trasa Zdarske vrchy - prujezdnost

40 nepřečtených
  • Motyll

    Za 14 dni razime s firmou do vesnicky Cikhaj v blizkosti Zdarskych vrchu. Pro kolachtive kolegy a kolegyne jsem naplanoval trasu: Cikhaj – modra Tisuvka – doprava cervena Zakova hora – 9 skal rozc – Lisovska skala – Dratenicky – Snezne – zelena Lisensky dvur – modra Odranec – doprava zelena (a cyklotrasa 1) Studnice – Pasecka skala – modra Medlov – zelena Tri Studne – modra Cikhaj.

    Rad bych se zeptal tech co to v danych usecich znaji na prujezdnost, eventualni zakazy.

    Diky za pomoc. 

    0 0
    • kankrlicek  

      Zákazy si nejsem schopen vybavit, průjezdnost bude vysoká :). Možná nějaký spadaný strom, ale žádná kalamita. Trasa je to pěkná.

      0 0
    • pop  

      Tisůvku bych objel :). Jinak si nejsem jistej průjezdností Pasecká skála-Medlov (voda bývá) a Dráteníčky (myslím zákaz kol),ale jsou tam myslím stejně balvany pár metrů.

      0 0
    • McBlacky  

      ahoj takto  vezmu popořadě. Snad to takhle od stolu dám zpaměti. Modrá je v pohodě. Červená okolo Tisůvky ted nevím, ale stoupání na žákajdu je celkem HC. na kašpara s velmi dobrou fyzičkou, jinak se kousky projdete pěšky. Sjezd směrem na Rumpoldům mlýn je moc pěknej, ale kolegyně asi budou remcat a místy ponesou. jsou tam takový kořeny a pak překopy cesty který jde snad jen skočit. Mě se to teda moc líbí a jezdim to tam rád, právě pro to že to je technicky pěkný. červená nahoru na 9sk. Ze začátku kašparoidní pak se to zlomí. Červená dál na Lisovou je ok, na Malínskou opět následuje výšlap jako hovado mezi šutry – pro kochače turistika. Na Červenou z Malínský dolů rovnou zapomen. 100 metrů neseš /každej/, pak 100metrů DH, a zbytek enduro. Největší držkolam co znám v regionu. Dál pak ok, ale červená okolo Dráteníčků tam nese každý -objezd po zelená a přes Blatiny. Zelená Bohdalec – nahoru se projdete pravděpodobně jel jsem to jen dolů a celkem parádička. Na odranec bez problémů, Studnice v pohodě. Okolo Pasecký už to zase je trochu komplikovanější. Ale myslím, že to dáte. My to jeli opačně a dali to v sedle. Modrou ze 3studní na Cikháj jsme snad jel jen v zimě.

      obecně jsi si vybral velmi těžkou trasu pro víkendáky. Já bych se za ní nestyděl ani pro moje kámoše co spíš než šotolinky maj rádi drsnější terén.

      ohledne zákazů. Vrchy cýznamých kopců -žákajda, pasecká, malínksá, lisovská…- jsou rezervace takže když vás tam chytnou jste v pizze. Ale co tam jezdím nemám problém, vzhledem k terénu tam zas tak moc lídí nezavítá.

      lehčí a hezký terény bych hledal okolo Křížánek – Milovy – Pustá rybná atd…

      0 0
      • Motyll  

        No tak to budu muset malicko upravit… :(

        0 0
        • McBlacky  

          je tam celkem dost lesních asfaltek které jsou bez TZ nebo cyklostezky. Dá se jet celkem slušně dle mapy, orientační body jsou výrazné v případě ztracení. Záleží jak teréně zdatný jste.

          zkusil bych modrá – zelená + asfalt okolo žákajdy na červenou a 9sk – křižánky /ale po žlutá + zelená/ – 4 Palice /konec modré vytlačit je to menší zlo než objet  a dát žlutou která taky je přísná/ pak Milovské pernicky – výhled, zkamenělý zámek ale ne po modré kombinace asfaltky + červené pak červená na Karlštejn -Svratka- Kameničky po červený -zelená – modrá Hlinsko a zelená vojnův Městec a modrá Cikháj. Je to delší trasa, ale není tak těžká. Obecně ale region Ždárských Vrchů není snadné bikování.

          0 0
        • pop  

          Já bych to tak černě jak McBlacky neviděl, všechny jmenovaný úseky jdou lehce objet.

          0 0
          • kankrlicek  

            Přesně! :)

            0 0
          • McBlacky  

            já nepsal že nejdou, komentoval jsem trasu jak ji navrhl. Ale pokud objedeš ty vrcholy kde jsou zajímavý skalní formace, tak ti nezbyde moc zajimavých bodů na trase.

            0 0
            • pop  

              Na ty skály je lepší jít pěšky, stejně tam s kolem nevyleze. Ale trasa jinak je to pěkná, jen bych objel to,co jsi jmenoval(stačí ně­co).

