• treatt

Tak máme za sebou první horský akt, Tour přejíždí k jihu směrem k Pyrenejím, předchozí vlákno už pěkně nabobtnalo, tak tu máme pokračování

Na celkové pořadí se vykrystalizovali dva hlavní favoriti, Andy a Alberto, ale může se stát ještě spousta věcí..

Otevřený je jak souboj o zelený, tak puntíkatý dres a čeká nás velké finále..

Takže, na začátek anketní otázka: jak dopadne top 10 v Paříži, kdo doveze zelený dres a kdo puntíkatý?

0 0
    • daymaker  

dneska budu muset přejet na chalupu na kole moooc rychle, abych stihnul ten dojezd… tam by se mohlo maličko útočit… :-)

0 0
    • Darkson  

aktuální tipy:

1.A.Shleck

2.Contador

3.S.Sanchez

4.Gesink

5.Kreuziger

zelenej dres pro Thora a puntíkatej je loterie:-)

0 0
    • Pebe  

jen tak ze zvědavosti, když by Andy vyhrál ve žlutym, pozvou v Paříži na pódium v bílém dresu druhého, jak to bývá v etapách?

0 0
      • black.horse  

ne, Andy dostane žlutý tričko a bílý trenky:-)

0 0
        • Thidney  

Ještě puntíkatý ponožky a žiletkářskou módní policii šlehne :)

0 0
      • Ruprt2  

při vyhlašování po etapě je tam Andy vždycky 2×

jedou ve žlutém a jednou v bílém.

0 0
        • Pebe  

což by v Paříži, jako je to tady z 2009 asi šlo těžko, o to mi jde…

0 0
          • Ruprt2  

aha už chápu já reagoval na to pozvání na podiu jako po etapách. Druhý na podium fakt nechodí.

Odpověď jinak samozřejmě nevím.

Ale podle mě tak budou bude Andy v bílém :-)

0 0
          • treatt  

Mno, do cíle v tom případě přiveze bílý dres druhý v pořadí, ale na podium potom podle mě nevystoupá.

V zásadě by stačilo najít ceremonii z roku 1997, kdy vyhrál Ullrich celkové pořadí a zároveň byl do 25ti let. Ten vozil Peter LÜTTENBERGER, ale podle mě se na podium v Paříži nedostal..

0 0
    • Thidney  
      1. Contador
      2. Andy
      3. S. Sanchez
      4. Menchov
      5. Roman /pokud ustojí druhý den volna/ to je spíš přání :),
      6. Basso
      7. Leipheimer
      8. Van den Broeck
      9. Gesink
      10. Vinokurov

Yelenej Thorr? Puntikz ???

0 0
    • Lister  

Tady se nedá moc hlasovat, člověk musí z nějakého důvodu fandit skoro všem zmíněným :-)

Celkovou výhru přeuju nejvíce Andymu, ale fandím samozřejmě i Romanovy a neskutečně obdivuju Jense – toho by chtěl mít v týmu každý.

0 0
      • Darkson  

jj, Voigt a Navarro jsou borci, dobře si to dávaj!

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Juan Pelota  

Taky fandím Andymu, ale obávám se, že to dopadne stejně jak loni.

Znáte?Zajímavá videa ze Saxa:

http://www.saxobanktakingthelead.com/

0 0
    • PjSky  

Skoda Lance.. ale stejne je to borec. Tu mladez okolo uz ani neznam.

0 0
    • mitch  

kde je treatt, od začátku je to nějaký dramatický :)

0 0
      • McBlacky  

ani ne, ze začátku se chvíli jela tužka ale když začal cukat Ryder, tak to se pochopitelně nelíbilo a přišláplo se. pár pokusů o nástup, ale nakonec se zformovala poměrně silná skupina 18 jezdců kde zajímavá jména jsou hned dvě. Ryder a Vino.

Peloton jim určitě nedovolí vyjet si větší náskok, protože pak za to vezme Astana se Saxem a pojede jim to vysvětlit. Nicméně etapa nahrává únikům a určitě na závěrečném krátkém stoupání se pojede totální doraz o GC.

Proti včerejšku se dneska jede velmi svižně.

0 0
        • Premik  

hodně zajímavá skupina, ještě mě tam zaujal nezmar Andreas Kloden, to je borec, který měl svého času na to, aby vyhrál Tour. Jenže to bylo v dobách, kdy staré dámě šéfoval Lance, holt smůla.

Bohužel se náskok pomalu začíná zmenšovat.

0 0
          • McBlacky  

čelo jak jsem predpokládal vzala Saxo. O´Grady jede masakr. Náskok ale stále 2 minuty. Skupinka je silná a velká a budou chtít to zkusit. čeká je dlouhý úsek klesání a pak se trať významněji dvakrát zhoupne pod poslední kopec. Jsme teprve v půlce, hlavní porce převýšení dne je už v nohách.

0 0
            • Premik  

jsem trochu skeptik ohledně toho, že by si snad náskok mohli dovézt do cíle, ale uvidíme – do konce je ještě daleko. Moc jim nepřidá ani přítomnost Vinokurova, což je klasický příklad „skupinového kazišuka“.

0 0
              • McBlacky  

zase od Astany je to taktické vůči Saxo. Protože ikdyby šel Vino s únikem do extrému a do žluťáka, tak Astana ví, že ho pak někde nechá AC. Ale určitě by ho bránil před AS :)

takže si to dneska odpracuje Saxo, což je bude stát hodně sil

0 0
                • Premik  

teď za to do kopce pěkně vzal Hesjedal a náskok se výrazně přehoupl přes 2 min, ten chlapík vypadá hodně dobře.

0 0
                  • McBlacky  

klíčový úsek bude od cca 165km na 204km. To je rovinaté a poslední třetině sjezd. Pokud to rozumně udrží až pod závěrečné stoupání, mohl by to někdo z nich dokázat. Zítra bude volnější etapa, tak netřeba až tak šetřit síly. Od neděle to ale začne :)

0 0
                    • Premik  

náskok pořád stejný ± 2min, takže opravdu by to někdo z nich mohl v závěru udržet, můj tajný tip je Hesjedal. Ale počítám s nevelkým náskokem v řádu vteřin – na skočení Romana potřebuje Ryder najet víc než půlminutu..

0 0
                      • McBlacky  

Hesjedal je určitě jediný z Garminu, kdo může něco zajet v kopcích. Profil do cíle by mu měl sedět, ale je tam Vino a po hubeným Giru bude chtít kousat.

0 0
                        • Premik  

tak ten kazašský kazišuk už to roztrhal, toho jsem se bál. No uvidíme, vepředu docela silná 4členná skupinka Hesjedal, Vinokurov, Kloden a Kiriyenka. Aktuálně náskok 47 vteřin na bývalou skupinu a 1:56 na peloton

0 0
                      • Thidney  

tak už se to roztrhlo vepředu 4 silný – Vino, Hesjedal, Klöden, Kiryienka a berou za to fest už maj 3 a půl minuty

0 0
                        • Premik  

aha, máš recht, neměl jsem aktualizované data.

