• Fukec

    Zdravím, přemýšlím o koupi nového tlumiče.Tlumič bych využíval na AM ježdění, díval jsem se na www.mojekolo.cz po nějakém foxu nebo rs. a chtěl bych se zeptat zde, zda-li by jste mi nedoporučili nějaký tlumič.Vlastním tlumič Sr suntour je to můj první tlumič, takže se vtom ještě moc nevyznám. Jednalo by se o vzduchový tlumič.

    Zatím mě zaujal tento: http://www.mojekolo.cz/…-float-rp-23

    0 0
    • Lister  

      Tak ten mne zaujal taky, děkuji za upozornění a jdu si ho objednat :-)

      Stará dobrá RP23 bez BW za tuhle cenu je fakt velmi rozumná koupě.

      0 0
      • Fukec  

        Jo, super…jinak, jde mi hlavně o dobrou citlivost

        0 0
        • Lister  

          To bude záležet hlavně na tom, jaké je naladění komprese a odskoku zrovna na tomto tlumiči – ale pokud to není nějaké nesmyslné compresion tune high, tak bude citlivost oproti tvému současnému tlumiči nesrovnatelná.

          0 0
    • unitak  

      Mám tento tlumič a jsem spokojený. Záleží co od toho čekáš no. Mám kolo Haibike TrailStar SL, tak se mrkni, jak je tlumič umístěný a pochopil jak se tedy chová na přibližně stejném řešení rámů. Nafoukám ho podle sagu a malé nerovnosti žehlí parádně, ale že by se dal použít vyloženě na AM nevím, asi bych šel do něčeho jiného, ale zas za ty prachy nic lepšího neseženeš no…Prostě větší šutry to zas tak moc nebere. Když ho nafoukám méně, a sag je poměrně velký až okolo 30%, tak mi to přijde taková houpačka docela, ale nevyužije to stejně celý zdvih. Přijde mi tedy ke konci hodně progresivní, narozdíl od kámošova X-fusionu, kdy chodí téměř až na doraz a přitom se mu to tak nehoupe a bere to větší šutry lépe bych řekl, ale zas má jinak řešeno umístění tlumiče, takže těžko říct. Takže shrnuto podtrženo za mě rp23 ano, ale zkusil bych se projet i na tom x-fusionu a zjistil co ti vyhovuje líp.

      0 0
      • Fukec  

        Mám Meridu Am 800-D, určitě ten rám znáš.No , bohužel nemám možnost se v mém okolí projet na x-fusion tlumiči, uvidím, jestli sem někdo napíše další info. I tak díky :-)

        0 0
      • Lister  

        Po přečtení tvého příspěvku musí být každému alespoň trochu orientujícímu se člověku jasná jediná věc – raději bys neměl ostatním moc radit, dokud nepochopíš alespoň pár základních souvislostí.

        PS: nic ve zlém.

        0 0
        • unitak  

          V pohodě, já napsal to jak to vidím já. Ať si z toho veme co chce. Neměl jsem moc možností, zkusit více systémů pružení, jel jsem jen ten x-fusion na njakém supu, co měl podobnou konstrukci jako jeho merida a prostě se mi na stejné trati jelo na jeho kole lépe co se týče terénu. Jelikož jezdím terén i asfalt někdy, tak mi celkově sedí víc to moje řešení no. Nic radši konec nebo se v tom zamotám úplně…Prostě to ber, tak, že jsem to napsal jen ze svého úhlu pohledu.

          0 0
    • Deathklaat  

      Čau, měl jsem stejné kolo jako ty a dal jsem tam stejný tlumič, o kterém uvažuješ. Rozdíl byl okamžitě citelný. Dobrá volba, můžu jen doporučit. Akorát si zjisti, zda ti budou sedět vložky do tlumiče…

      0 0
    • mr.antik  

      Mrkni i na německy ebay, můj fox float RP2 stal asi 3200 s dopravou.

      0 0
      • Fukec  

        Jj, taky doufám, že rozdíl půjde okamžitě znát…jinak vybírám tedy mezi : http://www.mojekolo.cz/…usion-o2-pva

        http://www.mojekolo.cz/…-float-rp-23

        Ale asi si objednám ten fox :)

        0 0
        • mxv  

          ten fusion sem bral na CRC za polovinu..

          0 0
          • Fukec  

            CRC ? neznám, prosím o odkaz

            0 0
          • Kynio  

            něco se tam dá koupit, ale prodávat noiry red za 9700Kč :D to je maso teda..ještě k tomu připíšou akci. Blbci

            0 0
            • jIrI___  

              Bacha na to, CRC je tu pro spousta lidí modla a nemají rádi, když se řekne, že nějaká věc se dá sehnat v ČR levněji :-D. CRC je ale fajn hlavně svoji šířkou sortimentu, nicméně já tvrdím, že za cenu nižší než v ČR tam člověk nakoupí jen při nějakých akcích.

              0 0
          • Lister  

            sice ho tam mají, ale jen 200mm verzi, což mu asi moc nepomůže.

            0 0
        • Lister  

          Oba dva tlumiče jsou jedny z těch nejlepších. X-fusion u nás není zrovna moc „in“, ale z mojí zkušenosti je to výborný tlumič, velmi citlivý a má dobrou platformu. Je o fous méně progresivní než Fox s klasickou komorou, takže se může hodit, pokud člověk potřebuje zlepšit využití zdvihu – ale ten rozdíl je malý a na Fox s HV komorou to nedosahuje.

          0 0
          • Fukec  

            pro Lister…díky za informace, stále se rozhodují mezi těmito dvěma kandidáty.Nevím proč, ale víc mě to táhne k tomu fusion než k foxu. Je tam i lepší cena no, sie 250 korun v takové ceně 5 ti tisíc je nic, ale furt je to lepší. Uvidím no zase fox je prostě klasika, sázka na jistotu.

            0 0
    • Lenka.05  

      Na mojekolo.cz tvrdí, že jsou to funglovky, ale mně přišel bez návodu, bez jakékoliv visačky a s mírně otlačenými oky, tzn že byl na kole. Rebound na min, compression střed

      Ještě ho doma prohlídnu pořádně a přidám kdyžtak detailní fotky, ale to se mi nějako nechce líbit.

      0 0
      • Lister  

        Na jednu stranu sice není úplně ideální, že kecají o původu, na stranu druhou by to na funkci nemělo mít vliv.

        Vcelku mne překvapila úroveň komunikace – spíše tedy „znalostí“ – dostat z nich nastavení komprese a útlumu se mi nějak nepodařilo. Tvůj je sice střed-min, ale jestli je to z kola, tak jiný může mít nastavení rozdílné – ale zase by se dalo předpokládat, že půjde o tlumiče z jednoho konkrétního modelu.

        Ještě pro původního tazatele pro rozhodování mezi X-Fusionem a RP23 – je dobré si uvědomit jak se u těch tlumičů ovládá platforma – RP 23 má otočené kolečko kterým volíš jede ze tří stupňů propedalu a pak aktivační páčku která tento přednastavený stupeň pak zapíná a vypíná. X-fusion má otočný volič kterým postupně přepíná mezi jednotlivými přednastavenými polohami – pokud na to kolečko nevidíš, tak nebudeš schopný za jízdy nějak rozumně měnit toto nastavení – poslepu se prostě špatně trefíš do polohy, kterou bys chtěl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.