• mais

    Ahoj, prckové už začínají jezdit a tak dotaz – jako věc poslední záchrany vozíme trailgatora mám následující dotaz –

    je nějaká možnost, jak vozit a připojit trailgatora za fulla v pohotovostní poloze? Tedy něco, krom zamknutí zadního tlumiče. Jasně nejlepší rada je pořídit si na to další kolo, nicméně to z mnoha důvodů (zejména není to kam dát a při neuvěřitelném nájezdu 500 krm/rok – ano ani full nemá smysl, ale mám ho z doby předprckové a rád si projedu nějaký ten terén, když se tak jednou měsíčně zadaří) není možné

    0 0
    • tromboonen  

      Gator je naprd, děco sedí nakřivo a nic nedělá, za fullem to bude ještě horší, přizpůsobit trasu aby nebyla tak náročná na terén a osvědčený gumicuk…

      0 0
    • losik_p  

      nekupoval bych.. radsi kratkou trasu a vlastnimi silami, nez tahnout.. jak vidim ty decka v tom sedet uplne nakrivo, tak mi jich je lito..

      s dcerou planujeme trasy tak, aby je ujela, ja pak jezdivam sam na dorazeni :) kdyz chceme dale, dame ji do sedacky, ale ani tam uz nechce byt

      0 0
    • mais  

      neptám se koupit nebo nekopit – prostě doma je. Ptám se, jak naroubovat na full… vůbec to není o tom, jakou trasu naplánovat, ale třeba i o tom, že dojedou k babičce – 4 km a domů jedou autem, zatímco, někdo musí jedno kolo odtáhnout domů…

      0 0
      • tromboonen  

        A to jedno kolo se jako nevejde do auta? gator je fakt nahovno, prodej to a když je problémm popotáhni na gumě, deset z deseti cyklistů souhlasí..

        0 0
        • mais  

          Hele to je jak s tatarama – představ si ne – opravdu dvacítka a šestnáctka se do oktávky nevejdou a dokonce se tam ta dvacítka bez demontáže kol nevejdou.

          Prostě máme doma dvě děti, dvě kola, dva trailgatory a dotaz je (pro vlastníky dlouhého vedení) – jak to naroubovat na fulla – kapišto????

          0 0
          • tromboonen  

            Tak sorry, tahej na tom děcka a akorát je to odradí od ježdění, nejen vlastní zkušenost…

            0 0
            • skaj  

              Mam naprosto opacnou zkusenost. Obe deti to navnadilo a ted (4 a 7) jezdime bez. Ucili se brzdit, slapat spravnym smerem (na gator sli v podstate napul z odrazedla) apod. Proste jsem s nimi neustale mluvil a probiral co se deje a co maji delat.

              Jen to chce i na tom trailgatoru uzpusobit delku vyjezdu. Pak ani to, ze sedi trochu nakrivo nevadi. Fakt si nedovedu predstavit, jak muze 4km (zminovane mais) na tyci odradit dite od kola…

              0 0
      • černápole  

        co takhe nasat co máš za kolo?

        0 0
        • mais  

          Fulla, ale dík, za rozumnou otázku, prostě potřebuju cvaknou tyč na sedlo a dozadu na osu – otázka, jak zabezpečit, uchycení k ose, aby to zanechalo potřebné stupně volnosti – nad kolem tyč při spojení kol projde – já řešim „parkování“ tyče, ale to je tady pro většinu nad možnost pochopení

          0 0
    • frenkie71  

      Je trošku težší, ale odjezdil 16" a 20" kola dcerky a pak šel dobře prodat bo není tak rozšířený. Mluvím o FOLLOW ME TANDEM. Dětské kolo je velmi dobře fixované. Dítě není nakloněné, přední kolo má jen 10cm nad zemí a v mírném terenu jsem mel i méně. Ovladatelnost tandemu v zatáčkách je znamenitá. Investice nelituji a vážně doporučuji. Dá se zavěsit jak na RU tak dokoupit pevnou osu. Prodávají se různé závity…

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • mais  

      Pánové, sorry, ale to je jak u kreténů – nejste politici?

      Jasně jsem se zeptal, co chci udělat – protože pro to mám důvody.

      Jeden odporník napíše, že je to nahouby a druhej odporník doporučí naprosto něco jiného (četli jste a pochopili vůbec ten dotaz – který jsem jak pro zš i zopakoval???.

