• Nik1911

    Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s upnutím kola do trenažéru Elite Turno. https://www.mojekolo.cz/…elite-turno/

    Ty trenažery jsou s osou kompatibilní ale mají jen 11s pastorek. Na kole mám 12s tzn i přehazovačku na 12s. Nebude to dělat problém?

    Z obchodu mi psali, že osa je ok ale k pastorku se nevyjádřili.

    Díky za případné info

    0 1
    • petyn  

      Na Sh 11sp ořech dáš 12 sp kazetu, ale jen s nejmeším pastorkem 11z. Jestli máš na kole XD ořech nebo microspline tak musíš koupit novou kazetu. Třeba tuto : https://www.kupkolo.cz/…ech_z104860/

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • kubad  

      12 rychlostní silniční kazeta Shimano – pasuje na ořech Shimano HG11

      pokud máš silničku, bude to pasovat

      ale netuším o jakou 12sp. kazetu myslíš – pokud MTB máš problém

      0 0
    • niro125  

      Záleží jakou kazetu chceš do trenažeru dát. Pokud něco HG ořech tak tam není problém 11 sp/ 12 sp. Pokud máš 12 sp XD Sram nebo 12 sp mikro Spline Shimano tak budeš muset koupit navíc odpovídající ořech. Pak tam normálně dáš příslušnou kazetu a jedeš.

      Já Turno mám a standardně tam mám 11 sp kazetu HG Ultegru a provozuji tam silniční kolo s pevnou osou. Ale zkoušel jsem tam nasadit na tu 11 sp. kazetu i MTB s 12 sp Sramem a fungovalo to docela v pohodě. Takže je i taková možnost dát tam normálně nějakou 11 sp.HG kazetu a ořech neřešit. Na Turnu stejně řadíš tak 4 pastorky a ne celý rozsah kazety a případně pracuješ i s kadencí, kterou si reguluješ odpovídající výkon.

      0 0
      • Nik1911  

        Ahoj, mám mtb s pevnou osou 12–142. Na kole mám sice sram ale tu kazetu bych beztak koupil na trenažer. Jen nevím, když koupím 11s třeba Shimano, jestli nebude prehazovacka Shimano XT. Ríkám si, když dám 11s Shimano tak aby nepreskakoval retez pokazde jak silněji slápnu…

        0 0
        • kubad  

          Koupíš 12sp MTB kazetu která je na HG11 ořech. tedy začíná 11zubu

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.