0 0
                        • McBlacky  

podle mě to neudělali dobře, čeká je 35km kde peloton je v převaze. Začínají mít velký náskok a to se brzo znelíbí.

0 0
                          • Premik  

celkem mě překvapuje klid pelotonu, 25km do cíle a 3 min k dobru, z toho tam jsou vep ředu 2 borci z pomezí 1 desítky, kteří můžou jít hodně dopředu

0 0
                          • treatt  

Omlouvám se, jsem pracovně bohužel opravdu mimo. Každopádně jeden postřeh. Andy Klöden už nemá lehký nohy, už moc netahá špic, Ryder tahá strašlivě těžký převody a už netočí taky nijak svižně, na těch širokých cestách jsou chlapci fakt v nevýhodě, zezadu se stále snaží se docvaknout zpět, hlavně kluci z Cofidisu, kteří tam jsou ve třech..

Na špici balíku se ale začalo zatraceně jet, Ryder i Vino jsou nebezpeční pro Cervelo, Omegy, kteří ulehčují práci Saxo boys, na čele se střídají ale i Liquigasi..

22 sekund ztrácí druhá grupa, kde jsou chlapci jako Casar, kteří dobře stoupají a pokud se docvaknou ke čtveřici vepředu, budou to mít hodně těžké, aby to dovezli k pásce. Poslední kopec bude pěkně výživný, v pelotonu to asi bude na ostří nože.

Andy se dal slyšet, že je připraven čelit útoku Alberta, spousta lidí očekává ohňostroj na konci..

0 0
      • treatt  

Treatt byl pozván na oběd na sushi 8-) a teď řeší pracovní věci a spadnutí serveru, takže jsem prozatím mimo :(

Sorry..

0 0
    • HarryTP  

Ahoj ,už říkali, proč se včera nevysílalo v češtině?

0 0
      • losna  

Prý nějaká chyba na trase, na příčinu údajně přišli až v devět večer.

0 0
    • McBlacky  

tak ted se na to dá koukat ani nedutám. 4ka vpředu točí po 10 vteřinách a jedou neuvěřitelně profi. Za nima skupinka je lehce v chaosu, chtěli by moc, ale nejde jim to, chybí dohoda. Balík je už nervozní na čele Saxo, Cervelo, Liqui. Zalehlí v beranech, dle výrazu jedou fest, ale náskok se krátí jen velmi pomalu. 3 minuty. Ještě chvíli a budeme klesat pod finální kopec

0 0
      • McBlacky  

Vino se občerstvuje plechovkovou colou, jede dneska ve velké pohodě, věří si.

Ryder nevypadá dobře, Andreas i Vasil vypadají v rámci šrotu co jedou ok.

0 0
        • raceman  

bude to krasna bitva o etapu… :-) vino x kloden x hesjedal

0 0
          • Thidney  

jesjedou :)

0 0
          • McBlacky  

peloton zařadil vyšší rychlost a náskok je pod 2 minuty.

Cav na kameru ukazuje že to je fakt moc dneska. Podle info režie Tyler Farrar opustil závod. Uvidíme co je na tom pravdy. Možná má dost, na zítra si nevěří a do hor se mu jako sprinterovi nechce.

0 0
            • raceman  

ale cíl je v kopcu, tam už síla vbalíku nepomůže… jestli nedojedou hoši pod kopec uplně šrot, tak by to vino možna zvladl.. klodi už je fakt šrot .-/

0 0
              • McBlacky  

nevypadá to dobře. pod minutu a ještě nejsou pod kopcem. Ty široký cesty a dlouhej sjezd byly pro peloton ideální. škoda

4ka na čele už jede strašně v křeči. ne ne dneska to nevyjde.

0 0
            • treatt  

Když tady na tomhle kopci Jalabert vyhrál, tak na něm ztratil 1´30 – a hned v prvních rampách mezi obrovským davem odpadá Ryder i Andi…Vino vypadá pořád silně, Petacchi rozjíždí kopec pro Cunega

0 0
              • treatt  

Páni to je strašná stojka, John Gadret je skvělý vrchař a zkouší odjet, ale bude to mít hrozně těžké, Lance odpadá..obecně to bude těžké pro diesely jako Armstrong, který jede na úrovni Petacchiho..

0 0
              • McBlacky  

zkoušel to Gadret ale neuspěl. Peloton se vysiluje nástupy a Vino a Vasil to drží!

0 0
              • Thidney  

Vino!!

0 0
              • McBlacky  

Andy jede v pohodě za ním láme hrozně Alberto. vedle jede myslím Roman, ted nevím

0 0
              • McBlacky  

a nastupuje Alberto strašne, za ním Andy. Vino sám na špici

0 0
              • McBlacky  

tak to bylo dost hustý

Rodriguez, Contador, Vino…

Andy ? ztráta 10sec

Roman 10, ztráta 15sec.

0 0
        • raceman  

cav je šrot na konci baliku a to se jede z kopce :-)

0 0
    • Vhalasta  

Na Iděsu je v diskuzi přetištěná odpověď p. Šímy, vedoucího EUROSPORTU na stížnosti na Bakyho. Resumé: Je výborný a měnit nebudem.

0 0
    • witmar  

video na youtube: pokud jsem dobře pochopil tak ti jezdci nic netušili a lidé kolem šíleli…docela zajímavé :-)

http://www.youtube.com/watch…

0 0
    • raceman  

včera se to vinovi konečně povedlo… krasny unik :-)

a dnešni konec etapy bude taky krása, sem zvědavý jestli se andy udrží ve žluťáku i po dnešku

0 0
      • Biker jak Pes  

No, Andy by měl hlavně něco udělat s tím náskokem. Jestli si těch třicet sekund doveze na časovku, tak na vítězství může zapomenou, Contador pojede jak magor a Andy zase bude na časovce 150. jak je zvykem… :-)

0 0
        • raceman  

jj dival sem se na vysledky prologu a propastny rozdil :-) synek by na tom mel zapracovat, dyt ma v tymu snad toho nejpovolanejsiho :)

0 0
        • raceman  

btw: jaktoze jens uz neni v uniku? ho stahli? byl sem ted hodku mimo na kole… :-)

0 0
    • xp3  

Ahojte,

http://www.cyclingfans.com/node/1087

zde nejsou funkční odkazy, nevíte kde ještě jinde lze sledovat Tour?

0 0
    • Biker jak Pes  

Kruté to bylo dneska, Menčov pořádně kopal a Roman nám vypadnul z desítky :-(

0 0
      • raceman  

jj a contador si udelal ze schlecka dobry den :D

0 0
        • lidumil  

No bylo to pěkný, jen si myslím, že si Andy jel, jak potřeboval.

0 0
        • destr  

A to jak?

