• Mulis

    Ahojky bikeři a bikerky, doporučte nějaké trasy Hostýnkými vrchy.....Já mám oblíbenou trasu Rusava , směr na obec Držková lesem na místo zvané Německé, pak Troják, Tři Kameny, Hostýn, sjezd do Bystřice – Chvalčova, potom Kamenný domek,Kelčák a pak kolem Teodorky (studánky)přes Tesák zpět po cestě na Klapinov domů do Holešova…Znáte cesty okolo Držkové, Podkopné Lhoty, Kašavy?

    0 0
    • coolboy  

      Tohle bude hodně trapná odpověď, ale protože mým výchozím bodem je chata na Rusavě, tak se mi líbí každá cestička v Hostýnkách :-)

      0 0
    • Loner  

      Prosímtě, kde je místo zv ané Německé? Dík.

      0 0
      • Jaromír  

        podle té chalupy bych to typl na tu zadní cestu z Držkové na Troják, jmenuje se to tam Košařiska, nebo tak nějak. anebo je to někde úplně jinde.

        0 0
      • Mulis  

        Ahoj, místo zvané Německé je chatová oblast a dostaneš se k ní po cestě Rusavské 5O ky, když sjíždíš z Trojáku, kdy na mapě je to pojmenované Košařiska. Tož tak.....

        0 0
    • Jaromír  

      V hostýnkách je to všude super, tam neuděláš chybu nikde. Já mám rád třeba kolem Kašavy ten hřeben na Kopné až na Vrzavé Skály, nebo po druhé straně je to super z Kopné (bezva výhled) nad Slušovickou přehradu, tam sou super singly. Spousta poježdění je i kolem Lukova, nebo na druhé straně kolem Rajnochovic. Nebo klasika hlavní hřeben Hostýn-Troják a dál na Lazy. Záleží co máš radši, dá se najít spousta terénů pro každého.

      0 0
      • skier  

        Čau.Je to jetelné z Držkové na Kopnou a na Vysoký Grůň po modré a pak přes Chléviska na Všeminu nebo na druhou stranu do Hoštálkové???Dík

        0 0
        • Jaromír  

          Jet se to dá, ale je to dost vražda (aspoň teda pro mně). Od Kopné je to v klidu, ten kopec na Humenec není zas tak dlouhý. Jestli vyjedeš Kopnou tak je to malina. Kolem Grůně je to super, ale je to dost zarostlé a občas nějaká těžba, situace se hodně mění, letos sem tam ještě nebyl, tak nevím. Když tak se to dá objet po té pískové cestě, ta je ale o ničem. Z Baťkové je to taky prima, sem tam blato, větve, ale krásné.

          Z Baťkové je super trasa po červené do Vizovic, od Sirákova je na 5km jeden jediný výjezd, dost to švihá.

          Do Hošťálková doporučuje sjet o zelené z Tisováho, ostatní hřebeny jsou krátké a prudké a pak do dědiny po asfaltu. Nebo přes Troják, a pak jde odbočit leckde. A jsou to samé dlouhé pozvolné sjezdy. To mám rád. Kolem Hošťálkové je spousta krásných málo známých skal, ideální na takovou průzkumnou pohodovku.

          0 0
          • skier  

            Jo dík.Sjezd z Tisového znám,ale tu zadní část kolem Baťkové už ne..vydám se tam brzo a dám info. Nechci si neustálým hoblováním Pardusu,Kelčá­ku,Lázů,Ondře­jovska…znechu­tit tuto oblast,kterou mám u huby.Mimo se dostanu tak maximálně na nějaký maratonek bo moja nikdy na kole neseděla a nechápe…

            0 0
            • Jaromír  

              Není zač. Hostýnky mně pořád dokážou překvapit. Pokaždé najdu něco nového, ostatně jestli to znáš kolem Ondřejovska tak víš nejlíp sám kolik tam toho je.

              0 0
              • Rootan  

                Krásné foto. Můžeš prozradit kde to je?

                0 0
                • Jaromír  

                  ne, je to tajné. vy by ste mi tam jezdili :)

                  je to na kopci Velá mezi Lukovem a Vítovou. Takových chodníčků je na Hostýnkách plno, jen se mi málokdy chce zastavovat a fotit.

                  0 0
                  • Lukecz  

                    A to sem myslel, že tam znám každý kámen šok

                    0 0
                  • skier  

                    To je na hřebenu nad Vítovou a nahoře to křižuje rozdrbaná cesta od lesáků..teda loni to tak bylo…

                    0 0
                  • beeker  

                    Jestli si to tady někdo přečte, nevim, ale odkud je ta pěšina na fotce?

                    0 0
                    • Jaromír  

                      je to z Pržna směrem na Prženské paseky, tam co dělají to uzené koleno. Asi ve třetině kopce.

                      0 0
                      • beeker  

                        Ty brďo, jsem ani nečekal že se někdo ozve, dík moc, jen to trochu upřesni kde se na to najede- já znám jen tu žlutou po asfaltu a jezdím tam docela často, kdyžtak prosím přidej mapku, byl bych moc rád. Počítám že to bude někde odbočovat z té asfaltky podél potoka, myslím že sem tam nějaké pěšiny viděl, ale nic víc. A ještě by mě zajímala ta pěšina z fotky o něco níže v tom údolí Červenky, (co jsi psal jak ji protla asfaltka), kolem zbrojovky a případně z té Lušovky a údolí Dinotice to vypadalo moc dobře, byl bych rád kdybys mi to víc popsal, mohla by to být pěkná alternativa ke sjezdu z Cábu. Díky moc za každou odpověď, a vůbec, jsem nadšený že se tu někdo vůbec ozval to jsem nečekal. A ty cestičky – paráda, něco takového tady v okolí furt hledám. :-)))

                        0 0
                        • Jaromír  

                          je to přesně tady , když si to vyzůmuješ tak pěkně uvidíš kde se odbočuje z asfaltu. Chodník vede v tom remízku na spodní hraně toho rubaniska. Je tak dlouhý jak je vidět na mapě, tzn ne moc, ale furt o moc lepší než po asfaltu, že…

                          K té Července : kolem zbrojovky a kolem červenky je hned několik chodníků v různých výškách, navzájem se různě doplňují a kříží. Když vezmu nejdelší variantu tak kousek za Dušnou vede kolem celé zbrojovky, až pod Cáb, pak do Dynotice, přes sedlo do půlky Červenky v podstatě jeden chodník jen s malýma přerušeníma. Na druhou stranu zas pod Cábem (kousek pod sjezdovkou) po vrstevnici až na Lušovku, tam se stáčí dolů do Dynotice. A pak je tam ještě moc dalších které nejsou tak souvislé. Vysvětlit se to moc nedá,  to se musí vidět. Jsou to chodníku jen od zvěře a od myslivců, žádné cesty, prostě „u toho stromu doprava“.

                          0 0
                          • beeker  

                            Díky moc, kolem toho Cábu pohledám, na tu první fotku čumím s otevřenou hubou.:-))

                            A ty Prženské paseky – chápu to správně, že z té asfaltky po žluté odbočíš doleva na polňačku a ta pěšina je až na tom uvedeném místě, jestli jsem to vyznačil dobře a poté zas končí na další polňačce. Vyjet nahoru někde k těm barákům a pokračovat zas na žlutou kolem té první hospody dál? Nebo to pokračuje nějak dál až přímo k té hospodě na Václavsku? Promiň, ale tohle mi není jasné, ale rád na to mrku, jezdím tam opravdu často, takže lepší než sjíždět po asfaltu po žluté nebo po trase Drásala.

                            0 0
                            • Jaromír  

                              jj, to nahoru je je moje trasa, líbí se mi tam ten barák :)

                               

                              dolů jezdím nejčastěji tadyma, chce to ale celopéro. závěrečný sjezd po krásné hladké louce je prostě palba. ale přiznám se moc to tam vychytané nemám a jsme i nadále otevřen dalším nápadům :)

                              0 0
                              • beeker  

                                Ta tvoje cesta dolů vypadá zajímavě, to zkusím. A to je po lesní cestě, pěšiny nebo i asfalt? Dá se tam ale v těch cestách jakžtakž vyznat?

                                0 0
                                • Jaromír  

                                  ta cesta je taková znouzecnost, neznám dolů žádnou lepší tak aspoň tak. je to většinou louka, trochu šotoliny a kousek po lesní cestě.

                                  Od hospody pojedeš jakoby rovně, ne do leva na asfalt, ale rovně po takové rozbité šotolině kousek do kopce. tak po 50m se dáš vlevo po vrstevnici na louku. ta se stočí víc do leva a dolů k lesu, tam najedeš na šoto. po ní na konec lesa a prudce doprava, kousek rovně a dost prudko dolů. na křižovatce doprava o takové lepší šoto do sedla, v sedle doleva nahoru na kopec. na vrcholu do leva kousek lesem a pak fičák dolů po louce. z okazu je to víceméně jasné.

                                  nevím co máš, ale na pevňák to moc není. ale za průzkum to stojí.

                                  0 0
                          • beeker  

                            A co ještě tady, místo u mostu přes Bečvu když jedeš po cyklostezce ze Semetína do Pržna(při přejíždění hlavní cesty). Všiml jsem si tam pěkné pěšiny nahoru do lesa, ale zatím jsem ji ještě nijak nezkoumal, ale jak tam kolem pojedu tak na to mrknu, podle mapy by tam měly být chaty a možná že to ještě pokračuje někam navrch až na Prženské paseky. Neznáš náhodou??

                            0 0
                            • Jaromír  

                              hm, ne. znám to jenom takhle , to „u rafaje“ je opuštěný statek, zajímavé místo. ty chaty býval tuším něco jako pionýrský tábor.

                              0 0
                              • beeker  

                                Ten rafaj sem si taky říkal co to je, barák a kolem žádná cesta. Ale celkově tahle místa nad Pržnem asi skrývají pěkné zákoutí, jde o to jen tam trochu pohledat, někdy si musím dát průzkumnou vyjížďku a ne jenom pořád švihat tam kde to znám…

                                0 0
                                • Jaromír  

                                  jo to určitě, míst je tam pěkných spoustu. například já tam už asi 10 let hledám sirné prameny co tam jsou podle mapy … marně. prý jsou někde úplně jinde.

