko trhat, ale nikdy jsem je moc nešetřil. Asi bych do nich šel opět.

      0 0
      • jIrI___  

        Mel jsem Sport MTB a na BG si nestezuju. Jenom se mi zdalo, ze jsem mel koleno az moc blizko horni ramove trubky. Ted mam Northwave Kameleon a ty se mi zdaji vyrazne lepsi. Asi to bude tim, ze mam uzkou nohu. BG ale rozhodne nezatracuju, neco na tom bude…;-)

        0 0
    • qwerty  

      Hlasoval jsem AAANO, anžto boty botují a kolena nezlobí. Nicméně někdy mám pocit, jako by mi mírně supinovaná noha brala sílu, jako bych se potřeboval opřít víc základním kloubem palce. Ano, palec výš by logicky měl zabírat víc, ale je to tak nějak šejdrem.

      Co by mohlo plynout z toho, že nikdo jiný než spešl BG nedělá? Že by to nebyla potřeba? Animace na spešlím vebu je sice působivá, ale jako by předpokládala nulovou šíři středu, nebo extrémní šíři pávne… Že by hentenoný marketing?

      Jestli Tě teď kolena nebolí, proč to pokoušet? Rule No.1: If it works DO NOT change it!

      Je prima, jak dokážu být racionální ohledně cizích nákupů :) Tak abych Ti to nekazil: BG VLOŽKY JSOU SUPER.

      (A vozím Comp a Taho.)

      0 0
    • smith22  

      Mám ty černý s tím žlutým,už sem to tu i někde psal,lepší a pohodlnější boty sem doposud neměl ani na normální chození.

      www.kola-radotin.cz/…zed-taho.htm

      0 0
    • pavelr  

      Mám troje různý boty MTB-spešly comp, MTB-adidas el moro mid, silniční shimano a troje různý nášlapy XT, ritchey, siln.shimano. Největší můj problém je, že jsou každý trochu jiný, boty mají různě tvrdý podrážky, trochu jiný úhly a asi mám i trochu různě posunutý či natočený kufry. Kdybych měl jenom jedny, tak by si nohy zvykly, ale tohle není moc dobrá kombinace. Častý střídání asi není pro moje nohy nejlepší. Z měkkých adidasů mě pobolívají chodidla, z ostatních mě občas píchne v koleni. Na chození jsou určitě lepší adidasy, které mají měkkou gumovou podrážku, ve spešlech si na kamenech moc nevěřím. Ale tretry si člověk nekupuje na chození. Každýmu může sedět něco jinýho, nedá se říci, že by spešly byly lepší. Taky mám nohy trochu do „O“. Řekl bych že spešly comp jsou vhodný pro lidi, kteří mají úzký chodidla a vysoký nárt, což není můj případ. Ale na šířku povolej. K systému body geometry se lze těžko vyjadřovat. Jestli se Scottama nemáš problémy, tak proč je měnit.

      0 0
      • jIrI___  

        Spesly jsou prave jedny z nejsirsich treter. Pro lidi, kteří mají úzke chodidla a vysoký nárt, coz je muj pripad, jsou treba vhodnejsi Northwave. Vim z osobni zkusenosti.

        0 0
        • Luka  

          mam opacnou zkusenost.. alespon rok 2003… NW se mi desne roztahly, a prsty nemely vubec zadnou oporu, chytaly me krece… pak jsem vzala spesly a krom toho, ze jsou tak o 1cm uzsi, maji dobrou oporu pro klenbu a tri suchace, tak si dovolim z vlastni zkusenosti supervyzablejch nohou vel 40 rici, ze speshly jsou jednu z tech uzsich bot! :)

          0 0
          • jIrI___  

            Ja jsem mel Spesly Sport, model 2005, na tri suche zipy. Minuly rok jsem presel na Northwave Kameleon, 2 suchace a mikroprezka. A ty Northwave jsou fakt znatelne uzsi i po tom zhruba roce jezdeni. Jak ve spicce, tak na pate. Spesly se roztahly o moc vic. Ale je fakt, ze se to bude asi model od modelu lisit.

            0 0
            • Gorgov  

              Neni NW jako NW, kazda bota je jina, mam jedny bikovy – ty sou dost uzky a jedny silnicni- sou o dost sirsi. silnicni sou aeratory, bikovy nevim jak se menujou…

              0 0
        • pavelr  

          Kupoval jsem spešly comp vloni. Když jsem si je zkoušel na tenkou ponožku, tak mě z boku do prstů dost tlačily. Měl jsem strach, že nepovolí. Dneska se do nich vlezu i s tlustou ponožkou a kdybych si vzal ještě jednu, tak se do nich vlezu taky. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsou vysoký a zároveň úzký, ale do šířky možná právě kvůli té výšce povolí.