0 0
        • Biker jak Pes  

No, spíš bych tipoval, že Contador bude v dalších dnech problémy. Dneska se ho Andy držel jak klíště, nenechal si ho ujet ani o metr. Ještě uvidíme, 17. etapa bude krutá… :-)

0 0
          • Premik  

problém je v tom, že Contador mu ujet nepotřebuje, to spíš Andy by si potřeboval zvýšit náskok před časovkou, kterou neumí. Alberto si naprosto s přehledem kontroluje průběh závodu a má to skvěle rozjeté na další vítězství. Víc bych to samozřejmě přál Schleckovi – líbí se mi jeho ofenzívní pojetí, které třeba naprosto kontrastuje s Kreuzigerovým profesorským, pro mě jako pro diváka někdy až nudným stylem závdění.

0 0
            • lidumil  

No dneska to od Romana rozhoděn nebylo profesorský, spíš na to fakt neměl. Ale od compu se to dobře hodnotí :-) a ty dna kopce bych teda jet po sobě nechtěl.

0 0
        • Lister  

Dneska by ti dva zasloužili aby jim Denis dal dvě minuty a pak jim v časovce oběma naklepal zadek :-(

0 0
          • Thidney  

Denis dneska ukázal, že až zas tak jinde nejsou. Andy mi přijde na doraz. Klöden zabloudil před cílem /to musí ******/.

Chci Vinuv recept na regeneraci.) Pár twitterů –

Basso – Giornata dura.. Come sempre qui al TDF" – Těžký den..Jako vždy na tdf :)

Cadel – Frustrating and dissapointing day for me: dropped early to come good again for final-GRRRR…Glad I've got good people around me

Rogers – I'm cooked.

Quinziato – Legs hurt on climbs and in the decents I almost can't seat on my sattle! It's frustrating to have just to survive but I wanna get to Paris!

Spousta už na twitter peče, očividně třetí týden nastupuje v plný parádě :)

0 0
            • Lister  

Místo aby se Andy snažil, tak přistoupil na Albertovu hru, možná by ho neurval, možná by mu nakonec dal Alberto pár vteřin, ale takhle naprosto hloupě riskuje, že nakonec nebude ani druhý, ale díky časovce třeba přijde i o bednu – prostě dneska zklamání, Alberto evidentně jede co potřebuje a Andy mu to žere :-(

Zajímavé výroky – nějak si nepamatuju, že by měl Cadel někdy dobrý den na Tour. Ten závod je nad jeho síly, nechápu, proč je vždy řazen mezi favority?

0 0
              • raceman  

vzdyt to rikam, ze si z neho udelal alberto dobry den… presne tohle chtel :-) menchov tho krasne vyuzil

uz v tom finisi na tom kratkem 3km kopcu, kdy andymu ujel to bylo jasne, ze alberto je nekde jinde nez andy .-)

0 0
                • treatt  

Mno, zase v prvním kopci ujel Andy Albertovi..Con­tadorovi svědčí krátké prudké kopce, tam nemá konkurenci, ale v dlouhých pozvolných se zdá, že Andyho prostě neurve.

Jen škoda, že Denis nenastoupil ještě dřív a nezačali hned spolupracovat se Samuelem – ale je jasný, že soupeřili o třetí flek..

Nicméně si asi neodpustím, že jsem nevsadil na Denise, že dojede na podiu, jak jsem chtěl :( Psal jsem už v minulým vlákně, že je můj černý kůň..

0 0
                  • Darkson  

Denis je lehce nevyzpytatelný:-)…doteď ho nebylo vidět a přitom jede minimálně o podium. navíc je dobrý časovkář

0 0
              • Biker jak Pes  

Nezapomeň, že Cadel jede se zlomeným loktem. Navíc, jak se dalo čekat, on a Basso jsou očividně unaveni z Gira (nebo je na TdF konkurence prostě větší). Ale musí se nechat, že to, co předvedl na Giru je opravdu výkon hodný mistra světa. Ačkoliv Cadela nemám rád a nikdy jsem mu nefandil, tak se mu musí nechat, že po dlouhé době je mistr světa, který opravdu závodí, který není pouze vítězem jednoho závodu. Ballan i Bettini byli opravdu závodníci pouze na MS mi přijde … :-P

0 0
              • Thidney  

Cadel – 2008 2 místo je málo?

0 0
                • Thidney  

2005 – 8, 2006 – 4, 2007 – 7, 2008 – 2, 2009 – 29 ,)

0 0
              • treatt  

To, že zajel druhý flek v minulosti svědčí o tom, že na to nemá? :)

0 0
                • Lister  

Myslel jsem, že nemá na vítěství – pokud jsem psal, že nepatří mezi favority, tak pro mě nikdy nepatřil mezi favority na první místo, spíš taková jistota do první desítky.

0 0
            • jonys  

A co píše na twitteru Armstrong?Podle výkonů to vypadá,že tam přispívá i během etap…

0 0
          • daymaker  

souhlas… včera jsem jim to fakt přál… divadélko pěkné, ale nudné.. Andy na to dojede… škoda, že jim Menčov nedal víc než těch 17s… :-(

0 0
    • treatt  

Dřív než cokoliv, chtěl bych vzpomenout, že včera tomu bylo přesně 15 let, co ve sjezdu z Col de Portet-d´Aspet spadl Fabio Casartelli spolu se 4mi dalšími jezdci. Muuseuw se rychle zvedl, Dante Rezze spadl 20 metrů ze srázu, ale začal se škrábat nahoru. Němec Badinger, ošklivě zraněný, na zádech, ale živý.

Fabiovi zbývalo 5 dní, aby dokončil svou první Tour, když rok předtím vzdal. Na prsou ho mohl hřát jeho olympijský titul z Barcelony. Tragický pád a v televizi běžely záběry s dlouhým potokem krve. Fabio v helikoptéře prodělává 3 zástavy srdce a kolem 14té hodiny Jean-Marie Leblanc do éteru Radio Tour oznamuje, že Fabio svým zraněním přes veškerou pomoc nemocnice v Tarbes podlehl..

Druhý den dojíždí celý tým Motoroly jako první na pásce, balík jede o něco zpět.

Potom Lance Armstrong vyhrává svou první etapu na Tour a jeho gesto do nebe pro Fabia oblétá celý svět..

Je to 15 let a pořád běhá mráz po zádech..

0 0
      • Lister  

Mě běhá mráz po zádech jak to čtu – fakt bys nechtěl dělat sportovního reportéra? To, co píšeš, se totiž čte jedním dechem.

0 0
        • Darkson  

jo, ať s tím jde treatt do…Eurosportu:-);

k Romanovi: včera se mu nevedlo, ale krize během následujících pyrenejských etap může přijít na kohokoliv z první desítky. snad už si tu svou Roman vybral.

na první šestku asi Roman nemá, ale na 7.místo Leipheimra ztrácí něco přes 2 minuty, což se dá v těžkých pyrenejským stoupáních lehce získat i ztratit, navíc Lepiheimer, LL Sanchez nebo Basso na tom nevypadají líp než Roman tak se nechme překvapit a držme palce:-)

0 0
        • treatt  

Upřímně řečeno nad tím částečně uvažuju..