                                  0 0
            • vojta  

              :-))) To znam ..... Na trasach v mem omezenem akcnim radiusu uz znam pomalu kazdy kamen a kdyz se mi podari vyrazit jinam tak je to maly svatek …

              0 0
            • Corbett  

              Teď jsem se vrátil z biku. Objížděl jsem Slušovický okruh. Nahoře na Kopné jsou v cestě nějaké barikády proti motorkářům, ale už se to dá přejet, nebo obejít. Když jsem tama jel a bylo to čerstvé, tak to byl opruz. Jinak hřeben k Baťkové a dál je hodně rozbitý od lesních strojů. Ještě víc než normálně, ale když je sucho, tak se to dá jet a je to docela sranda. Od hranic dál po hřebenu je to jetelný, místy rozbitý a dolů z nejvyšího kopce v tom pěkné sjezdu (myslím Kopřivná) jsou v cestě pohozené  5m dlouhé klády,tak pozor. V Deštné jsem sjel, dál mě to už nebaví.

              0 0
              • skier  

                Čau žiješ???Musíš mě na tom tvém konci někdy povodit :-)

                0 0
                • Corbett  

                  Velmi rád, ale když bude sucho. Za mokra to je v těchto lokalitách dost drsný. Jak už jsem říkal, je to hodně zozbitý a podloží je jílovité. Jinak příští týden se po trase o které jsem mluvil jede tato vyjížďka. Kdybych nemusel do práce na pitomý fotbal (hraje tu Brno), tak bych se této solidní akce určitě zůčastnil:)

                  http://slusokruh.webpark.cz/slusokruh.php

                    
                  0 0
                  • Mulis  

                    že by tvá práce byla čistě policejní? tak to se probůh asi známe.....Já jen ohledně toho fotbalu…ale to je jiné téma…

                    0 0
                    • Corbett  

                      práci jsi uhodl

                      0 0
                      • Mulis  

                        Tak to tě pic. Kde sloužíš? Já ve Fryštáku celých 10 let(jinak 12)…

                        0 0
                        • Corbett  

                          U MP Zlín, 12 roků. Pozdravuj Petra Tich… od Jirky Richt…  On mě moc dobře zná.

                          0 0
                          • Mulis  

                            Jo vyřídím, k 1.6. přechází na OHS Zlín, čekají rodinu v červnu, bude se brzo stěhovat do RD v Ostratě. Jinak nevím, co bych tak na něj bonzl. Je to prostě Budha!!!!!!!!!j­ak jako…

                            0 0
                            • Corbett  

                              Všechno vím, všechno znám. Známe se dost dobře. Také jsem chvíli jezdil jeho s bráchou.

                              0 0
                  • skier  

                    No vždyt už je to poslední zápas…to zase bude bordel. Slušovice jsem chtěl jet,ale nechal jsem se ukecat na Černou horu..Doma jezdím málo max. pátek a sobota ale pokud budu vědět dopředu tak si naorganizuju volno v týdnu…Chce to už delší trasy náš maraton se blíží..-:))))

                    0 0
                    • Corbett  

                      Naplánuj si volno a klidně se ozvi.

                      Se mnou to vypadá takto – : – tento víkend fotbal a v neděli pouť ve Všemině (musím jít s malou), další víkend jsem v Jeseníkách a pak už se mi přesouvá volno na všední dny. Víkendy budu makat :((

                      0 0
        • Mulis  

          Nejlepší na jízdu bikem je to z místa zvaného Májové(cesta na kempem za Držkovou)po RZ Barumky a na vrchu, po dost brutálním stoupání, se vydáš do prava(je tam celdule na Kopnou)a pak kam chceš…

          0 0
      • Mulis  

        Ahojky, cesta z Kopné k přehradě – myslíš tím od Hrubého lesa, chatovou oblastí okolo Bačů, přes Skautský(či jaký) tábor do Kašavy?Na mapě po Žluté.....

        0 0
        • Jaromír  

          Jo, přesně ! V tom táboře sem se kdysi pěkně vypek. Pustil sem to z toho kopečka na louku, při výjezdu z lesa sem se sehnul pod větvama a když sem zvedl hlavu tak sem zjistil že sem uprostřed nějakého tábora zrovna v době poledního nástupu. Byl sem rád že sem se vyhnul vlajkovému stožáru. Od té doby je tam u cesty zákaz vstupu na soukromý pozemek. Je tam víc variant kama to sjet a všechny dobré.

          Ještě sem myslel neodbočovat k táboru a jet furt rovně a k hrázi přehrady. Nebo kdybys to chtěl trochu HC, tak se dá sjet po takovém ostrém, kamenitém a docela prudkém hřbítku až na ty skály tesně u vody. To je ale trochu drsnější.

          0 0
          • Mulis  

            Tu cestu a okolí znám spíš pracovně.....cha­tové oblasti v okolí Podkopné a Kašavy, Lukova, Fryštáku. Na kole se raději projedu tzv. Na Kroměřížské straně a od Vsetína. Nepřipomíná mi to ,,pracovní místa", ale přemohl jsem se párkrát a cesta na Vrzavky je za krásného počasíčka parádní, hlavně ty výhledy z Kopné…

            0 0
    • Mulis  

      Co říkáte asfaltování v Hostýnkách – Grapy, Klapinov.......a bůh ví, co nás ještě čeká.

      0 0
      • dufs  

        Vyasfaltování Rusava – Hostýn se mi jeví jako největší ..... sešup dolů to byl parádní, nahoru už dřina ale tohle co je tam teď je hnus. Teď to beru radši přes Pardus.

        Asfaltování lesních cest je mi proti srsti, ale vypadá to že jich bude víc :-(

        0 0
        • Stancek  

          Nechapu co kdo videl na makadamovym sjezdu :-/ akorat na rozbiti drzky a zazitek zadnej,  sjezd pro MTB si predstavuju jinak nez 2,5m sirokou cest prez louku dolu. Asfalt Rusava – Hostyn je dobrej, aspon se da na cestaku, na bika je v Hostynach cesticek a sjezdu dost, jenom by nemusely byt dopraseny od lesaku.

          0 0
          • Corbett  
            • :))
            0 0
          • Mulis  

            Respektuji tvůj názor člověče…ale nepiš to, čemu nerozumíš.

            Asfaltové cesty na Hostýn a na Klapinov se konaly za skryté podpory obce Rusava a Zlínského kraje  tzn. podpory Evropské unie (vše je dnes o penězích a o známostech)a tudíš pro pár vyvoleným lidí, kteří mají rekreační chaty na uvedených místech a díky tomu mají snadnější příjezd ke svým víkendovým domovům. Hostýnské vrchy jsou chráněnou oblastí a oblastí klidu, tak o tom praví tabule , které tam visí, ale díky asfaltovým cestám jsou už lidi tak odvážní, že pojedou přes Grapy na Hostýn autem!!! A to si piš, že se to děje!!!!Jenom si vem, jak jezdí auty přes Hadovnu a je tam taky zákaz vjezdu, tak o kom myslíš že to je? O lidech synku!!!!!

            A lesáci nepráší cesty, jak píšeš… ale lakatošema je totálně ničí, jenomže, jak to dřevo z lesa vytěžit a nepoškodit cesty, poraď , takové věci zas docela chápu. Sjezd i výjezd na Grapy byl dříve zážitkem, teď je to o strach(lidí jak sraček!!!)Hadovna je to samé.....co je to za zákaz vjezdu, když lesy Bystřice p/Hostýnem dávají výjimku majitelům rekreačních chat!!!!Teď argumentuj. těším se na odpověď......

            0 0
            • Jaromír  

              jen pozn. asi nemyslel „lesásci práší“ ale „lesáci prasí“. nebo ne ?

              0 0
              • Mulis  

                Jaromíre jsi všímavej, já jsem to v tom afektu přečetl ,,práší a oni zatím prasí", jsem člověk s chybami, díky za upozornění. Jaký máš názor na asfalt na Grapy ty?

                0 0
                • Corbett  

                  Přidám můj názor. Když tam asfalt pokládali, tak jsem si ťukal na čelo. Nicméně, vyasfaltovali jenom starou rozbitou cestu, žádný přírodní singl. Teď jsem rád, že tam je. Využíval jsem jí v zimě, když jsem jezdil v Hostýnkách.

                  Za druhé tu cestu můžou využívat lidi jako je můj táta. Má problém s očima a do terénu se bojí. Jinak ale na svém crosu vyjede vše a byl rád,když jsem ho vytáhl na Hostýn na který by jinak musel z Chvalčova.  

                  Až vyasfaltují Hostýnský hřeben, tak to bude špatný, ale zatím si myslím, že je kde jezdit.

                  0 0
                  • Mulis  

                    JO s obsahem souhlas, ale když tam byl makadam, bylo to sice o hubu, ale nepotkal jsi tam tolik lidí a teď je to vážně o strach. Jak Grapy tak Klapinov. Potkal jsem tam už maminy s kočárky a měl jsi vidět ten zarputilý výraz při tlaku do kopce, tlačila jak na WC.....

                    Já se tomu místu raději vyhnu a jak říkáš, na podzim a na mírnou zimu(bez sněhu)ideální trénink. Přes sezónu raději nee.

                    0 0
                    • Corbett  

                      Kolik ty toho prosím tě najezdíš o víkendu? Ve všední den, jsi rád, když v Hostýnkách vůbec někoho potkáš.

                      Nahoru na hřeben jsou výživnější cesty. Jenom přes Pardus vím o třech. Nejčastěji jezdím ale na Holý vrch.

                      0 0
                      • Mulis  

                        Však víš jak je to s naší prací, víkendy právě k vůli takovým poznatkům z asfaltu na Grapy raději nejezdím, to máš recht, když mám volný jeden víkend. Holý vrch je taky moje krevní skupina a výjezd nahoru jsem vždy před koncem  tlačil, prostě  nejsem  dříč do kopců, je to moje slabina.