          0 0
        • Vlado Jekyll  

          podľa mňa northwave sú jedny z najširších, shimano a sidi sú užšie

          0 0
        • Pi†el  

          no ja zkousel asi 7 ruznych vyrobcu a nic mi nesedlo. Mam uzkou, nizkou devitku nohu.. Spesli mi sedi paradne. Micropresku mam, ale utazenou 2 zoubky od maxima. Jinac je mam asi 3 sezony a docela drzi, akorat suchace prestaly pomerne brzy drzet.. howk

          0 0
      • Lister  

        Taky si dovolím nesouhlasit – mám dost širokou nohu (a k tomu i vysoký nárt) a spešly byly jediné co mi celkem sedly. Jediné co bych potřeboval tak to je číslování po půlká, protože 42 mám nafest na jednu tenkou ponožku, 43 zase byly velký. Když jsem kupoval tak verze sport byla jen po celých číslech.

        Jsem oběhal několik obchodů a ozkoušel asi 10 značek neř mi něco sedlo – Diadory – úzky, NW neseděly tak nějak celkově, Nike taky ne, Pearl Izumy – povolovala pata.....atd

        0 0
        • djano  

          Aj ja mam siroku tlapu, Sp. Comp celkom sedi, ale radsej mam SiDi – maju tvrdsiu podrazku a su robene v cislach po polovickach. Okrem toho som skusal Biemme (som rad, ze ich uz nemam) a davno este turisticke Looky – v tych sa dobre chodilo, ale to bol ulet. Akurat tie SiDi su o nieco drahsie (ale vydrzia).

          0 0
    • Extremist  

      Nevim jak Body Geometry, ale chci dodat, ze Spesly jsou jedine boty, ktere mi sedi. Predtim jsem zkusil Scotty, Adidasy a Shimana – vsechny tlacily.

      0 0
    • Volf  

      To bude asi individuální. Moje žena je má a naprostá spokojenost. Má širší nohu a botka v jejím čísle padla jako ulitá. Předtím Diadora a Sidi a problém s užží botou a tím také notnost koupě o číslo / u Sidi tuším o 1/2 / větší. Na druhou stranu třeba známý je dal pryč, protože mu nedělali dobře právě na kolena, ale znáš to. Spousta problémů s tretrama není problém treter, ale špatně nastavenejch kufrů.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Spešláci nabízí troje jinak tvarované vložky do bot. Automaticky se prodávají ty pro normální nohu. To je podle mě nejčastější příčinou bolestí kolenou některých jezdících Spešl – mají jinak tvarovanou klenbu a koupená vložka jim staví koleno do nepřirozené polohy.

        0 0
        • Lister  

          mě nedělala problémy s koleny, ale práve s klenbou – tlačila a nedokrvovaly se mi prsty, po výměně vložky za obyč to přestalo

          0 0
          • gtom  

            Taky jsem musel dát jinou vložku, po hodině jízdy mně hrozně brněly prsty až jsem chytal křeče, koupil jsem v lékárně nějaký jiný ortopedické vložky a pohoda.

            0 0
          • Frankie  

            Klucka, jaky vlozky jste si do toho koupili?? Mekky, tvrdy, tvarovany? Ze bych je taky zkusil, jestli by to nepomohlo v zime od zmrzlych prstu :)

            Diky. FV

            0 0
        • vratan  

          velmi presne. musel som vyhodit BG vlozku a dat obycajnu a navyse som musel do tretier vlozit dalsiu vlozku na zvysenie klenby. takze BG geometry nic moc pre ludi s plochymi nohami…

          0 0
      • race bike  

        Jsem si ted koupil pedaly Crank Brothers a tise doufam, ze zde spatne nastavit kufry nejdou :-)

        0 0
        • Gorgov  

          proc by nemely?

          0 0
          • qwerty  

            Páč se v nich nohy viklaj z jedný stany na druhou a zase zpátky.

            0 0
            • Gorgov  

              a presto muzou byt nastaveny spatne:)

              0 0
              • qwerty  

                Ale zvládnout to tak, aby to ničilo kolena, to je kumšt.