Jen se mi teď bohužel nedostává kvůli práci času na reporty :( Ale tak víš jak, Eursport je s Bakym spokojenej, tak co :)

0 0
          • Lister  

Tak, že je spokojenej Eurosport, to by se ještě dalo pochopit, ale že jsou spokojení diváci??

0 0
            • mitch  

Počkej někde tu je odkaz na odpověď eurosportu a podle eurosportu jsou spokojení i diváci :)

0 0
      • daymaker  

gesto

0 0
      • McBlacky  

to už je tak dlouho, no sakra. Ti co přežili měli kliku obrovskou. Co si pamatuju, tak jeli kolem 90km/h a neměl pořádnou helmu…

0 0
      • treatt  

Každopádně ještě malý dovětek ke včerejšku. Kdo nás rozhodně překvapil, byl nositel žlutého trikotu, který nám předvedl mladý Schleck.

Už na začátku předposledního stoupání bylo velice překvapivé, jak vzadu ve skupině favoritů byl, procouval si až na konec a sjel si pro jídlo ke svému týmovému autu, přestože měl ve skupince své domestiky. Jaký hazard s tím, že před sebou najednou měl snad 50 lidí, na začátku jel špic Navarro, úhlavní domestik úhlavního nepřítele, hned za ním nebezpeční lidé jako Gesink, Menchov a všichni ostatní.

Šlo si klást otázku, zda se jedná o jeho slabost, že si musel odcouvat, ale jakmile si k němu sjeli jeho Saxo boys, postrčením rukou do zad je zase odeslal, že si jede v pohodě svoje..kdoví, co to tedy mělo znamenat, gesto sebejistoty? Divadélko, že by si hrál na unaveného ve stylu Armstronga, kterým kdysi vytřel Tmobile zrak, to být mohlo sotva, když si tak okatě odvolával domestiky ve chvíli, kdy byl v záběru kamer..

Druhý okamžik nabídl opět nevídané představení, kdy jsme poprvé mohli vidět dráhařské taktizování v kopci se sklonem 10 stupňů. Na špici skupinky, kde už zbyli jen nejlepší, si jedou třetí a čtvrtý v pořadí, nikdo menší než Menchov a Sanchez a pánové Schleck s Contadorem si po nástupu Contadora a jeho neutralizaci Andym absolutně přestávají zajímat o dění vepředu, prakticky zastaví vprostřed silnici a Gesink a další, co si dojížděli v plné kudle zezadu, se jim museli vyhýbat..hra s ohněm, která se nemusela vyplatit, celkem silné gesto sebejistoty dominance těchto dvou jezdců nad ostatními. A musí se přiznat, když se rozhodli jet, náskok, který si vypracovával Denis vepředu, se scvrkl během chvilečky.

Andy čekal, čekal co předvede Contador, od kterého se čekal útok, pak ale možná Alberto prostě nechal Andyho vycukat, přeci jen ta zodpovědnost leží na muže ve žlutém trikotu, Alberto má navíc výhodu do časovky..a jak bylo vidět, na konci stíhal Andy..malým vítězem této partičky pokru tak asi je Alberto..

Ale jsou to věci tedy..

0 0
        • Biker jak Pes  

To, jak si Andy sám dojel dozadu do auta dneska probírali i Sean Kelly a Dave na Eurosportu, že to od něj byla prostě ptákovina. Tohle si nemůže dovolit, je fakt, že kdyby v tu chvíli Alberto odjel, Andy by ho horko těžko sjížděl…

0 0
        • Lister  

celkem silné gesto sebejistoty dominance těchto dvou jezdců nad ostatními.

V případě Alberta určitě, ale od Andyho spíše chyba. Podle toho jak se včera choval: Alberto si je sám sebou sakra jistý, je mu jedno, jestli na něj Menčom udělá v kopci 2 minuty. On před Tour prohlásil, kde zaútočí a kde všechny odrovná a podle průběhu to tak asi i bude. To Andy by se měl těch dvou vlčáků sakra bát…

malým vítězem této partičky pokru tak asi je Alberto

naprostý souhlas.

PS: a opět hezký kousek fantastického počteníčka :-)

0 0
          • marios  

Jo, čte s to jak pohádka.Piš. piš, piš.

JInak jsou už nazčátku posledního kopce (HC). Jak to dneska dopadne? Dojedou tu grupu s Balamem? Jak to vypadá na špici balíku? (mám špatné připojení, sleduju to jen na gaps)

0 0
        • treatt  

Jinak jak jsem uvedl, dneska nemám tolik času, abych dělal opravdový online, v rychlosti tedy k dnešní etapě.

Dnes to bude o riziku. Všichni chtějí být vepředu, malá chybka může stát hodně, jak jsme teď viděli na konci balíku, kde se opravdu nepříjemně smotal Anthony Geslin a Iban Mayoz, který navíc neměl rukavice a má pěkně sedřané ruce..

Dnešní etapa je

Otázka dne je: Schleck – tak co, zaútočí dnes? Hodně prudké pasáže ve stylu silného nástupu, to není zrovna jeho parketa. Dnes to není extra prudké, ale! Od Contadora se čeká útok až na Tourmaletu, Andy prostě potřebuje získávat čas na lepšího časovkáře Contadora. Jenže, dnes hned za největším kopcem dne, Port de Balés, 19,3km s průměrem 6,1% kategorie HC, co začíná stoupat na 146.km z celkových 187,5 a nahoře je to 166km, pak hned čeká těžký a náročný sjezd přímo do cíle…

A Schleck není nejsilnější sjezdař, Alberto jezdí lépe..tedy nejen co provede Andy, co Contador. Ale také co Sanchez, který patří mezi nejlepší sjezdaře balíku? Menchova ve výjezdu asi těžko odpáře, Denis je spíše lepší vrchař, ve sjezdu ale občas zazmatkuje, dělá chyby, umí jít

pozdě na brzdy a zadělat si tak na průšvih..

Každopádně vepředu se dokázala po leteckém dnu zezačátku odtrhnout silná skupinka 10ti lidí, které nechává balík jet, protože nejsou nebezpěční, dokázali se dostat přes 10 minut náskoku. Právě se začínáme dostávat k prvím pasážím stoupání dlouhého, těžkého stoupání, Saxo je tedy na špici, kde už drahnou chvíli dělá peklíčko O´Grady, co si pomalu odstupuje, Jens se svojí sveřepou grimasou a pomalu si taky začne odstupovat..a na balíku je to znát, vzadu se to začíná pěkně prosývat, odpadají jeden jezdec za druhým

Věci se dnes asi dít budou, nechme se překvapit, divadlo jménem Tour v Pyrenejích spěje do svého vyvrcholení dnešního aktu..