                        0 0
                      • coolboy  

                        No Holý vrch je pořádná dávačka…ještě jsem ji letos nejel. Každopádně ji preferuji z kopce dolů :-) uprostřed prázdnin během pracovního týdne tam skoro nikoho nepotkáš a můžeš to dolů pěkně svištět…no už abych měl zkoušky za sebou a mohl se dočasně přestěhovat do Hostýnek :-)

                        BTW co říkáte na „krásně“ lesáky upravenou cestu okolo Rabliny? (myslím že je to modrá turistická z hradu Lukov na Velíkovou). Já jsem tam v neděli vytáhl mamku, ať zamachruju, jaký krásný cestičky neznám, a nakonec jsme se brodili v půl metru hlubokých kolejích…

                        0 0
                        • Corbett  

                          Je to moje oblíbená startovací ceta do Hostýnků. Mám to za bukem. Letos jsem tam jel jedenkrát nahoru, dvakrát dolů jako návrat z vyjížďky. Je to celkem masakr. Ta cesta bývá z jara vždy zozbitá, ale tokhle si ji zozježděnou nepamatuji. Raději se tomu teď vyhýbám, počkám, jestli si to sedne a vyjezdí se tam typická pěšinka v rozbombarované cestě:)

                           

                          Co ty jsi dělal v těchto končinách?

                          0 0
                          • coolboy  

                            Tož jsem se po dlouhé době dostal i s kolem na chatu (na Rusavu)…snad zítra počasí jakštakš vydrží a před zkouškama si ještě vyčistím hlavu na bajku :-)

                            Jinak od teď si začínám všímat aut zlínské MP :-)

                            0 0
                            • Corbett  

                              Všímej. V autě mě ale nepoznáš, všechno stejné chsichty, ale pokud potkáš měšťáky na kole, tak to jsem JÁ -: )))

                              0 0
                    • skier  

                      No raději ať tlačí na Klapinov než v nákupním centru…Ty dvě cesty byla asi pro lidi co tam něco obývají nutnost a že se to postavilo jako něco jiného to už je jiná věc. Grapy mohly skončit pod lesem, ale to bychom zase nepřáli žiletkám. Cesta na Grapy ale nebude mít dlouhou životnost, bo to položili na blato tož tak…peníze jsou proinvestované a o to jde především…

                      0 0
                      • Mulis  

                        Aspoň se holky vyvětrají, pro turistiku vážně přínos......

                        0 0
                • Jaromír  

                  no, abych se přiznal tak sem tam jel naposledy co tam asfalt ještě nebyl. to bude tak 3–4 roky, nebo tak nějak. neznám ani ty fámy okolo jak tu někdo psal o povolení vjezdu chatařů, takže těžko soudit. jinak z asfaltu v lese docela šílím, to co se teď děje třeba okolo Vsetína je naprostá hrůza, za posledních pár roků tu přibylo odhadem pár desítek km asfaltek. kdyby třeba zalili stávající šotolinu, tak se to dá celkem chápat, ale zrovna v úterý sem narazil na novou asfaltku v místě kde byla nedávno jen takové dvě koleje od LKT. chtěl sem to vyfotit, ale stejně by mi to nikdo nevěřil a ani nemám fotku jak to vypadalo předtím.

                  popravdě řečeno jsem celkem rozpačitý i z akcí čemby, nevím jak by se mi líbilo kdyby začli něco stavět i u nás. i když u nás to není třeba a někde kde nic nemají se nějaké stavějí asi snese. takže asfalt vůbec. asfalt je totiž příprava na vyrubání lesa, a to je teprv hrůza.

                  foto je jeden z mnoho přírodních singlů kolem vsetína, zrovna ten co ho přeřízla ta asfaltka. nejsem perverzní takže foto čerstvé rány nebude.

                  0 0
                  • Jaromír  

                    jo to foto…

                    0 0
                    • Mulis  

                      Jaromíre, o povolení k vjezdu jsem psal já a musím přiznat, že je to realita. Přes Hadovnu jsem jel a napočítal jsem 10 aut při přejezdu hřebínku a je tam zákaz vjezdu, ktarý ,,pohodlní lidi" přestříkali na 3O ku, takže až někdy pojedeš přes Hadovnu, bacha. Povolení jim ážně dávají lesy ČR Bystřice/p. Hostýnem. Jo na na Grapy to samé, jen těch aut tam nepotkáš tolik, ale pro změnu maminky s kočáry. Zduř buřt. Jinak pěkný Singl, to je někde okolo Zbrojovky či co......

                      0 0
                      • skier  

                        Jo cesta je lesů a ti si z toho udělali pěkný obchod…ale to už je tento svět

                        0 0
                      • Jaromír  

                        jo, aha. tak to je fakt děs. já na grapy moc nejezdím, málokdy křižuju rusavu a když už tak jezdím nahoru po tom hřebeni za hotelem grůň, nebo jak se jmenuje. ale i tak dík za info.

                        jo je to kousek od zbrojovky , o údolí vedle – v července. v úterý sem ho měřil a má asi 6km, je to fakt nářez. myslivci vyčistili další dlouho zarostený úsek, ale i tak to není snad nikde širší než na jednu stopu. kolem zbrojovky je jich taky dost, pak kolem cábu, v dynotici, kolem lušovky .....

                        0 0
                        • kovar  

                          zajímavé, k akcím čemby jsi rozpačitý a z podobných akcí myslivců nadšený. Důvod?

                          0 0
                          • Jaromír  

                            asi takhle : když někdo kdokoliv udržuje stávající chodník, je to v klidu. když někdo kdokoliv uspořádá brainstorming, briefing, nábor dobrovolníků a kampaň v médiích, pak vtrhne do lesa s lopatama  a začne budovat, tak to mi připadá přinejmenším zvláštní. připadá mi to stejně podivné jako všechny ty northshore lávky co se poslední leta tak vyrojily. prostě mi nějak uniká smysl. mluvím za valašsko kde je tisíc možností, nedokážu posoudit nakolik bylo potřeba vybudovat třeba ten singl v liberci. kdybych bydlel někde kde to z města do lesa není max 1km, díval bych se na to určitě jinak.

                            mír.

                            pozn. třeba to nebyli myslivci, já nevím…

                            0 0
                      • coolboy  

                        S těma přestříkanýma značkama je to problém…Konkrétně cesta z Rusavy přes Novou cestu do na Hutě – tam věřím, že člověk, co to tam nezná ani nezaregistruje, že je tam zákaz vjezdu…a ty auta mě tam fakt děsně se… Nechápu, proč to někdo nemůže kontrolovat? mi neříkejte, že by za to nešlo dávat pokuty..nebo motorky a čtyřkolky…takový krásný kopečky tu máme a v nich tolik „narušitelů“ :-D

                        0 0
                  • Corbett  

                    Třeba na Baťkovou. Přes zimu se v lese vynořila úplně nová cesta uválcovaná a připravená na pokrytí asfaltem. Vede asi někde z Hošťálkové a loni tam ještě nebyla. Vlastně si ani nepamatuji, že by tam byla vůbec nějaká cesta byla.

                    0 0
                    • kovar  

                      .

                      0 0
                      • Corbett  

                        Tomu říkám servis – : )))

                        0 0
                      • Mulis  

                        To je masakr, až žije civilizace......

                        Nemá tam na tom ,,válcu" napsáno Pomáhat a chránit?

                        0 0
                      • Jaromír  

                        tomu říkám hnus ! nám to s těch lesů fakt nic nezbude. pálkovické hůrky mrtvá stezka stokrát jinak.

                        0 0
                        • kovar  

                          taknějak. Názorně extrémně rychlý úbytek vzrostlých a polovzrostlých lesů je   vidět na www.mapy.cz,  když přepínáš fotomapu s fotomapou 2002–03.

                          0 0
                          • Jaromír  

                            je to fakt katastrofa, třeba hřeben na vartovnu pamatuju celý zalesněný. teď je to tak půl na půl.

                            0 0
                      • coolboy  

                        Tak to je mazec…zrovna plánuju vyjížďku na zítra (snad mi přijede kámoš učící se na státnice ukázat své nové kolo), asi se tam vypravím udělat takový malý audit, jak nám zase poničili les…

                        0 0
                    • skier  

                      Jo,jo..hlavně na Ondřejovsku je teď moda vozit do lesa vyfrézované živice a vytvářet tam jakože cesty…když do toho zasvítí to se line vůně lesem a ohromně to drží na plášti a rámu…

                      0 0
                      • Mulis  

                        Mluvíš mi z duše, a to jsem tam z Fryštáku jezdil raději než přes Hadovnu.....no a z Lukovečka okolo bývalé střelnice k Dubu je to samé......dokonce chtěli z Ondřejovska takto upravit cestu k Dubu(jak je hřeben a pak sjezd k Dubu).

                        0 0
                      • Jaromír  

                        jo přesně. tam můžeš jezdit po penetračkách klidně celý den. nechcu to vidět až tam začnou těžit.

                        0 0
                    • Rootan  

                      Ta cesta vede z Hošťálkové – Štěpkové až nahoru k hospodě na Baťkové. Byla tam jen klasická polňačka pro 1 traktor. Teď to tam vypadá na dvouproudovou silnici..

                      By mě zajímalo kdo tama bude jezdit, když to vpodstatě vede odnikud nikam. Navíc na Baťkovou už dávno asfalt vede (z Liptálu). Napadají mě lesáci – nechtějí si zas*rat lakatoše bahnem, tak si položili koberec..

                      Kdyby to byla cyklostezka z peněz EU, tak by tam určitě byla velká cedule a nic takového tam není

                      0 0
                      • Jaromír  

                        je to kvůli kládovkám, 40t dřeva v blatě neuvezeš.

                        0 0
                        • Rootan  

                          Důvodem bude i to, že ty lesy patří Liptálu a tak na tu stranu lesa mají lesáci lepší přístup, příp. už nebudou s náklaďákama muset absolvovat objížďku přes Vsetín

                          Ale to nás nezajímá :-D

                          0 0
                          • Jaromír  

                            by mě zajímalo kolik taková cesta stojí. když srovnám 1,5km cyklostesky do ústí po rovině za cca x000000 kč (tuším správně 1,5mega ?) a v podstatě novou cestu do takého hrbu lesem a pro těžké kládovky…

                            Tu hospodu koupil nový majitel, jestli ten nemá nějaké plány … Má se to celé přestavovat.