                0 0
                • race bike  

                  asi tak :-)

                  0 0
                • Gorgov  

                  ono sataci dat kufry na kazdou botu jinak – myslim predozadni polohu a muze byt zadelano na problem. Ikdyz je jasny, ze tohle by udelal jedine hnup:)

                  0 0
                  • qwerty  

                    Safra, teď si mne přivedl k poznání, že v tomto ohledu mám asi kufry špatně. Mám je totiž na všech botách stejně i přesto, že olovnice z jednoho kolene mi padá před osu pedálu a z druhého za. No ale jinak než v teoretické rovině to řešit nebudu.

                    0 0
                • Gorgov  

                  apropos, ja sem mel kdysi jeden problem s kolenem, tou dobou sem pouzival prave slehace a resil sem to celkem dlouho po doktorech, neveda, v cem by to mohlo byt, zkousel sem jiny tretry nic. Pak sem nahodil ze zoufalstvi obys shimana a najednou – fakt to bylo uplne hned bylo po problemech. Takze mozna i ta prilisna volnost muze byt nekdy na skodu. Rekl bych ze mi ty pedaly „dovolili slapat spatne“ ale je to tak 4 roky zpet a pedaly do ted tata pouziva ke sve plne spokojenosti, takze je to opet o konkretnim jedinci.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Právě toho se u šlehačů obávám, jinak bych si je pořídila pro snadné zacvakávání i přes bláto a sníh u kufrů. Ale mám ráda (asi, mám zkušenosti jen s SPD) větší fixaci kolene. Když měly moje stará SPD větší vůli, projevila se nejen jako vůle mezi pedálem a kufrem, ale i volnějším pohybem kolene do strany. Pravým kolenem jsem začla při šlapání občas kroutit, jednalo se o sotva znatelný pohyb, druhými nepostřehnutelný, ale projevilo se to malou bolestí kolene. Po výměně pedálů to přestalo.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      ano asi sem mel ten samy problem, postupem casu se to zhorsovalo. Na doporuceni kamaradu sem na mesic vysadil kolo uplne a pri prvni kratsi vyjizdce to hned zas zacalo bolet. Jak sem nasadil novy shimana, bylo po problemech.

                      0 0
    • Vlado Jekyll  

      ja som ich mal, boli super. Mám dlé chodidlo s nízkou klenbou a ktomu aj ploché nohy :-(. Používam len užšie tretry a ešte si do nich dávam vložky, aby mi zdvihlo klenbu. Mám teraz 2 páry shimano, sú dobré, ale tie specialized boli lepšie. Keď zoderiem shimana, kúpim specialized, lepšie obopínali nohu.

      0 0
    • race bike  

      Takže, abych to nějak shrnul …

      Pokud mám nohy trochu do „O“, tak bych se měl na boty s Body Geometry vykašlat, je tak? ,

      Díky za rady!!

      0 0
      • Frankie  

        Myslim, ze se to takhle zjednodusit neda. Spesly vidam na mozna pulce bajkeru a z nich bude mit pulka nohy do O :) takze to tak hrozny nebude…

        0 0
      • Blabas  

        Mám už třetí Spešly Sport MTB a nohy do „o“ a jiný jsem zkoušel a pak honem zpět ke spešlům. Vřele doporučuju.

        0 0
        • Frankie  

          To musis jezdit jak das nebo normalne, ale aspon 15 let :) jestli jsi uz znicil troje :)

          0 0
    • Sheep-Master  

      já měl Sport MTB a necejtil sem vůbec po 30km prsty, prostě zoufalství, takže spešly už nikdy ne.....

      0 0
    • Misiak  

      mam sporty uz nejaky rok a pol a druhykrat by som ich uz asi nekupil. vlozka bola uplne naprd-brneli mi z nej prsty, po vymene za klasicku je toto ok. kazdopadne ma pobolievaju kolena pri dlhsom slapani, obcas to chce pauzu, zliezt z biku. na starych vytahanych shimanach bolo vsetko ok. len teraz neviem ci to nebude nejak zahadne skor ako s botami suvisiet so sedlom-to som menil spolu s botami a nejak si neviem najst spravnu polohu aby ma nic nebolelo. obcas sa staci zdvihnut zo sedla a prestane to-mozno mi nejak blokuje nerv alebo co… uvidim ako to bude na novom biku, tam je celkom iny posed. ale ako vravim-spesly by som si ja osobne uz asi nekupil. skusim sidi :)

      0 0
    • race bike  

      tak jsem je koupil :-)

      www.axitbikes.eu/….550x550.jpg

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.