      Prostě potřebuju Trail gator a ani se neptám, jak na tom dítě tahat, ale jak ho vézt na kole složenej, případně jestli to někdo nezkoušel, jako poslední záchranu…

      Fakt si nechci dát nějakej extra ****** za kolo a ani to nebudu dávat manželce – prostě dvě děti, dvě tažná, dvě tahací kola – dvě nouzové záchrany trailgator – chtěl jsem si to dát na fulla, abych se ho nemusel zbavit – tak jsem se ptal jak to tam namontoval. Za letošek jsme to na starším dítěti použili 5× – 3× to táhlo prázdný kolo, 2× dítě přes město (tak kilometr, kde si netrouflo jet přes křižovatky samo) – představte si neodradilo ho to, přišlo mu to jako prča, že tlačí mamku na kole, zatímco ona nešlape a nebálo se jet – neuvěřitelné, proti prognoze tromboonena (mělo být přece minimálně na rok znechucené)

      Frankie pro jistotu doporučí řešení na dvě kola za 10 – 12 tisíc – popravdě, do bych se na to vykašlal, při našem svátečním použití a vzhledem k tomu, že je to poslední pomoc, když dítě už nepůjde ani přesvědčit, aby dojelo

      Gmicuk používat nebudu, jednak si to žena nelajzne a druhak by naše ratolesti to nedaly – tromboonene – to by byl přesně způsob, jak je dokonale odradit, tam by teprve byly odrazovací výsledky

      0 0
    • skaj  

      Tak asi budu prvni co umi cist a odpovi ti na otazku. Ale zklamu te – nepodarilo se mi to. Nakonec jsem vozil zasunuty na polovicni delku pridelany z boku batohu na skialpy jako lyze. Jeste dodam, ze to bylo na letity GT i-idrive, mozna na jinem fullu to pujde (ale sedlo osa si fakt nedokazu predstavit, tam se ta vzdalenost uz z rpincipu vzdy meni, to by muselo jit nekam jinam).

      0 0
    • Japhy  

      Inspiruj se u vojáků, obávám se že jiné řešení než zmíněný bágl na skialpy nebo přikurtování k rámu nevymyslíš.

      0 0
    • mais  

      Skaj, Japhy – díky moc za odpovědi, přikurtování jako puška k rámu mě taky napadlo, ale říkal jsem si, že to třeba někdo prošťouch, než se pokusím o nějaké bastlení – odpověď nejde, hoď si to na záda je pro mě akceptovatelná.

      Skaj: jo vím, že se mění, přemýšlel jsem dát na osu mechanismus, který umožní letmé uložení tyče, tzn tyč se bude v něm moci definovaným způsobem posouvat a zároveň nevyrazí na cesty do nepožadovaných směrů – dotaz jsem dával proto, jestli už se někdo o to pokusil a případně na co narazil, tak zatím to vypadá, že to bude přes zimu pokus z neoraného pole…

      0 0
      • Japhy  

        Já jsem vozil TG na HT a u druhého dítěte (mám trochu věkový rozptyl) jsem se rozhodl že jakákoliv tažná zařízení vynechám. TG je jednak zmetek by design a druhak nemůžu najít pytlík s protikusem co přijde na dětské kolo.

        Buď na to pivo dojede nebo nedojede. A zpátky to je mírně z kopce.

        0 0
      • skaj  

        Chapu co myslis, take jsem o tom premyslel (neco jako zkraceny gumicuk na kusu plechu pro vyoseni). I jsem pozoroval jak se ta zadni osa pohybuje. A pak jsem se na to vykaslal, protoze jsem zjistil, ze tak moc casto preprahat nepotrebuji.

        Prikurtovani jako puska jsem take rozmyslel, ale nakonce mi z toho batoh vysel lepe. Kdyz uz to sundavas, na batohu to mas za chvilicku.

        No abych to shrnul – nakonec ta doba, kdy byl TG potreba utekla, nez jsem se dokopal k hledani reseni:)

        0 0
    • oo.viper.oo  

      Tahal jsem děcka na Trailgatoru za jednočepem Scott Strike FX a normálně to šlo, nějak mě nenapadá proč by to nemělo jít. Ten tah je skutečně více méně horizontální, takže na chod zavěšení zadního kola, které se pohybuje převážně vertikálně, to nemá žádný vliv.

      0 0
      • oo.viper.oo  

        Parkování tyče taky bez problému. V té objímce chycené k ose kola, co se do ní klapla tyč, se ta tyč při pružení kola volně posouvala, sice pak měla okolo objímky v rozsahu svého pohybu trochu obroušenou barvu, ale to byl jediný efekt.

        0 0
        • mais  

          Hurá, přesně tohle mě zajímalo – díky moc…

          0 0
    • kycis  

      Hele mozna blbost, ale nesla by nouzove stazena tyc prichytit nejakym poprujem k lyzinam sedla, jako ze by porad trcela dozadu, jen stazena na pulku. Do stran by se to moc vyklanet nemelo, tam je celkem velky treni.

      0 0
    • Vrci  

      Pokud máš fixaci za sedlovku, napadá mě možnost otočit v pohotovostní pozici směrem dopředu a zkusit jak vyjde vzhledem k řidítkům a vidlici.

      0 0
    • mais  

      Takže operace gator ukončena. Z kol sundáno. Na fulla uložení bylo vyřešeno – odježděny vyšší stovky km a kolo i tyč fungovalo – kdo řekl, že to nejde, kecal.

      Prckům gatory morální podpory daly. V nouzi je odtáhly, přes město dostaly.

      A proti prognozám od cyklistiky neodradily.

      Předpokládám, že pokud nebudou známými rozebrány, brzo budou k prodeji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.