                            0 0
                            • Rootan  

                              Takže nahoře bude horská chata něco jako na Cábu? Každopádně pokud by si nový majitel nechal udělat cestu z Hošť. tak to bude mooc zajímavá návratnost investice :-)

                              0 0
                              • Jaromír  

                                Má to být něco většího než teď, snad i penzion. S tou cesto netuším, to byla jen spekulace. Je to ale prý docela vatař, tak možné by to bylo, a jestli na to uhrál nějaké dotace, kdo ví ? Lesáci by tu cestu snad nepotřebovali až úplně nahoru, většinou skončí točnou kousek od vrchu.

                                0 0
            • Stancek  

              Za prvni mi merikej synku, na to jsem haklivej a navic na to Jsi moc starej abys byl muj otec kdyz mas 2008 let ;-)

              A za druhy nerikam ze jsem sezral vsechni bikerskou moudrost, ale nezlob se na me, pokud je pro Tebe vrchol bikerskych zazitku sjezd po siroke makadamove ceste loukou dolu,  nebylo by lepsi jezdit na trikolce?

              Za treti, porad tvrdim a budu tvrdit ze na takove ceste jak je Rusava – Hostyn je lepsi asfalt.

              0 0
              • Mulis  

                Dobrá tedy:

                1.)datum narození není nutná položka,ale je mi 37 let

                2.)synku, ti teda říkat nebudu.....když ti to vadí

                3.)beru tvůj názor, ale Grapy jsem rád sjížděl mimo bývalou cestu přes louku, byl tam i docela dobrý skok(bejvávalo, teď jsou tam ohrady pro dobytek) 

                4.)cest a cestiček v Hostýnkách je pořád dost, třeba se na Grapech někdy potkáme a potom si můžeme dát pivson na Hostýně, nerad si dělám nepřátele, S pozdravem

                0 0
              • kovar  

                to pořád máš s tím makadamovým sjezdem? tam nějaký byl? snad jen malý kousek u těch chat

                0 0
            • lysergine  

              Asfaltové trasy podporuje starosta Rusavy soudruh bolševik Škarpík. Vzhledem k tomu, že celá dědina Rusava je proslulá degenerací pramenící z páření se navzájem po dlouhé generace je jeho počínání omluvitelné… :D

              0 0
              • Lukecz  

                Na druhou stranu , kolem vody a dál směrem do Držkové by se trochu asfaltu šiklo :)

                0 0
          • skier  

            Ty a žiletka..???

            0 0
            • Stancek  

              No tak urcite nejsem pravovernej silnicar a zatim mam cestaka jenom takovou plecku, ale na cestaku mivam najezd cca 2× tolik co na bajku.

              0 0
        • Lukecz  

          Parádní sešup to byl, kamarád tam tehdy na ještě makadamovém povrchu motal asi 3 kotrmelce :) Nicméně asfalt tam je nejlepší počin co mohli vymyslet, jetetelné to pořádně nebylo a aspoň se tetky a turisti provětrají :) Chtělo by to ještě někde pod Hostýnem závoru,aby to nemoli šoféři projíždět jako celek až do Bystřice

          Hadovna: Pořád sou tam dvoje šraňky, jednu dobu bývaly i zavřené, chtělo by to zopáknout. Často sem viděl příslušníky PČR stát u Hadovny za bukem a pokutovat (ehm jednou i souložit :))), dneska je člověk nevidí jak je rok dlouhý

          0 0
          • Mulis  

            Šraňky tam jsou, ale jak jsem již psal, jsou zbytečné. Když tam byly, tak do zámků(visacích)cpa­li chataři zápalky a tak se lesáci nasXali a nechali to otevřené, dali některým povolení a dost. Pokuty se dají dávat, lidi si ale udělali úpravu dopravního značení sprejem sami a většinou se hádají.

            Jo a souložící policisty? Kdo to byl a kdy, když je ve Fryštáku jen jedna kulaťoučká.Nebo že by chlap s chlapem?????Tak to by byl hnus…

            0 0
            • skier  

              Brutální Nikita ještě slouží…už jsem dlouho neviděl plnou Fábii :-))))

              0 0
              • Mulis  

                Brutální Nikita se jí nikdy neříkalo, spíš ,,Doňa Fuňa" a Fabii u nás nenajdeš, máme zajetou Fldu 300 000 km. Jo a zhubla o 25 kg, péro jak sviňa......(chacha)

                0 0
    • dufs  

      Já doporučím sjezd od zříceniny Křídla před Rusavou.

      Pak jsou dobré cesty okolo hradu Lukova.

      Dobrá trasa je i přes Trnavu do Všeminy.

      Další co jezdíme je Ondřejovsko pak na Kuželek a dolů do Držkové.

      0 0
      • zbynek1  

        Kudy myslíš?

        pokud myslíš ten přímý(tuším žlutá) co se vyjede za čističkou, tak tam je v cestě postavený plot nové obory.

        0 0
        • dufs  

          Aj na ten plot jsem zapomněl, už si pamatuju jak jsme ho prelezali.

          Skoda ze tam je jinak to byl paradni sjezd

          0 0
    • Mulis  

      Ahoj fšem. Jelikož mi moje zaměstnání dovoluje mít takový luxus a mít volno přes týden,(víkend mám akorát jeden volný, ale co naplačeš, že) dnes jsem si zajel takový 4O km  okruh. Holešov, Rusava, výjezd okolo lyž. vleku na Klapinov, Hostýn (pitný režim-pivko)poté sjezd Grapy, potom přes Stiborové boudy a nádherný sjezd Lysinou do Žop a tramtará na Holajku(hospoda pro neznalé).....pá­ráda. Nikde ani živáčka, až na Hostýně jsem u piva seděl u pobožných tetek.

      Připojuji pár fotek......

      0 0
      • Mulis  

        Známé místa na fotkách.....je to asi profláklé, ale pěkné(nechválím se­be)

        0 0
    • Mulis  

      Jezdíte někdo po zpevněné cestě z Loukova ve směru na Kamenný domek?Dál to vede do Podhradní Lhoty(okolo Hotelu Zubříč)je tam cesta i na Kelčák.....napište.

      0 0
      • Rootan  

        Jezdíme:-)

        0 0
        • Mulis  

          pěkná odpověď. díky. Já jen jestli se Vám ta cesta líbí.....já jsem tam viděl nádherné stádo daňků a divoká prasáta, takové projetí ,,Hostýnskou ZOO".....

          0 0
          • Rootan  

            no já jsem za tuto cestu vděčný když je třeba v lese hodně mokro nebo když mě přemluví ségra na vyjížďku tak jí protáhnu právě tudy

            jo a taky to často kombinuju s jízdou po bývalé železnici od kameného domku do Rajnochovic

            takže za sebe říkám – líbí

            0 0
          • Rootan  

            No a co se týká té zoo, tak si celkově v hostýnkách připadám jak v lešné :-)

            Třeba minulý týden se poprvé v životě potkal v lese jelena. Divočáci se mi zatím vyhýbají

            0 0
            • Mulis  

              Počkej počkej, jelena! No to asi nejsi v Hostýnkách, jeleni tady nejsou, jen daňci, mufloni, srnci atd.

              0 0
              • Rootan  

                no bylo to pod Kopnou

                že by to byl daněk…no já žiju v přesvědčení že jsem zahlédnul jelena ;-)

                0 0
                • skier  

                  Kolik jsi měl piv???:-)) Je ale pravda, že občas se k nám nějaký zatoulá,ale jen když je na dovolené :-)) Na Vsetínské straně je ta četnost asi větší

                  0 0
                • vojta  

                  Ruku do ohne bych za to nedal, ale taktez ziju v presvedceni, ze jsem jelena zahledl u cesty mezi Frystakem a Stipou pod Lesnou. Bylo to sice v noci a z auta, ale na srnce se mi to zdalo ponekd prerostle a parohate.

                  0 0
                  • Rootan  

                    přesně tak – přerostlé a parohaté zvíře, podle mě jasný jelen :-)

                    0 0
                    • skier  

                      Hoši,hoši poplest srnce a jelena to je jako srnce a zajíce i když těm málo co na kraji Hostýnků jsou se říká srnci s krátkýma nohama bo jsou staří a velcí. Jelen Karpatský to je kráva s parohama :-)))

                      0 0
          • Jaromír  

            bylo to sice jinde, ale taky na hostýnkách. muflonů mi šlo přes cestu hodně, stačil sem vytáhnout i foťák. i když fotka nic moc. chvilku potom sem potkal prase, stálo asi tak 5m od mně na cestě. bylo obrovské a funělo. to sem nefotil. bylo to na hnědý bezpečnostní trenky. pak sem ještě potkal prase na skalách na drakotě, ale fotka nevyšla.

            0 0
      • Lukecz  

        Znám znám, včera sem to chtěl odvážně profrčet na silničce, defekt byl ovšem proti :(( Tak sem se hezky prošel no .))

        0 0
    • coolboy  

      Dovolte abych přispěl pár fotkami z minulého víkendu…jsou teda foecný mobilem, ale stojí myslím za to…

      0 0
      • coolboy  

        ještě…

        0 0
        • coolboy  

          a ještě raz…

          0 0
          • Mulis  

            Pěkné velmi známe místa, na to , že jsi fotil mobilem, to vypadá dost dobře......Jak ti chutnalo pivo na Trojáku…

            0 0
            • coolboy  

              Tak to sis mě s někým spletl :-) já na kole nepiju, až potom. Těžknou mi z toho nohy :-) a umím chodit do hospody jen na dvě piva – na první a poslední :-)

              0 0
    • lysergine  

      Máme podobnou trasu, akorát já nejezdím na Chvalčov, ale přes Pardus se vracím z5 na Rusavu a pak podle nálady na Holešov.

      Nejvíce prudí lesáci, kteří Lakatošama rozryli několik cest tak, že se tam nedá jet a taky prudí lufťáci, co si z trasy hadovna – U dubu udělali dálnici.

      Ještě jsem tam nepotkal policajty, zato mne už dvakrát sundal magor v tmavě šedém Range Roveru. který neuhnul ke straně a ani nepřibrzdil.

