• Nemky

    Ahoj

    Pomalu se mi pod nohama rozpadají tretry, tak musim řešit nové.

    Měl bych jeden dotaz na vaše zkušenosti s tretrami Sidi.

    Je to celkem slavná značka, která se taky pěkně zaplatí…

    Je ve svezení velký rozdíl oproti jiným značkám (diadora, shimano)? Vydrží každodenní běžné ježdění, nebo jsou určeny spíše pro závodění?

    Děkuji za každou radu

    0 0
    • Flinker  

      Cestne tretry od Sidi co mam su uzasne, na mtb ma trocha trapila nekryta spicka, ak jazdis vela v lese tak tak by som bral skor nieco robustnejsie. (Momentalne jazdim Shimana 230 custom, je to parada)

      Ak si cestak, a nemas extra siroku nohu, tak urcite tym nic nepokazis. Ale urcite dobre vyskusat, venovat tomu trocha casu (ja som sa takto obabral s mtb tretrami, lebo cestne mam 44 a su uzasne, a mtb 44 co som kupil od ruky su LTT). Pre sirsiu nohu existuju verzie Mega, takze by nemal byt problem.

      0 0
    • daymaker  

      Mám tyto… Naprosto parádní papučky a přitom tuhé a parádní na pedál. Pravda, byly slevněné o 1500… Jinak jsou to mé první silniční a vůbec první SiDi, takže srovnání nenabídnu… :-)

      0 0
    • Dew-spec  

      Jiný než Sidi už nekupuju. Teď mám nově třetí v řadě – Eagly. Předtím jsem měl dvakrát ekvivalent letošních Giau a v pohodě. Vydržely mi by voko tak 5–6 let (jezdím kolem 4tis. ročně a boty nešetřím). Ty druhé se mi po těch letech začaly trhat na špičce v tom síťování, asi jsem je načal drápem na prstu :). Mají tvrdou a trvanlivou podrážku. S klidným svědomím můžu doporučit.

      0 0
    • Obi-wan  

      Budou určitě OK ale ty peníze,dobrej poměr cena výkon mají dle mě třeba spešly.za 3,5tis si u Sidů nevyberu u spešlu jo.

      0 0
    • mastihuba  

      po roce v sidi dominator bych řekl že šimana s okopem by udělaly za polovic stejnou službu, ale co by člověk nedal za sidi že. :)

      0 0
    • StuntJ  

      Sidi jsou velice dobré papučky, ale chce si je zkusit, ne každému padnou :o). Značka, která se nechá zaplatit, ale nabídne dost :o)

      0 0
      • tonik666  

        JJ, když jsem kupoval tretry, te výběru byly Sidi Giau, Spešly Sport a Comp, Northwave Lizzard a Shimano M076, M086, M182. Sidi mi nepadly, stejně tak Northwave, Spešly Comp, M076, MO86. Problém byl, že v potřebné délce byly všechny moc široké. Spešly Sport ušly, ale nejlíp mi sedly Shimano M182. Velmi pohodlné, ale chodit se v nich moc nedá. Abych hodnotil trvanlivost je mám moc krátce.

        0 0
    • Flinker  

      Na MTB vozim M230 custom od shimana, vytvarovane teplom presne podla mojej paprce – a je parada, ani neviem ze ich mam na nohe.

      Tretry su predmet dlhodobej spotreby a vyznamne ovlivnuju pohodlie a zazitok z jazdy, tak preco si neurobit radost?

      0 0
    • Volf  

      Sidi Eagle asi tři sezóny a až umřou, tak koupím zase Sidi. A jestli chceš vědět proč, tak proto, že lepší botu jsem na noze neměl. Jsou to ale spíš závodní tretry,takže si v nich nijak extra nezachodíš, ale to záleží na tobě, co od nich čekáš. Předposlední tretry byly Diadora Geko a v nich se chodilo díky měkčí podrážce lépe, ale zase mě z nich bolely nohy z pedálů.

      0 0
    • Nemky  

      Děkuji všem za rady…

      Koukam, že jsou všichni spokojeni a to je dobré znamení…:-)

      0 0
    • Honzyn  

      Ja mam Sidi Bullet na trenovani a nove Sidi Dragon SRS na zavodeni a obcasne vyjizdky.Predtim jsem vozil specialized,ale vic mi sedi Sidi.Body geometry jsem nijak kladne nepocitil.Nejvic mi sednou Bullety s vlozkou z treter Specialized.O­dolnost a zivotnost bude asi lepsi u Speslu(na Sidi jde ochrana spicky dokoupit).

