• ToM.K3

    Mohl by mi někdo poradit kudy ?? Hledam trasu, co nepovede moc po hlavnich silnicich, ale samozrejme co nejkratsi. Aby byla realna sance to ujet za den. Ja bych to chtel ujet na MTB a kolega na silnicce, takze zadny polnacky, lesy atd. Diky

    0 0
    • maajkee  

      No já jel teď z HK do Prahy a nazpátek, cca 216km a zvládnul jsem to celkem v pohodě, takhle počítám to budete mít tak 160–170km, takže pokud na to máte celej den tak to je uplně v pohodě.

      Ze Žamberku do HK jezdím většinou lesem kolem Litic a Potštejnu, takže to pro Vás nepřipadá v úvahu, takže bych jel na Kameničnou, Slatinu, Javornici, Rychnov, z Rychnova vede cyklotrasa to Týniště, z Týniště hlaďoučký asfaltová cyklotrasa do Třebechovic, z Třebechovic přes Krňovice a Běleč do Hradce, Z Hradce se dá pak jet po Labský trase, ale to je zajížďka přes Pardubice a cesta na silničku taky místama totálne nevhodná, já jsem to z Hradce bral po starý 11ce normálně na chlumec, a poděbrady, tam je provoz jen brzo ráno a pak až tak v 16–17, takže se to tam dá v pohodě švihnout, navíc z Chlumce do Poděbrad už je provoz opravdu minimální, dopoledne jsem tam potkal jen pár aut. Z Poděbrad je pak cykloasflatka do Nymburka, z Nymburak normálně po hlavním tahu na Lysou nad Labem, pak Čelákovice, Zeleneč a hurá na Čerňák, odtamtdu kamkoliv už metrem, kola se vezou v zadní části vagónu zdarma.

      Na horským a krosovým kole by to bylo lehčí, ale takhle to bude taky v pohodě.

      PS: sory za dost překlepů, ale psal sjem rychle a sere mě tadyta pracovní klávesnice :)

      0 0
      • ToM.K3  

        Teda, super reakce, takhle přesnej popis jsem ani nečekal. Díky, díky.

        Jen pro upřesnění, my bychom vyráželi z Králík (což je ještě 25 km za Žamberkem, ale jako nadpis tématu jsem to nepsal, protože to „naše“ městečko není moc známý :D). Počítám, že přes 200 km najedem, ale když vyrazíme třeba v 7 ráno, tak do tmy by jsme to měli stíhat (při trochu rozumným tempu) i s obědem, atd.. Nejedem skoro ani do Prahy, ale jen někam na okraj směrem od HK.

        Právě jsem rešil kudy se dostat vůbec do HK, protože já to mám najetý jen do Rychnova a pak dál už moc nevím. Z Týniště, to myslíš tu cyklostezku jak vede podél 11-ky ?? já vím, že tam vede i pěkná asfaltka lesní oborou (myslím že je to teda mezi Týništěm a Třebechovicema), ale to bude asi už zajížďka.

        0 0
        • maajkee  

          jj, myslím tu stezku oborou, to dáte v pohodě i s oběděm.

          Jinak já osobně myslím že Králíky jsou snad známější než Žamberk :)

          Z toho rychnova to je cesta v pohodě v podstatě z kopečka pořád dolů :) Jel bych z rychnova na Třebešov, Lično, Křivice, z Týniště pak tou oborou, přejet Třebechovice do Krňovica, Běleč a jste v HK, tam jste hned, myslím, že cestou jsou i cyklotrasy se značením na týniště a pak hradec.

          0 0
          • ToM.K3  

            Jsou známější jak pro koho (doufám že oba myslíme ty stejný Králíky :D). Cesta do Prahy bude lepší, protože z Rychnova je to už pořád relativně po rovině, ale až pojedem zpátky, tak to bude náročnější.

            Takže do HK by to asi šlo, počítám že tam by jsme dali třeba oběd, ale pak dál už to bude horší. Po 11-ce by to bylo asi nejkratší-nejrychlejší a nebyla by tak velká šance zabloudit :D. My bychom ale jeli asi o víkendu do Prahy a pak ve středu nebo čtvtrek zpátky. A právě mám docela strach, aby tam nebyl moc provoz. Aby tam nebylo mraky kamionu, co se vyhýbají mýtnýmu, atd.. Ale zas to někde objíždět po vesnicích, tak to by jsem furt museli čučet do mapy a najeli by jsme určitě pár km navíc, což by bylo docela nemilý, přeci jen po 150 km už to nebude asi taková pohodička.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.