• vasil

    příští týden jedu do jeseníků-malá morávka. Poraďte trasy na bika, byl tam loni i velokemp, takže pokud máte nějaké info , tak sem s tím.

    0 0
    • Honcek  

      V této destinaci to mám dost projetý (Malá Morávka – Karlov pod Pradědem), takže pár tras můžu doporučit. 1)Z Karlova na Mravencovku(jsou tam dvě cesty – po lesní asfaltce, trošku delší a nebo prudší v térénu, je to zelená turistická značka) – z Mravencovky na Alfrédku, ale určitě už ne po zelené, ale bokem po neznačené cestě po hřebeni, úplná nádhera – pak z alfrédky sjezd po žluté až pod Ztracené kameny, místy makadam, ale dá se v pohodě projet – prudkej sjezd na Skřítek(posledně jsem uvařil brzdy) – potom po červené do Údolí Merty, pořád se sjíždí až do Sobotína – pár km po asfaltu do Rudoltic a na Traťovku a to už s ejede do kopce non stop – Hvězda – Skřítek – další sjezd pod Rabštejn po modré, kus vede lesem a to je taky pěkný po kořenech :-) – pak můžeš po žluté, ale spíš je lepší to objetpo vrstevnici až Pod výhledy kde se napojí zelená – sjedeš a vyjedeš do Staré Vsi a po žluté stupáš pěkným terénem na kašpárka do Nové Vsi, což je závěrečný stoupání – pak už jen sjezd do Malé Morávky, nebo ještě terénem po žluté přes kopec do Karlova pokud si chceš trochu přidat :-) …celkem: 77 km a nádherná příroda kolem.

      Pokud máš zájem o další trasy, tak mi napiš mail, kolik tak zhruba chceš kilometrů a jaký terény a já ti ještě zítra a přes týden něco pošlu :-)

      0 0
      • boši  

        čus honcek, dík moc za tip, mrknu na to do mapy. jedu do jeseníků s bráchou (vasil) a s pár bikerama, ale fakt se nevyznáme a víš jak to je, potom někde bloudit. jestli bys byl tak hodný a poslal teda něco na e-mail: info@sportklapka.cz je to firemní mejl a dostane se ta zpráva jak ke mně tak k vasilovi. kdybys zase ty potřeboval poradit v beskydech, tak napiš :-)

        0 0
        • jonys  

          Beskydy by se mi hodily-letos tam jedem už podruhý do kempu do Rožnova,loni týden prochcalo,takže muzea,letos to snad bude lepší bajkovačka :-) Leccos už tu na tohle téma bylo,ale pokud hodíš nějaké(i pro ženskou přijatelné)tratě v téhle lokalitě,budu rád.Ale prosím,jen po značených,neboť nejsem takovej machr se v neznámým terénu pouštět do průzkumu cest stylem „druhou lesní cestou doleva“.

          0 0
      • jonys  

        Já do Karlova jezdím na lyže,ale vzhledem k letošní zimě jsme to tam docela kolem prochodili…Do­taz:šla by jet žlutá z Karlova na Petráky?(tam jsme nešli,bo nahoře přeci jen asi 120cm bylo,v čemž se blbě hrabe). Ty trasy směrem Rýmařov můžou být taky zajímavý na biku,ne?

        0 0
        • Honcek  

          Po žluté se dostaneš pod Petráky, ale pouze pěšky. Na kole je to zakázaný. A tímto směrem bych to určitě nejzdil. Spíš naopak to může být pěkný sjezd. Ale na kole se tam vůbec nesmí, takže tohle asi nepůjde. Trasy směrem na Rýmařov bych nedoporučoval, je to jenom po asfaltkách. Na bike bych doporučoval směr Šumperk, Dlouhé stráně nebo na sever Vrbno – Rejvíz – Zlaté hory, Červenohorský sedlo. Ten Rýmařov určitě ne :-) Těch tras tady je hodně, takže určitě nebudeš mít problém, že bys nevěděl kam jet :-)