       

      Cesty u Držkové jsou taky rozryté od dobytků lesáků.

      0 0
      • Corbett  

        Nemám rád rozdrbané lesní cesty, ale protože i když na to nevypadám, se snažím nad věcí aspoň trochu přemýšlet, tak mi prosímtě vysvětli, jak to podle tebe mají ti lesáci děšlat?

        0 0
        • Jaromír  

          něco co nejde vždycky : nedělat holotěžbu, stahovat za sucha, použít víc koně nebo aspoň harvestor, nebo lanovku. a něco co jde snad vždycky : po těžbě po sobě udělat pořádek a rozbitou cestu srovnat když ne buldozerem, tak aspoň radlicou na LKT. viděl sem pár cest takhle spravených a je to …, no je to lepší jak ty dvě metrové koleje v kterých budou věčné kaluže.

          0 0
    • Mulis  

      Ještě je krásný okruh z Tesáku na Troják, přes Bludný, Bílovou paseku do Rajnochovic(okolo Hostince Ve Dvoře) a zpět na Tesák , kde jsou různé cesty(teda i asfalt okolo Teodorky – studánky)a cestičky.To si dávám na pohodu do 3O km. Krásná jízda po hřebeni s výhledy…bašta.

      0 0
    • Mulis  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Mulis  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • coolboy  

      O této naprosto ekologicky a k okolní přírodě šetrně budované cestě tu už byla řeč… Já jsem to byl včera zkontrolovat… Byla to opravdu hrůza… Nechápu, proč se v tak zapadlém místě jako je cca poslední kilometr před Baťkovou, musí budovat něco tak ošklivého. Jestli vjedou bagry i na tento neposkvrněný hřeben, tak je to v pytli…

      Podívejte se na fotky…jinak místy v zatáčkách mohla mít tato dálnice něco kolem 15 metrů. Pohodová cesta pro dvě auta vedle sebe…

      0 0
      • coolboy  

        a ještě…

        0 0
        • Jaromír  

          podle všecho máme jen 6000 pytlíků na zvracení, to nemůže stačit.

          0 0
        • vojta  

          V sobotu jsem uvidel jen kousek tesne pred Batkovou a i to mi stacilo :-( Opravdu jsem velmi zvedav, co z toho vyleze a k cemu ma takova sirocina slouzit

          0 0
          • coolboy  

            Je to fakt humus…a navíc jsem na hřebeni potkal jen bajkery…žádné turisty…

            0 0
    • coolboy  

      Ještě jeden tip na super sjezd s krásnými výhledy a loukami…

      Když pojedete z Trojáku směr Bludný, tak v tom prvním kopci je rozcestí s modrou turistickou značkou…jeďte po modré pěkně z kopečka směr Hošťálková. Cca 4 km z kopce lesem a po loukách, krásné výhledy…Protože se rychle ztratí výška, doporučuji z Hošťálkové přejet údolím pod zmiňovanou Baťkovou a na protější hřeben.

      0 0
      • Jaromír  

        nebo o kousek dál po červené, taky docela fajn a je to daleko pozvolnější. vyjede se u kostela v Hošťálkové. je to ale blbě značené a dost poznamenané těžbou (jak jinak, že), jinak by ten sjezd neměl chybu.

        0 0
        • Mulis  

          Jezdíte Rusavská 50ka? Jak se Vám líbí závod ?

          Nejsem žádný propagátor bike akcí, ale v Hostýnkách se jede Drásal v červenci a Rusavská 5O v srpnu, nezdá se Vám, že by se mohla uskutečnit nějaká biková akce v Hostýnských vrších třeba na jaře? Třeba něco okolo Lukova, Držkové, Kašavy či Podkopné Lhoty, najde se tu někdo, kdo by něco takového podpořil, či vymyslel.....­.?Pište nápady, náměty, dikson

          0 0
          • Jaromír  

            na mně se nedívej. já myslím že obalů od energetických gelů a píchlých duší je po kopcích dost.

            0 0
          • coolboy  

            To už je tu trošku jako spam…myslím, že Drásal i 50ka stačí, a že by pak Hostýnky aji ztratily své kouzlo…

            0 0
    • Mulis  

      Předpokládám, že jste všichni na biku a užíváte si Hostýnských kopečků.....to jen tak, že se tady nikdo dlouho neozval..... bodejď, když je konečně venku supr počasí… Nebudu zahálet a vyrazím na odpolední okruh, nejlepší je, že si trasu volím až v průběhu cesty.....tak čus kaktus a napište. Jo a chystá se nějaký nový závod v Chřibech, mrkněte na drát…Juvacyklo­team.cz , sice to není o Hostýnkách, ale je to o kole.....

      0 0
    • Corbett  

      V úterý 2.6.08 pokud by si někdo rád dal se mnou né moc pohodovou osmdesátku v Hostýnkách, nebo Vizovických, tak se ke mě může přidat -:) Sraz podle situace, někdy kolem deváté až desáté hodiny někde na Trase. Kdyby se jely Hostýnky, tak třeba u Lešné, pokud Vizovické, tak třeba někde v Lípě.

      0 0
      • Corbett  

        Omlouvám se za chybu, myslel jsem pondělí – :: )))))))

        0 0
        • Mulis  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • Mulis  

        Jsem zdechlina lidská, dal jsem si Dobrotice, Žopy, Lysinu a zpět…v tom vedru se to nedá, nicméně jsem si udělal žízeň a pivečko poté chutnalo suprově.....

        0 0
      • Mulis  

        Dotaz je sice poněkud divný, ale přesto…využil jsi někdy z časových důvodů(rychlost především)Cyklobus? Já jsem to jednou zkusil, a to jen z důvodů ušetření času-přesunu (večer jsem měl noční a o 14 hod. vyzvedávám dceru ze školy. Jaké jsou cyklobusy ve směru na Vsetínsko, máš nějaké informace.Díky

        0 0
        • Jaromír  

          cyklobus na Vsetínsko.

          0 0
          • Mulis  

            Jo mrkl jsem na to, ale vše jede až o prázdninách…musím počkat, přes týden je to někdy výhoda, pokud má člověk volno.  Jak to tak pročítám, nějak  se dopravit na biku do Zlína, přesun autobusem do Karlovic a potom bych si dal hlavní hřeben přes Soláň do Vsetína a pak už pojedu na kole zpět domů…

            0 0
            • Vhalasta  

              To už bych skoro doporučil prodloužit si to a vyšlapat až na Bumbálku a vzít to po hřebenu adtamtaď.

              Já párkrát jel z valmezu cyklobusem na Bumbálku. Trochu mi ale vadí, že zajíždí na Pustevny a tím pádem zdržení 3/4 hodiny. Proto raděj jezdím přes týden do Rožnova vlakem a  běžnou linkou se 7 nosiči na kola (vždy volno) na Bílou(8:15). Z odbočky je pak jen kousek na Třeštík a alou Soláň…

              0 0
            • Vhalasta  

              Jo,a kde vidíš, že až o prázdninách? Já čtu od 1.5. Někdo špatně vidíme:)

              0 0
              • Mulis  

                JAk které spoje jedou i mimo prázdniny, ale přehodnotím to, mrknu se pořádně. Každopádně se polepším…stárnu a zrak už přestává sloužit!!!!

                0 0
                • Vhalasta  

                  Ze Soláně máš hřebenem 2 možnosti, vždy na Vs.Tanečnicu a pak buď

                  • doprava a přes Hažovské díly (výborné mexické fazole) a Vel.Lhotu do valmezu atd. nebo
                  • doleva na Cáb a Vsetín atd.

                  Ale když už na Vsetín tak to bych z V.Karlovic spíše z konečné cyklobusu vyšlapal Kasárna a přes Portáš a Kohůtku na Krkostěnu, dole tuším Papjské Sedlo, a asflt Huslenky Vsetín. atd.

                  0 0
                  • Mulis  

                    Díky za vzevrubnou radu o Javorníkách ,ty trasy znám , ale spíš na běžkách  jel jsem to jen 2× na kole. Mě tak ani nejde kudy tudy, ale jak se do těch míst dostat třeba tím cyklobusem, víš. Autem jsem to zkoušel, dojel jsem do Ústí, tam jsem nechal vůz a šlapal jsem tam a zpět. Musím to nějak vymyslet jak přijet, převézt se Busem a pak zpět k vozu.....přes­to díky.

                    0 0
                    • Vhalasta  

                      Dyť jo, proto jsem taky mluvil o kombinaci vlak do Rožnova a bus s nosiči. Jen pro tebe to je už trochu daleko. Nejlepší řešení – slušně vychovaná manželka (nebo kamarád), který vás tři s koly na nosiči doveze na nedostupné místo a pěkně jede vařit či co. Tak jsem třeba řešil Melocik, který je teď nedostupný už i s běžkama.

                      0 0
                  • Mulis  

                    A ty fazole bych asi nedal, nó, možná bych jel rychleji, ale ty emise.....nevím, kdo by to dýchal za mnou…

                    0 0
                  • Jaromír  

                    doplním : z krkostěny na papajské sedlo je to o ničem, do sedla je to kopec  jak prase furt na brzdách a ze sedla asi 6km po asfaltu. o hodně lepší je na krkostěně odbočit do prava ( kousek po modré) a tam se dá dojet po hřebeni až k hlavní cestě. buď po tom hřebeni mezi kychovou a černým, nebo mezi černým a provazným. je to tam naprosto super. takové táhlé a šlapavé, v podstatě 5km sjezd.

                    0 0
                    • pižmoň  

                      No krkostena o nicem teda neni,to ze je prudsi to nevadi.Vsem co se do javorniku chystaji a maji radi teren doporucuju.Dale sem jeste po asfaltce nejel.Dobre je pokracovat svaznici,ktera zacina vedle cervene zn. na makytu az do sedla valasska kycera.anebo pokud je nekdo narocnejsi muze jet na makytu,ale musi taky pocitat s vecim kopcem a asi 30m bude tlacit takovy velky padak plny sutru:-)ten fakt vyjet nejde

                      0 0
                      • Jaromír  

                        leda by tak. ale sjet na papajské a pak je celou kychovou po asfaltu fakt nedává smysl. hřeben z makyty přes valašskou kyčeru je taky moc pěkný a jezdivý, ale místy dost zarostlý. dá se tama dojet po hřebeni až na vsetín.

