Trek Fuel ex 2021 vs. Trek Slash 2021

13 nepřečtených
  • Fullstache

    Ahoj, už delší dobu mám dilema. Momentálně přemýšlím o koupi dvou kol, jelikož jsem věrný značce trek od které jsem měl již 2 kola (Fuel ex 7, full stache 8) teď přemýšlím mezi koupi nového Fuel ex 9.8 2021 nebo Slash 9.8 2021. Chci se zeptat, máte někdo přímé srovnání těchto dvou kol? Nikdy by mě nenapadlo koupit si Slashe, ale když se koukám na všechny ty recenze a dost lidí tvrdí, že do kopce šlape podobné jako Fuel ex, tak se nemůžu rozhodnout. Jezdím All mountain, cca 40–80 km jízdy. Pokud někdo máte srovnání nebo nějaké doporučení, budu moc rád za vaše rady.

    0 0
    • lubosalbi  

      Tak tohle dilema jsem řešil taky, projel jsem si Fuel EX a není to špatný, celkem to jede a zvládne i slušný terén. No ale objednal jsem Slashe, protože zdvihu není nikdy dost a jak si poznamenal, v recenzích píšou, že to celkem jeden. Jen termíny dodání jdou fakt dlouhý aspoň na Slashe, i když ty 9.8 by měly být někdy v dubnu. Můj Slash 8 a v červnu.

      0 0
    • novas752  

      Na Slashovi 2021 jsem jezdil, je to kolo dělané na ostrý enduro ježdění. Valí to jak tank, projede to bez pardónu na skrz skoro všim, ale jakmile to dostatečně nekrmíš náročnym terénem tak je na tom nuda. Do kopce to jede docela hezky, ale na méně těžkých trailech to prostě jenom jede a nic z toho neni. Fuel EX je na méně a středně náročných terénech mnohem zábavnější, hravější.

      Byl jsem se Slashem na Klínovci, modrá na tom v podstatě za trest, červená je na tom nudná, skákací části na Baronovi už byly dobrý, na Německý to bylo ve svym živlu – nebo červenej a černej trail na Plešivci hned vedle byly taky to pravý ořechový.

      1 0
      • lubosalbi  

        Tak modrá a červená na Klínovci je nuda asi na všem, pro mě teda :-)

        0 0
        • novas752  

          Zrovna na tom FueluEX a podobných kolech už ta červená docela zabaví když tam jedeš rychle. Na tom Slashi tam můžeš letět kudlu úplně na magora a stejně to kolo jen otvírá držku že by chtělo ještě víc. A to jsem jel jen na základ verzi na Lyrikovi. 9.8 se Zebem bude v tomhle ještě horší.

          0 0
          • lubosalbi  

            Já na Fuelu ex jezdil na Singltreku pod Smrkem, protože tam je pro mě asi nejbližší místo, kde si ho můžu půjčit. Na ty trailíky pohoda, pak jsem ho vytáhnul na Smrk, kde je super kamenitá turistická, tam už to bylo tak na hraně. Na kole byla tedy mizerná vidlice Rock Shox 35, zadek to dával celkem v pohodě.

            Druhý den jsem sednul na mýho Striva a jel na traily, který znám a o kterých se nemluví, co jsou terénem podobný tý stezce ze Smrku a bylo jasno, beru Slashe. Ona i ta cena je skoro stejná, když porovnám Slash 8 a Fuel EX 8. S tím že podvozek Slashe je o level dál.

            0 0
            • novas752  

              Jo ta modrá turistická ze Smrku dolu je dobrá, to už je na trailová kola místama trochu moc no.

              0 0
    • Pi†el  

      Nemel jsem moznost sedet na modelech 20/21, ale vlastnim posledniho slashe, co delali na 27,5" kolech. Zdvih 160/160. Do kopce s nim vyjedu vic, nez na XCcku, jen trochu hur jede, ale na enduro velmi pekne. Dolu zvladne mnohem vic, nez me pusti hlava. Nejhorsi jsou rovinate, „nejlepe“ asfaltove presuny. To je vopruz.

      Na jare jsem na testovacce jezdil na Fuel Ex – bohuzel jen v nejake lowcost verzi. Kolo vazilo od oka 16 kilo, do kopce nejelo, priserne nejelo. Ve sjezdu sedelo jak pribite a pusobylo, ze ma clovek pod sebou vice nez 130/140 milimetru..

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mam slashe 2020 a na fuel ex jsem jezdil nez jsem koupil. Na vylet 40 km asi ok, ale 80 km bych na svym slashovi jet nechtel. A model 2021 bude na vejlet jeste horsi. Prijde mi, ze slash funguje az kdyz jedes az letis poradnou kudlu a cim vic z kopce tim lip.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.