0 0
          • treatt  

Tak v úniku jsme měli: Vandborg (DEN/Liquigas), Van Summeren (BEL/Garmin), Ivanov (RUS/Katusha), Mondory (FRA/AG2R), Ballan (ITA/BMC), Reda (ITA/Quick Step), Roberts (AUS/Milram), Voeckler et Turgot (FRA/Bbox Bouygues), Perez Arrieta (ESP/Footon), ale pod tlakem Saxo boys to začalo ryhcle tát, na špici balíku teď maká Sorensen, aktuálně Nicki, Chris přijde na řadu až po něm, každopádně Andy už má jen 3 spolujezdce, Contador stále 5 domestiků..

Vepředu se muselo zrychlit, odpadli první 4 kusy, mezi kterými je Turgot, který hodně pracoval pro svého chráněnce Voecklera…a ten teď útočí, bere za to v prudší pasáži! Van Summeren je jediný, který jede s ním, Ivanov je kousek za Ballanem, kterému tam cukla díra!

0 0
          • marios  

Díky za popis dění. Jsem zvědav, jestli se bude chtít Denis Sama držet v tom sjezdu, jestli se nesmotá.

0 0
          • marios  

A kokám, že už se nám ta 10 pěkně rozsypala. Tipuji že max.3 z nich už nikdo ze stávajícího balíku nedojede. Tena se ale asi taky pěkně roztrhá.

0 0
          • treatt  

Thomas ve svém dresu mistra světa ví, že to je jediná šance dnes vyhrát, nahoře potřebuje aspoň 20 sekund, protože je dobrý sjezdař..dělá tedy dobře, že útočí..

Vzadu z mašiny skupiny hlavních favoritů odpadají Brajkovič, Hincapie, Cunego, Nicki Sorensen už přestal pracovat, Le Mevel se tam trápí, Wiggins začíná být na gumě..

Voeckler neujel příliš mnoho bývalému mistrovi světa Ballanovi, který se zatím velice dobře drží, jede chytře, uvidíme, jestli se dokáže vrátit..Ale teď jde ze sedla a jede skutečně každý za své, Ballan má díru tak sto metrů a pomaloučku ztrácí, zhruba 15´, V. Sum. 23s, teď jedou v pasáži 8%, kopec je ale dost nepravidelný, narovnává se a pak zase přikouří..

Mezi favority má smůlu Nicolas Roche, který ztratil aspoň 500 metrů, protože píchnul přední kolo, pomohlo neutrální auto, Nicolas to bude mít těžké a v podstatě teď veze Le Mevela, který je na tom zle

Voeckler na špici závodu ale vypadá skvěle, v těžké pasáži teď jel lehce ze sedla, to je přesně kopec, který mu vyhovzje, změny rytmu jsou pro něj jako dělané, může si točit vsedě a prudší pasáže dávat ze sedla, zatím vypadá skutečně velmi dobře.

Wiggins ale opět odpadá, už není se skupinou favoritů, Roche má smůlu, trpí, aby se zkusil vrátit a má to těžké..Chris Sorensen je poslední, poslední tmavě modrý dres a už si dává, naproti tomu těsně za nimi je pěkně početná světlounce modrá garda s pěti figurami..

Kirilienka, Roche kvůli defektu, Wiggins, odpadá to tam jako hrušky na podzim do grupy favoritů, Brad je opravdu tuhý a Roche teď kolem něj doslova profrčel..hlavní postava Sky tedy dnes hodně ztratí..

Vepředu tradičně Van den Broeck hned za Andym, Contador vypadá ve velké pohodě, je hodně lehký, když si chodí ze sedla, jen si tak zlehka tančí, opravdu rozdíl oproti minulým dnům, dnes by to mohlo být nebezpečné z jeho strany. Sorensen si strašně dává, na narovnanější pasáži se pálí 40kou, Sastre a Evans uzavírají balíček, kde je Roman, kde je Basso, kde je Gesink a všichni favoriti krom Roche, kterému se stále nepovedlo se docvaknout..

Voeckler jede svkěle, skoro 6 minut náskoku, to by mu mělo stačit, Ballan jede velice pěkně, ale nebude mít nárok se na Francouze docvaknout. Pokud se nestane nic špatného, měl by to zase být francouzský svátek!

0 0
          • treatt  

25km do konce etapy, poslední 3km stoupání, ale tady to začne bolet..teď to bude hodně prudké a nebezpečí pro Voecklera je, aby mu neseklo, balík vzadu jede pravidelné, ale strašně vysoké tempo..

Ballan má díru kolem 45 sekund, na Thomase se těžko dotáhne..

Aerts odpadá, Tiralongo také nedokáže jet a nebude vystřelovat Contadora, je tam jen Navarro a Vino už a Andy už nemá Sorensena, Andy za to bere, Evans tím odpadá..a je to tu..

Vandenbroeck, Sanchez je tam, Conta..Menchov dojíždí, ostatní odpadají!

0 0
          • treatt  

Sanchez jede, Denis, Alberto, Andy a VdB, nikdo jiný! Ale opět to zpomaluje, vzadu už je odpadlý Lance, který si podle obličeje dává, žádné dobrovolné odstoupění, Rodriguez se snaží dojet a veze další s Vinem, Hornerem, ale už jsem tam neviděl Romana..

Andy za to bere sám, aby je nedojížděli

0 0
          • treatt  

Thomas jede skvěle, pravidelně, dobře rozvhrhl tempo, ani přes akcelerace moc neztrácí na hlavní favority, na Ballana už minutu

Contador jede ze sedla, zatímco Andy jede kule, Basso odpadá, Evans také, Lovkvist, Moreau maká pro Sancheze, Horner jede s Romanem kousek za Armstrongem

0 0
          • treatt  

Všechno se to sjelo a útočí Gadret, jde po něm Vino, Sanchez, VdB, Horner..

0 0
          • treatt  

Už zase neutralizace, zase koukání po sobě, jede Vino vláček a teď se čeká, sleduje, nejede se extra kudla, vyčkávání..klid před bouří

0 0
          • Manas  

Andymu spadnul retez a ztratil hodne sekund, snazi se dostat dopredu ale neni tam nikdo kdo by mu pomoh. To samy ma ale Contador.

0 0
          • treatt  

A je to tady, Andy, Vino si ho sjíždí a Schleckovi selhává šaltr, ta sviňa Contador v tu chvíli nastupuje, i když to vidí!!!

0 0
            • Manas  

25s rozdil mezi Andym a Contadorem.

oprava:

Tak v tom nejvetsim stoupani to stahnul na 12s.

0 0
          • treatt  

To je ******!!!!!!!

Contador nechytil nástup Andyho a když viděl, že má problém se šaltrem, hned mu nastoupil!!

NECHUTNY!!!