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          jj, souhlas. Jen vidím, že tu už nejsme v Hostýnkách. Snad jen,uvažoval jsem z toho Cábu na Vsetín by mohl být slušný sjezd ze singlíkama někde po červené k Července. Není tak?

                          0 0
                          • Jaromír  

                            je tak. akorát ne po červené ale bokem v lese. ta červená je přesně ten typ kopce který nemám rád – stejně jako z krkostěny na papajské, hrozně prudko dolů a kde nic tu nic. hrozně rychle ztratím výšku a to jenom proto abych celou dobu stál na brzdách. rozjet se to tam stejně nedá. no, není lepší si to objet nějakým singlíkem ? ale dosti tlachů a zpátky na hostýnky…

                            0 0
    • Mulis  

      Ahoj bikeři a bikerky…Drásal se nezadržitelně blíží(již zítra) a po včerejší průtrži mračen to bude na trati vypadat asi jemně rozbahněné, i když, zapršet už bylo třeba. Bude se lépe dýchat, mokro stejně nebude, les byl tak vyprahlej, že voda vyšumí a bude OK. Když ne, tak rajčata a kameny neházet!!

      Jinak už je zprovozněn web. Rusavská 5O ka( www.rusavska50ka.com)tak se mrkněte na změnu trati(pokolikáte už!!!)nejlepší úsek Sochová je vypuštěn, bude to asi o dost rychlejší! Jinak se mějte a ve zdraví do cíle Drásala. Čus kaktus

      0 0
    • coolboy  

      chtěl bych se podělit tady dvěma fotkama, jak pokračuje stavba „přírodě blízké stezky“ z Hošťálkové na Baťkovou…

      0 0
      • Mulis  

        Kde tá ,,dálnice " v lese v Hošťálkové začíná?Nemám šajnu. A hlavně, kde to končí poblíž Baťkové…díky.

        0 0
        • Rootan  

          Začíná na konci údolí Štěpková na točně pro lesníky. No a konec je pár metrů od hospody na Baťkové (u odbočky na Kopřivnou). Prostě je „vylepšena“ zelená TZ

          0 0
          • Mulis  

            Někdy se tam pojedu podívat, snad tam nepotkám tolik aut jak na Hadovně(mám rokerd při přejezdu jsem jich na Hadovně napočítal 11, a to jsem si myslel, že okolo 17 hod. bude klid). Víceméně z Holešova  do Hostýnek jsou tzv. tři až čtyři výjezdové trasy -  Přes Lysinu, přes Dobrotice a  přes Hadovnu, jo a přes  Přílepy na Javorčí.....

            0 0
            • dufs  

              Každé ráno po 6hod tam vidím aspoň dvě auta. Jezdím okolo a pokaždé tam někoho potkám, chtělo by to cinknout policii a jak by se to pak změnilo.

              0 0
      • TheIF  

        To bude neco pro mou silnicku :-)

        0 0
      • beeker  

        Tak začnu tady, tuhle cestu jsem jel asi před měsícem dolů, mazec dálnice – lidí hodně, auta jsem potkal asi 2.

        0 0
    • zskal  

      Nemáte prosím někdo informace o silvestrovské vyjížďce z Holešova na Hostýn a zpět? Díky.

      0 0
    • beeker  

      Ahoj co to tady po dlouhé době zase up-nout. Tak přihoďte nějaké info co a jak se v Hostýnkách změnilo, oblíbené trasy atdatd.

      0 0
      • Jaromír  

        nejsou to sice přímo hostýnky, ale dám to sem. Rozhledna na Vartovni rychle roste, v říjnu má být hotová.

        0 0
        • beeker  

          Nevadí hostýnky to skoro jsou, na tohle jsem zvědavý, na Vartovně jsem ještě nebyl, slyšel jsem jen o tom výhledu a že se tam má stavět rozhledna – tak mě zajímalo kdy to má být hotovo, musím tam zajet mrknou. Kudy je tam nejlepší vyjet a sjíždět? Sjíždět bych chtěl někam směr Vsetín. Dík moc..

          0 0
          • Jaromír  

            Vyjet máš nejlepší z toho směru z kama pojedeš :), kopec je to na všecky strany velký. Možná to není úplně špatné jet z Baťkové přes Syrákov (jsou tam jen dva kopce (ale výživné)) Dolů je to myslím nejlepší směrem na Vsetín po modré, ale bacha je to dost vykácené a tím pádem i blbě značené. Nevadí když to pojedeš i nahoru ze Vsetína, obráceně je to skoro furt z kopce, tak nemusíš mít pocit jako bys to jel dvakrát. Nahoru užiješ výhledů a dolů sjezdů.

            0 0
        • Jaromír  

          tak slavnostní otevření rozhledny bude v úterý.

          ofic info tu

          0 0
      • beeker  

        Tady pár fotek z posledních vyjížděk – profláklé místa…

        0 0
      • beeker  

        Co to trochu rozšířit i o Vset. vrchy? Jak se vám líbí ta hřebenovka ze Soláně na Cáb? Po Tanečnici ještě nic moc(taky ten výjezd po odbočení z té zpevněné cesty jsem nedal), ale dál přes Šerhovny a Lušovku super – střídání hladkých pěšin s lesní cestou, kousek po loukách, kousek v lese.

        Jak vypadá ta modrá z Tanečnice na Díly? Chystám se to někdy přes ni sjet, protože na Díly jezdím často(přes Videčské paseky, moc pěkné) a chci to spojit i se Soláněm. Z Dílů jsem zatím jel jen po žluté na Hutisko – houpání na kraji lesa a loukách(pěkné výhledy směrem na Soláň, i dolů do údolí na Rožnov), na závěr prudký, docela rozbitý padák lesem(ale dá se projet v pohodě).

        Pak kousek před Tanečnicí odbočuje zelená do Zákopčí(měla by). Já jsem si té odbočky ani rozcestníku vůbec nevšiml(po pravdě jsem tam jen profičel a na rozcestníky se nedíval). Neznáte někdo ten sjezd dolů? Je to největší p.del světa, ale chci se tam mrknou i na kole(příbuzní by tam měli být, v nějaké chalupě přístupné jen po pěšině mimo znač. cesty, v prudkém kopci na širokých loukách u lesa – na to jsem zvědavý, jestli to vůbec najdu:-))

        Ještě sjezd z Dušné přes Klenov na Bystřičku(po modré) – prý ke konci pěkný sjezd kolem skal, chystám se tam mrknout ale pořád se mi tam nějak nechce, vždycky jedu z Dušné někam jinam než na Bystřičku :-))

        0 0
        • Jaromír  

          na vsetínská vrchy když tak založ nové vlákno, ať to tu moc nazasíráme.

          ten první výjezd se dá objet lesem, cesta tam sice není, ale jede se tam líp než po těch šutrech. hřeben je jinak super.

          modrá na díly je super. celkem svižná hřebenovka v podstatě s jediným větším výjezdem. krásný pískový povrch, místy nálet v plné palbě do šutrů. jinak to tam projeté nemám.

          0 0
          • beeker  

            Taky si říkám, asi založím vlákno Valašsko – nějaké informace z Javorníků, Vset.vrchů a části Beskyd. To tady zatím chybí a tady to cpát taky nechcu.

            0 0
          • Vhalasta  

            Kde tam do toho lesa vjíždíš? Minule jsem to zkusil a neřek bych, že se to tam dá projet.

            0 0
            • beeker  

              A kde že to myslíš? Jestli na tu Tanečnici, tak se mi taky zdá že to tam bylo kolem cesty docela zarostlé… Ještě je možnost nesjíždět z té zpevněné štěrkové cesty(ze které tě svede značka), ale pokračovat dál až pod Tanečnici, a tam se napojit tuším po modré zpátky na červenou..

              0 0
              • Jaromír  

                myslím hned těsně před tím šutrovitým úsekem doprava do lesa mezi stromy. kopec je to stejný, jen tam není to kamení ale krásné jehličí. letos sem to nahoru nejel, ale myslím že zas tak zarostlé by to být němělo, je to celkem velký les.

                otázka jestli myslíme to samé. já sem to pochopil že jde řeč o tom krátkém úsekou kousek za odbočkou z asfaltky

                nesjíždět z té cesty, myslím, nemá celkem smysl. nahradil by se celkem pěkný úsek asfaltem, ztratí se trochu výška a výjezd zpět po modré taky není nějak extra.

                0 0
                • Vhalasta  

                  Tak to jsem tě špatně pochopil, jakože po vrstevnici podjet Léští. Zkoušel jsem to, ale bylo tam dost ostružiní a spadlých větví. Navíc mě tam dostihl druhý defekt, tak jsem to musel vzít dolů na Karolinku pěšky.

                  Tu asfaltku s následnou modrou používám, když toho už mám po krk a tam se jen přehoupnu přes hřeben a sjedu do Valašské Bystřice a na Bystřičku do vody. Zítra to chci dát z Bíleho Kříže tak to bude asi vhodná varianta.

                  0 0
                  • Jaromír  

                    jo aha, tak už si rozumíme. tama jak si to namaloval to vůbec neznám, tam snad ani není žádná cesta, ne ?

                    jinak souhlas, po asfaltce si ušetříš ten táhlý výjezd na tanečnicu.

                    zítra to vypadá na super počas, ráno bude nejspíš i inverze. tak ať ti to vyjde.

                    0 0
        • Singlespeed  

          Měl bys více jezdit a méně klábosit na Bike-fóru. Jaktože sedíš doma a nepiluješ výjezd na Tanečnici (dám to na kole bez přehazovačky!) a na Hážovské díly (ta stojka lesem k hospodě se taky jezdí!) ;-)

          0 0
          • beeker  

            Jsem po tetanovce, od rána jsem nebyl doma a mám naražený loket po včerejšku, takže se mi moc na kolo nechce. Na tu tanečnici to myslím jde, já to nedal protože jsem nestihl přehodit. Ale na ty díly jsem to letos zkoušel aspoň 15× a prostě se to nedá, možná s novým zadním pláštěm. Navíc když jsou dole přes cestu stromy.