      0 0
    • game_over  

      nebudu ani chválit ani kritizovat… obecně ale řeknu jednu věc musí sednout, když ne tak pryč s nima, to se týká všech bot, nebudu nosit boty, který mi nesedí i kdyby byli třeba ze zlata

      0 0
    • prvniodkonce  

      Absolutně nezničitelné. Když sednou, tak je to investice na dlouho.

      0 0
    • georgio  

      Mám Sidi Eagle už 10!! sezonu…a naprosta spokojenost…letos ale uvazuju o koupi novych bot, funkcne jsou ty stare jeste v pohode, jen suchace tolik nedrzi,ale prezka to jisti…spis uz nevypadaj moc vabne:-) Taky vaham co koupit, jestli zustat u SIDI za nekrestanske prachy,nebo neco usetrit a vzit Specialized…

      0 0
      • Volf  

        Nech si je poslat někde z venku.

        0 0
        • Honzyn  

          Taky bych to s tou cenou nedramatizoval.Ja jsem treba Bullety koupil za 1800 Kc na ivelo bazaru,majitel v nich byl jednou,nesedly mu,byly k nerozeznani od novych.Za Dragony,co ted mam,bych taky nikdy nedal 7500 Kc,ja je koupil za 5500 Kc,v nekterych obchodech jde smlouvat.A to nemluvim o zahranicnich e-shopech(treba zimni Gaerne,u nas od 5000Kc,jsem si nechal poslat z Nemecka za 3700Kc,coz je sakra rozdil).Samozrejme vsemu predchazelo vyzkouseni si bot v kamennem obchode za premrstenou ceskou MOC!!:-))

          0 0
      • prvniodkonce  

        Spešly ne

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Je to věc názoru a jak tu bylo mockrát uvedeno, záleží na tom jak komu které boty sednou. Já osobně nadám na Spešly dopustit, vozím je dlouhodobě jak na silnici, tak na biku a zrovna minulý týden jsem si pořídil nové na silničku, model PRO a jsou naprosto luxusní. Rozhodoval jsem se mezi NW AIR a Spešl PRO a jasně vyhrály Spešly. Naopak na mou nohu jsou Sidy ůzké ve špičce a po promoknutí se z nich staly rozčáplé bačkory, které nedržely formu.

          Tak a teď si vyber :-)

          0 0
    • Consuelo  

      Pokud ti SiDi sednou a vybereš dobře velikost, nikdy si už nic jiného na nohy nevezmeš a budeš velmi, velmi špatně odolávat tomu, abys je neměl i na každodenní chození do práce, do školy, na slavnostní bankety a rauty,svatby a diplomatická jednání na nejvyšší úrovni :D

      Opravdu: SiDi a zase SiDi

      0 0
    • rasto  

      tak uz v tom asi mas jasno.

      ja se sidi zacinal nekdy v roce 1993. od te doby mam uz 4. vcetne. jinou znacku jsem nemel motivaci sledovat. vsechny me sidi mely 1 plastovou prezku + 1 nebo 2 suchace – zalezi dle modelu. opravdu spokojenost nejvyssi. jezdim 8–10k km za rok.

      • pohodlnost – komfort, vetrani, zapinani, trvanlivost materialu i celku,servis;
      • spicka. na druhou stranu, litoval jsem absence vystuhy pouze jednou;

      ± plastova podrazka. klouze na vlhkych sutrech. ale proc bys na vlhkych sutrech mel delat balet, kdyz tam mas kolo, ze? :-) na druhou stranu, vydrzi vecnost – osoupava se pomalu.

      zaver: dle osobnich skusenosti doporucuji.

      0 0
      • RUSH  

        Mám dotaz ohledně SIDI podrážky a vůbec chození v nich. Obecně v tretrách skoro nechodím, ale občas přeci jen ano (např. tlačení v neznámém terénu). Jak se tedy v nich chodí v terénu, a jak moc je podrážka odolná (teď mám Spešly, jsou v poho, ale chtěl bych něco lepšího…). A třeba i v porovnání s Shimanama. Díky.

        0 0
        • Gorgov  

          záleží na modelu, levnější mají vzorek tvrdší, tím odolnější, ale zas méně přilnavý zvlášť za mokra. Modely s vyměnitelnym vzorkem ho mají měkčí, tím méně odolný, ale o to přilnavější, a neni problém ho pak vyměnit, takže si můžes vybrat :)

          0 0
          • RUSH  

            Měl jsem na mysli Eagle 5.