          0 0
    • Jituschka  

      Ahoj, o Jeseníkách přemýšlím jako o vhodné destinaci na prázdinové ježdění, takže by se mi taky celkem hodil pipis nějakých tras. Mohl bys mi prosím přeposlat ten mail od Honceka? Jestli to teda není tajné? A případně ještě, až se vrátíte, sem napsat, jaké to bylo (jak je to se zákazama, kam jezdit a kam ne, ubytování a tak:). To je snad vše, mail je v jitka.br@atlas.cz . Děěěěěkuju:)

      0 0
      • Honcek  

        Ještě jsem ten mail nedal dohromady, ale jestli chceš tak až ho budu posílat, přepošlu ho i tobě :-) Můžeš ho očekávat dnes večer nebo zítra večer :-)

        0 0
      • Cerberos  

        Zdravíčko! Taky plánujem že by sme jelki zařádit s partou na biku do jeseníků … tak kdyby takhle náhodou se ten mailík dostal i ke mě měl bych docela radost … díkes ! MAIL: Cerberos.David@seznam.cz

        0 0
    • Frankie  

      Jen bych vyletniky do Jeseniku upozornil, ze silnice pres Cervenohorske sedlo je uzavrena a mam dojem, ze neco delaji delnici i na Dlouhych stranich… jen pro info.. FV

      0 0
      • sportovni_biker  

        Jo jo, na Dlouhých stráních se opravuje horní nádrž, takže hlavní asfaltová cesta je uzavřená.

        0 0
    • Jituschka  

      Hehehe, tak jsem teď tady:) je tu krásně, před námi první noc :) zdravím Honceka, snad se tu zítra uvidíme:)

      0 0
    • standa.nera  

      Využiji tohoto tématu. V létě jsem jel z Kunčické hory do Sedla Krupná a chtěl jsem pokračovat dále po žluté po hřebenu. Zpočátku byla cestička pěkná, pak když vedla podél lesa tak začala být zasypána kameny a kmeny a z Krupný už jsem žlutou vůbec nenašel. Sjel jsem někde z cesty, nebo je žlutá TZ takhle neudržovaná :( dle mapy vypadala pěkně.

      0 0
    • koňák  

      Zdravím, poradí někdo trasy s vozíkem za kolo z Ostružné? Čím lepší (hladší) povrch, tím líp.

      0 0
    • Ivosio  

      Zdravím, chtěl bych se vydat na Praděd z hvězdy, ale nevím jak pak dál. Můžete někdo doporučit trasu abych se vrátil zpět k hvězdě? Neljíp kolem vodopádu. Děkuji

      0 0
      • tigermoth  

        Z Hvězdy se jede na Praděd přímo horekopcom kolem závory a domečku hlídače, asi 6km. Zpátky tou samou cestou, nebo se dá jet potom kolem Švajcárny a dál na Červenohorské sedlo, potom vrstevnicovou lesní asfaltkou do videlského sedla, pak do Videl a vydrápat se zpátky na Hvězdu. Ale je tam na můj vkus moc asfaltu, nejhezčí je to od Švycky do Červ. sedla.

        0 0
        • pocestny  

          Dodatek: Z videlského sedla nesjíždět dolů do videl! dál pokračovat lesáckou cestou na sedlo Kóta, která se vine podél vrstevnic pod skalami Sokola, a nabízí krásné výhledy na údolí Střední Opavy. A to už jsi zpět nad Karlovou studánkou, odkud je to zpět na Hvězdu, co by kamenem dohodil.

          0 0
    • pierogross  

      Ahoj, dobrý trénink je z Jeseníku na Šerák. Cca 15km furtdokopec, ale zase zpátky… To jen kdyby ses nudil.. A kdyby ses nudil ještě víc, tak z Jeseníku pod Velké Bradlo. Lesní asfaltkou tam a zpátky 37km, já tam za celou dobu nepotkal živou duši, to se mi ještě nestalo. Po cestě asi tři bunkry, krásný les.