Denis, Sanchez, jsou vepředu s Gadretem, ale teď teda Andy prolétl okolo všech včetně Romana jako letadlo! Je neskutečně silný, odjel by, býval by tomu zmetkovi ujel!

0 0
          • treatt  

Thomas měl nahoře už toho dost, trochu křižoval, pak si dal dokonce velkou, aby to dodrtil a zatím teď jede parádně sjíždí..

Contador si odfrkl, Schleck je teď v červeným, je pěkně unavený, dokázal se vrátit a zas?! Zas útočí!!

0 0
          • treatt  

Ne, blbě jsem viděl, teď mi to na chvíli seklo..Schleck jel na adrenalin, sjel si to, ale Contador to zase rozjel, aby mu ujel, zůstal s ním Denis a Sanchez..moc asi nebude mít ztrátu, jede s VdB, ale bude to mít strašně těžké do sjezdu!

0 0
          • treatt  

Andy je nervozní, je to vidět, nešlo se mu porvat se zipem, když si ho před sjezdem zapínal, potřebuje nabrat 17 sekund, co ztratil cestou nahoru..a…

Mně se seknul počítač!!! GRRRRRRRRR

0 0
            • Manas  

Andy dobre spolupracuje s VdB, sjizdeji Contadora a takrka ho maji na dohled. Stahnuli celych 40s ktere ztratil nahore na nejakych 28s. Contadora tahne vpred Sanchez.

0 0
          • treatt  

Thomas jel dnes báječně a jede si pro zasloužené vítězství, ale Mr. Contador dnes předvedl svůj charakter. Tak o tomhle se bude mluvit a dlouho..

Nejdřív zařízl svého vlastního stájového kolegu, Vina, který měl velkou šanci vyhrát etapu a nastoupil mu, aby Vino chudál dojel 50 metrů za dvojicí Rodriguez – Contador a dnes..útočit na muže ve žlutém, který má technický problém. Takhle se nechová gentleman a opravdový šampion už vůbec!

Já jsem stále bez přenosu, prostě to vypadlo!!! :(((

0 0
            • Manas  

Andy dojel Vina, a nasadil mu ji. VdB uz dost mele z posledniho a Andy to tlaci co to jde. Ztraci ted na Contadora 29s

0 0
            • Thidney  

Vino dojel Schlecka, žlutej na AC pomalu ztrácí už 31 sec.

0 0
            • Thidney  

Thomas to má doma :) superrrr

0 0
            • Thidney  

Dojel do cílekrokem, aby si to užil :)

0 0
            • Thidney  

Menchov a sanchez tahaj co to de

0 0
            • Thidney  

Schleck 40 vteřin

0 0
            • Thidney  

Roman je v cíli 1 20 po AC a 40 vteřin po Andym

0 0
            • Thidney  

Basso 1 30 po Romanovi

0 0
            • orca.1  

Bučení pro Contadora při oblékání žluťáka, to mu patří!

0 0
              • destr  

Je to charakter no :-(

0 0
                • kloubik  

Tak teď při rozhovoru Alberto řekl, že si Andyho tech. problémů nevšiml… chtělo by to ještě asi projet záznam, Vino se po Schlekovi otáčel, ale Alberto nevím… možná poodjel, nevěděl co se děje ale nechtěl čekat…

I když to víc přeju Andymu, já bych zas Alberta tak jednoznačně neodsuzoval, je to závod a patří do toho všechno včetně technických problémů… Navíc podle mě si to Andy pokazil už trochu včera…

0 0
                  • Biker jak Pes  

To se dalo čekat, že se bude takto hájit. Na stupních bylo vidět, že z toho moc radost nemá, lidi ho vybučeli. Možná umí jezdit na kole, ale jako člověk je prostě zbabělec…

0 0
                  • Jirina  

s tim,ze to nevedel nesouhlasim,ale se zbytkem ano.je to i o technice. A vubec,ztrata neni tak hrozna.jestli Shleck na prvenstvi ma, tak nebude zadny problem:)

0 0
                  • lidumil  

Jsem to neviděl a jsem zbědavej na sestřih, ale pokud to byla jeho chyba… v XC nebo maratonech se Tě taky nikdo neptá…

0 0
                  • treatt  

Nezaútočit na žlutý trikot, když má problém, je nepsaný svatý zákon. Ví to každý. Tohle je prostě špinavost bez jakékoli diskuze. A mlít si o tom může co chce. Jasně, projížděl 20cm od jeho řidítek a nevšiml si, že musel zastavit..je ubohej

0 0
                    • lidumil  

Kdyby spadnul, píchnul, někdo ho shodil … ale tohohle si fakt nemusel všimnout.

0 0
                      • Biker jak Pes  

Vždyť to viděl i Vino, který jel za ním, jakmile Andymu spadnul řetěz, Vino šel hned zpátky do sedla a okamžitě zpomalil…

0 0
                        • lidumil  

No to nešel, prolít kolem něj jak Pendolino

0 0
                          • Biker jak Pes  

Ale kdeže…

0 0
                            • lidumil  

Tak jsem na CT 4 asi viděl něco jinýho. :-(

0 0
                              • Biker jak Pes  

Contador předjížděl Andyho zleva, Vino jel zprava. Proč jel Contador zleva ? Protože vpravo byl čekající Vino…

http://www.youtube.com/watch…

0 0
                                • lidumil  

Tak jestli tomuhle říkáš čekající… ale je fakt, že zpomalil a Alberto to pálil dál. Ale zase když neumí řadit… Však se může zítra předvést, když je „jiná liga“ a ve čtvrtek jakbysmet

0 0
                                  • Biker jak Pes  

„Neumí řadit“… vám nikdy nespadnul řetěz ? :-P

0 0
                                    • JSt  

sak prave proto snad vis, ze kdyz ti spadne retez, neni to samo o sobe ;-)

0 0
                                      • raceman  

no to ne, za to muze bud murphy, nebo nejake kurvitko, na ktere pri montazi zapomneli

0 0
                                  • treatt  

Ve chvíli, kdy mu to skočilo, Andy neřadil, byl v plným záběru vsedě, rukama se nedotýkal řazení a najednou mu úplně nadskočilo zadní kolo, jak se mu to zasukovalo..

0 0
                                    • lidumil  

Že by mu spadnul řetěz sám od sebe? To je nějaký divný.

0 0
                                      • Lister  

Proč by ne, stačí drobná odchylka jednoho článku a při pořádném záběru spadnout může – osobně se mi to taky stalo, po zkrácení řetěz fungoval bezchybně.

0 0
                                      • McBlacky  

při šlapání ohneš /pila/, nebo i zlomíš zub /kazeta/ v záběru. při silách které se tam přenáší se to stát může. Potom zamozřejmě je to při určité situaci náchylné na selhání.

tím netvrdím, že to bylo takhle, ale mohlo být

0 0
                                    • Lister  

Zadní kolo mu nadskočilo, protože mu řetěz úplně spadl z převodníku v plném záběru, ale v podstatě to je úplně jedno.