            0 0
            • rasto  

              nemel jsem tu cest s jinou znackou, nez se sidi. prilnavost je good. vylepsil jsem sve sidi ocelovymi hroty, tim se zlepsila prostupnost v hline. to by se stalo u vsech.

              podrazka odolna je. tim, ze je tvrdsi – plastovejsi, hur – mozna subjektivne – se ochodi. a protoze je tvrdsi, lepe se prenasi sila na pedal – nekrouti se Ti noha. proto jsem na margo podrazky uvedl ± a ne –

              0 0
            • Gorgov  

              Ty vzorek vyměnitelný nemaj, tedy je poměrně odolný.

              0 0
        • Zdenda CUBE  

          Na to se dá odpovědět velmi jednoduše. Pokud máš Spešly a jseš jak píšeš s nima spokojený, a chceš něco lepšího, tak si kup zase Spešly, ale lepší a vyšší model :-)

          0 0
          • RUSH  

            Prostě chci teď zkusit SIDI. Chci vyzkoušet jak mi budou sedět. Předem jsem rád za každou zkušenost.

            0 0
            • scoty  

              Hlavně správně vyzkoušet velikost. Svršek je pevný, ale zároveň měkký kvůli pohodlí. Když si je koupíš větší, tak to silnějším utažením moc nenapravíš, protože ti zas bude mrtvět noha.

              0 0
            • Consuelo  

              Jasně, SiDi prostě patří mezi ten druh velo-materiálu, kdy člověk nepřemýšlí, jestli vzít: SiDi nebo Spešly, Campagnolo nebo Shimano, Continentaly nebo Rubeny, Cinelli nebo FSA, Time nebo Wellgo atp. Prostě vždycky vyhrává ta 1. alternativa.

              U SiDi ostatně platí, že i nejnižší verze, např. silničí Zeta je stejně pohodlná a dobrá jako např. Genius 5 Carbon HT.

              Když je koupíš a obuješ, nebude už co řešit :)

              0 0
              • TomasJ  

                Zeta je mozna pohodlna, ale na jezdeni ma prilis mekkou podrazku. Coz bych povazoval u silnicni tretry za zasadni problem.

                0 0
                • karelH  

                  100% souhlas

                  0 0
                • Consuelo  

                  No, já nevím. Kamarád (somaticky typický špurter) vozí Zety, já různé varianty Geniusů, a nikdy neříkal, že jsou Zety měkké. Zkusil obojí.

                  Nějak nerozumím tomu, co píšeš: „na jezdeni ma prilis mekkou podrazku“. Co teda s těma tretrama dělat? Mít je jako domácí papuče nebo jako boty do sklepa, když jdu pro brambory? :)

                  0 0
        • mastihuba  

          na chození si dokážu představit pohodlnější boty, ale tretry kupuješ primárně kvuli ježdění a na to jsou sidi skvělý.

          Co mám dominátory, tak jsem v nich za rok obešel 2× beskydy a jednou sudety a výsledek jsou lehce okopaný špičky a ochozený jedny ocelový hřeby. Podrážka je docela tvrdá, takže na mokrejch kamenech se musí opatrně.

          0 0
    • Cryzyy  

      Mam SIDI Action 2, jete dva roky, za tu dobu mi upadlo stelovaci kolecko, popraskala „folie“ na pate obou bot a uzvejknul kus gumove podrazky. Na silnicce jezdim Shimano a pristi bikove budou asi taky Shimano. SIDI hezky vypadaj, ale zdaji se mi dost mekke a v terenu nohy moc neochrani.

      0 0
    • Kebo  

      Kdyby nekdo mel zajem tak tady jsem při brouzdaní na Aukru našel zajímave silniční Shimana,kdybych sám neměl víceméně nové Diadory tak je beru http://www.aukro.cz/…h_r300e.html

      0 0
    • scoty  

      Zdar,

      máte už někdo zkušenost s novými Sidi Dragon 5?

      Mají to z nějakého nového materiálu, ne už z lorica, tak nevím.. :)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Nemám je,ale vypadaji suprově za 5250,– i dobra cena. Ja v popisu ctu ze je svrsek lorika a cemu to vadi,nebo mas s lorikou blbou zkusenost?