              0 0
              • JSt  

                blbost. trandacka jsem si na devet skal vynesl (a samo i snesl) ;-)).

                0 0
            • kankrlicek  

              Ále, ono kolikrát stačí to objet :) Nerad slejzám a tady, když se budu přísně držet značky, budu slejzat furt.

              0 0
    • JSt  

      zalezi, jak moc jsou kolegove a kolegyne zvykli bajkovat. ted o vikendu jsme ± neco takovyho jeli. trasa je to super, akorat si mistama zanosis. ten jeden nejobtiznejsi usek malinske da dolu akorat nejakej trialista, pak uz se to da, ale jak rika blacky, jeden z nejtvrdsih sjezdu na vysocine. ze skaly je peknej vyhled ;-). a ty kopce by nebyly zadarmo ani na asfaltu, tady to mas jeste okoreneny sutrama a korenama.

      0 0
      • McBlacky  

        to by musel bejt trialista jako kráva :) Já to nesu až na kraj lesa k tomu velkýmu buku. A pak už to jedu, začátek jsou jen šutry pak to ustupuje do šutrů a kořenů.

        0 0
        • JSt  

          to jsme na tom podobne. ja s tim teda zacnu zapasit uz na te vrstevnici, ale casto si musim odslapnout od zeme a klikama kresam o sutry (asi by bylo rozumnejsi to prenyst…). jak se to zacne svazovat, tak uz tam neni zadny kriticky misto.

          0 0
    • jipík  

      Vem si sebou lezečky tohle jsou Dráteničky :-)

      0 0
    • jipík  

      Takhle vypadá sjezd od 4palic, ale zvládli to i ženský a děcka, sice po svých ale šlo to :-)

      0 0
    • jipík  

      A tady už osedlali

      0 0
      • McBlacky  

        mě docela nasralo jak to tam vybrali lesáci. Před pár lety to byla zarostlá cesta se šutrama až k asfaltce. Naštěstí to zábavný nahoře zůstalo.

        0 0
    • Motyll  

      Tak vsem diky za rady, asi necham smerovani trasy podle puvodniho zameru a pokusim se vyhnout kritickym mistu. O sebe strach nemam, ovsem nevim, jak je na tom zbytek. O hospody na trase se asi bat nemusim, ze?

      0 0
      • pop  

        Nejhorší úsek je z Malinské skály na Dráteníčky, ale dá se lehce objet a to tak, že budeš pokračovat po zpevněné cestě těsně před odbočkou na Malins.sk.(můžeš se tam podívat-asi 50m,ten sjezd se ale pak už nedá jet, tak se vraťte). Pak můžeš pokračovat  na Blatiny a Sněžné. Hospod je dostatek(kdyžtak k nějaké odbočíte). Tisůvku a Žákovu horu bych objel nebo půjdete pěšky asi(na Žákově je stejně zákaz kol). Akorát nevím jak je jetelnej Bohdálec na Odranec

        0 0
        • McBlacky  

          Z vrcholu do Odrance v pohodě – široká cesta. Posledních cca 150metrů k vrcholu je ale prudkých a se šutrama. Ale šlo by to přežít

          0 0
    • Motyll  

      Diky vsem za komentare, trasu jsem upravil, viz mapa.

      Ted uz to snad bude prujezdne…

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Ještě můžete jet tohle.

        http://www.axiomorbitt.cz/?…

        Průjezdné to je a asi budou vidět i šipky, takže byste nemuseli (tak často) vytahovat mapu.

        0 0
      • McBlacky  

        to je v klídku. ikdyž jak jsem psal výše tu modrou Tři Studně – Cikháj neznám

        0 0
        • ludvajus92  

          Jo jo šipek je tam dost, jel jsem to minulej týden a je to pěkná projížďka, až na některé úseky.

          0 0
        • kankrlicek  

          Mám dojem, že jsem to jel několikrát a jestli je to to, co si myslím :), tak je to pěkné, žádné vraždy.

          0 0
      • kankrlicek  

        Od 9skal je dobré jet dle mého naznačení. Kopíruješ červenou značku, jen ty trialové úseky objíždíš po šotolince.

        0 0
      • Radez  

        Čau, nemáte někdo v gpx trasu po Žďárskejch vrších?

        Nebo nemáte to hozený někde na cykloservru, nechce se mi to překlikávat.

        Nebo něco podobnýho, aby to mělo tak kolem 100 kiláků (a vedlo to přes devět skal)?

        0 0
        • Radez  

          Nikdo nejezdí po Žďárskejch vrších? :-(

          0 0
          • nitraq  

            Naklikej si to v Cyklotrasách, máš gpx za pět minut hotovo. A dej na McBlackyho doporučení, minulej tejden ověřeno v praxi:)

            0 0
    • mastihuba  

      ses ujal ve firmě postu sportovního referenta? :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.