0 0
                                      • Vhalasta  

Tož to mně vysvětli. Když ti spadne řetěz z převodníků, ty zabereš, tak ti nadskočí zadní kolo ?????

0 0
                                        • Lister  

Ve stoupání, ve stoje s váhou na řidítkách, pak ti zmizí odpor na klikách, setrvačností se celý nahneš dopředu a tím posuneš i rychle těžiště – proč by to němělo jít??

Ten záběr jsem viděl 2×, nemůžu 100% tvrdit, že řetěz spadl úplně dolů, ale tak jsem to v tu chvíli vnímal já.

0 0
                                          • Hroch obojzhivelnyj  

Me prislo ze se mu spis nejdriv kousnul, a az pak spadnul kdyz s nim zacal delat kejkle.

0 0
                                          • treatt  

ve chvíli, kdy se mu to suklo, tak ale seděl..

0 0
                                            • Vhalasta  

Taky si tak myslím. Nšjdříve se mu to vzadu suklo, přehazka šla nahoru a pak celý zadek a pak mu to teprve sletělo vpředu a volně protáčel.

No, nikdo to nemáme natočené rychloběžící kamerou v detailu ale mně to takhle připadalo, i když i tak je třeba divné, co se mu tam mohlo v přehazce suknout a že tu přehazku pak spíš neurval.

0 0
                                        • JSt  

samo. tim, ze slapnes do prazdna, padnes naraz dopredu a nadzvednes zadni kolo.

0 0
                                        • kafac  

Kamos ve stoupani ve stoje pretrhl retez, a udelal s celym kolem salto a zlomil si tri zebra…

0 0
                                    • lidumil  

Jestli neřadil těžko říct, ale ruce měl tak, že by i řadit asi mohl…

0 0
                                      • treatt  

Neřadil :) viděl jsem to ve zpomaleném záběru zepředu..

0 0
                                      •  
                                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                        0 0
                                    • treatt  

Kecám, špatně jsem si to pamatoval, jel ze sedla..neřadil (podle všeho), ale jel ze sedla..omlouvám se, mea culpa

0 0
                                      • Vhalasta  

Taky jsem si to prohlížel a souhlas. Teda s tím, že jel ze sedla. Ale naopak určitě narazila noha na odpor a neprotočila pedálem dolů naprázdno. S tím řazením nevím, jaké mají ovládání. Pravý ukazováček mu totiž zajížděl „dovnitř“, jak nakláněl kolo. Někde jsem zahlíd, že snad si měl shodit o více pastorku a měl se mu zkřížit řetěz.

No tak, teď už je to asi jedno.

0 0
                                      • lidumil  

Jj, taky jsem to tak viděl, ale podle polohy rukou si myslím, že řadil.

0 0
                                • Jirina  

ja si myslim,ze to vazne v prvni moment nezaregistroval. Shleck nasadil, VC jeste stihl zareagovat,ale AC trochu zaspal,a kdyz se Shleck dostal do tech potizi Contador uz byl rozjety a Andyho zpomaleni bral jako vzdani uniku.. nebo jak to napsat:) no a pozdeji uz to asi neresil.v ten okamzik se to sebehlo rychle.ja bych ho neodsuzoval

0 0
                                  • Jirina  

.

0 0
                                  • teepeex  

ale houby, jsi to nevidel nebo co?

krivak zasranej

0 0
                                    • Jirina  

treba jen myslel,ze mel mensi problem a chtel vyuzit zavahani. jde na nem videt v zatacce,ze je prekvapen kde je az Shleck

0 0
                                  • Ruprt2  

i kdyby si toho nevšiml, i kdyby to nevěděl, tak mu to řekli za pár sekund do vysílačky. Tím si buď jistý.

A mohl prostě zvolnit a nechat se dojet.

0 0
                                    • Jaroslávek  

Zatím tady nikdo neřešil ty druhý dva. Nic není černobílý.

0 0
                                      • treatt  

Mno..ono je to napůl..oni druzí dva nenastoupili žluťákovi, když měl problém. Sjeli si, v té době, druhého v pořadí, který je pro ně úhlavní konkurent. Potud se jim tedy nedá nic vytknout. Na druhou stranu, potom za to vzali pořádně, ve sjezdu Contador odstřídal jen z povinnosti, naopak Sanchez to dával ve sjezdu na podlahu a na rovince Denis se Samuelem jeli kolotoč, aby na Andyho najeli co nejvíc. V tu chvíli již Contador prakticky nestřídal..do jaké míry to bylo jaksi ex-post gesto fair-play, nebo prostě snaha v závěru si vylepšit tvář, nechám na posouzení každého soudruha..

Každopádně jsem byl překvapen z Francouzů. Z Renshawa se mohli podělat a vykřikovali, co je to za nesportovního magora. Když Contador zaútočí na žluťáka, což je nepsané pravidlo, které v podstatě oni sami zavedli, najednou to moc nevadí. Docela by mě zajímalo, jak by se tvářili, kdyby v té době byl ve žlutém nějaký Francouz nebo jejich velký oblíbenec..

O čem se ale na francouzské televizi spekulovalo hodně, byl scénář, jak by etapa asi dopadla, kdyby Andyho nepotkal ten problém s šaltrem. Obecně panoval jednohlasný názor, že v tu chvíli Contadora naprosto odstřelil, ten zůstal vzadu a absolutně by neměl šanci si ho dojet. Bylo to poprvé, co mu dokázal takhle razantně odjet a bylo by strašně zajímavé, co by si býval přivezl na kopec za náskok. Je to veliká škoda pro závod!

0 0
                                        • Hroch obojzhivelnyj  

Imho by Andy mel na kopci naskok tak max 30 s (a zrejme Vina za krkem) ktere by ti tri za nim z kopce v pohode sjeli.

Za me je nejvetsi loser AC. Cas ktery ziskal nic moc neresi, ale jeho zlutak bude mit navzdycky cernou smouhu.

Co me hodne nadzvedlo bylo jeho lhani „ja to nevidel, neslysel, nevedel“ a pak „omluva“ ve stylu vzdyt ja jsem ten hodnej hoch co sam samecek ve 2 etape zastavil peloton aby pockal na Schlecky.

Not class.

0 0
                                        • Jaroslávek  

Nemám rád ani jednoho, ale každopádně ten hubeňour vypadá v kopcích mnohem líp. Bohužel než bude RK hodně vysoko, na to si budu muset ještě počkat.

0 0
                      • treatt  

Jak nemusel všimnout..Andy zaútočil, odjel opravdu kus..najednou strašně zpomalil, když jel Contador kolem něj, skoro stál a Contador projel kolem něj zleva naprosto na těsnačku..to ať si vykládá komu chce..a i kdyby, musel to mít během chvíle ve vysílačce a rozhodně neudělal to, co Ullrich, který okamžitě zpomalil..naopak bušil dál

0 0
                      • kloubik  

Tak teď koukám na záznam a treatt má pravdu. Andy už téměř stál a slézal z kola, když kolem něj Contador projížděl. Navíc i kdyby nevěděl co se děje, tak v radiu to musel mít během chvíle.

