Trek Fuel EX8 vs Giant Trance X1

17 nepřečtených
  • Lenka.05

    Otázka je jednoduchá – kterého :)

    Na ježdění „po TZ“ :) Tedy pohodové ježdění po lese, pěšinách, cestách, asfalt taky, ale málo. Žádné závody, hlavně pohodlí, ale taky aby to jelo, drsné sjezdy pro mě nejsou, fakt spíše lehčí až středně těžký terén (žádné sjezdy po skalách, v šutrech a skoky). Pomůžu si výměnou mého Fuela za Trance X1 co se týká pohodlí? Důvodem je spíše to, že se mi Giant vždycky líbil, nějaká láska nebo co :) než že bych byla s Trekem nespokojená.

    Tak že bych vyměnila, mám možnost toho Gianta koupit za slušný peníze.

    Giant http://images.thebikelist.co.uk/…GU_angle.jpg

    Trek co mám v profilu :)

    Anketa: Koupit nebo si nechat:

    0 0
    • marapara  

      Těžko říct, pokud jsi s Trekem spokojená, nevidím důvod měnit. Leda že by byla možnost ho výhodně prodat a Gianta výhodně koupit, abys moc nedoplácela.

      Fungovat budou oba dobře, každý systém má asi své přednosti a nedostatky. Giant bude možná víc AM, než Trek.

      0 0
    • jarynp  

      Jdi do Gianta, mám Trance X1 druhým rokem a jsem nadšenej!

      0 0
      • jIrI___  

        Mám Fuela EX už druhým rokem a jsem nadšenej! Teď si může vybrat :). Aneb vypovídající hodnota nula nula prd.

        0 0
    • bluma  

      EXo jde lépe za pedálem, Trance líp žehlí. Když to vyměníš, tak si budeš nadávat, co to máš za línou potvoru, když to nevyměníš, tak tě bude hlodat, jestli by pohodlnější bike nebyl fajn. Asi tak:-)

      0 0
    • Vegan  

      Uprimne byt tebou koupim Cyphera pokud uz Giant. Cypher je na delku jen trosku kratsi geometrie a ma vetsi sloping, tedy pro zenskou asi prijemnejsi. Otazka, ale take proc jit do noveho kola, kdyz si se starym spokojena. Takze pokud mas penize a chces je vrazit do kola, tak ja osobne bych na Treka koupil lepsi/lehci UST kola a vymenil brzdy. Pak muzes vesele jezdil dal ( to plati jen pokud si opravdu s trekem spokojena ).

      0 0
      • bluma  

        Tak s tím bych souhlasil, pokud utratit nějaké finance, polaď EXo, za pár korun se dostaneš pod 12kg a poletí to úplně jinak.

        0 0
    • morlo  

      S Giantem nemám zkušenosti, ale být tebou bych ho před koupí zkusil projet, vzhled je subjektivní parametr a i když má na spokojenost velký vliv, jízdní dojmy by naopak mohly být důvodem k nespokojenosti. Často platí, že když si člověk koupí něco novýho, hned pokukuje po tom, co by mohl dokoupit, změnit, případně vyměnit celý, takže rozumím tvý motivaci, mám to taky tak…

      Taky mam Fuela EX 8 r. 2010 a co se týká reakce na pedál, tak jsem maximálně spokojenej, jede pocitově stejně, jako moje předchozí HT RB CRX, vyjedu stejný kopce, ve sjezdu je výrazně pohodlnější, ale v pohodlí pořád má rezervu, takže se chystám poladit hlavně vidli, kde rezervy vidím zejména.

      Když jsem kolo kupoval, váhal jsem mezi Spešlem SJ FSR Comp a tímhle Trekem, Spešl se mi líbil (a líbí) víc, ale přišel mi línější a řízení tupější, když jsem naopak sednul na Treka, tak jsem byl z jízdních projevů nadšenej, a i když mi vadily zlatý a bílý doplňky a Spešl byl můj jasnej favorit, tak jsem vzal nakonec Treka. Jsem s nim pořád spokojenej, přijde my geometrií dobře vyváženej, jízdu si na něm užívám mnohem víc než na HT, jezdím častejš a delší štreky a vzhled už mě moc netrápí.

      Na druhou stranu by člověk měl zkoušet nový věci, pokud znamenají posun. Gianta bych si určitě projel a v případě spokojenosti do něj klidně šel :).

      0 0
    • Lenka.05  

      Moc vám děkuju za názory. No je to tak – jak člověk něco koupí, už pokukuje zas jinde :)

      Motivovalo mě hlavně to, že bych mohla toho gianta x1 mít za pěkné peníze a líbí se mi (černá prostě jede a ten rám je pěkný, ty letošní se mi nelíbí ani trochu).

      Trek je moc fajn-je dostatečně pohodlný (nemám teda srovnání např s tím giantem) a přitom fakt jede, což je asi pro mě dobré, když nemám takovou výkonnost jako chlapi co s nima jezdím, takže se nevláčím s línou potvorou :) Červík prostě hlodá, protože Giant je pěknej, dle ohlasů pohodlný…ale s Trekem se asi méně nadřu, fakt krásně frčí :)

      Pokud si ho nechám, brzdy jsou v plánu, a asi bych si nechala u Hnoje něco pěkného zaplést.

      Hlodá ve mě i změna designu (hodit to do černého laku), měl by tady někdo tip kde by mi stříkli kvalitně rám vč zalakování nálepek? Středočeský kraj. Cena není až tak rozhodující, ale zas 10tis bych nedala :)

      0 0
      • bluma  

        Šmarjá, tak krásnou a neokoukanou barvu na tom Treku máš a chceš dělat pohřebák?:-)

        0 0
        • Lenka.05  

          Nojo, takový EMO kolo by to bylo :D

          Lidi, vy mě přesvědčíte, že nechám barvu piva, koupím nový kola a budu spokojená zas na rok :D

          0 0
          • cvancara  

            Hlavně to nelakuj, to by bylo barbarství. To Tvé kolo je nádhera. :)

            0 0
      • Hejdik  

        řekni rovnou,že jsi se už dávno rozhodla a potřebuješ mít pouze čisté svědomí.

        Pokud neřešíš peníze ,tak nevím,nad čím přemýšlíš :-DDD

        0 0
      • cvancara  

        Lenko, nebudu se vyjadřovat k tvému dotazu, nicméně pokud se toho Treka budeš zbavovat, tak se hlásím do fronty případných zájemců o koupi. :)

        Sám mám čerstvě Treka Fuel EX 8 a nebál bych se jej pořídit své polovičce. :)

        0 0
      • Dálkoplaz  

        Osobně se mi víc líbí Trek, takže být tebou neprodávám.

        Kdyby ses ale nakonec rozhodla pro prodej a chtěla si nechat svoje sedlo, tak to původní bílo-hnědé mi tu doma leží. Nasadila jsem jiné a tohohle bych za mírnou cenu zas pustila do světa.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Kdyby ses rozhodovala pro novy, tak bych byl jasne pro Trance. Ale takhle… ten Trek vypada jako desnej mazel :)

      Ale tezko radit, kdyz chces tu ponurou cernou a jsi ochotna kvuli tomu zmrvit i toho Treka :D To bych uz pak radsi bral toho Obrika.

      0 0
    • scret  

      pokud jsi na Trancu jeste ani nejela, tak jak muzes uvazovat nad vymenou? Pokud je to jen kvuli designu, pak je to podle me nesmysl, radeji bych poladil EXe…

      Pokud by ti byl jizdnim projevem blizsi Trance, pak ti ho samozrejme doporucim vic, Giant je moje srdcovka…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.