            0 0
      • beeker  

        Zítra bych chtěl zajet do Hostýnek, můžete mi poradit nějakou pěknou trasu asi tak z Batkové po červené směrem na Sirákov(je už hotová ta rozhledna na Vartovně? tak i tam kdyžtak), a potom nějak sjet z toho hřbetu dolů a pokud možno ke Sluš. přehradě. Odsud bych chtěl jet dál na hřeben Hrubé malikové(nebo jak se to jmenuje) až někde nad rusavu, a třebas přes Pardus, troják dom. Zkuste mi někdo poradit něco zhruba od té Batkové po rusavu, tady z té strany moc cest neznám, díky…

        0 0
        • zskal  

          No z Baťkové můžeš jet po trase Slušovického okruhu – ta tě dovede až do Slušovic a můžeš po té trase pokračovat dál kolem přehrady až na Kopnou a odtud přes Tisový a Křemeničnou se v pohodě dostaneš na Troják. Dál už záleží kudy budeš chtít pokračovat. Tam je už více možností. Ale myslím že si teda bohatě užiješ bahna. Přes Troják jsem jel předevčírem a to jen po zpevněných cestách a byl jsem jako prase..:-)Kolem Baťkové to myslím bude taky zábava…Mám na Trnavě chatu a často kolem Baťkové jezdím..no ale teď by se mi asi moc nechtělo..:-( Ale můžu se taky mýlit.

          0 0
    • beeker  

      Tak ještě se zeptám na tyhle cesty: Jak to vypadá kolem Křížového, Drastihlavy a tady v takových zapomenutých místech nad Ratiboří? A co třeba ty skály na úbočí tuším Drastihlavy(jsou vidět i z Trojáku), dá se k nim nějak dostat(jsou myslím mimi TZ)?

      A z jiné strany: Jak vypadá zelená z Tesáku do Chvalčova nebo žlutá z Kelečáku do Chvalčova?

      0 0
      • Jaromír  

        tak když už jsem se tu tak dneska rozepsal…

        skály co jsou vidět z trojáku nejsou na drastihlavě (ty jsou otočené na druhou stranu) ale pod tisovým. viz foto. v okolí je ještě spousta menších skalek povětšinou ukrytých v džungli.

        Okolí drastihlavy je naprosto výborné, moc krásné lesy, mrazové sruby, jeskyně… křížový je kapitola sama pro sebe, je tam snad nejkrásnější výhled na valašsku. za dobrého počasí přehlédneš beskydy i s javorníkama.

        0 0
        • beeker  

          Můžeš mi prosímtě popsat tu cestu až na vrchol Křížového, pokud možno někde od Nivky. Ta modrá totiž nevede přímo přes vrchol. A ještě- jak ta modrá vypadá dál kolem Drastihlavy?

          0 0
          • Jaromír  

            z nivky furt do kopce, nemůžeš to minout. nejsnadnější je to asi kousek po té šotolině a zhruba v místech kde se zní odpojuje modrá tak do leva do kopce, tak trochu jako zpátky.

            nebo kousek dřív na takovém tom horizontu se dáš kolmo doleva. tato cesta je sice prudší ale o dost hezčí.

            ta modrá vede ± furt po vrstevnici, vetšinou po lesní cestě. místy je taková písková. škoda že vede tak jako nikam – do půlky štěpkové. ale stojí za to si ju projet.

            jestli budeš na křížovém, tak jeť po hřebeni až na drastihlavu , není to sice značené, ale jsou tam super výhledy. na křížovém, na ratibořském grúni i na drastihlavě je vrcholová kniha.

            0 0
    • beeker  

      Tak dneska jsem jel do Držkové a na Troják. A co mě TOTÁLNĚ NENASERE – jel jsem dolů do Hošťálkové po modré z rozcestí nad trojákem. Sjezd po loukách pěkný, a teď to přijde – těsně před Hošťálkovou se projíždí mezi takovými ohradami. Byl jsem už skoro dole, asi 50m před prvními baráky, když jsem vjížděl do mírné pravé zatáčky do lesíka. Najednou se mnou něco trhlo(jel jsem asi jen 15–20km/h), otočil jsem se o 180° a dopadl jsem na záda. Byl tam natažený drát, ve kterém si nějaký PIČUS táhl elektriku. A co je nejhorší, pak jsem zjistil, že jsem skončil s roztrhlým baťohem(to zas tak nevadí), tělo foťáku promáčklé, pochroumaný objektiv a rozbitý displej. A taky pěkně naražený loket a zářez do masa na lýtku asi od toho drátu. OPAKUJI, ŽE TO JE TURIST. ZNAČKA.

      Domů jsem dojel jakž takž. A teď co s tím – našel jsem na intern. komu to tam patří, zajeli jsme na OÚ, a pak se na to místo jeli znova podívat. Našli jsme na tom místě drátek v zeleném obalu, na jedné straně háčkem zavěšený k ohradě a na druhé byl jen roztřepený konec, který jsem nejspíš utrhl, jak jsem do toho vletěl. Pak ještě ochotná paní z úřadu zjišťovala koho to je. Zatím ale nic, že ještě dají vědět co a jak to dopadne. A na policajtech v Jablůnce nám řekli, že klidně můžem podat tre.ozn., ale to zatím nee, policajti by stejně nic nezjistili, cesta je to obce, ale natáhl to nejspíš někdo z majitelů těch ohrad. Takže ještě uvidím jak to dopadne a hlavně co s foťákem(za 5500kč), jestli to půjde opravit nevim, taky jestli to pak někdo kdo to způsobil proplatí.

      Takže si radši dávejte dost pozor, hlavně v takovýchhle prdelích, kde místní vesničané neuvažují ani trochu.......­......a foto radši ani přidávat nebudu, i když foťák funguje.

      0 0
      • Medunka  

        to si měl velké štěstí, že „škody“ jsou hlavně materiální.

        Prosím, dej sem pak echo jak to dopadlo, pokud se to bude nějak řešit. Zajímá mě to, protože už jsem se s el. vedením skrz turistické značky setkala (ve sjezdu)

        0 0
        • beeker  

          Tak ten dotyčný – který si tam tu elektriku do ohradníků tahal, se už ozval, protože ho hned po tom co jsme tam byli náháněl OÚ. Byl celý vystrašený co se stalo, a ať to nehlásíme na policii, že všechny škody uhradí. Prý tam má natahané měděné dráty, které mu pořád někdo krade(prý už 5km drátů). O tom že po té cestě chodí a jezdí dost lidí věděl a údajně ten drát byl natáhlý přes stromy v 5m a někdo mu to shodil(kousek od toho místa je barák, kde bydlí člověk, na kterého řekli i policajti že je to známá firma. Ten foťák je na vyhození a baťoh bych se spravovat vysral, tak si k tomu foťáku(5500Kč) připíšu i cca 700kč za bágl(stejnak jsem chtěl nový). S kolem to je doufám v pořádku, ten drát mě až skoro zastavil. A to nemluvím o té ruce, loket mi dost otekl, zítra ráno jdu shodou okolností k doktorce, tak se zeptám jestli s tím něco nemám. Tak uvidím, trestní oznámení nepodáváme(zatím) a jsem zvědavý jestli dotyčný bude tak ochotný i později. O pokračování dám vědět zas tady. Za chvilku sem ještě hodím fotky toho drátu a místa.

          0 0
          • beeker  

            Tady fotky:

            1.foto – to je ten drát, z plastového konce trčel háček kterým to bylo pověšené na ohradě

            2.foto – ohrada na které to bylo pověšené

            3.foto – místo kde byl drát, mírná prává zatáčka, sjezd z kopce, začátek lesíka, cesta byla taková hliněná s kameny

            0 0
          • beeker  

            .............­.........ŠKODY­.............­............

              
            0 0
          • beeker  

            Omlouvám se za kvalitu fotek, je to focené starým digitálem…

            0 0
          • Rootan  

            téda, taková dramata se odehrávají kousek od našeho baráku..

            a to jsem si myslel, že v Hošti mě už nemůže nic překvapit :-/

            já osobně touto cestou z Trojáku nerad sjíždím, mám to štěstí, že z těch domků na mě skoro pokaždé vystartuje nějaký čoklík

            a teď abych ještě počítal s drátem přes cestu

            0 0
            • beeker  

              Čoklíci byli dva, kousek nad místem kde se to stalo, běhali v té ohradě. Jel jsem podél ohrady a oni běžěli podél mě. Hodně velcí, takoví šedí pastevečtí, a chlupatí. Z těch jsem byl taky dost ********. Dole mezi baráky žádný, jen tam někde za mnou zaštěkala nějaká velká obluda -  takže spurtem pryč :-))

              0 0
            • beeker  

              A můžu se zeptat – ty bydlíš kde, v Hoštálkové?

              0 0
              • Rootan  

                kousek od místa tvého držkopádu

                akorát na druhé straně hlavní silnice

                0 0
          • tiru  

            … soráč ale není to s tím báglem trochu vychcanost? :-/

            0 0
            • beeker  

              To roztrhnutí není jen jedno, a to nemluvím o tom jak je podřený. Jestli by to šlo nějak zašít, to nevím. A ten loket taky bolí…

              0 0
              • stan99  

                A foťák za 5500 Kč ?

                http://www.zbozi.cz/?…

                0 0
                • beeker  

                  To je sice hezké, ale je koupen asi v dubnu minulý rok, jak říkám za 5500, účtenku od toho mám…

                  0 0
                  • Medunka  

                    no musis od toho odecist pouzivani atd – takze realna cena, kterou dostanes, bude prave ta, za kterou se ten fotak tedka prodava

                    0 0
                    • beeker  

                      No jo – používání, byl ještě 2–3měsíce na reklamaci(jen špatné kontakty a bordel uvnitř), ale jinak fotil v pohodě a přece neztratím polovinu ceny jen tak, to je kravina.

                      0 0
                  • stan99  

                    Nová cena tohoto foťáku je teď poloviční.Chceš prostě vydělat.Já už s tím chlapíkem cítím.Kradou mu pořád dráty a pak se mu do spadlého zamotá vyčuránek na kole.