      0 0
      • pierogross  

        Kruciš, pardon, je to off… Nevšiml jsem si data.

        0 0
      • pocestny  

        před lety poměrně liduprázdné, ale dnes je i pod velkým bradlem a okolo pásma orlíku už celkem provoz

        (ale nikdo tam nejezděte, ať to zůstane liduprázdné)

        0 0
    • T(h)omik  

      No, je to „trochu“ postarší vlákno, ale zkusím to: Nejel jste někdo v posledních dnech z Pradědu do Koutů nebo na ČH sedlo? Mají tam zrovna probíhat nějaké opravy cest, a jelikož se tam o víkendu chystám, tak nechci schytat nějakou zradu.

      0 0
      • pierogross  

        Ahoj, já byl na červenohorském loni v listopadu, čili není to aktuální, ale chci říct – stavělo se tam ostosedum, vč. té hlavní na Kouty, ale na kole se to všude dalo nějak objet. Jestli pojedeš na horském kole, bral bych to jako dobrodružství objevitele…:)

        0 0
        • T(h)omik  

          Loni jsem tam byl taky, ale to se stavělo přímo na Sedle – to se dá objet, případně v nejhorším obejít, s prstem v nose. Mě jde o trasu Švýcárna-Kouty, nebo Švýcárna – ČH sedlo v posledním týdnu. Pojedu na biku, dolů na Kamzík bych se asi na něčem subtilním rozsekal :-)

          0 0
          • pierogross  

            Tak ti držím, a když budeš zdráv, třeba to tu pak popiš…:)

            0 0
          • pocestny  

            No mám celkem radost, že místy těží tu kleč, ale kždp to musí být příšerná práce…

            Myslím, že „omezení“ na cyklostezce neznamená, že ji na biku neprojedeš. Oni tam podle té zprávy opravují cestu, ale na biku se dostaneš všude, když chceš. Ale nebyl jsem tam, na tyhle stezky v létě nejezdím, protože jsou tam davy…

            0 0
            • T(h)omik  

              Davy nedavy, dovolenou mám teď. S tím průjezdem si taky říkám, že by to mohlo jít, ale není nad čerstvé informace od někoho, kdo tam osobně byl. No, uvidíme.

              0 0
      • zdenek  

        Hledej. Zrovna nedávno se to probíralo v jiném vlákně.

        0 0
        • T(h)omik  

          Tak jsem hledal a našel jen vlákno, kde se probíraly opravy hlavní silnice na Sedlo. Mě zajímá ta boční kolem Petrovky.

          0 0
      • Pan Jan  

        Minulý týden ČHS-Petrovka-Švýcárna bez náznaků jakékoliv práce.

        0 0
        • T(h)omik  

          Díky za info, doufejme, že pořád ještě nedostali záchvat workoholismu :-)

          0 0
      • T(h)omik  

        Tak jsem si to dneska projel z Pradědu přes Švýcárnu a Petrovku na ČH sedlo. Na lesních cestách vše OK, nikde žádná práce. Pracuje se pilně na Sedle, na silnici je tam zákaz vstupu, ale projel jsem to a nikdo mi nic neřekl, i když nějací dělníci seděli u příkopu a baštili. Pokračoval jsem po zelené pod Šindelnou do Koutů a taky pohoda. Ten sjezd je orgastickej! ;-) Tož tak.

        0 0
        • pocestny  

          Hej jel jsi z šindelné po tom hřebeni přes suchou horu, část cesty v takovém korýtku? nebo jen po značce? jsem tam kolem suché hory před asi 11 lety zlomil patku od hazky, ale fakt paráda …

          0 0
          • T(h)omik  

            Jel jsem normálně po zelený, protože jsem si chtěl užít ten (zasloužený) sjezd. Tím korýtkem jsem šel kdysi pěšky v dubnu, v polobotkách, ve sněhu a břečce… Ale musím uznat, že je to tam super.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.