time atac xs carbon- vycvaknutí

9 nepřečtených
  • hromnica

    Ahoj, nyní jsem si zakoupila pedály time atac a mám sněma tak trochu problém. I když je mám nastavené na stupeň vycvaknutí 1, nejsem schopna nohu z pedálu dostat. Už jsem díky tomu měla pár nepříjemných pádů, protože mi noha, zrovna když jsem potřebovala nešla vycvaknout. Problém mám i stím do pedálu nohu dostat.. musím hodně tlačit. Máte někdo takovou zkušenost? Je třeba to jen ochodit a pak to půjde lépe? Asi 13 let jsem jezdila na shimanech a nikdy žádnej problém nebyl, tak jsem trochu rozladěná a to i díky tomu, že time zrovna nejlevnější nebyly.

    Díky moc za vaše rady:-)

    0 0
    • Daf  

      Time má mnohem větší úhel, pod kterým vypne zámek. Je to normální vlastnost těch pedálů. Může to být 13 a 17 stupňů podle toho, který kufr dáš na jakou botu.

      0 0
    • Excel  

      mám XS nekarbonový a je to o zvyku, taky jsem s sebou párkrát švihnul než jsem se naučil

      0 0
    • MlokCZ  

      To dělají nové kufry. S těmi to jde u Timů vždy hůře a hrozně rychle se to změní. Pak to jde po celou dobu opotřebování kufru podobně až pak když je skoro celý kufr v háji (když už téměř nepřesahuje přes tu plochu kufru), tak to jde už znatelně lehčeji.

      Mě to první rychlé nepatrné opotřebení, než to začne chodit lehce trvá většinou tak 3–5 vyjížděk (kde aspoň párkrát vycvaknu), tedy je to fakt rychlé.

      Když na jedny boty dám nové kufry a na druhých mám už jeté a pak to po sobě prostřídám, tak mám těch prvních pár vyjížděk s novými kufry taky tendenci se občas trošku zaseknout.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jinak se dělaly (nevím jestli ještě pořád) tyhle pedály ještě ve verzi XL, která byla dámská a tam byla potřeba menší síla na vycvaknutí a zacvaknutí. Jinak byly totožné (ale jako XS model, ne jako XS carbon).

      0 0
    • hromnica  

      Děkuju za komenty.. no tak budu jen doufat, že se to časem fakt opotřebuje a bude to lepší. Jinak budu muset dat svoje starý shimana. Zatím jsem sebou sekla jen v lese.. kdyby se to mělo stávat na křižovatce nebo někde jinde, tak by to teda nebylo moc dobrý :-(.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.