Trailové kolo - Canyon/Superior

2 nepřečtené
  • adamson

    Ahoj,

    nedávno jsem prodal z důvodu nevyhovující geometrie Superior XP 939 2018 a chtěl bych se poohlédnout po zábavnějším kole s trailovější geometrií. Zároveň se s novým kolem nechci příliš odříznout od přítelkyně (XC kolo) a našich celodenních výletů po horách a flowtrailech. Rozpočet 40 – 70tis.

    Nejlépe mi vychází následující kolo a rád bych slyšel váš názor ohledně poměru cena/výkon:

    https://www.canyon.com/…rand-canyon/

    Případně mě láká:

    https://superiorbikes.eu/…-green-black

    ale vzhledem k tomu, že jsem fulla nikdy neměl, bojím se náročnější údržby a hlavně toho, že budu mít problém stačit přítelkyni :)

    Uvítám i jakékoliv doporučení na jiný model/značku.

    Díky moc a hezké prožití svátků.

    0 0
    • novas752  
      1. Nejprve bych se rozhodl jaký typ kola chci a až pak hledal jaké konkrétní kolo chci.
      2. Jestli jezdíte zhruba stejně nebo ty dokonce jezdíš víc tak bys přítelkyni na xc kole v pohodě stačil i na většim tanku než je ten superieor. Akorát jí budeš dost brutálně ujíždět z kopce.
      3. Celej rozdíl mezi údržbou hardtailu a fullu je servis tlumiče společně s vidlicí a servis zadní stavby. Při průměrnym ročnim hobby nájezdu okolo 100–200h to vychází na nějaký průměr 2–4 000Kč navíc oproti hardtailu (počítám malý servis tlumiče co 100h, repase tlumiče po 400h a výměna ložisek v zadní stavbě co 300–600h). Pokud máš na full v použitelné výbavě (tedy aspoň těch 70–80), je na tom většinou zábava a pohodlí podstatně větší. Jsou místa kde je lepší hardtail (čistě vyhlazený flow trail, stoupání vyjma hodně rozbitých krpálů…) ale full je full. Málokdo se vrací na hardtail.

      Jinak ten výběr, viz bod 1, Grand Canyon je spíš takové přifouknuté xc, pokud uvažuješ i o něčem jako ten superior, měl by proti tomu stát spíš novej Canyon Stoic a podobné stroje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.