Jsem zvědavej na zítřek a jak se souboj Andy vs. Alberto bude vyvíjet. Jinak toho co Contador předvedl už je plnej internet a twitter, Contador si rozhodně fanoušků nepřidal :)

0 0
                        • lidumil  

Tak jsem to taky viděl, a je to fakt tak. Jel těsně kolem něj a určitě to musel zaregistrovat. I v TV bylo vidět, jak se Andymu sekl šaltr.

0 0
                        • lidumil  

Tak jsem to viděl ještě jednou, ten zleva byl Vino a AC jel za ním. No nevím, jak jsem už psal, kdyby píchnul, spadnul, někdo ho shodil … ale že neumí řadit :-) A na kopci měl –20" tak to dodělal sjezdem. Ale uvidíme zítra. Jestli na to má, udělá ho, páč tam je kopců habakuk.

0 0
                          • raceman  

pochybuju, ze zitra budou neco zkouset… rozhodne se ve stredu

0 0
                          • Darkson  

na kopci měl –20, protože si to sám stáhnul. ve sjezdu si to „dodělal“ především tím, že si těch 20 km prakticky odtáhnul sám, jen občas ho střídal VDB. zatímco AC jel v silné skupině, která spolupracovala…

0 0
                            • lidumil  

To je přece jasný, je jen otázka, jak by to bylo, kdyby se střídali.

0 0
                              • McBlacky  

tak kdyby mu střídal Vino asi by dostal od šéfa Astany vyhazov. A VdB se tam občas otočil, ale Andy potřeboval jet víc, tak ho si to bral hned zpět a závěr jel radši sám doraz, než orážet v háku a ztrácet.

situace skupiny AC byla jiná. ti všichni najížděli na Andyho

0 0
                              • Biker jak Pes  

No, Vino je jeden z TOP sjezdařů, pro něj samotného by nebylo problém těch 20 vteřin stáhnout. Takhle jenom seděl a čekal no …

0 0
                          • treatt  

„Dodělal to sjezdem“ :-D teď jsi to dodělal Ty :) By mě celkem zajímalo, jak by sis představoval, že Andy poletí dolů, když nepatří mezi nejlepší sjezdaře a Contadora pilotoval Samuel Sanchez, který je mezi třemi nejlepšími na světě v jízdě dolů. To zaprvé

Za druhé, ve sjezdu předvedl Andy na něj dost heroický výkon, hlavní porci sekund ztratil na rovině v dojezdu, kde mu Vino, zcela pochopitelně, nemohl střídat a VdB byl spíš rád, že mu visí, než aby mohl pořádně pomoct. Tam jel Andy časovku proti značné přesile..

0 0
                            • lidumil  

No a tu taky moc neumí :-) Ale má ještě šanci dnes a ve čtvrtek AC ujet, kopců je dost a když jsou s Albertem tak jiná liga…

0 0
                    • JSt  

takze navod pro drzitele zluteho trikotu: kdyz citis, ze na to nemas, skopni si retez. odfrknes si, oni na tebe ostatni pockaji. ;-)

0 0
                    • Jirina  

Jak rekl Kreuziger:

„Naprosto Contadora chápu. Když jsme lehli hned v úvodu Tour, čekalo se, než se všichni posbírají. Andy na tom vydělal dobrých šest minut, které by jinak koupil. Když pak v etapě na kostkách lehl jeho brácha Frank, který v podstatě zavřel silnici, na nic nečekal a jel dál, jen aby orval Contadora. Dnes mu to jen vrátil. Správné to sice není, ale za to, co udělal, si to zasloužil,“ řekl Roman Kreuziger.

myslim,ze primo zucastneny to vidi lepe,jak zde diskutujici

je to fifty fifty a ted at se Andy ukaze

0 0
                      • lidumil  

Hm, asi to vidí Roman zevnitř a bere to jako nefair boj od začátku :-( Upřímně mi nesedí ani jeden z nich ale Schleck ještě o trochu míň.

0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

IMHO pripad s kostkama je nesrovnatelny. Kazdej ti rekne ze na kostkach se rozhoduje PRED kostkama, a bojuje o pozici pri najezdu na dany sektor. Proste proto ze musis byt vepredu, jinak a) nemas sanci zareagovat na utok a b) je velka pravdepodobnost ze nekdo lehne a zdrzi te. A to stoji spoustu sil a letos to pro Andyho perfektne zvladnul Cancelara.

RK udelal stejnou chybu jako Contador, proste byl moc vzadu, a proto se citi taky ukrivdenej.

Pust si nekde sestrih z lonskeho Roubaix, jak se rozhoduje na kostkach. Jak jede Boonen a postupne za nim padaji jeden za druhym.

0 0
              • Blade  

Já osobně sdílím stejnej názor jako Roman Krouziger:

"„Naprosto Contadora chápu. Když jsme lehli hned v úvodu Tour, čekalo se, než se všichni posbírají. Andy na tom vydělal dobrých šest minut, které by jinak koupil. Když pak v etapě na kostkách lehl jeho brácha Frank, který v podstatě zavřel silnici, na nic nečekal a jel dál, jen aby orval Contadora. Dnes mu to jen vrátil. Správné to sice není, ale za to, co udělal, si to zasloužil.

S ohledem pouze na dnešní etapu to od Alberta sviňárna byla, s ohledem na dosavadní průběh celé Tour už nikoliv.

0 0
                • Hornet  

S tymto aj to co pisu nad tebou lidumil a Jirina suhlasim.

Férové suboje sa vytratili…Jalabert, Indurain atd…urcite si mnohi pamataju.

0 0
                  • lidumil  

jj, pozlatit Tvá slova. I Lance a Jan byli jiná liga, i když o dopongu nevěřím ani jednomu. :-(

0 0
                    • Hornet  

Schleck sa mi znepacil, ked dost arogantne vyhlasil, ze su s Contadorom niekde inde, mohol by byt skromnejsi, len aby mu nieco nenasli :-D

0 0
          • treatt  

Tak nakonec Contador získává o 8 sekund žluťáka..tak to je hodně hořké…

Thomas Voeckler naproti tomu nádherné vítězství!

0 0
      • Lenka.05  

Normálně jsi mně dojal…

0 0
    • PjSky  

Ted sem dostal krasny fotky od kamaradky… uzijte si, jsou fakt luxusni

http://www.boston.com/…_part_i.html

0 0
      • Manas  

To je nadhera.

0 0
        • PjSky  

no.. rikam si nez se clovek ozeni a tak aspon jednou si to cely projet… klidne i v mensich etapach ;) ona takova 9. stage staci sama o sobe i skvele trenovanym.

0