        0 0
        • scoty  

          S lorikou na sidech mám jen tu nejlepší zkušenost, jenže výrobce dal na letošní modely nějakou loriku Microfibra Techpro, která je výrazně tužší. Dnes jsem zkoušel několik (6) párů treter v různých velikostech a nemohl jsem si vybrat…pohodlí je pryč…

          0 0
    • Pessinger  

      Čau neví někdo k čemu je ten prostřední závit?tretry sidi

      0 0
      • rasto  

        slouží k na namontování zarážky pro kufry keo. další kufr už nemusíš pracně centrovat, zapadne přesně do této zarážky. kuk šedý ovál

        0 0
    • vasek80  

      Víte někdo kde koupit v Plzeňském kraji, kde je výběr na vyzkoušení? Případně můžete doporučit přímo silniční model? Jezdím na pohodu, žádný sport, závody. Cena není limitující, ale zase aby to mělo smysl.

      0 0
      • milan.v  

        Tretry za 10tis. Kč smysl nedávají, prostě si je člověk koupí… Stejnou službu udělají i tretry za půlku…

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Myslim ze i za tretinu

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • Venda  

          Vloni jsem vybiral nove boty na mtb. Tak jsem si neco obhledl na netu, dal si limit tak tri tisice a sel si je vyzkouset do obchodu. Ty pod 3000 mi prislo, ze se rozlepujou uz v obchode, tak jsem trosku pritlacil na cene, tam byly vetsinou hnusny nebo divne delany, tak jsem zas trochu pritlacil na financich az jsem nakonec poridil Sidi Draco 2. A spokojenost. I Dragony vypadaly prostě ve srovnání hůř. Vozim je rok a pul, v zime v lete a nevidim na nich opotřebení.

          0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo Sidi Eagle 10 ve vel. 45? Potřeboval bych zjistit reálnou délku vložky…

      0 0
    • Datel Stepní  

      Jestli ti to pomůže, tak u velikosti 45,5 jsem naměřil 279mm. Meřeno na delku, tak jak je vytvarovaná, pokud bych ji natahl, bude to tak o 2mm více. Neodpovídá to velkosti zveřejněné v tabulce na kupkolo, také jsem to objednával na 2×…

      Snad nemám špatný metr…

      0 0
      • jIrI___  

        Díky, to mi pro porovnání stačí. Právě jsem chtěl reálnou hodnotu, protože s tabulkami výrobců mám taky svoje zkušenosti…

        0 0
        • nooski  

          A teď k čemu ti to bude, když jednak Sidi vložky nestojí za nic a navíc je v tretře celkem na volno :-)

          0 0
          • scoty  

            A jsou stejné pro více velikostí, tuším.. :-)

            0 0
          • Datel Stepní  

            K čemu mu to bude? Aby věděl, že se tabulková hodnota liší o cca 1cm od reality, což je docela důležité.

            Já si objednal 3 velkosti, že si vyberu a musel jsem dělat druhou objednávku, kdybych věděl, že ty tabulky nesedí o tolik, udělal bych jen jednu. Tak třeba k tomu může ta informace být dobrá…

            0 0
          • jIrI___  

            Potřebuju se od něčeho odpíchnout. Znám vyhovující délku vložky a pokud znám i délku vložky v nové botě, jsem hned krok blíže vítězství. Nakupuju dle toho boty na netu už několik let a mám tak 80% úspěšnost. Nicméně pokud tě napadá lepší varianta zjištění přibližné správné velikosti na dálku, rád si nechám poradit :)

            0 0
            • roud  

              Upřímně sidy bych nekupoval bez odzkoušení :/

              0 0
              • jIrI___  

                Vyzkouším, nebudou na první dobrou sedět, vrátím zpět. ******* spíš je to, že vyhovující střih obuvi člověk odhalí až po nějaké době používání. Ale to je risk už u jakékoliv značky, naštěstí na tyto věci nejsem moc citlivý. U kupování přes net je ještě výhoda v tom, že člověk v těch botech může v obýváku sedět půl dne a nikomu to nepříjde divné, kdysi v RockPointu se na mě už po hodině zkoušení dívali podezřívavě :)

                0 0
            • nooski  

              Vyzkoušet ;-) Pár stovek párů Sidi jsem prodal, takže vím, že to jinak nepůjde. Bohužel v současnosti to znamená objednání více velikostí přes net, neb tu máme ten protektorát.

              0 0
    • RMX  

      Chtěl bych se zeptat ohledně velikosti treter SIDI. Zkoušel jsem mimo jiné Fyzik Atlas a v mé velikosti 48/31 cm byli ve špičce úzké. Vel. zvolit asi 50/31,3cm (boty obvykle kupuji v této velikosti). Ve srovnání s Fyzik které jsem zkoušel jsou na tom jak např. v té špičce? Objednával bych Sidi Trace 2 MTB. Jsou OK na běžné XC?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.