                    0 0
                    • beeker  

                      Já to chápu ale přece nevyhodím min.2,5 tisíc jen tak, to nejde. Možná že kdyby se to stalo tobě tak bys mluvil jinak. A to že mu kradou dráty není můj problém, má si je hlídat když je má přes celý kopec. A co kdyby se mi to zachytilo za krk, nebo tam jelo malé děcko, které by to mělo ve výši krku. A možná že to tam dal schválně, co víš, třeba si to může vymyslet že mu to někdo shazuje.

                      0 0
                      • Tomahomo  

                        Nějak nerozumím… Oč bys přicházel? Koupí ti/dá peníze na nový foťák. V čem je problém?

                        0 0
                        • beeker  

                          No ten foťák stál pět a půl, teď je za 3tk. Ale ještě uvidím jak to dopadne, pak dám vědět..

                          0 0
                          • Tomahomo  

                            No vždyť… Stál 5,5, teď stojí 3. Tudíž pokud ti dá 3 tak budeš mít nový foťák jako jsi měl před nehodou. Když ti dá 5,5 tak budeš mít nový foťák a 2,5 tis navíc. Kapišto?!?

                            0 0
                            • beeker  

                              Jo jasně, já jen pokud by proplatil jen ty 3, tak zbytek vlastně ztratím z původní ceny jen tak, ten foťák byl v pořádku. Doufám žes to pochopil, rozepisovat se mi už dnes nechce :-DD

                              0 0
                              • Tomahomo  

                                Co ztratíš?!? Ty to stále nechápeš! Foťák má nyní cenu 3k, co je na tom nepochopitelného. Buď nejsi sto pochopit jednoduchou logiku, nebo, jak psal někdo nahoře, jsi vyčůránek co na tom chce vydělat.

                                0 0
                                • beeker  

                                  No jo, já vím že teď má cenu 3k, ale já za ten foťák zaplatil 5500, a kdyby se mi tohle nestalo tak by fungoval pořád dál a nemusel kupovat nový za 3k. Takže to myslím takto – vyhodím jen tak 5k a dostanu za to 3, o to mi jde. Ale už to neřešte, třeba to dopadne úplně jinak a bude se to protahovat dál, já nevím.....

                                  0 0
                                  • Vhalasta  

                                    Kua, nedělej nám ostudu. Je sice prokázané, že na valašsku je málo jodu a proto jsme my valaši blbí, ale až tak…

                                    Přestaň mluvit o ceně a řekni si: za foťák starý půl roku dostanu foťák úplně nový.

                                    0 0
                                    • beeker  

                                      Tak jo, ostudu nám dělat nebudu, ale o tom jodu slyším poprvé… :-))

                                      0 0
                                      • Vhalasta  

                                        Samo jsem myslel „jód“. Např: tady: Dříve byl kretenismus častý ve vyšších geografických polohách, protože je tam nedostatek jódu ve vodě. (Endemický kretenismus na Valašsku nebo v Alpách, zvláště pak v Tyrolsku). Dnes je riziko menší, protože se jodiduje sůl.

                                         Já to používám jako omluvu (výmluvu), když mě někdo usvědčí z blbosti. Což je bohužel dost často.

                                        0 0
                                      • stan99  

                                        No konečně :-)

                                        A vůbec.Co ten valach tam má co motat dráty.Má si pořídit pořádného psa a fujaru ať to má štyl.

                                         
                                        0 0
                    • beeker  

                      A může být ještě rád že to není oznámené na policajtech.

                      0 0
        • beeker  

          Ty už ses s tím někdy setkala? Pochlub se taky.....;-)

          0 0
          • Medunka  

            Jo, v kokorine, na odlehlem miste, kde chodi jen pesaci, ohradnik pod napetim. Nijak sme to neresili, nikomu se nic nestalo a opravdu to misto neni nijak extra pouzivane

            0 0
            • dafe  

              Nám při sjezdu z Končité u Val. Klobouk po červené, ale tam to při výjezdu z lesa končí celou ohradou s elektrikou, která je dobře vidět a vlastně do toho nelze vletět. Přelézat vyšší el. ohradu s kolem je ovšem taky trochu švanda, ohradníky kopou jak vzteklé :-)

              0 0
      • Jaromír  

        nepříjemné…

        mně se to kdysi stalo taky, drátu jsem si všim až tak 2m před ním, takže sem do něj vletěl skoro bez brždění. naštěstí  sem ho trefil přímo hlavovou trubkou a jak jsem byl rozjetý v klidu se přetrhl. škody naštěstí žádné. sranda začala až v okamžiku kdy jsme ho chtěl svázat. normálně vezmu jeden konec do levé ruky .....

        0 0
        • beeker  

          No já právě nevím do kterého místa mě to chytlo, měl jsem pocit že někde do výšky hrudi, ale nejsem si jistý, to bych tam měl nějaký otisk. A taky by mě to neotočilo na záda i s kolem. Možná že to chytlo kolo. Ale zase mám na lýtku takový dlouhý škrábanec, nevím jestli od toho drátu nebo nějak jsem zachytil o kolo při tom pádu…

          Když jsi vzal ten konec tak tě to koplo, že? Na kterém místě se ti to stalo?

          0 0
          • Jaromír  

            stalo se mi to na hovězí. naštěstí mi to došlo, takže nekoplo. sundal sem to z toho háčku a pak to šlo v poho.

            0 0
        • Chiron  

          Taky se mi to jednou stalo, projíždím mezi dvěma oradama a v lehké táhlé zatáčce najednou najedu na drát, ten se mi zahákl za levý roh, přední kolo se ztočilo prudce doleva, drát se přetrhl a mě to nějak podivně katapultovalo do drátů na nalevo. Do nich sem se slušně zamotal, jelikož to byla ohrada pro ovce, tak tam byly 4 dráty nad sebou. Takže než sem se z toho vymotal, tak se dostal pár ran, ale nic strašného a škody kupodivu skoro žádné. Jinak bylo to někde v okolí Vsetína směrem na Zlín a od té doby už sem tam nejel a už je to asi 4 roky.

          Jinak nechápu kde chodíš na ty singletracky, ten v Pržně mám za kopcem a do teď sem netušil že tam něco takového je… A to ještě ty úžasné fotky z okolí Cábu, sice tam poslední dobou skoro nejezdím, ael i tak to tam mám několikrát projeté a o tomhle sem netušil…

          0 0
          • Singlespeed  

            V úplně každém lese kdekoliv máš obdobných singletracků desítky, na tom není lautr nic pozoruhodného. Víc jezdi a dívej se kolem sebe a méně čum do kompu ;-)

            0 0
            • beeker  

              No jo, to se ti řekne, mě se to pokaždé projíždět a hledat nechce. Třeba nad tím Pržnem – nechápu jak to někdo může najít, je to mimo značené cesty a začíná to i končí slepou polňačkou. A v tomhle případě to vypadá jako nějaká zkratka vyšlapaná lidmi, kteří u toho bydlí.

              0 0
              • Jaromír  

                no , mně to vysloveně baví hladat nové cesty. na staré kolena se už tak nehoním a v podstatě všechny moje vyjížďky se odehrávají stylem " a kampak to asi vede tady". konkrátně to pržno jsem našel jen kvůli tomu že se mi nechtělo jet nahoru po asfaltu.

                jinak 100% souhlas s singlespeedem, v každém lese je toho mraky, jen hledat. ale chápu že to každého nebaví. ono ty chodníky taky nejsou pro každého (a to je dobře), ne každému se líbí se motat po lese mezi stromama skoro „krokem“.

                0 0
          • beeker  

            JJ, kolem toho Cábu to vypadá dobře, jen já na to nejsem, projet každou kančí stezku a pořád něco objevovat, to ne......

            0 0
    • ronin  

      Poradíte? Chtěl bych poznat část z Hostýnek s výchozím bodem Holešov, Bystřice Pod Hostýnem z místa A zpět do místa A. Koukám do mapy a hledám 2 okruhy kolem 50km, jel bych s manželkou, terén dává, ale s mírou.

      Díky za podměty co přidat k trase, nebo naopak vynechat.

      0 0
      • Vhalasta  

        Pokud to neznám, tak nevyymýšlím nic extra nového a šáhnu po tom, co už někdo vymyslel – krátká je podle propozic jak vyšitá. Mno, trochu nahoru dolů.

        0 0
        • ronin  

          fajn, ještě možná zůstane značení :-)

          0 0
          • Vhalasta  

            Značení je perfektní (ten červený puntík se šipkou). Jen to není zrovna klidná hřebenovka ale dost nahoru/dolů.

            Osobně bych dal přednost až další části: začal z Hostýna směrem přes Chvalčov, napojil se na trasu Drásala, z Tesáku poslal robu do Rajnochovic po cyklotrase (ať posedí půl hoďky na Tesáku, nahoře v Rajnochvicích myslím hospoda není) a sám si dal v trase Drásala Kelečský Javorník (myslím je o něm řeč výše). Z Rajnochovic vyšlapal nahoru na Lázy(furt Drásal), kde by ses ale musel dát doprava najít zelenou TZ spolu se značením Drásala (trasy tam a zpět se míjejí o pár set metrů, nejjistější najet na asfaltku)a Hostýnskou magistrálou zpátky na Hostýn a do Bystřice.

            0 0
            • Vhalasta  

              Trochu jsem to hodil do mapy

              Jen, pokud dojedeš autem, dej začátek na konec – bod T. V bodu „S“ přetíná trasa Drásala asfaltku na Hostýn a dovede tě zpátky k autu.

              0 0
              • ronin  

                Díky za osvětu, krátkýho Drásala dáme komplet bez úlev pro robu. Pak přidám z Shocart trasu č.1 nejkrásnější hřebenovka. Na dva dny snad bohatý program. Ještě jednou díky.

                0 0
      • Qvido  

        Budu od neděle týden v Hlinsku pod Hostýnem a tak bych taky uvítal nějaké tipy na nějakou trasu po hřebenech s manželkou.

        Jezdíme tam stále dokola Rusava-Dršková-Fryšták-Žopy. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.